Mamytes, busimos Mamytes,
Pasidalinkime pasteto receptukais, kas kokius skanius ir ivairius gaminate?
Si pasteta gamina mano nuostabi kulinare anyta
PUPELIU IR MORKU PASTETAS
Stikline pupeliu (isvirti)
Trys morkos (isvirti)
Isvire darzoves sumalame per mesmale (kazkas minejo blenderi tai gal irgi tiks?), tada imaisome druskytes pagal skoni, ir mairuno bei pipiriuku, siek tiek kecupo galima, bet as nededu, tada visa mase siek tiek susaldome ideje i indeli (suspaude) saldytuve, galima tada tepti kur nori, ant ko nori, labai skanu!!!
Vištienos kepenėlių paštetas
150 g sviesto,
200 g kepenėlių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
džiovintų čiobrelių
2 šaukštai brendžio.
Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1 minutę. Sudedame kepenėles ir įberiame čiobrelių, dar kepame 5 minutes dažnai maišydami. Supilame brendį, troškiname 1 minutę. Išgriebiame kepenėles kiaurasamčiu, sutriname smulkintuvu, sudedame į formą ir paliekame atvėsti.
150 g sviesto,
200 g kepenėlių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
džiovintų čiobrelių
2 šaukštai brendžio.
Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1 minutę. Sudedame kepenėles ir įberiame čiobrelių, dar kepame 5 minutes dažnai maišydami. Supilame brendį, troškiname 1 minutę. Išgriebiame kepenėles kiaurasamčiu, sutriname smulkintuvu, sudedame į formą ir paliekame atvėsti.

KUMPIO PAŠTETAS SU MARINUOTAIS VAISIAIS
200 g lieso virto kumpio
100 g sviesto
1 mažas svogūnas
1 mažas raugintas agurkas
1 šaukštelis aštraus padažo arba garstyčių
druskos
pipirų
1/2 stiklinės marinuotų obuolių ir slyvų
Kumpį, svogūną ir nuluptą raugintą agurką 3-4 kartus permalti mėsmale, masę sumaišyti su išsuktu sviestu ir pagardinti.
Paštetą arba sumuštinius su juo puošti marinuotais vaisiais.
200 g lieso virto kumpio
100 g sviesto
1 mažas svogūnas
1 mažas raugintas agurkas
1 šaukštelis aštraus padažo arba garstyčių
druskos
pipirų
1/2 stiklinės marinuotų obuolių ir slyvų
Kumpį, svogūną ir nuluptą raugintą agurką 3-4 kartus permalti mėsmale, masę sumaišyti su išsuktu sviestu ir pagardinti.
Paštetą arba sumuštinius su juo puošti marinuotais vaisiais.

Bulvių ir kepenų paštetas
4 5 virtos bulvės
0,5 kg. jautienos kepenų
100 g. lašinių
2 morkos
2 svogūnai
50 g. sviesto
1 kiaušinis
malti kalendrų grūdeliai
pipirai
druska
Kepenis išmirkykite ir, nulupę plėves, stambiai supjaustykite ir apkepinkite riebaluose. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite. Bulves, kepenis, lašinukus, morkas, pakepintus svogūnus du kartus sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, prieskonius, pasūdykite ir mediniu šaukštu gerai sumaišykite.
Masę sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą indą ir 20 30 minučių kepkite orkaitėje.
Valgykite šaltą su duona ir raugintais burokėliais.
Skanaus
4 5 virtos bulvės
0,5 kg. jautienos kepenų
100 g. lašinių
2 morkos
2 svogūnai
50 g. sviesto
1 kiaušinis
malti kalendrų grūdeliai
pipirai
druska
Kepenis išmirkykite ir, nulupę plėves, stambiai supjaustykite ir apkepinkite riebaluose. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite. Bulves, kepenis, lašinukus, morkas, pakepintus svogūnus du kartus sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, prieskonius, pasūdykite ir mediniu šaukštu gerai sumaišykite.
Masę sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą indą ir 20 30 minučių kepkite orkaitėje.
Valgykite šaltą su duona ir raugintais burokėliais.
Skanaus

Valentino dienos paštetas
230 g varškės sūrio
1 šaukštelis krienų
1 šaukštas apelsinų sulčių
1 puodelis smulkintos rūkytos lašišos
2 šaukšteliai sutarkuotų svogūnų
2 šaukštai smulkintų petražolių
Dubenyje išmaišyti varškės sūrį, krienus, apelsinų sultis, lašišą, svogūnus ir petražoles. Papuošti petražolių lapeliais..
Nebandžiau. Bet sako, tinka su krekeriais
230 g varškės sūrio
1 šaukštelis krienų
1 šaukštas apelsinų sulčių
1 puodelis smulkintos rūkytos lašišos
2 šaukšteliai sutarkuotų svogūnų
2 šaukštai smulkintų petražolių
Dubenyje išmaišyti varškės sūrį, krienus, apelsinų sultis, lašišą, svogūnus ir petražoles. Papuošti petražolių lapeliais..
Nebandžiau. Bet sako, tinka su krekeriais

Tikiuosi, kad Ieva-Pieva nesuyks, jei aš jos pašteto receptą čia parašysiu
Jis buvo paskelbtas kažurioje forume temoje. Aš jį darau labai dažnai, nes jis tikrai be galo skanus
500 g broilerio kepenėlių
2 svogūnai
4 kiaušiniai
Svieste pakepinti svogūną ir kepenėles. Aš sviesto negailiu, nes tuomet paštetas nėra toks sausas. Iškepus sudedu į elektrinę trintuvę (kas neturi, tinka ir mėsmalė) kartu su kietai virtais kiaušiniais (kiaušinius reikia supjaustyti). Viską išsukti iki vientisos masės. Na ir skanaus


500 g broilerio kepenėlių
2 svogūnai
4 kiaušiniai
Svieste pakepinti svogūną ir kepenėles. Aš sviesto negailiu, nes tuomet paštetas nėra toks sausas. Iškepus sudedu į elektrinę trintuvę (kas neturi, tinka ir mėsmalė) kartu su kietai virtais kiaušiniais (kiaušinius reikia supjaustyti). Viską išsukti iki vientisos masės. Na ir skanaus

Oj, kokiu skanumynu cia priraset



Aš kepenėles maišau su vištiena (šlaunelių mėsa) 2:1. Plius prieskoniai, svogūnai, česnakas, brendžio šlakelis, čiobreliai ir kai viskas susitroškina, sutrinu su el. trintuve.
Pastetas is silkes:
Silkiu file, sviesto pokelis, ropinis svogunas.
Silke ir svoguna sumalti su mesmale ir sumaisyti su minkstu sviestu. Tepti ant batono ar duonos. LABAI SKANUS!!!
Silkiu file, sviesto pokelis, ropinis svogunas.
Silke ir svoguna sumalti su mesmale ir sumaisyti su minkstu sviestu. Tepti ant batono ar duonos. LABAI SKANUS!!!
mano pastetas toks,kiaules kepeneliu,riebokos mesos,svogunas ir,sampinjonai,prieskoniukai.Mesyte isvirti,kitam puode isvirti kepeneles,jas kartu sumalti mesmale,pagardinti prieskoniais,pakepinti svieste svoguna ir grybus,supilti i bedra mase ir praskiesti kiaules mesytes vandeniu,jai reikia ir paprasto virintu vandeniu,ir pavirti iki uzvirimo,supilstyti i indelius ir atausinti.Skanaus