Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 02 08, 18:59)
Jeigu domina mano nuomonė, tai 1.8. Kodėl? Todėl, kad rezultatai 99 procentais atvejų bus identiški 1.4, o kaina skiriasi ženkliai.



vis tik kalbant eikia minėti sitemą. aš kalbu apie canon. turiu 1,8, bet galvoju pirkti 1,4. kainų skirtumas - 700 lt (1,8 apie 300, 1,4 apie 1000). kodėl? todėl, kad pas 1,4 normali darbinė skylė prasideda nuo 1,8. o vat pas 1,8 nuo virš 2,5. skirtumas yra. silidesnis konstruktyvas. 1,4 galinė linzė tokio dydžio, kaip pas 1,8 priekinė. o fotografija paraidžiui - šviesos piešinys. per didesnę skylę patanka daugiau šviesos. mano kvailu įsitikinimu negali būti gražus piešinys pas objektyvą, kurio skylė - kaip adatos skylutė (kam patinka pinholas arba camera obskura - kita kalba). konstruktyvas geresnis/solidesnis.

praėjusiais metais, kai fotorento kainų politika buvo liberalesnė, išbandžiau ne vieną objektyvą Ūtame tarpe - kovinėmis sąlygomis). tame tarpe ir 50/1,4 bei 50/1,2. jų kainų skirtumas - 4,5 karto. vat 50/1,2 nepirkčiau. nors patiko. bet kainos/viso kito santykis yra labiau 1,4 vs 1,8 (pirmojo naudai), nei 1,4 vs 1,2.

bandžiau ir 85/1,2, kurio kaina virš 8 000 lt. ir rezultatas skausmingai nuvylė. kodėl? o gi naudojau ne tam. naudojau kaip reportažinį, o jis yra studijinis. nes jis toooks lėtas dėl toooooookio dydžio priekinio stiklo, kad greitai su juo susifokusuoti be šansu. o jei įvertinti didelį norą visus žiūrovus stebinti 1,2 skylės ryškumo gyliu......

žodžiu - mat čiast nado znat. ir tada nebus nusivylimo ir rezultatas bus geras. vat bandžiau ir 17-40 4L. ir džiaugiuosi, kad nepirkau. bučiau 2,5 tūkst lt išmetęs. o žinodamas kitinio 18-55 silpnas puses jį išnaudoju ir neskubu keisti.

o be to, žinant, kad absoliuti dauguma nuotraukas žiūri monitoriuose ir nespausdina didesnių, kaip 10x15 foto, daugumos objektyvų poreikis (išskyrus specialius - makro, tele ir pan) labai abejotinas.

reikia vrtinti ir kitką. objektyvus reikia nešiotis, reikia keisti (dulkės ant matricos), jiems reikia skirtingų blendų ir labai dažnai skirtingo diametro filtrų. tai papildomi nepatogumai ir išlaidos. jei jūs nenorite pakankamai rimtai fotografuoti arba neturite per daug pinigų, gerai galvokite, dešimt kartų matuokite ir tik tada pirkite.

nepagrįstas ir neapgalvotas objektyvo pakeitimas nepadarys jūsų nuotraukų šedevrais, o tik paliks kartėlį dėl išleistų pinigų.
Atsakyti
Labas... Toks jausmas, kad dar po kokio pusmečio. na pv z. vasarą, per penkiasdešimt kokios 76 temos puslapių nebeteks pamatyt nors vieną nuotrauką... Pažiūrėkit kas daros: darbų vienetai, "pykčių" ir "barnių" daugiau negu nuotraukų, tai nors ačiū kai kuriems profams ir išmanantiems dėl teikiamos informacijos... Žmonės eikit fotkint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 08 vasario 2008 - 19:30
Ohoho kokia čia diskusiją apie objektyvus pakūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2008 02 08, 20:25)
Ohoho kokia čia diskusiją apie objektyvus pakūrėt smile.gif

Būt gerai, kad ir kokį pvz kas įmestų : sakykim, va čia su tokiu ir kitokiu objektyvu tas pats objektas fotkintas.
Atsakyti
siandien fotkinau mazaji (sorry, tiem kuriem atsibodo vaiku nuotraukos bet nieko daugiau idomiau namuose nematau smile.gif
Dariau nuotraukas 50 mm f1.4 objektyvu, su Av rezimu f5.8 (kad patalines rauksliu fone nesimatytu) , ISO 400, Reflektorius is desines, langas kairej, blykste i llubas. Bet beveik 50 kadru jo rankos sujudeja ar kojos. Ar reikejo "shutter priority", trumpesniu islaikymu fotkint kokiu 1/500 ?
Sita vienintele nieko isejo tik gaila akyciu nematau.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 08 vasario 2008 - 19:37
http://www.flickr.com/photos/bobwilloughby/

Nuostabios nuotraukos!
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 08, 19:01)
Getter, man patiko tavo serijikė thumbup.gif

aciuks.gif kada tavo nuotraukas pamatysim g.gif Kaip mažiukas, ar geriau jam?
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 19:06)
vis tik kalbant eikia minėti sitemą. aš kalbu apie canon.

Labai gražiai išaiškinai, domėjausi Nikono objektyvais dpreview forumuose, tai kažkodėl labiausiai išgirtas 50mm su f1.8, o 85mm su f1.4. Gal apie juos irgi žinai tiek kiek ir apie Cannon'ų?

AVEDA labai smagu matyti tokius bandymukus 4u.gif Ir kadravimas mielas ir atrodo su viskuom susitvarkei na gal šiek tiek ryškumo ir kontrasto trūksta, bet šiaip man patiko
Papildyta:
AVEDA gal kažkaip taip mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Sveiki,

Avedos variantas man grazesnis - nuotraukos siuzetas , mano nuomone, tikrai nereikalauja kontrasto... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 08 vasario 2008 - 20:39
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 02 08, 20:39)
Sveiki,

Avedos variantas man grazesnis - nuotraukos siuzetas , mano nuomone, tikrai nereikalauja kontrasto...  schmoll.gif

Gal tu ir teisi, man tik odytės gyvesnės norėjosi mirksiukas.gif
Atsakyti
AVEDA, geras bandymas:)

Kam kyla dilemos dėl objektyvų pasirinkumo galite pažiūrėti čia:
My Webpage
Pasirenkate savo fotoaparatą, pasirenkat norimą objetyvą ir matot nuotraukas fotografuotas juo smile.gif

O čia viena nuotraukėlė šiaip, kad linksmiau bųtų, kad skyrelis vien tik pliurpalais gyvas nebūtųsmile.gif
user posted image
sigma 17-70, M rėžmas, F 4,5, iso100, 1/80, 70mm, WB auto.
Atsakyti
QUOTE
gal šiek tiek ryškumo ir kontrasto trūksta, bet šiaip man patiko

schmoll.gif nesutinku del kontrasto. Man kaiptik patiko tokia matine, pudrine odyte. Didziausia pazanga kad su WB susitvarkiau kazkiek.
O gal kas galit atsakyt ar yra kokia taisykle fotkinant mazus judancius vaikus? Gal minimalus islaikymas koks yra kad nebutu rankos ir kojos sujudeja?
Atsakyti
AVEDA, man irgi normaliai kontrastas:) Fotografuok TV režimu 1/125 turėtų užtekt manyčiau.

user posted image
Čia ant prieš tai buvusios vintage action uždėjau visai patinka man jis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toro: 08 vasario 2008 - 21:13