QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 07 26, 23:40)
Aš kai pasiskaičiau kitame skyriuje apie supurtyto vaiko sindromą, ėmiau paniškai bijoti stipriau pajudinti vaiką. Ten rašo, kad net jei ant lovos vaikas nukrenta, gali būti smegenų sukrėtimas. O aš kaip tik keletą rytų kai jį kėliau iš lovytės pas save į lovą, vis nugriūdavau kartu ir vaikas minkštai bumteldavo į mūsų lovą. Kai perskaičiau, kad jūsų vaikučiams net ant žemės nukritus, nieko nenutikdavo, truputį apsiraminau. O tai jau buvau bepradedanti bijoti stipriau pasupti vaiką, kad nebūtų "per daug stipriai"
Gal kas žino, kokie simptomai be vėmimo rodo, kad su vaikučio smegenimis kažkas blogo nutiko?
sveika,
mano vijurkas irgi neseniai buvo nudardejes nuo lovos, bet viskas, aciu dievui, baigesi gerai, gavau pamoka visam gyvenimui- ne sekundei nepalikti vaiko ten, kur jis galetu susizeisti, o daktarai liepe stebeti, ar nera siu simptomu:
*vemimo
*traukuliu
*neiprasto mieguistumo
*nemigos
jie reikstu smegenu sutrenkima, o jei atsiranda didelis- mazdaug kaip trys suaugusiojo pirstai guzas- reiskiasi, yra luzis.
pastebejus bent viena siu pozymiu reikia vaziuoti i ligonine, arba kviesti greitaja, mums pvz Vilniuje sake vaziuot tiesiai i Santariskiu klinikas, jei kas nors negerai
sekmes