Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nukrito!

as saviske jau pora krtu pagavau besiridenancia nuo lovos doh.gif ir viena kart nusirito nuo ciuzinio aisku neaukstai bet vistiek siek tiek issigando, reikia labai buti atidziai ir nei minutei nepalikti maziaus vieno net nusisukti negali...
mamytes kuriu leliukai nusirito nuo lovu negalvokit kad esat blogos mamos, svarbiausia pasikonsultuoti su daktarais ir laikyti leliuka savo lovytej ar kedutel prisegus dirzelius kad neiskristu, nesisielokit visiem visko pasitaiko
kantrybes ir atidumo savo ziopliukams smile.gif
Atsakyti
mes irgi is lovytes 6 men buvom iskrite. blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Mano partizaniukas irgi buvo pora kartų nusivertęs nuo lovos. Tik trumpam palikau.. blush2.gif Verkėm abu-jis iš skausmo, aš iš savigraužos, kad esu bloga mama. Po to paklojau ant žemės storą vatinę kaldrą ir jau ant lovos niekad neguldydavau . Visi žaidimai vyko ant vatinės žaidimų aikštelės.
Dabar auginu antrą atžalėlę. Kolkas ji dar nesivarto, bet jau reikės pradėt ieškoti kur ta vatinė mūsų žaidimų aikštelė.
Atsakyti
Aš kai pasiskaičiau kitame skyriuje apie supurtyto vaiko sindromą, ėmiau paniškai bijoti stipriau pajudinti vaiką. Ten rašo, kad net jei ant lovos vaikas nukrenta, gali būti smegenų sukrėtimas. O aš kaip tik keletą rytų kai jį kėliau iš lovytės pas save į lovą, vis nugriūdavau kartu ir vaikas minkštai bumteldavo į mūsų lovą. Kai perskaičiau, kad jūsų vaikučiams net ant žemės nukritus, nieko nenutikdavo, truputį apsiraminau. O tai jau buvau bepradedanti bijoti stipriau pasupti vaiką, kad nebūtų "per daug stipriai" doh.gif
Gal kas žino, kokie simptomai be vėmimo rodo, kad su vaikučio smegenimis kažkas blogo nutiko?
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 07 26, 23:40)
Aš kai pasiskaičiau kitame skyriuje apie supurtyto vaiko sindromą, ėmiau paniškai bijoti stipriau pajudinti vaiką. Ten rašo, kad net jei ant lovos vaikas nukrenta, gali būti smegenų sukrėtimas. O aš kaip tik keletą rytų kai jį kėliau iš lovytės pas save į lovą, vis nugriūdavau kartu ir vaikas minkštai bumteldavo į mūsų lovą. Kai perskaičiau, kad jūsų vaikučiams net ant žemės nukritus, nieko nenutikdavo, truputį apsiraminau. O tai jau buvau bepradedanti bijoti stipriau pasupti vaiką, kad nebūtų "per daug stipriai"  doh.gif
Gal kas žino, kokie simptomai be vėmimo rodo, kad su vaikučio smegenimis kažkas blogo nutiko?

sveika,
mano vijurkas irgi neseniai buvo nudardejes nuo lovos, bet viskas, aciu dievui, baigesi gerai, gavau pamoka visam gyvenimui- ne sekundei nepalikti vaiko ten, kur jis galetu susizeisti, o daktarai liepe stebeti, ar nera siu simptomu:
*vemimo
*traukuliu
*neiprasto mieguistumo
*nemigos
jie reikstu smegenu sutrenkima, o jei atsiranda didelis- mazdaug kaip trys suaugusiojo pirstai guzas- reiskiasi, yra luzis.
pastebejus bent viena siu pozymiu reikia vaziuoti i ligonine, arba kviesti greitaja, mums pvz Vilniuje sake vaziuot tiesiai i Santariskiu klinikas, jei kas nors negerai
sekmes 4u.gif
Atsakyti
mano mažė sugebėjo nuo lovos nusiristi su balnu sad.gif girdžiu tik bumpt.. ant pilvo veidu į kilimą.. gerai, kad bent kilimas storas ir minkštas.. pakėliau - iš karto nurimo. matyt daugiau išsigando nei skaudėjo.. pažaidė savo lovelėj, pasimakalavo ir dabar miega.. skaitinėju kaip tik, kad tai gali būti smegenų sutrenkimo požymis.. nors ji tokiu metu visad miega vakarais.. kaip dabar žinot, ar viskas gerai? MB ramina.. ryt leksim echoskopuotis, prie to pačio ir apie šią bėdą pasakysim.. Duokdie, kad viskas gerai būtų..
Atsakyti
mano mazasisi jau irgi pora kartu sugebejo nusiridenti nuo lovos(nors buvo priziurimas suaugusiu!) doh.gif doh.gif doh.gif aciu Dievui viskas baigesi gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgiux3 @ 2007 08 30, 14:15)
mano mazasisi jau irgi pora kartu sugebejo nusiridenti nuo lovos(nors buvo priziurimas suaugusiu!) doh.gif  doh.gif  doh.gif  aciu Dievui viskas baigesi gerai thumbup.gif

vajei, aš jau nebeleidžiu sau palikti mažiukę ten, kur ji galėtų nukristi.. geriausia patiesti storai ant žemės ir paguldyti ten mažiuką. nėr tada kur kristi ax.gif ačiū Die, mūsų pupai perėjus krūvą daktarų paaiškėjo, kad viskas gerai rolleyes.gif
Atsakyti
Vajei, mums irgi šiandien nelaimė atsitiko verysad.gif Manasis jau ritinėjasi, ryte ruošiausi jį prausti, paguldžiau savo lovoj taip, kad pasivertęs tiek į vieną pusę, tiek į kitą atsiremtų į atramą ir tik nuėjau į virtuvę bliuduko pasiimti ir tik girdžiu - ŠLOPT. Ateinu į kambarį ir pamačiau jau ant grindų gulintį Mažį ohmy.gif kaip sušukau išsigandus ir Mažis išsigando lyg jau pradėjo verkti, bet kai paėmiau ant rankų, nurimo. Apžiūrėjom su vyru, lyg ir nieko jokių sumušimų, jokių gūzų ir vėl juokėsi, spurdėjo. O pas mus kaip tik masažistė ateina medikė, jai pasakiau, tai ji pažiūrėjo, sako nieko jam nenutiko, tik stebėti ar nepradės vemti ar nepasidarys labai tingus ar kažkoks ne toks kaip visada. Nu dabar lyg išmiegojo jis man normaliai. Tai žiūrėsim.
Bet nerimas tai dar yra... unsure.gif
Atsakyti
Na as kiek zinau,tai nera tokio vaiko,kuris nebutu nusirites nuo lovos ar nuo kazkur kitur.Ir nieko cia neprisaugosi.Aisku saugai,kiek imanydama,bet jei taip atsitinka,nereikia saves per daug smerkti,kad bloga mama esi mirksiukas.gif
Atsakyti
Su pirmuoju turėjome tokią pamoką, tai su antrąja jau nerizikavom - vos pradėjo aktyviau vartytis, iš karto išsiardėm lovą ir miegam dabar visi tik ant čiužinio.
Lovą vėl sudėsim po kokių metų, kai jau bus atsargesnė, o dabar susipaprastinom, bet gyvenam ramiai ir saugiai smile.gif
Atsakyti
Mano abu vaikai yra patyrę šį ekstremalų kritimą blink.gif ir nieko....daugiausia išgąsčio man, o ne jiems, taip, kad jei išorinių požymių nelieka, nei guziukų ar mėlynių, manau, labai stresuoti nereikia, bet aišku, kiekvienas kritimas negerai, ypač ankstyvojoje vaiko vystymosi stadijoje, bet negi specialiai taip nutinka???
Atsakyti