Įkraunama...
Įkraunama...

Žolelės ir prieskoniai

iki metukų mažiui maistą gardinau tik naminiais šaldytais krapais ir petražolėm, daugiau- nieko, nei cukraus, nei druskos ir tt. Dabar, kai jam metai ir du mėnesiai, dedu visko, tik saikingai. O dėl arbatų- svarbu, kad jos būtų tik "birzgaliukas", nestiprios. Jei dėl kurių vaistažolių abejojama- vaistininko paklausti galima. Va man pvz sakė, kad ilgą laiką negalima duoti vaikams ramunėlių arbatos, nes išplaunamas skrandukas ir sutrinka virškinimas
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 02 07, 16:39)
Sveika smile.gif . Ten kur tinka į maistą dedu Vegetos ar kokių panašių prieskonių. Ir jau senokai, gal kai dukrytei metai suėjo.Aišku,labai nedaug.Dėl cinamono negaliu pasakyt,nenaudoju. O geria mano mažoji tik melisos arba liepų arbatą. Nors gydytoja vieną kartą siūlė čiobrelių arbatėlės pagert nuo kosulio.

Kai vaikas pradėjo ragauti mūsų maisto, žmona pareiškė, kad nuo šiol namuose nebebus nei vegetos, nei kitokių prieskonių mišinių. Maistą gardinam, petražolėm, krapais ir kt. žolėm, česnakais, svogūnais. Pasirodo galima ir be vegetos išgyvent... bigsmile.gif
Atsakyti
Dėl vegetos sutinku smile.gif .
Ir aš išėmiau ją su mažylio atėjimu į šį pasaulį ir mūsų raciono. Prisikaičiau apie E621 ir jo "naudą", todėl atidžiai skaitau visas etiketes ir stengiamės kuo mažiau vartoti produktų su E. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vastulka @ 2008 12 09, 17:47)
Ir aš išėmiau ją su mažylio atėjimu į šį pasaulį ir mūsų raciono. Prisikaičiau apie E621 ir jo "naudą", todėl atidžiai skaitau visas etiketes ir stengiamės kuo mažiau vartoti produktų su E.  smile.gif

Dėl to patie E621 ir mes su Vegeta rišom drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vastulka @ 2008 12 09, 16:47)
Ir aš išėmiau ją su mažylio atėjimu į šį pasaulį ir mūsų raciono. Prisikaičiau apie E621 ir jo "naudą", todėl atidžiai skaitau visas etiketes ir stengiamės kuo mažiau vartoti produktų su E.  smile.gif

Mes irgi lygiai taip pat drinks_cheers.gif geriau jau druskyte, pipiriukai nei vegeta su visais savo E doh.gif
Atsakyti
na mes ir stengemes naudot daugiau zoleles tai karapai ,petrazoles turiu prisisaldzius,na pipirai ,cesnakas,svogunai na kartais ir kitokiu prieskoniu panaudoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vastulka @ 2008 02 07, 14:05)
Sveikos Mamytės, 4u.gif
Gal galite pasidalinti žiniomis, kokius prieskonius ir kokias žoleles galima duoti mažyliams.
Esu girdėjusi, kad negalima čiobrelių, tačiau HIPP arbatėlėje nuo peršalimo viena iš sudedamųjų dalių yra čiobrelis. Tą arbatėlę galima duoti nuo 1 sav.
Dar girdėjau, kad cinamono negalima, bet vėlgi kai kuriose HIPP košelėse "Saldžių sapnų" ar pan. jo yra.
Kyla klausimas g.gif , kokius prieskonius ir žoleles galima naudoti ir kokiu amžiaus tarpsniu.

tai iki galo reikejo isklausyti kodel negalima, kada negalima, kam negalima ir pan.
man pavyzdziui reikia saikingai naudoti cinamona, nes jis mazina spaudima...
Atsakyti
Na kadangi pietus butent dazniausia dukrytei atskirai gaminu,nes mesite troskinu ar verdu,tai jai dedu druskytes truputi,kvapuji pipira,lauro lapa,vegetos neneaudoju,bet sriubas verdu su prieskoniais,sultinukais(jei mesytes neverdu pries tai)tai gaunasi kad maniske kartais ragauja tu prieskoniu....
Atsakyti
o as naudoju jau visus prieskonius, tik nedaug. Kad tik kvapa duotu, kad nebutu per suru. Tai ir musiskos zoleles, ir santa maria prieskoniai priklausomai nuo to ka gaminu. Ar mesa, ar vista, ar zuvi. Dazniausiai tai lauras, pipiras, druska, krapai, petrazole. Tarp kitko, kad krapai ilgai liktu sviezi, nuplaunu, nusausinu, idedu i stiklaini, uzdarau, ir padedu saldytuve. Kaip min 3 savaites sviezuteliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmami: 19 gruodžio 2008 - 19:37
QUOTE(Vilmami @ 2008 12 19, 19:36)
o as naudoju jau visus prieskonius, tik nedaug. Kad tik kvapa  duotu, kad nebutu per suru. Tai ir musiskos zoleles, ir santa maria prieskoniai priklausomai nuo to ka gaminu. Ar mesa, ar vista, ar zuvi. Dazniausiai tai lauras, pipiras, druska, krapai, petrazole. Tarp kitko, kad krapai ilgai liktu sviezi, nuplaunu, nusausinu, idedu i stiklaini, uzdarau, ir padedu saldytuve. Kaip min 3 savaites sviezuteliai.

Gali į kokią plastmasinę dėžutę krapus sudėti ir įmesti į šaldiklį, tai visus metus turėsi šviežių. mirksiukas.gif
Atsakyti
as ir pagrinde naudoju, druskyes biski, krapai, petrazoles, svogunas,na paskaninu MAGI darzoviu prieskoniais blush2.gif tik labai nedaug, nes pastebejau, kad maniske labiau valgo ...
Atsakyti
QUOTE(gloss @ 2009 08 27, 13:43)
as ir pagrinde naudoju, druskyes biski, krapai, petrazoles, svogunas,na paskaninu MAGI darzoviu prieskoniais  blush2.gif  tik labai nedaug, nes pastebejau, kad maniske labiau valgo ...

thumbup.gif as ir taip darau smile.gif
Atsakyti