Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE (vobla @ 2004 07 22, 09:12)
Ačiū Jolyta...mane labiausiai ir gasdina tas užnugario nebuvimas. Visgi aš svečias naujokas būčiau tam VPU.
Dar kas mane atbaidė- tai griežtai apibrėžtos doktorantūros temos, ar aš kažką ne taip supratau. Išeitų, kad norimos gvildenti temos kaip ir nepasirinksi...Nu aš biški landžiojau po VPU, domėjausi. Netgi kažkokio profesoriaus telefą turiu. Tipo su juo reik šnekėt. Menų katedros. Būtent šioj skylutėj (menų katedroj), man ir reikėtų vietelės rolleyes.gif , nes pati baigus esu VDA....
Kai prieš kelis metus teiravausi, tai lyg ir buvo du egzai stojant privalomi: užsienio ir edukologijos. Plius, jei neklystų, reikėjo dar kažkokį ale traktatą norima studijuot tema sukurpti... Et , reik popieriuose pasiknist, o tai užmiršau jau visiškai ko dar reik...

Uznugari susirasi (jei noresi). Paieskok tarp giminaiciu, draugu... (Lietuva svogeriu krastas kaip ne kaip biggrin.gif )
Temos tai visai neapibreztos jei ka. As pati pradejau nuo nuotolinio mokymo, dabar jo visai nebelike nei temoj nei darbe. Taip buna, kai klausaisi "protingesniu" patarimu, o kai pradedi galvot savo galva tenka kardinaliai keist wink.gif
Mano kolegei buvo tas pats... pradejo nuo interneto, o ginantis jo nei kvapo neliko... Taip kad tai nebaisu visiskai.
Nebent nauji istatai kokie yra (kuriu as nezinau) ir ten labai sugrieztino viska...
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 07 22, 09:12)
Kai prieš kelis metus teiravausi, tai lyg ir buvo du egzai stojant privalomi: užsienio ir edukologijos. Plius, jei neklystų, reikėjo dar kažkokį ale traktatą norima studijuot tema sukurpti... Et , reik popieriuose pasiknist, o tai užmiršau jau visiškai ko dar reik...

Buvo 2 egzai: kalba ir didaktika. Man traktatu jokiu nereikejo rasyt, tik visus nuopelnus :straipsnius parasytus atsviest, konferenciju medziagas... (cia kaip papildomi balai ejo) ir reikejo preliminariai savo tema but apgalvojus, nes vienas is klausimu buvo: ka planuoji nagrinet, ka esi padares, kaip manai daryt ir pan., kokios paramos reiktu... ir viskas. Bent taip buvo "mano stojimo laikais"
Siaip tikrai: jei nori stot - nebijok, bandyk, nuvaryk pas tos katedros vedeja pasisneket - matysi ar verta apskritai su jais prasidet.
Visas progas reik isnaudot, kad senatvej nebutu del ko graiuztis smile.gif Ir siaip priiminedavo pavasari, tai as siulyciau rugsejo pradzioj nueit pas juos. Kartais buna, kad vietos is rudens planuojamos doktoranturai. Jei ka sutarsit tave itrauks i planus ir busi beveik garantuota istot, jei tik egzus teigiamais balais islaikysi...
Atsakyti
Turbūt taip ir reiks padaryti...o be to iki pavasario ir pasiruošt galima spėt... viena kas neramina, kad tos smegenys biški po vaiko auginimo ir trūnijimo čia forume atbukusios sad.gif Nu bet vsio-reik susiimt.
Yra netgi dvi priežastys dėl ko aš noriu ton doktorantūroj ir būtent ten. Esu šiek tiek paragavus dėstymo -ir man patiko rolleyes.gif, dėja mano išsilavimas to neleidžia, dabar pasikeitus įstatymams teko pasitraukt. Antra priežastis- esu iš tų žmonių, kuriems įgytos žinios nepasilieka visam gyvenimui, taigi turiu nuolat mokytis, kad nors kiek būtų progresas. Savo mokymo įstaigoj doktorantūron nenoriu, nes vėl tie patys dėstytojai, neką iš jų gausiu- manau , kad viską ką galėjau pasiėmiau per 4 metus, o dar du tik durniaus voliojimas buvo. Noriu naujovių...
Kaip suprantu, teks vėl varyt į VPU aiškintis...
Tik reikia, kad kažkas iš paskos vaikščiotų ir kartotų: drąsiau dramby, drąsiau drambly.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Gal į mobilką tokį priminimo tekstą įsivest?
Atsakyti
o as VU edukologijos doktoranturoje esu, tik siuo metu akademinese kaip tik.
tai galima atostogas pasiimti kaip ir dirbant- metus dekretiniu, o to po jei nori- vaiko prieziuros atostogu, kol vaikui treji metai sueis.
del rekomendaciju, protekciju- pas mus studijuojanciu is VU buvo mazuma. jei ateina zmogus, zinantis kokioje srityje noretu tema rasyti, ir tai atitinka katedros veiklos profili, jam nera jokiu problemu toje katedroje studijuoti.
del darbo esant doktoranturoje- tai katedros vidinis reikalas kiek ten kartu ateiti ir ka veikti. pas mus pavyzdziui budavo kad reikia ateiti 2 kartus per metus atsiskaityti per posedi ( ypac jei nereiski pats noro destyti).
Atsakyti
QUOTE (kiausiniene @ 2004 07 22, 11:14)
O as dar apie priemima. Keliuose universitetuose tokia tvarka: i magistro teziu pazymi, rekomendacijas ir straipsnius atsizvelgia tik tada, jei po pokalbio su komisija buna vienodi rezultatai. Niu ar cia ne savishkiu propagavimas? g.gif

Teko matyti, kaip priemimo i doktorantura nariai pries pokalbius susidaro sarasus "priimti ta, nes tas amzina atilsi to anukas". "priimti ana, nes tas miesto tarybos sunus" umn.gif
Po viso to as dar zadu kitais metais bandyt stoti biggrin.gif Tik dar neaisku, kaip su tais straipsniais: nunesi i redakcija ir siulai ar ka?

Ne vien doktorantūron priima savo nuožiūra. Mačiau kaip priiminėjo magistrantus. Atėjusiems iš kitų universitetų, katedrų, padariusiems kelių metų pertraukas reikia laikyti egzaminą. Viskas būtų gražui, jei nebūtų nelegalu. Jei dėstytojas nori, kad tu studijuotum pas juos, tai egzamino pažimys bus aukštas. Jei esi nepageidaujamas asmuo - tikrai neįstosi. Tokia žiauri realybė.
Atsakyti
Gal galite kas paaiskinti, kaip ten su tais straipsniais? Susimoki uz isspausdinima ar ka? Susimoketi, aisku, butu paprasciausia... nail.gif
Atsakyti
Straipsnis turi būti spaudinamas ne šiaip kokiam ,o moksliniam leidiny.Paprastai jie leidžiami ne taip dažnai ,o eilutė norinčių spaudintis visada yra.Taigi geriausia ,kad kažkas rekomenduotų straipsnį spaudinimui.Man atrodo .kad paprasčiausia išspaudinti straipsnį universiteto moksliniam leidiny(jei tokį leidžia).O šiaip ,aišku,reikia kalbėtis su redakcijom.
Atsakyti
QUOTE (LINCE @ 2004 07 24, 07:06)
Straipsnis turi būti spaudinamas ne šiaip kokiam ,o moksliniam leidiny.Paprastai jie leidžiami ne taip dažnai ,o eilutė norinčių spaudintis visada yra.Taigi geriausia ,kad kažkas rekomenduotų straipsnį spaudinimui.Man atrodo .kad paprasčiausia išspaudinti straipsnį universiteto moksliniam leidiny(jei tokį leidžia).O šiaip ,aišku,reikia kalbėtis su redakcijom.

Ojetau, Lince, pries 4 metus tik zirzdavo, kad bile ka parasyciau... rimtas ten leidinys buvo, tai ir neprisirinkdavo straipsniu - visi tingejo rasyti. Bet, aisku, reik parasyti kurineli, atitinkanti reikalavimus.
O siaip jau, kazkur maciau sarasa leidiniu, kur "iskaitomos" publikcijos.

Miau
Atsakyti
Na, jau, koks ten to zurnalo lygis jei zirzia kad kas rasytu g.gif Tikriausiai koks vietines reiksmes, kurio uz Lietuvos ribu niekas ne girdet negirdejo sad.gif
Gal niekad normaliam zurnale spaudinti straipsniu neteko, kad tokios nuomones esi?
Jei ten koks universiteto ar instituto vietinis zurnaliukas, tai visiskai normalu, kad nera apteke straipsniais, niekas gi ju "nekepa" kas diena.

Lince visiskai teisi, kad normaliam moksliniam zurnale nera taip jau ir paprasta isspausdinti. Uztrunka tuo ilgiau, kuo rimtesnis ir geresnis zurnalas (net ir iki 2-ju metu). O kuo rimtesnis zurnalas tuo didesnis jo reitingas. Vietiniai zunaliukai, jei ir turi tai jau toki "mizierna"...

Taip kad, skirk vietines reiksmes ir pasaulinius mokslinius zurnalus, o tai zmones klaidinga ispudi susidarys, kad parasai bet ka ir jau turi vos ne super publikacija clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kris: 24 liepos 2004 - 13:49
QUOTE (kris @ 2004 07 24, 11:48)
Na, jau, koks ten to zurnalo lygis jei zirzia kad kas rasytu  g.gif  Tikriausiai koks vietines reiksmes, kurio uz Lietuvos ribu niekas ne girdet negirdejo  sad.gif
Gal niekad normaliam zurnale spaudinti straipsniu neteko, kad tokios nuomones esi?
Jei ten koks universiteto ar instituto vietinis zurnaliukas, tai visiskai normalu, kad nera apteke straipsniais, niekas gi ju "nekepa" kas diena.

Lince visiskai teisi, kad normaliam moksliniam zurnale nera taip jau ir paprasta isspausdinti. Uztrunka tuo ilgiau, kuo rimtesnis ir geresnis zurnalas (net ir iki 2-ju metu). O kuo rimtesnis zurnalas tuo didesnis jo reitingas. Vietiniai zunaliukai, jei ir turi tai jau toki "mizierna"...

Taip kad, skirk vietines reiksmes ir pasaulinius mokslinius zurnalus, o tai zmones klaidinga ispudi susidarys, kad parasai bet ka ir jau turi vos ne super publikacija  clap.gif

Nu, nesirsk, kris.
Ir esme tame, kad reik GERU, AKTUALIU, TVARKINGAI PARASYTU STRAIPSNIU. Tokiu straipsniu truksta, ar bent truko tuo metu apie 2000 -uosius. Kadangi mes dirbome mokslini darba, nuolat buvome "ant bangos", t.y. dareme aktualius dalykus, tai turbut todel ir zirze.

As turejau galvoje Lietuvos banko leidziama zurnala "Pinigų studijos". Nu, kad ir cia pasiziureti:
http://www.lb.lt/lt/...3_3.html#last12

Jei kas susidomejo, cia info autoriams:
http://www.lb.lt/lt/..._autoriams.html

Sito leidinio reitingo nezinau, jis tikrai ne pasaulines reiksmes. Bet faktas, kad doktoranturai reikia PUBLIKACIJU, nebutinai super-prestiziniame. Sitam zurnale, pvz. publikacijos buvo gerai vertinamos.

Miau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mew: 24 liepos 2004 - 14:00
Na,čia turbū nuo srities priklauso. rolleyes.gif Kai mano tema buvo nenormali ,tai straipsnius galėdavau dėt tik į spec. numerius,kurie tam būdavo skirti.O šiaip aš iš tų lūzerių,kurios metė ,nors nė kiek nesigailiu.Kankinausi aš su dūlančiom senienom,medžiagos stygium,be to ,nedaugelis kolegių turi krūvį ,tai išsigandau bedarbystės.Įspūdingai nuskambėjo vieno profesoriaus žodžiai mano vienai kolegei:''Po jūsų mokslinio triumfo bedarbystė?''.Kai pagimdysiu mažiuką eisiu mokytis ko nors įdomaus ar realaus.
Atsakyti
Lince, o ka nagrinejai?
As irgi liksiu tokia neiskepus mokslininke sad.gif Nebedirbu tokio darbo, kur uztekdavo paimti faila is kompo, ir jau turi mokslini kurineli. TINGIU as dabar, babauziukai maziukai, karjeros atsikandau, pinigeliu tikrai nenukalsi is mokslo, Lietuvos irgi neisgelbesiu.

Bet vis galvoju, reiktu padaryti merginoms nevaisingumo finansavimo studija tokia nedidele, kad galetu nesti, kur joms reikia....

O tu ar dalyvauji da Gandruose????
sorry, cia biski ne i tema.

Miau
Papildyta @ [mergetime]1090670783[/mergetime]
Ir dar. n u, pas mumis is ekonomikos tai tikrai buvo toks reiskinys, ka parasai bet ka, ir super publikacija.... Toks fruktas supermokslininkas buvo, triju sakiniu nesuregzdavo, tai jo zmona ir pavaldiniai iskepdavo kazka, o jis da viena pliusiuka i savo moksline biografija.

Velnias, as da piktindavausi pradzioj.

Miau
Atsakyti