Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XIV

QUOTE(Sigute*** @ 2008 02 13, 13:28)
Bet tavo man gražesnė!  mirksiukas.gif
Man tuo laiku labai buvo reikalingi tie žodeliai.
Nepatingėk pasiskaityti temos RS sanpaulijų ligos ir blogybės.
Gavau laiškutį iš Latviukų su gana grėsmingu straipsneliu, aš neskūpi, pasidalinu su visais. mirksiukas.gif , nors dažnai ir kritikos už tai sulaukiu, bet doh.gif , gal kam bus naudinga, įdomu, o gal kažkam tiesiog padėsiu, augaliuko ligą nustatyti.

blush2.gif blush2.gif blush2.gif i RS buvau senai ilindus, bet vien del to, kad cia netas letas kol atidaro psl., vat namie tai vis perzvelgiu rolleyes.gif jei nebusiu tingine ilysiu blush2.gif ax.gif
Atsakyti
ligonis Laba diena,noriu paklaust-tai ga cia mano sitiem lapukam irgi lapu nematodas??? help.gif
internete niekur nerandu aiskios nuotraukos,kaip atrodo sanpauliju lapukai,pazeisti to nematodo.
Atsakyti
na pasirodo nesu tokia didele tingine ir pasiskaiciau apie kazkokias baisias kirmeles doh.gif lapini ir saknini nematoda unsure.gif doh.gif

vat gaila, kad ten tos vaizdines medziagos (ant tikro lapuko, kaip tai atrodo) nebuvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 13 vasario 2008 - 15:41
QUOTE(campanula @ 2008 02 13, 15:36)
ligonis   Laba diena,noriu paklaust-tai ga cia mano sitiem lapukam irgi lapu nematodas??? help.gif

Kad būčiau turėjusi tą bėdą pati, tai gal ir aiškiau galėčiau ką pasakyti. g.gif
O dabar remiantis tą medžiaga, baisu ir suklaidinti pačią. doh.gif
Iš pažiūros tai tikrai tavo augaliukas serga, ir tie "randeliai" ir lapukas pats pasipūtęs toks atrodo.... g.gif
Ar daug tokių lapukų ant augalo pas tave, ar jų daugėja?
Gal gali imesti foto viso augalo?

Užsikabinau už parazitu, kad tik neprisikalbeciau doh.gif savo ūkelyje schmoll.gif

Dabar pamasčiau, taip tai prirašom visokio bieso, būtent ko nereikia blush2.gif , o va rimtos medžiagos nė su žiburiu nerasi, bėdai užpuolus.
Tik imkit, pirkit, siūlau, mainau, parduodu, dar rečiau dovanoju.....
O kaip gydyti! kas pasakys schmoll.gif
Nuo visų ligų vienu vaistu!
nekreipkit didelio dėmesio, šie priekaištai man pačiai labai tinka. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 13 vasario 2008 - 16:46
Ne,vienas lapas toks buvo,tai nuskyniau ir nufotkinau,pats augalas atrodo normaliai,daugmaz sveikai,bet tik tiek,kad jau ir ant kitu sanpauliju po truputi toku paciu atsiranda.Internete ziurejau,tai man dar cia pansu i "pazeidima del laistymo saltu vandeniu" cia
bet kad laistau tik kambario temperaturos vandeniu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campanula: 13 vasario 2008 - 16:39
Nu žinok dėl laistymo tai aš abejočiau.
Nuo vandens dėmelės nebūna tokios, tai daugiau į rudumą, į apvalumą, kitaip išsiplėtę.
Bet ir ant kitų augaliukų matai g.gif , nu tu gerai apžiūrėk...man atrodo kad pas tave įsisuko koks tai parazitas.
Atsakyti
Į mano jaunuolyną,taipogi kažkokia neganda įsisuko doh.gif lapų viršuje atsirado dėmės,lapų apačia kaip ir sveika,o iš viršaus ne kas,kiek pasiskaičiau apie ligas ir parazitus,reikėtų purkšti nemaziliu,rytoj nusipirksiu,o kaip purkšti,kad būtų šlapia iš abiejų pusių g.gif
Gal juokinga ,bet lapus tyrinėjau su vaikišku mikroskopu,tai iš apatinės lapo pusės,užtikau juodus siūliukus blink.gif per mažai didina mano mikroskopas,bet labai panašu į kirmėles iš figūros g.gif
Atsakyti
Maidana, o kaip konkrečiau atrodo tas "iš viršaus - ne kas.."? Dėmės, taškai, spuogai, skylutės? g.gif Labai sunku kažką pasakyti iš tokio aprašymo mirksiukas.gif
Atsakyti
Brrr..... Baikit jus cia apie tas kirmeles. Nieko ner slyksciau....

O as aptikau, kad augalai jau bunda, prasideda vegetacijos periodas, nes praeita savaite aplauzytos pelargonijos vandeny pradejo leist sakneles (o gal kad pamerkiau tinkama, Blindes nurodyta diena.... g.gif ). Vadinasi, greit bus galima pradeti kaulyti lapuku .... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
user posted image user posted imageuser posted image[
Sveikos, šią šventinę dieną! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(maidana @ 2008 02 13, 17:50)
Į mano jaunuolyną,taipogi kažkokia neganda įsisuko doh.gif lapų viršuje atsirado dėmės,lapų apačia kaip ir sveika,o iš viršaus ne kas,kiek pasiskaičiau apie ligas ir parazitus,reikėtų purkšti nemaziliu,rytoj nusipirksiu,o kaip purkšti,kad būtų šlapia iš abiejų pusių g.gif
Gal juokinga ,bet lapus tyrinėjau su vaikišku mikroskopu,tai iš apatinės lapo pusės,užtikau juodus siūliukus blink.gif per mažai didina mano mikroskopas,bet labai panašu į kirmėles iš figūros g.gif

o gali imesti fotke, kaip tie lapukai atrodo g.gif
o purksk taip, kad nuo ju net varvetu abi puses smile.gif

QUOTE(Mamce @ 2008 02 14, 12:03)
O as aptikau, kad  augalai jau bunda, prasideda vegetacijos periodas, nes praeita savaite aplauzytos pelargonijos vandeny pradejo leist sakneles (o gal kad pamerkiau tinkama, Blindes nurodyta diena....  g.gif ). Vadinasi, greit bus galima pradeti kaulyti lapuku .... ax.gif  blush2.gif

namo gryzus irgi pradesiu lauzyt palergonijas, o as mastau kad kolkas reikia su esamom susitvarkyt, bet jauciu liga toli progresavusi, neatsispirsiu tam groziui doh.gif

su Valentino diena user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 14 vasario 2008 - 12:41
QUOTE(maidana @ 2008 02 13, 15:50)

Maidana, gal čia kažkas panašaus į jūsų gėlyčių ligą?
http://www.sanpaulij...topic.php?t=142
Atsakyti