Toms, kurios darbuojasi pagal Mėnulį...
Šiandien, rytoj ir poryt tinkamos dienos laistymui.
Šiandien, rytoj ir poryt tinkamiausias laikas persodinimui.
Sveikos,
Pažiūrėkit, kas atsitiko mano Red Latern?
Turbūt jai jau šakės?
Atrodo atlaikė žiemą, netgi paaugo. Gal aš persodinti nemoku? Persodinau jau gal prie 3 savaites. Lyg ir gerai jautėsi. O šiandien pamačiau štai ką:

Lapukai viduryje papilkėjo, suminkštėjo, nyksta...
Panašiai sunyko ir Frozen in time. Tik ji buvo dar maža. Ir lapukai, atrodo nyko labiau nuo apatinių.
Pažiūrėkit, kas atsitiko mano Red Latern?
Turbūt jai jau šakės?
Atrodo atlaikė žiemą, netgi paaugo. Gal aš persodinti nemoku? Persodinau jau gal prie 3 savaites. Lyg ir gerai jautėsi. O šiandien pamačiau štai ką:

Lapukai viduryje papilkėjo, suminkštėjo, nyksta...
Panašiai sunyko ir Frozen in time. Tik ji buvo dar maža. Ir lapukai, atrodo nyko labiau nuo apatinių.
Kerpena, į analogišką klausimą ir situaciją atsakė prieš kelis mėnesius Jelena iš Visagino Rimulei. Percituosiu iš naujo atsakymą, nes vaizdas buvo toks pats:
Priežastis: per daug palaistyta arba sanpaulija stovėjo ant palangės ir buvo palaistyta vakare, o naktį pašalo.
Ką daryti? Nuskinti kelis nepažeistus lapelius ir įšaknydinti, o jei sanpaulija su fanatazy, tai taip pat nuskinti lapelį (kuri laiko) ir įšaknydinti, o pažeistą skrotelės centrą gerai išvalyti (nugramdyti) nuo puvėsių ir laukti kol pasirodys pažastinis ūglis (tai gana ilgas procesas), nes būtent jie 100 procentu atkartoja motininio augalo savybes, o lapelis lieka kaip atsarginis variantas, jei nepavyks gauti pažastinio ūglio. Jokių chemikalų nenaudoti net profilaktikai.
Bet šita sanpaulija dar vaikas. Kiek supratau tokių lapelių dar negalima šaknydinti...
QUOTE(Kerpena @ 2008 03 19, 18:16)
Bet šita sanpaulija dar vaikas. Kiek supratau tokių lapelių dar negalima šaknydinti...
Tada išvalyk ir išgramdyk centrą, kaip rekomeduoja Jelena, ir palik tik vieną eilę lapukų bei kišk su visu vazonu į šiltnamiuką (maišelį).
Po kokio mėnesio sulauksi ataugančios sanpaulytės.
Padarysi tipo seno kelmelio atnaujinimo versiją kitaip

Rizikuok, ir kuo greičiau. Juk jau turi patirties, kaip Frozikas žuvo... Kitaip gali nebespėti išgelbėti. Centrą po "operacijos" manau nepakenktų pabarstyti angliuku .
QUOTE(Kerpena @ 2008 03 19, 19:16)
Gali šaknydinti ir lapuką,tik procesas bus žymiai ilgesnis negu nuskynus lapą nuo suaugusios.
Nupjausčiau vakar tą sanpauliją. Toks jausmas, kad ten jau visas centras išpuvęs.
Lapukai dar dauguma žali, bet koteliai prie pat centro suminkštėję. Nupjoviau kotelius trumpiau ir pasimerkiau keletą lapukų. Nupjaustytą dar palikau, bet smarkiai abejoju, ar kas iš jos bus...
Ai, matyt, kurios gėlės labiau nori, ta labiau ir nunyksta
Nes Frozen in time ir Red Latern buvo pirmosios patraukusios akį. Tai tos ir neišgyveno pas mane.
Matyt dabar jausiu panišką baimę persodinti.
Lapukai dar dauguma žali, bet koteliai prie pat centro suminkštėję. Nupjoviau kotelius trumpiau ir pasimerkiau keletą lapukų. Nupjaustytą dar palikau, bet smarkiai abejoju, ar kas iš jos bus...

Nes Frozen in time ir Red Latern buvo pirmosios patraukusios akį. Tai tos ir neišgyveno pas mane.
QUOTE(Kerpena @ 2008 03 20, 09:30)

Frozen vaiką paskutinį neseniai dar nuo rudens užsakytą atidaviau, tad neturiu.
Redo irgi net nesodinau niekada, bet pagalvoti verta. Gal greitai tų vaikiukų ir būtų...
Aš gi turiu ir tą, ir tą. Palaužus ir sukišus lapus į vermikulito "sumuštinį" - gana greitai įsišaknija.
Paskambink, pasitarsim.
O dėl "paniškos baimės" - čia jau savo aspirino reikia - duoti tau persosdinti keliolika sanpaulijų, kad visos baimės su svetimomis "žaidžiant" išdulkėtų

Ką manai?

Sveikinu visas su Pasauline Žemės diena!
Nepritrūkime žemių
, tegu gerai einasi žemės darbeliai.

QUOTE(Liucerna @ 2008 03 20, 13:27)
Sveikinu visas su Pasauline Žemės diena!
Nepritrūkime žemių
, tegu gerai einasi žemės darbeliai.

Aciu uz sveikinimus. Duok Dieve tai musu Zemelei sveikatos ir samoningesniu gyventoju

Kai tokie persodinimo tempai ir kiekiai, tai zemiu nepritrukti sunku...

Mamce, o kokią perki?

QUOTE(Rima* @ 2008 03 20, 12:54)
Palaužus ir sukišus lapus į vermikulito "sumuštinį" - gana greitai įsišaknija.
Paskambink, pasitarsim.
O dėl "paniškos baimės" - čia jau savo aspirino reikia - duoti tau persosdinti keliolika sanpaulijų, kad visos baimės su svetimomis "žaidžiant" išdulkėtų
)))))
Ką manai?
Paskambink, pasitarsim.

Ką manai?

O šiaip šiandien labai prasta nuotaika, tai iš vis nenoriu nieko, nei lapukų, nei vaikiukų. Kam marinti augalus? Kurios išgyvens, tos tegu auga, o jei neliks, baigsis mano žaidimai sanpaulijų tema.