QUOTE(davija @ 2008 02 03, 19:00)
Artėja užgavėnės, neblogai būtų vaikystę prisimint ir savo vaikams blynų širdelių prikept

Gal kas naudojat ir galit kokį patarimą duot

nes aš kiek girdėjau sako, su tom elektrinėm keptuvėm nekokie blynai gaunas? Ne tokie apskrudę kaip ant dujinės?
Turim elektrinę čirvinių blynų keptuvę - First Austria. na aš esu išranki ir kritiška visokiems prietaisams, bet jai priekaištų neturiu

: kepa tikrai greitai (specialiai laiko nežiūrėjau, bet vienas paskrudęs blynas ne ilgiau nei 1 min), yra 7 apskrudimo reguliavimo padėtys, nereikia riebalų (paviršius turbūt tefloninis), niekas neprilimpa, neprisvyla
bet kas svarbiausia blynai tikrai skanūs ir gražūs gaunasi

vakar per užgavėnes kepiau - tai teko kartoti antrą kartą -visiems labai patiko
Traškumas priklauso nuo recepto, be to, traškus blynas būna kol karštas, bet jei jį užkrauni kitais blynais - po kiek laiko suminkštėja.
prieš kelias dienas išbandžiau vieną receptą - tikrai traškūs blynai gavosi:
5 kiausiniu tryniai, 100 ml karsto vandens, 100g cukraus, citrinos zieveles tarkuotos, viska isplakti iki baltumo, deti 150g miltu, kepimo milteliu ir 5 isplaktus baltymus
tik svarbu baltymus išplakti super gerai

: