Kalakuto kepenėlių paštetas
reikia:
800g kalakuto kepenėlių{galima ir kitokių}
1 šaukštelis muskatų riešutų{maltų}
1šaukštelis druskos,
žiupsnelis baltųjų pipirų,
200ml brendžio,
350ml. desertinio vyno,
3 šaukštel.želatinos,
0,5l.paukštienos sultinio,
Paruošiame kepenėles nesutrėškiant,išpjauname jose esančias gyslas
Kepenėles apibarstome muskatų riešutais,druska,pipirais,užpilkite brendžiuir nakčiai palikite šalduytuve
Rytojaus dieną sudėkite į pašteto formą taip ,kad neliktų tuščių tarpų,suspaukite ,išlyginkite paviršių.
Formą uždarykite ,įstatykite į skardą iki pusės įpiklkite vandens ir įdėkite į orkaitę
Kepkite iki140C įkaitintoje orkaitėje 40min.
Atvesus palaikyti šaldytuve.
Želatiną užpilkite trimis šaukštais vandens.
Sultinį sumaišykite su likusiu vynu ir pavirkite ,kol liks pusė tūrio,supilkite ištirpusią želatiną,pagardinkite pipirais,gerai išmaišykite
Plokščioje lekštėje padekite čiobrelių šakelių ,atsargiai užpilkite sultiniusu želatina ir palaukite kol sustings.
Toks paštetas,galima ruošti ir be želatinos,kaip norima.
Skanaus