Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE(Smandi @ 2009 05 29, 18:11)
jau jūs man dovanokit, bet kiek esat sutikęs kandidatų į doktorantus kurie atėjo su savo pasiūlymu  g.gif gerai kai ateina norintis o kad daugiau ką žinotų  ax.gif  sudėtinga (nekalbam apie tuos kurie dirba institutuose kaip moksliniai darbuotojai ir vėliau susimąsto apie daktaro disertaciją).

bet klausimas ar pasiulyma universitetas priims mastau.gif, nes kai as domejausi, dazniausiai universitetas pasiulo tema, o jei turi savo, tai temos priemimas priklausys nuo to ar universitetas neanalizaves tavo turimos temos ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2009 05 29, 21:00)
bet klausimas ar pasiulyma universitetas priims mastau.gif, nes kai as domejausi, dazniausiai universitetas pasiulo tema, o jei turi savo, tai temos priemimas priklausys nuo to ar universitetas neanalizaves tavo turimos temos  ax.gif .

Va va... Kai as istojau, turejau aiskia tema, kuriai skyriau daug laiko ir darbo. Taciau. Veliau mano vadovas sumaste, kad jis su sia tema nenori nieko bendro tureti ir as privalau rinktis kita tema- tiksliau tema, kuria jis dave. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taibent1: 30 gegužės 2009 - 10:19
Nežinau kaip kitur, bet pas mus ypatingai patiems doktorantams temos rinktis net neduoda. Kodėl? Todėl, kad doktorantas - yra pigi darbo jėga, reikalinga profesoriaus publikacijų skaičiaus didinimui. Tad kokia tema yra primetama, toje srityje doktorantas ir dirba.
Atsakyti
Matau, kad labai priklauso nuo universiteto, kaip bus elgiamasi su doktorantu ir ar jam leidžiama tyrinėti jo svajonių sritį. Visa laimė, kad kai kur profesoriai gerbia doktorantus kaip žmones ir asmenybes, laiko sau lygiais jaunesniais kolegomis, savo pavardžių prie straipsnių neprirašinėja.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2009 05 31, 20:39)
Matau, kad labai priklauso nuo universiteto, kaip bus elgiamasi su doktorantu ir ar jam leidžiama tyrinėti jo svajonių sritį. Visa laimė, kad kai kur profesoriai gerbia doktorantus kaip žmones ir asmenybes, laiko sau lygiais jaunesniais kolegomis, savo pavardžių prie straipsnių neprirašinėja.

Būtų labai įdomu sužinoti, kur Lietuvoje tokia vieta yra.. Nu tikrai - labai įdomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2009 05 31, 20:39)

universitetas ir žmogaus asmeninės savybės ko gero nevisai ir susiję.... kaip ir temos aktualumas bei įgyvendinimo galimybės su doktoranto svajonėmis ir pavardžių prirašinėjimu ar pagarba... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Respect @ 2009 05 31, 15:50)
Nežinau kaip kitur, bet pas mus ypatingai patiems doktorantams temos rinktis net neduoda. Kodėl? Todėl, kad doktorantas - yra pigi darbo jėga, reikalinga profesoriaus publikacijų skaičiaus didinimui. Tad kokia tema yra primetama, toje srityje doktorantas ir dirba.

na irgi nenoriu sutikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smandi @ 2009 05 31, 21:14)
na irgi nenoriu sutikti  g.gif

Su kuo? Mes gi nesam kolegės, o aš kalbėjau apie situaciją mano įstaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2009 05 31, 21:26)
Su kuo? Mes gi nesam kolegės, o aš kalbėjau apie situaciją mano įstaigoje.

aš nesutinku su nuomone, kad doktorantas yra pigi darbo jėga, reikalinga profesoriaus publikacijų skaičiaus didinimui. Ir kad doktorantui yra ax.gif (kaip lyg ir nuskambėjo gaida), tema primetama be jokio sutikimo. Diskusijai lieka vietos, na o jei pas jus yra taip, kaip tamstos rašyta, tada.... verysad.gif

taip, doktorantai padaro labai didelę tyrimų dalį, bet tai yra proceso dalis, kuri moko analizuoti, ieškoti galimybių, sprendimo būdų ir pan. Todėl tai yra abipusė nauda... nes generuoti idėjas toli gražu nėra taip jau lengva kaip, kad doktorantas įsivaizduoja mirksiukas.gif
o ir profesorius yra pajėgus pasirašyti tų straipsnių be doktorantų, kaip tik ne prie kiekvieno doktoranto kiekvienas profesorius sutinka rašyti savo pavardę.

Bet tai tik mano nuomonė, kuri vėlgi nebūtinai yra statistinis vidurkis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Smandi @ 2009 05 31, 22:31)
aš nesutinku su nuomone, kad doktorantas yra pigi darbo jėga, reikalinga profesoriaus publikacijų skaičiaus didinimui. Ir kad doktorantui yra  ax.gif (kaip lyg ir nuskambėjo gaida), tema primetama be jokio sutikimo. Diskusijai lieka vietos, na o jei pas jus yra taip, kaip tamstos rašyta, tada....  verysad.gif

taip, doktorantai padaro labai didelę tyrimų dalį, bet tai yra proceso dalis, kuri moko analizuoti, ieškoti galimybių, sprendimo būdų ir pan. Todėl tai yra abipusė nauda... nes generuoti idėjas toli gražu nėra taip jau lengva kaip, kad doktorantas įsivaizduoja mirksiukas.gif
o ir profesorius yra pajėgus pasirašyti tų straipsnių be doktorantų, kaip tik ne prie kiekvieno doktoranto kiekvienas profesorius sutinka rašyti savo pavardę.

Bet tai tik mano nuomonė, kuri vėlgi nebūtinai yra statistinis vidurkis  tongue.gif

Kokia jūsų sritis? Turiu omeny fiziniai/socialiniai/etc mokslai? Galbūt dėl to kalbam lyg iš skirtingų planetų būtume smile.gif
Pas mus darbas eksperimentinis - be eksperimento straipsniai nerašomi. Tačiau ne vieno profesoriaus kol kas nemačiau, kad rankomis ką dirbtų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2009 06 01, 07:24)
Kokia jūsų sritis? Turiu omeny fiziniai/socialiniai/etc mokslai? Galbūt dėl to kalbam lyg iš skirtingų planetų būtume smile.gif
Pas mus darbas eksperimentinis - be eksperimento straipsniai nerašomi. Tačiau ne vieno profesoriaus kol kas nemačiau, kad rankomis ką dirbtų. cool.gif

Mano sritis fiziniai mokslai, chemija, tad darbas grynai eksperimentinis. Susidūriau su visokiais vadovais (ir jis nebūtinai turi būti profesorius). Magistriniam darbui vadovavo toks, kuris jau seniai neturėjo žalio supratimo kas yra eksperimentas, nes duodavo daryti tokias absurdiškas reakcijas, kurios netgi teoriškai negalėjo vykti. O tokiem beprasmiam darbam sugaišau labai daug laiko, tad pats darbas nebuvo labai vykęs. Ir dar vadovas net nesiteikė perskaityti mano darbo doh.gif Jis vadovavo taip visiem doktorantam bei magistrantam.
Doktorantūroj dirbau kitoj katedroj, mano vadovas nebuvo vien teoretikas, bet buvo ir tokių.
Šiaip jau galiu pasakyti, kad vadovauti darbui tikrai nėra taip lengva kaip atrodo. Be to, kad reik sugalvoti kokia kryptimi vystysi savo/doktoranto (dažniausiai tai būna tos mokslinės grupės temos vystymas toliau) temą, reikia ne tik susirasti metodikas (daug duomenų bazių yra mokamos ir neprieinamos, KTU prenumeruoja vos kelias), surasti reagentus (kai kurie labai brangūs, tad reik būt tikru sėkme), patikrinti ar tokie junginiai nėra aprašyti ir t.t. Priklausomai nuo darbo tikslo: ar tik sintezė, ar ir tyrimai, ir kokie, reikia ieškoti kas atliks vienus ar kitus tyrimus ir pan. Plius prie viso to dar turi vykdyti pedagoginę veiklą. Ar gali dar prie viso to žmogus sėdėti prie eksperimento? Diena juk ne begalinė.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 06 01, 09:22)

Šiaip jau galiu pasakyti, kad vadovauti darbui tikrai nėra taip lengva kaip atrodo. Be to, kad reik sugalvoti kokia kryptimi vystysi savo/doktoranto (dažniausiai tai būna tos mokslinės grupės temos vystymas toliau) temą, reikia ne tik susirasti metodikas (daug duomenų bazių yra mokamos ir neprieinamos, KTU prenumeruoja vos kelias), surasti reagentus (kai kurie labai brangūs, tad reik būt tikru sėkme), patikrinti ar tokie junginiai nėra aprašyti ir t.t. Priklausomai nuo darbo tikslo: ar tik sintezė, ar ir tyrimai, ir kokie, reikia ieškoti kas atliks vienus ar kitus tyrimus ir pan. Plius prie viso to dar turi vykdyti pedagoginę veiklą. Ar gali dar prie viso to žmogus sėdėti prie eksperimento? Diena juk ne begalinė.

Jau seniai nesu doktorantė, dabar dirbu savarankiškai ir pati vadovauju keliems doktorantams. Tad kas yra vadovavimas, temos parinkimas, pedagoginis darbas - žinau labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2009 06 01, 07:24)
Kokia jūsų sritis?

technologijos m. s.- aplinkos inžinerija...
Atsakyti