Na ir aš savo patirtim pasidalinsiu. Apie Šiaulių ginekologus buvau skaičius tik forume, tačiau po kiek laiko teko susidurti net su keliais iš jų. Pirma pažintis su Margeliene, kai su gręsiančiu patekau į patologijos skyrių. Nieko apie ją nežinojau. Darė echoskopą. Padėjo kažkokia gydytoja jai elgtis su prietaisu. Paklausiau apie gręsiantį, sakė, kad čia iš kaklelio teplioja. Nusiraminau, kad su vaisium viskas ok. Per tą savaitę šis žmogus man pasirodė nekalbus, nesiklausantis ką sakai, kartais gal ir grubus (nuotaikoj ji būdavo, jei kas į kišenę įkišdavo). Dieną prieš išleidžiant paklausiau ar dar žiūrės su echo, sako gerai einam pažiūrėsiu. Vėlgi jai padėjo echoskopuoti V.Balčiūnienė, nes ta nemokėjo net savaičių paskaičiuoti. Kadangi tą dieną ji buvo po gimdymo priėmimo (pati prasitarė), tai buvo tokia linksma, tokia kalbi, pati atsuko ekraną, parodė širdelę. Kitą dieną jau išrašant mane iš ligoninės jai keista pasirodė, kad iš ryto manęs nebepykino (o man dažniausiai po pietų pradėdavo pykinti

), išsigando ir vėl pakvietė į echoskopą, tik šį kartą žiūrėjo iš vidaus. Su prietaisu vėlgi sunkiai sekės dirbti, krito jis jai iš rankų. Sako viskas gerai. Paparašiau, kad dar pratęstų biuletenį porą dienų, be problemų pratęsė. Po savaitės praleistos namie vėl grįžau į ligoninę su gręsiančiu. Priėmime apžiūrėjo Domarkas. Paklausė po apžiūros ar rado praeitą kartą kokią kraujosrūvą gimdoj. Sakau, ne, man sakė, kad iš kaklelio kraujuoja. JIs mano sako "čia Margelienė taip sakė?", sako "jo", tas sako "keista". Atėjus į skyrių akušerei pasakiau, kad pas Margelienę į paltą nesigulsiu, noriu pas vedėją. Tačiau buvo tokia situacija, kad visi daktarai to skyriaus nuo kitos savaitės (aš atvažiavau 4-į) išeina atostogų ir juos pavaduos Margelienė. Ką gi vėl aš pas ją. Vakare man priepuolis, galvos nežmoniškas skausmas, betarpis vėmimas. Sesutė pastatė lašelinę ir pasakė, kad reikia lašinti kiekvieną dieną, kad atgaučiau skysčius. Kitą dieną Margelienė sužinojus, apie vakarykštę situaciją pasakė, kad čia normalus nėštumas ir jokių čia lašelinių nereik (o aš nei valgyti nei gerti negaliu, nes nuolat vėmiau). Tačiau visdėlto lašelinių gavau. Kitą dieną paskyrė man ji echo. Tačiau mes susitarėm, kad tą procedūrą atliktų Domarkas (su juo kalbant jis prisiminė mane, kad apžiūrėjo priėmime ir pasakė, kad netiki kad kraujuoja iš kaklelio ir jam įdomu kas ten yra). Tai jie žiūrėjo kartu. Ogi pasirodo, pas mane yra dviragė gimda ir kraujuoja iš gimdos. Vedėjas viską paaiškino kas kaip, kodėl. Margelienė tik tūpčiojo aplink rodydama savo "kompetenciją". Pabuvus savaitę Margelienę pakeitė V.Balčiūnienė. Ką gi žmogus irgi nekalbus, kiekvieną dieną apie tą patį dalyką kalbantis skirtingai. Nuotaikos žmogus, gali būti švelni, maloni, gali būti ir nemaloni, bei įžeidžianti (gal irgi priklauso ar "gavo" ką nors prieš tai iš kitų pacienčių), tačiau kompetencijos stygius matosi. Pora dienų prieš ilšeidžiant ji manęs klausia kaip jaučiuos, sakau blogai, stipriai vemiu. Sako normalus nėštumas, dar taip vemsi kokį mėnesį, tave jau turim išrašyt iš ligoninės nes ilgai guli. Tą pačią dieną uždarė biuletenį, nes atseit iš ligoninės išeini sveikas. Tą pačią dieną nulekiu pas savo ginę (Damkuvienę), sako taip vemi, tu turi ligoninėj gulėt, kas tave ilšeido, sako su lašelinėm turi gulėt

Davė per savaitgalį pagyvent namie ir jei bus taip blogai vėl guldys, tačiau namie man situacija pagerėjo
Begulint ligoninėj teko matyti ir kitų situacijų. Viena moteris gulėjo su gręsiančiu, jai pasakė, kad tai kraujuoja dėl to kad sutampa su mm ir tai nieko baisaus. Išleidžiant namo ji paprašė Margelienės padaryti echo, ta pradėjo rėkt, sako ar nežinai, kad echo galima daryti tik kas 3 sav. Paklausus ar gerti kokius vaistus namie, vėl buvo aprėkta, ką nežinai kad duphastoną iki 18 saviatės reikia gerti (o iš kur žmogui žinot jei niekas nepasakė). Ta pati moteris po savaitės grįšta į ligoninę. Pateko pas kitą gydytoją. Pasirodo yra vaisiaus atsisluoksniavimas (to Margelienė pastebėti nesugebėjo).
Beje, labiausiai nustebino viena gydytoja, kuri budėjo savaitgalį. Ji buvo vienintelė iš visų vizitavusių gydytojų, kuri atėjusi pravertė visą ligos istoriją, visą paaiškino kokie tyrimai geri, kokie blogi, išsamiai viską paklausinėjo ir išsamiai atsakinėjo. Vėliau išsiaiškinom, kad tai buvo Peršina. Super.
Vienu žodžiu dabar turiu tokią nuostatą:
1. Margelienė - kompetencijos didelė stoka, grubus, įžeidinėjantis, neklausantis ką sakai žmogus. Tampa gera, malonia, labai iškalbi kai kas nors į kišenę įdeda sumelę (tačiau kompetencijos daugiau neatsiranda ). Nenorėčiau jos sutikti daugiau gyvenime.
2. V.Balčiūnienė - šaltas, nekalbus, kartais grubus žmogus, didele kompetencija nepasižymi.
3. Domarkas - kompetetingas, malonus, smulkiai išaiškinantis, paslaugus žmogus (toks jis buvo įdėjus į kišenę, kitoje situacijoje nežinau jo savybių).
Tokie tie gydytojai kai bendrauji valstybinėje įstaigoje. Privačiuose kabinetuose manau jie turi labai gražias kaukes. Tačiau aš pirmiausiai vertinu kompetenciją. Gal kam ir reikia šilto žodžio ,gražių pasakų, tačiau šioje sityje vien žodžiai nepadės, reikia profesionalo žinių, bei patirties.
Sorry už tokį ilgą tekstą