Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE (vobla @ 2004 07 20, 12:23)
QUOTE (Jolyta @ 2004 07 20, 09:08)

As doktoranturoj vpu (edukologija) baigineju trecius metus.

Kaip tik čia kažkada svajojau stot, bet esu baigus ne VPU, tai nedrįsau. Gal gali papasakot, kaip ten toleruojami apsigynę magistrą kitose aukštosiose? Būtent į edukologiją svajojau... Pamažu nublanksta tos mano svajonės, o gal visgi įšdryst pabandyti? Tik jaučiu, kad praėjus porai metų po magistro baigimo, biški smegenys susitraukė...vėl nedrįstu....
Jolyta, gal gali šiek tiek išsamiau papasakot?

Yra keletas baigusiu ne vpu (pav. is lzua) ir sekmingai studijuojanciu. Kiek pati susiduriau su visa ta "sistema" norint stot, reik turet "uznugari" ar bent kad kazkas is "autoritetu" tave rekomenduotu ir per stojamuosius apsaugotu nuo pakistos kojos.
As stojau todel, kad studijuodama jau dirbau vpu, tiesiog neturejau kito darbo ir i uzplanuota katedroj vieta nebuvo konkurso.
VPU vadovybe kazka yra su doktorantura prisidirbe, tai lyg ir nepriimineja dabar nauju, bet sklido kalbos (pletkai), kad atgaus ta teise.
Siaip studijuot nera sudetinga tik (manau kaip ir visur) biurokratija ir informacijos velavimas kai kada pribaigia (o gal cia grudiniams toks vyksta).
Kai as pati stojau, tokiu, tik baigusiu magistratura, buvo vienetai, visi kiti baige pries 5, 10 ir daugiau metu, kai kurie pradirbe sviet. ministerijoj ar siaip savo busimu tyrinejimu sferoj kelis ar keliasdesimt metu. Bet, tai esmes tikrai nekeicia. Jei turi azarto tyrinet, rasyt zinoma bandyk. Pavyks, nepavyks, o pabandyt verta. Galu gale istojus neisipareigoji butinai parasyt. Nepatiks - mesi. O del smegenu - gali buti rami, ju neitin daug ir reikia (is pazystamu patirties galiu drasiai teigt), geriausia turet pazinciu ir geru konsultantu susirast, kad drasiau butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE (golfa @ 2004 07 20, 09:15)
O ar imanoma butu suderinti studijas gyvenant kitame mieste? tai yra, atvaziuociau i universiteta kokius 2 kartus per savaite.
O istoti ar sunku?

Zinai, Golfa, jei tavo specialybe yra eksperimentine, tai patikek dvieju kartu maza. Is savo patirties galiu pasakyti, kad kol baigiau doktorantura daugiausia neuztekdavo ne tik dienos, bet ir sededavau iki isnaktu. Ir dar turek omeny, kad atlyginimas tik 800Lt, jei nera kokiu nors grantu, taigi papildomo darbo net nesvajok.
Atsakyti
Pikciausia, kad, norint istoti, visur reikia uznugario. Stojimo salygose visur numatyta, kad reikia rekomendacijos is mokslininko, dirbancio katedroje i kuria stoji. Tai baigus KTU, stoti i VU neturint pazistamu - jokiu sansu mad.gif
Atsakyti
QUOTE (kiausiniene @ 2004 07 21, 18:20)
Pikciausia, kad, norint istoti, visur reikia uznugario. Stojimo salygose visur numatyta, kad reikia rekomendacijos is mokslininko, dirbancio katedroje i kuria stoji. Tai baigus KTU, stoti i VU neturint pazistamu - jokiu sansu mad.gif

Gal ne tai, kad uznugario, bet kiekvienas mokslininkas renkasi zmogu, su kuriuo jis galetu dirbti, o ir tu juk neini aklai, o turi tiksliai zinoti kur ir ko nori, taigi jei tu pakalbi su tuo mokslininku, pas kuri nori dirbti, ir patinkate vienas kitam, bei tu atitinki jo keliamus reikalavimus, turi atitinkama kvalifikacija, manau istoti galima be problemu.
Atsakyti
QUOTE (miedita @ 2004 07 21, 18:39)
Gal ne tai, kad uznugario, bet kiekvienas mokslininkas renkasi zmogu, su kuriuo jis galetu dirbti, o ir tu juk neini aklai, o turi tiksliai zinoti kur ir ko nori, taigi jei tu pakalbi su tuo mokslininku, pas kuri nori dirbti, ir patinkate vienas kitam, bei tu atitinki jo keliamus reikalavimus, turi atitinkama kvalifikacija, manau istoti galima be problemu.

Abejoju. Isivaizduok, ateina nepazistamas zmogus is kito universiteto ir praso rekomendacijos.Duotum?
Atsakyti
QUOTE (kiausiniene @ 2004 07 21, 18:42)
Abejoju. Isivaizduok, ateina nepazistamas zmogus is kito universiteto ir praso rekomendacijos.Duotum?

Rekomendacijos zinoma svetimam zmogui niekas neduos. Taciau juk gali prasyti is saviskiu. Bet as turejau omeny ta mokslininka, t.y. ta vieta i kuria tu nori patekti doktoranturai. Tuomet tu turi kalbeti tiesiogiai.
Atsakyti
QUOTE (Jolyta @ 2004 07 21, 15:28)
Galu gale istojus neisipareigoji butinai parasyt. Nepatiks - mesi.

pala, pala, kaip tai nepatiks ir mesi g.gif juk į tave investuoja, moka stipendiją apie 800 Lt ir paskui gali mesti. wink.gif jau taip lengvai nepaleidžia laugh.gif
Visų pirma, per tokį krumpliaratį pertrintų laugh.gif jeigu dirbi universitete, tai darbo garantuotai netenki. Žinoma, būna tokių , kurie prasitrina tuos 4 metus ir neparašo g.gif ir jiems dzin clap_1.gif
kiek girdėjau , gal dar pletkų lygyje, gali tekti grąžint pinigus blink.gif
Atsakyti
Cia kaip kokia aukstoji tvarkosi - man rodos kad VU jau prieme tokia tvarka - grazinti pinigus jei neparasai - ir manau teisingai. Bent jau pas mus - LMA - tokiu luzeriu buvo visai nemazai - tris metus durniu pavolioja ir viskas - tai kai as gyniaus, visi mane vos ne garbino visu pirma ne uz disertacija, o uz tai kad datempiau biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū Jolyta...mane labiausiai ir gasdina tas užnugario nebuvimas. Visgi aš svečias naujokas būčiau tam VPU.
Dar kas mane atbaidė- tai griežtai apibrėžtos doktorantūros temos, ar aš kažką ne taip supratau. Išeitų, kad norimos gvildenti temos kaip ir nepasirinksi...Nu aš biški landžiojau po VPU, domėjausi. Netgi kažkokio profesoriaus telefą turiu. Tipo su juo reik šnekėt. Menų katedros. Būtent šioj skylutėj (menų katedroj), man ir reikėtų vietelės rolleyes.gif , nes pati baigus esu VDA....
Kai prieš kelis metus teiravausi, tai lyg ir buvo du egzai stojant privalomi: užsienio ir edukologijos. Plius, jei neklystų, reikėjo dar kažkokį ale traktatą norima studijuot tema sukurpti... Et , reik popieriuose pasiknist, o tai užmiršau jau visiškai ko dar reik...
Atsakyti
QUOTE (Tuja @ 2004 07 21, 21:02)
pala, pala, kaip tai nepatiks ir mesi g.gif juk į tave investuoja, moka stipendiją apie 800 Lt ir paskui gali mesti. wink.gif jau taip lengvai nepaleidžia laugh.gif
Visų pirma, per tokį krumpliaratį pertrintų laugh.gif jeigu dirbi universitete, tai darbo garantuotai netenki. Žinoma, būna tokių , kurie prasitrina tuos 4 metus ir neparašo g.gif ir jiems dzin clap_1.gif

Paleidzia. Pazystu pedagoginiam dirbanciu, kurie 8-10 metu "studijuoja" (pasibaige stipendija finansuojami metai ir toliau kaip eksternas gaunasi ar kaip ten). Ten buvo del vieno iskiles klausimas kodel nepabaigi, tai jis paaiskino paprastai. Jusu moketi 800 lt man nesudaro salygu pragyventi +islaikyti seima, tad tuo paciu metu tenka lakstyti dar per du darbus, aisku - nukencia mokslas... Tai jis dirba vpu ir vis "raso".
Cia, zinai, jau ambiciju reikalas... Na gal tik mest "nelygis", visgi doktorantura. Taigi, mano manymu, doktorantura gal... garbes... savotisko prestizo reikalas.
O siaip, zinau ir kas mete isvis.Tiesiog susirado normalu, gerai apmokama darba ir mete. Pav. pas mus VPU niekas tau negarantuoja darbo vietos apsigynus: gali likti apskritai be nieko (neturim dabar etatu, gal kada nors bus) arba idarbina 0.25 su kokiais 300Lt per men. Aisku, jei yra "vietos" tada gali gauti ir visa etata tarkim lektoriaus (apie 800Lt atlyginimas). Siaip dazniausia (as apie pazystamus savo) apsigyne dirba per kelis universitetus, tada susirenka iki 2000Lt.
Pasirasydmas sutarti neisipareigoji baigti ar grazinti pinigus, jei mestum, juk esi tik studentas, kuriam mokama stipendija (kaip ir besimokydamas tarkim antram kurse ir gaudamas stipendija gali iseit bet kada).
Atsakyti
QUOTE (Tuja @ 2004 07 21, 21:02)

Paleidzia. Pazystu pedagoginiam dirbanciu, kurie 8-10 metu "studijuoja" (pasibaige stipendija finansuojami metai ir toliau kaip eksternas gaunasi ar kaip ten). Ten buvo del vieno iskiles klausimas kodel nepabaigi, tai jis paaiskino paprastai. Jusu moketi 800 lt man nesudaro salygu pragyventi +islaikyti seima, tad tuo paciu metu tenka lakstyti dar per du darbus, aisku - nukencia mokslas... Tai jis dirba vpu ir vis "raso".
Cia, zinai, jau ambiciju reikalas... Na gal tik mest "nelygis", visgi doktorantura. Taigi, mano manymu, doktorantura gal... garbes... savotisko prestizo reikalas.
O siaip, zinau ir kas mete isvis.Tiesiog susirado normalu, gerai apmokama darba ir mete. Pav. pas mus VPU niekas tau negarantuoja darbo vietos apsigynus: gali likti apskritai be nieko (neturim dabar etatu, gal kada nors bus) arba idarbina 0.25 su kokiais 300Lt per men. Aisku, jei yra "vietos" tada gali gauti ir visa etata tarkim lektoriaus (apie 800Lt atlyginimas). Siaip dazniausia (as apie pazystamus savo) apsigyne dirba per kelis universitetus, tada susirenka iki 2000Lt.
Pasirasydmas sutarti neisipareigoji baigti ar grazinti pinigus, jei mestum, juk esi tik studentas, kuriam mokama stipendija (kaip ir besimokydamas tarkim antram kurse ir gaudamas stipendija gali iseit bet kada).
Atsakyti
O as dar apie priemima. Keliuose universitetuose tokia tvarka: i magistro teziu pazymi, rekomendacijas ir straipsnius atsizvelgia tik tada, jei po pokalbio su komisija buna vienodi rezultatai. Niu ar cia ne savishkiu propagavimas? g.gif

Teko matyti, kaip priemimo i doktorantura nariai pries pokalbius susidaro sarasus "priimti ta, nes tas amzina atilsi to anukas". "priimti ana, nes tas miesto tarybos sunus" umn.gif
Po viso to as dar zadu kitais metais bandyt stoti biggrin.gif Tik dar neaisku, kaip su tais straipsniais: nunesi i redakcija ir siulai ar ka?
Atsakyti