Įkraunama...
Įkraunama...

Paštetai

Kepenų paštetas su sūriu

Kepenys ( pagal skonį,kokios Jums skaniausios)
Česnakas
Lašinukai
Svogūnas
Kiaušinis
Fermentinis sūris
Prieskoniai,druska

Kepenėlės sumalamos vienos.Pridėti pusė lašinukų,svogūną,sūrį ir dar kartą permalti.Kepenų masė pasūdoma,įmušamas kiaušinis,įberiame pipirų,kubeliais supjaustytų lašinukų,tarkuoto česnako ir viską išmaišome.
Paruoštas paštetas dedamas į riebalais išteptą formą ir kepamas apie 30 min,180C temp.

Skanaus smile.gif
Atsakyti
PAUKŠIETNOS PAŠTETAS
10 porcijų:
200g baltos duonos,
1/8 l grietinėlės,
1kg viščiuko krūtinėlių,
500g lašinukų,
1 ryšelis petražolių,
1/2 ryšelio marūnų,
150g pievagrybių,
1 didelis svogūnas (smulkiai pjaustytas),
60g sviesto,
2 kiašiniai,
20ml konjako,
100g pistacijų,
druskos,
pipirų,
muskatų,
2 v.š. džiūvėsėlių,
papuošimui- 2 lauro lapeliai.


GAMINIMAS:

Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. baltą duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti į grietinėlę. Viščiukų krūtinėles ir lašinukus smulkiai sumalti mėsmale. Prieskonines daržoves ir pievagrybius stambiai sukapoti ir su svogūnais patroškinti svieste. Atvėsinti ir sumalti mėsmale kartu su duonos ir grietinėlės mirkalu. Sudėti į mėsą, įmušti kiaušinius, supilti konjaką, suberti pistacijas, prieskonius ir išmaišyti, kad masė taptų vientisa. Dar kartą paskaninti. Formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Sukrėsti mėsos masę ir papuošti lauro lapeliais. Formą dėti į vandens vonelę. Kaitinti 75 minutes. Patiekti toje pačioje formoje arba ant padėklo, papuošus salotų lapeliais ir citrinų skiltelėmis.
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 06 15, 21:20)
PAUKŠIETNOS PAŠTETAS

Jau čia šūstras,su konjaku,pistacijom,skanu turėtų būti rolleyes.gif
Atsakyti
gal dar kokių daržovinių paštetų receptukų žinot? ad be mėsos būtų? g.gif
Atsakyti
mano pastetas

0,5kgkepeneles(nesvarbu kokios)
0,5kg kiaulienos pazande riebesnes
2 morkos
svogunas
puse stilines pieno ar grietineles
kepeneles ir pazande isvirti(galima kartu),sutarkuota morka ir svoguna pakepti svieste.visus isvirtus ir iskeptus produktus sumalti mesmale ir ipilti pieno ar grietineles.viska sudeti i inda ir pakept orkaitej apie 15-20min kol apskrus
Atsakyti
Galiu pasidalinti labai skaniu kalakutu kepeneliu pastetu

Receptas
user posted image


Atsakyti
Aš visai nesenai dariau vienkartinį paštetą.
Išviriau paukštienos kepenėles kartu su petražolėmis,lauro lapeliu,kvapiais pipirais.
Ant sviesto pakepinau svogūną,papriką,atvėsinau skiltelę česnako,įdėjau keletą kaparėlių.
Viską sudėjau į dubenį sumiksavau.
Į puodą įpyliau buljono kur virė kepenys,sudėjau masę,išmaišiau,pakaitinau
Sudėjau į mažus indelius ir į šaldytuvą.
Man,patiko.
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 01 07, 22:57)
Galiu pasidalinti labai skaniu kalakutu kepeneliu pastetu

Receptas
user posted image


Vakar dariau thumbup.gif Šiandien jau neliko blush2.gif

Ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RevitaL: 11 sausio 2009 - 21:15
As darau tokius pastetus:
Paukstienos kepeneliu
Paukstienos kepeneliu
Vistu nugareliu
2 morkos
1 svogunas
cesnako granules
druska
pipirai
Kepeneles isverdu atskiram puode pasudytam vandenyje + ipjaustau siek tiek svoguno man skonio geresnio priduoda ax.gif Vistu nugareles verdu kitam puode kartu su cielom morkom ir pusiau perpjautu svogunu taip pat pasudytam vandenyje. Nugareles verdu tol kol pradeda visiskai narstytis kauliukai, turi isvirti daugiau zelatinos is nugareliu. Tada viska praausinu, mesyte nuimu nuo kauliuku. mesyte, kepeneles, morkas, isgriebta virta svoguna sumalu mesmale, ipilu vistienos sultinio tiek, kad mase butu grietines tirstumo, gardinu prieskoniais ir pastoviai maisasnt uzkaitinu iki virimo. O tada iskreciu i indelius ir atsalusi dedu i saldytuva. Buna ilgesniam laikui. blush2.gif

Kiaulienos kepeneliu pastetas
Kiaulienos kepenys
Riebesne kiauliena(sonine, pazande, tinka ir galvos mesa kartais dar ir skureliu nuperku)
2-3 morkos
didelis svogunas
cesnakas
lauro lapai
druska, pipirai
Gaminimo eiga lygiai tokia pat, kaip ir paukstienos kepeneliu pasteto 4u.gif
Vajeeeee net uzsimaniau kurio nors doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RevitaL @ 2009 01 11, 21:14)
Vakar dariau  thumbup.gif  Šiandien jau neliko  blush2.gif

Ačiū už receptuką  4u.gif


Nėr už ką. Kad tik mačytų, kaip močiutė sakydavo wink.gif
Atsakyti
Kalakuto kepenėlių paštetas
reikia:
800g kalakuto kepenėlių{galima ir kitokių}
1 šaukštelis muskatų riešutų{maltų}
1šaukštelis druskos,
žiupsnelis baltųjų pipirų,
200ml brendžio,
350ml. desertinio vyno,
3 šaukštel.želatinos,
0,5l.paukštienos sultinio,
Paruošiame kepenėles nesutrėškiant,išpjauname jose esančias gyslas
Kepenėles apibarstome muskatų riešutais,druska,pipirais,užpilkite brendžiuir nakčiai palikite šalduytuve
Rytojaus dieną sudėkite į pašteto formą taip ,kad neliktų tuščių tarpų,suspaukite ,išlyginkite paviršių.
Formą uždarykite ,įstatykite į skardą iki pusės įpiklkite vandens ir įdėkite į orkaitę
Kepkite iki140C įkaitintoje orkaitėje 40min.
Atvesus palaikyti šaldytuve.
Želatiną užpilkite trimis šaukštais vandens.
Sultinį sumaišykite su likusiu vynu ir pavirkite ,kol liks pusė tūrio,supilkite ištirpusią želatiną,pagardinkite pipirais,gerai išmaišykite
Plokščioje lekštėje padekite čiobrelių šakelių ,atsargiai užpilkite sultiniusu želatina ir palaukite kol sustings.
Toks paštetas,galima ruošti ir be želatinos,kaip norima.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti