Dar nuo tevu priklauso, as gerbiu savo tevus, jie lb dori, geri zmones, todel su metais vis labiau girdziu ka jie sako, anksciau negirdejau.
Bet aklai ju klausyti taip pat neverta, nes jie mato is savo varpines. Manau tiesiog reikia moketi, nemeluoti sau, ir protingai ivertinus situacija, ir patarimus, be isankstiniu nuostatu, atsijoti tuos patarimus ir kritika.
QUOTE(Victoria Beckham @ 2009 12 03, 09:05)
gaila, turejo duot per sikna, ir neleist. Db buciau lb dekinga.
kazin ar butum dekinga, nes tuomet kiltu klausimai, o kaip butu buve, jei nebuciau paklausius tevu

jie mums padeda patardami, o jau musu teise rinktis, klausytis to patarimo ar ne...

QUOTE(Mimuke @ 2009 12 03, 16:02)
kazin ar butum dekinga, nes tuomet kiltu klausimai, o kaip butu buve, jei nebuciau paklausius tevu
jie mums padeda patardami, o jau musu teise rinktis, klausytis to patarimo ar ne...

Tai klausimas be atsakymo, niekas nezino. Galbut tik db taip atrodo.
QUOTE(Victoria Beckham @ 2009 12 03, 14:02)
Tai klausimas be atsakymo, niekas nezino. Galbut tik db taip atrodo.
tai taip

gyvenam, darom klaidas, pasimokom is ju

QUOTE(Mimuke @ 2009 12 03, 17:46)
tai taip
geriausias mokytojas tai musu paciu kuriamas gyvenimas
arba ne...

Taip pasimokyti is klaidu galime, jeigu esame sazingi patys su savimi, bet kartais sunku sau nemeluoti. Bet to ismokus gyventi pasidaro lengviau.
Papildyta:
QUOTE(Mimuke @ 2009 12 03, 17:46)
tai taip
geriausias mokytojas tai musu paciu kuriamas gyvenimas
arba ne...

taip pasimokome, kai esame saziningi su savimi, nemeluojame patys sau, tai sunku. bet ismokus to, lengviau gyventi.
Mano tėvam taip pat nepatinka mano draugas, nes jis jau buvo vieną syk vedęs ir turi vaiką iš pirmos santuokos. Todėl situacija lb komplikuota. Man skaudu, kad mano mylimi žmonės negali sutarti... aštėja šventės, o aš taip noriu, kad manasis būtų kartu... bet dėja jaučiu, kad taip nebus...
Vis dar tikiuosi, kad laikui bėgant tėvai įsitikins, kad mano mylimais yra tas žmogus su kuriuo kuriu ateitį.
Vis dar tikiuosi, kad laikui bėgant tėvai įsitikins, kad mano mylimais yra tas žmogus su kuriuo kuriu ateitį.
nelabai suprantu tokiu tevu kurie i tokius dalykus labai rimtai ziuri.. na ir kas ,kad jis vedes ir turi vaika,juk tai praeitas etapas ,juk jis kuria gyvenima is naujo,juk kiekvieniems pasitaiko,kad issiskiria ,o paskui sutinka kita zmogu su kuriuo nori kurti nauja gyvenima,juk nereikia tokio zmogaus smerkti ,kad jis buvo vedes.. gerai ,kad mano tevai toreantiski,ir jie nekritikuoja tokiu zmoniu,ar jis sedejas kaleime buvo ar dar ka.. pvz mano vyras buvo sedejas kaleime du metus,bet tai praeitas etapas ir as esu tikra,kad tai nepasikartos daugiau
nes jis turi seima,ir pats nenori to ,nes ten buvo pats sunkiausias gyvenimo etapas
ir mano tevai zino,bet jie nesmerkia uz tai ,kad jis sedejo..
svarbiausia ,kad tai nepasikartotu
taip liudna,kad kai tevams nepatinka tavo draugas ir net per tokias sventes kaip kucios kaledos ,negalima buti visiems kartu ,liudna
pabandyk pasneketi su tevais ,kad priimtu ji toki koks jis yra,juk tu ji myli ir tau gera su juo
sekmes tau ,tikekimes viskas issispres

taip liudna,kad kai tevams nepatinka tavo draugas ir net per tokias sventes kaip kucios kaledos ,negalima buti visiems kartu ,liudna

pabandyk pasneketi su tevais ,kad priimtu ji toki koks jis yra,juk tu ji myli ir tau gera su juo

tevai turi daugiau patirties ir gali numanyti kuo baigisis tokios draugystes. bet jie daznai elgiasi neismintingai - zmones retai mokosi is svetimu klaidu. geras sprendimas - perspeti apie pasekmes ir asmenine atsakomybe ir leisti vaikams patiems uzlipti ant greblio. jei prognoze nepasiteisins - senatveje gales isgerti sampano, jei pasiteisins - gales pasiulyti paciai srebti kose, kuria uzsivire. o bendrauti su zmogumi, kuris nepatinka yra nesamone - zmones turi teise patys rinktis su kuo bendrauti o su kuo ne ir reikia gerbti ju pasirinkima.
kartais tevai ne nuspeja santykiu pabaiga, o ja uzprogramuoja, kai kasdien kala savo dukrai i galva koks jos pasirinkimas netikes, kaip nesiziuri pora, koks jis netikes, kad pames, isnaudos/pasinaudos, ir t.t. ir tada pati pradedi abejoti savo pasirinkimu (ir nesakykit kad jei zmogu myli tai neturi itakos). jei gyveni su tevais ir neturi kaip issikraustyti - dar ir kaip ikala i galva nepasitikejima, arba bent jau tiek sunervina kad norisi nutraukti santykius del sventos ramybes, ir susierzinimas pyktis ir t.t. persidudoa i santykius ir ardo juos - cia patirtis tokia
o dabar pamastymas i ateiti - jei draugas nepatinka seimai tai yra tik seimos problema - niekas neturi teises gyventi kitu zmoniu gyvenimo, spresti uz juos, net jei tai ju vaikas - tik patarti, ispeti, nuomone pasakyti - galima, bet pirsti savo isitikinimus ir sapalioti apie tai ka gerb. teveliai is patirties zino ir numano 'kuom tai baigsis'- man kraujas uzverda net..
jei bijo kad ant greblio uzlips - tegu tvarsti paruosia ir palaiko savo atzala sunkiu momentu.
ir paskui tevai pagarbos sau dar tikisi kai negerbia savo vaiku.. egoistiska. nori ne kad vaikas butu laimingas, bet kad patys ramiai miegotu ir babulkom pasigirtu dukros jaunikiu, neduokdie reikes raudonuoti, kad ne toks zentas papuole..

o dabar pamastymas i ateiti - jei draugas nepatinka seimai tai yra tik seimos problema - niekas neturi teises gyventi kitu zmoniu gyvenimo, spresti uz juos, net jei tai ju vaikas - tik patarti, ispeti, nuomone pasakyti - galima, bet pirsti savo isitikinimus ir sapalioti apie tai ka gerb. teveliai is patirties zino ir numano 'kuom tai baigsis'- man kraujas uzverda net..

ir paskui tevai pagarbos sau dar tikisi kai negerbia savo vaiku.. egoistiska. nori ne kad vaikas butu laimingas, bet kad patys ramiai miegotu ir babulkom pasigirtu dukros jaunikiu, neduokdie reikes raudonuoti, kad ne toks zentas papuole..
taip jie turi daugiau patirties,bet nurodineti ka turi daryti tai cia didziausia nesamone
taip jie mus uzaugino ir nori tik gero ,bet mes patys nuspresim ko norime ir jei suklysime tai bus musu problemos ir is ju mokisimes
man tevai sakydavo kaip pasiklosi taip ir ismiegosi,visko buvo ,ir skausmo ir nevilties gyvenime ir galvojimu kodel neklausiau.. bet paskui pagalvoji,kad reiskes taip turejo buti,nes tada pamatai koks istiesu gyvenimas,o jei klausai vien tevu,tai tada pati nebemoki viena gyventi be tevu pasakymu ar patarimu..
reikia tureti savo galva,gali aisku tevai patarti,bet nekisti savo nuomones ir nesiulyti jos,nes tada jau bus nebe patarimas,o pirsimas jos

as esu susidurusi irgi su tuo dalyku. Pas mane tik diplomatiskai budavo parodoma, kad visgi gal ne visai tas zmogus. Pritariu, kad tevai turi patirties ir mato reikala is sono, kitom akim, nei tu su roziniais akiniais... Dabar kai ziuriu i jaunesne sesute, tai irgi daug ka panasiai mastau, kaip mano tevai savo laiku maste.. ir zinau puikiai, kaip jai atrodo
visai ne taip, kaip yra is tiesu...
Bet kitas dalykas, jei jauti, kad tai tavo zmogus, o tevai galbut subjektyviai bando tave atkalbeti nuo santykiu (jie nori, kad tavo ateitis butu materialiai geresne, kad butu vyras labiau issilavines ir t.t., na savo nerealizuotu svajoniu igyvendinimo siekia) tai reikia atsilaikyti ir laikas parodys, kas buvo teisus... Siaip, galima akcentuoti zmogaus gerasias puses, nes tevai nenoredami ju matyti, nemato.. reikia ji pagirti tevams, kaip ta ar ana gero padare ir pan.
kelti akcijas 

Bet kitas dalykas, jei jauti, kad tai tavo zmogus, o tevai galbut subjektyviai bando tave atkalbeti nuo santykiu (jie nori, kad tavo ateitis butu materialiai geresne, kad butu vyras labiau issilavines ir t.t., na savo nerealizuotu svajoniu igyvendinimo siekia) tai reikia atsilaikyti ir laikas parodys, kas buvo teisus... Siaip, galima akcentuoti zmogaus gerasias puses, nes tevai nenoredami ju matyti, nemato.. reikia ji pagirti tevams, kaip ta ar ana gero padare ir pan.

Mano mama turejo portreta vyro, su kuriuo ji noretu mane matyt. Net specialybe buvo isrinkus jam
O siaip, ji kritikavo visus mano vaikinus, kartais pragaras budavo namie, jai niekas neitikdavo, visi buvo blogi. Tik esme tame, kad ji visad budavo teisi, gal tik graziau reikejo su manim sneket. Bet kai duodavo man laisve spresti paciai, pamatydavau, kad ji niekad neklydo, atsiverdavo man akys, pati issiskirdavau
Kai susipazinau su su dabartiniu savo vyru, ji nieko pries neturejo. O iki tol maniau, kad tikrai jai nei vienas neitiks
Zodziu, viskas netiketai puiku
Ir dabar ji kartais pasako, kad buciau protingesne toj ar toj srity, patarimu del vyro duoda, pasako i ka atkreipciau demesi, na tiesiog draugiskai pataria ir esu jai dekinga uz jos patirti, kuria ji perduoda man
Kartais tevai nepagristai paranojiskai saugo savo vaikus, na o kartais tikrai ju patirtis ir patarimai yra verti demesio, tik siuo atveju reikia pazinti savo vaikus ir zinoti, kaip jiem pasakyti, i ka atkreipti demesi, kaip pateikti kritika. Juk mes mergaites kai jau mylim tai ir ant tevu ir ant draugu pykstam uz bet kokia pastaba ar kritika mylimojo atzvilgiu

Kai susipazinau su su dabartiniu savo vyru, ji nieko pries neturejo. O iki tol maniau, kad tikrai jai nei vienas neitiks

Kartais tevai nepagristai paranojiskai saugo savo vaikus, na o kartais tikrai ju patirtis ir patarimai yra verti demesio, tik siuo atveju reikia pazinti savo vaikus ir zinoti, kaip jiem pasakyti, i ka atkreipti demesi, kaip pateikti kritika. Juk mes mergaites kai jau mylim tai ir ant tevu ir ant draugu pykstam uz bet kokia pastaba ar kritika mylimojo atzvilgiu