QUOTE(Respect @ 2009 06 01, 07:24)
Kokia jūsų sritis? Turiu omeny fiziniai/socialiniai/etc mokslai? Galbūt dėl to kalbam lyg iš skirtingų planetų būtume
Pas mus darbas eksperimentinis - be eksperimento straipsniai nerašomi. Tačiau ne vieno profesoriaus kol kas nemačiau, kad rankomis ką dirbtų.
Mano sritis fiziniai mokslai, chemija, tad darbas grynai eksperimentinis. Susidūriau su visokiais vadovais (ir jis nebūtinai turi būti profesorius). Magistriniam darbui vadovavo toks, kuris jau seniai neturėjo žalio supratimo kas yra eksperimentas, nes duodavo daryti tokias absurdiškas reakcijas, kurios netgi teoriškai negalėjo vykti. O tokiem beprasmiam darbam sugaišau labai daug laiko, tad pats darbas nebuvo labai vykęs. Ir dar vadovas net nesiteikė perskaityti mano darbo

Jis vadovavo taip visiem doktorantam bei magistrantam.
Doktorantūroj dirbau kitoj katedroj, mano vadovas nebuvo vien teoretikas, bet buvo ir tokių.
Šiaip jau galiu pasakyti, kad vadovauti darbui tikrai nėra taip lengva kaip atrodo. Be to, kad reik sugalvoti kokia kryptimi vystysi savo/doktoranto (dažniausiai tai būna tos mokslinės grupės temos vystymas toliau) temą, reikia ne tik susirasti metodikas (daug duomenų bazių yra mokamos ir neprieinamos, KTU prenumeruoja vos kelias), surasti reagentus (kai kurie labai brangūs, tad reik būt tikru sėkme), patikrinti ar tokie junginiai nėra aprašyti ir t.t. Priklausomai nuo darbo tikslo: ar tik sintezė, ar ir tyrimai, ir kokie, reikia ieškoti kas atliks vienus ar kitus tyrimus ir pan. Plius prie viso to dar turi vykdyti pedagoginę veiklą. Ar gali dar prie viso to žmogus sėdėti prie eksperimento? Diena juk ne begalinė.