Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(flight @ 2008 07 31, 08:06)
Taip, kartais praverčia pastatyti save į kito žmogaus vietą. Pvz., į auklės vietą wink.gif
Sutinku su rašiusiom, kad auklė - tai prabanga, už kurią ne visi gali susimokėti. Kaip bebūtų gaila. Bet požiūris "kadangi AŠ negaliu daugiau mokėti, tu privalai už savo darbą prašyti mažiau - jums neatrodo absurdiškas? doh.gif 

Tokia logika vadovaujantis ir auklės algą reikėtų nustatyti pagal tai, kiek labai jai tų pinigų reikia. Jei auklė - vieniša mama, jai reikėtų mokėti kokius 5000 lt, kadangi vienišai mamai išsilaikyti sunku. Jei auklė turi vyrą ir jau suaugusius vaikus, tada tegul gauna 800 lt . Ir t.t.  bigsmile.gif

Aukles alga nustatoma pagal tai kiek teveliai gali skirti pinigeliu auklei..Jeigu 90 procentu teveliu nustatytu kad nesisamdysim aukles daugiau negu uz 1300 Lt. Kas tada? 10 procentu mastantiems kitaip tektu po kokias 5-6 aukles smile.gif
Suprantu, kad jaunos aukles tada pradetu krutinti savo subinytes ir ieskotis arba kitoje srityje darbo arba tobulinti savo kvalifikacija, tam kad buti labiau konkurencingomis aukliu rinkoje. O va visos moterytes 50+? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Nuska @ 2008 07 31, 08:15)
Aš pati be jokios sąžinės graužaties išėjau iš darbo, kai nepakėlė atlyginimo (prašiau, kalbėjomės, žadėjo, neištesėjo - pareiškimas ant stalo  biggrin.gif ).

vasarai nusisamdėm studentę. Nu kol kas viskas tiesiog puiku  thumbup.gif ir negaila tų 6Lt/val (300Lt į savaitę). Rudenį vėl rizikuosim pradėti lankyti lopšelį (jau kitą), bet jei vėl šitaip pradės sirgti, teks vėl ieškoti auklės. Tik po poros nesėkmių, gal jau iš karto pavyks atmesti netinkamas kandidates.

Galite sau leisti tokia prabanga kaip iseiti is darbo ir galimybe paieskoti kito..jeigu kitas seimos narys turi stabilias ir neblogas menesines pajamas..O stai mano MB dirba namie ir buna,kad pora menesiu nera uzsakymu..tuomet mano atlyginimas vieninteles seimos pajamos. Todel sau leisti tokios prabangos kaip deti pareiskima ant stalo negaliu. O stai aukles elgiais panasiai kaip Jus... Sakykim mano garbe niekada neleistu taip terorizuoti darbdavio tuo labiau zinant kad siuo metu jis atsidurtu nepavydetinoje situacijoje jei iseiciau.. aisku jis pakeltu atlyginima (uzspeistas i kampa),bet nemanau kad santykiai su vadovais liktu geri ir tikrai esu isitikinus kad pirma pasitaikiusia proga toki zmogu direktorius pakeistu.
Isivaizduokim situacija...rugpjucio 1 sumokate savo auklytei 300 Lt o ji sako..zinot miela ponia gyvenimas pabrango..nuo kitos savaites as noriu gauti 500 Lt i savaite.. Ka darysit? Aisku greiciausiai iseiti rastumet (aisku ne savo naudai) bet jeigu prireiktu samdyti kita aukle..Koks Jusu poziuris ir nuomone butu apie aukles..

P.S. niekas cia nepuola normaliu aukliu su kuriomis visada imanoma tartis ir susitarti. Tiesiog pasitaiko tokiu egzemplioriu doh.gif kurios dirbti nori minimaliai o gauti daug..
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 31, 11:39)

Isivaizduokim situacija...rugpjucio 1 sumokate savo auklytei 300 Lt o ji sako..zinot miela ponia gyvenimas pabrango..nuo kitos savaites as noriu gauti 500 Lt i savaite.. Ka darysit? Aisku greiciausiai iseiti rastumet (aisku ne savo naudai) bet jeigu prireiktu samdyti kita aukle..Koks Jusu poziuris ir nuomone butu apie aukles..

čia ne situacija, o realus dalykas, kuris buvo kaip tik pas mus doh.gif .....pareinu namo ir paklausinėju kaip sekės su vaiku, ką valgė ir ji jau eina namo ir ne kad pasako man prieš kelias savaites ar mėn o pasakius ta pačią dieną, vakarą kad psio, jau jai per mažas val tarifas ji nori didesnio, kitaip nebedirbs...tai man su vyru šokas.... ar jus galvojat legaliam darbe taip daroma....
Atsakyti
QUOTE(Pacankė @ 2008 07 31, 11:48)
čia ne situacija, o realus dalykas, kuris buvo kaip tik pas mus doh.gif .....pareinu namo ir  paklausinėju kaip sekės su vaiku, ką valgė ir ji jau eina namo ir ne kad pasako man prieš kelias savaites ar mėn o pasakius ta pačią dieną, vakarą kad psio, jau jai per mažas val tarifas ji nori didesnio, kitaip nebedirbs...tai man su vyru šokas.... ar jus galvojat legaliam darbe taip daroma....

Daroma, tik ten egzistuoja 14 dienu taisykle..jei negali susitarti su darbdaviu turi 14 kalendoriniu dienu atidrbti kad darbdavys turetu laiko surasti kita darbuotoja..
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 31, 12:14)
Daroma, tik ten egzistuoja 14 dienu taisykle..jei negali susitarti su darbdaviu turi 14 kalendoriniu dienu atidrbti kad darbdavys turetu laiko surasti kita darbuotoja..

tik ne ta pačią dieną...yra įstatymai kaip minėjot 14dienų ir pan.
Atsakyti
<...>
Galite sau leisti tokia prabanga kaip iseiti is darbo ir galimybe paieskoti kito..jeigu kitas seimos narys turi stabilias ir neblogas menesines pajamas..<...>
Sakykim mano garbe niekada neleistu taip terorizuoti darbdavio tuo labiau zinant kad siuo metu jis atsidurtu nepavydetinoje situacijoje jei iseiciau.. aisku jis pakeltu atlyginima (uzspeistas i kampa),bet nemanau kad santykiai su vadovais liktu geri ir tikrai esu isitikinus kad pirma pasitaikiusia proga toki zmogu direktorius pakeistu.

na aš ne ant tiek kvaila, kad padėčiau pareiškimą, prieš tai nesusiradusi kito darbo biggrin.gif Bet kitą darbą radau greitai ir lengvai, net gi rinkausi iš keletos siūlomų biggrin.gif o tai tik dar vienas įrodymas, kad mano atlyginimas buvo mažesnis, nei kad yra rinkoje su mano kvalifikacija. Kokio velnio aš turiu galvoti apie tai kokioje situacijoje atsidurs šefas, jei jis per keletą mėnesių nesiteikė pagalvoti apie mane. Ir tik kai buvo visi šefai pastatyti prieš faktą, tada kilo sujudimas, ojei ojei, gi tikrai reikėjo tau pakelti atlyginimą, ir kas čia toks negeras nepakėlė ir pan doh.gif juoką tesukelia dabar prisiminus. Puikiai suprantu, kad jie tikėjosi, jog aš, grįžusi po vaiko auginimo atostogų, sėdėsiu kaip pelė po šluota, svajosiu apie antrą vaiką, na paprašė didesnio atlyginimo, apsimeskim kad svarstom, gal pamirš. Ne ant tokios užtaikė. Ir kalta nesijaučiu - prašiau, argumentuotai prašiau (argumentai ne vien kad gyvenimas pabrango), daviau pakankamai nemažai laiko daryti atitinkamus žingsius, nereagavo, o kito darbo pradėjau ieškoti tik tada kai supratau kad čia jau nieko tikėtis negalima. Tagi kalta nesijaučiu. Bet vėlgi, viską lemia rinka ir galimybės. Jei mano auklė tokioje pačioje situacijoje pasielgtų kaip aš, nepykčiau - žmogus paprašė, davė laiko pasvarstyti, o jei aš nesutikau, tai pati kalta. Na jei ir pykčiau, tai nebent tik ant saves kad per mažai uždirbu ir kad tokia situacija auklių rinkoje. O kiekvienas žmogus turi teisę norėti ir siekti geresnio, geriau apmokamo darbo.

QUOTE(Pacankė @ 2008 07 31, 11:48)
čia ne situacija, o realus dalykas, kuris buvo kaip tik pas mus doh.gif .....pareinu namo ir  paklausinėju kaip sekės su vaiku, ką valgė ir ji jau eina namo ir ne kad pasako man prieš kelias savaites ar mėn o pasakius ta pačią dieną, vakarą kad psio, jau jai per mažas val tarifas ji nori didesnio, kitaip nebedirbs...tai man su vyru šokas.... ar jus galvojat legaliam darbe taip daroma....

o kaip kitaip jai tai pasakyti? jei ji jaučiasi kad uždirba per mažai, tai jau geriau tegul pasako (nes kol nepasakys, tai retas darbdavys pakels atlyginimą), o ne kad tyliai bamba ar tyliai susiranda kitą darbą ir paskui jau tik pasako apie išėjimą. Kiekviename normaliame darbe yra normalu, kad darbuotojas savo darbdaviui pasako jog nori didesnio atlyginimo. O paskui jau derybų objektas kaip jau jie susitaria dėl to atlyginimo kėlimo.

QUOTE(Pacankė @ 2008 07 31, 12:18)
tik ne ta pačią dieną...yra įstatymai kaip minėjot 14dienų ir pan.

pagal įstatymus darbdavys turi teisę nuo pareiškimo parašymo neišleisti 14 kalendorinių dienų. Atostogos ar biuleteniai įskaitomi į tas dienas - nu čia jei labai nori pakiaulinti šefui, tai pasiimk atostogų, o tada parašyk pareiškimą lotuliukas.gif O norint ir susitarus, tai gali kad ir tą pačią dieną parašius pareiškimą ar po mėnesio išeiti.
Su auklėmis, jei santykiai geri, tai gera auklė, norinti gerų rekomendacijų, praneš tėvams apie išėjimą bent prieš porą savaičių, nepaisant dėl kokių priežasčių išeina.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 07 31, 12:56)

o kaip kitaip jai tai pasakyti? jei ji jaučiasi kad uždirba per mažai, tai jau geriau tegul pasako (nes kol nepasakys, tai retas darbdavys pakels atlyginimą), o ne kad tyliai bamba ar tyliai susiranda kitą darbą ir paskui jau tik pasako apie išėjimą. Kiekviename normaliame darbe yra normalu, kad darbuotojas savo darbdaviui pasako jog nori didesnio atlyginimo. O paskui jau derybų objektas kaip jau jie susitaria dėl to atlyginimo kėlimo.

tai lai pasako kaip pati rašot prieš savaitę, dvi, bet netapačią dieną kai aš pareinu namo, nespėju nusiaut batus doh.gif ir ji pasako, psio aš nuo ryt nebeinu, nes noriu didesnio atlyg, juk aš prieš tai turiu ir su vyrų apsitart ir kt dalykus apsręsti....
Atsakyti
QUOTE(Pacankė @ 2008 07 31, 13:26)
tai lai pasako kaip pati rašot prieš savaitę, dvi, bet netapačią dieną kai aš pareinu namo, nespėju nusiaut batus  doh.gif  ir ji pasako, psio aš nuo ryt nebeinu, nes noriu didesnio atlyg, juk aš prieš tai turiu ir su vyrų apsitart ir kt dalykus apsręsti....

drinks_cheers.gif dėl šito sutinku, tokie dalykai nedaromi akimirksniu. Nes jei ji galvoja arba didesnis atlyginimas arba išeinu (o kad prieit tokio sprendimo, tai ne per dieną sugalvojo), taip ir jūs turėtumėte turėti galimybę savaitę ar dvi pagalvoti kas jums apsimoka labiau - mokėti didesnį atlyginimą ar atsisveikinti.
Vėlgi, patarimas mamytėms, būtinai prieš priimdamos auklę kelis kartus pakartokit, kad jei kas nepatinka, ko nors nori, tai tegu sako iš karto, o ne tyliai kenčia ir paskui kaip koks vulkanas prasiveržia.
Atsakyti
Aukles alga nustatoma pagal tai kiek teveliai gali skirti pinigeliu auklei..Jeigu 90 procentu teveliu nustatytu kad nesisamdysim aukles daugiau negu uz 1300 Lt. Kas tada?

Net jei didžioji dauguma tėvelių neišgalėtų pasamdyti tikrai geros auklės (čia ne apie tas, kurios tiesiog atsėdi savo darbo laiką), nuo to jos darbas nė kiek nenuvertėtų smile.gif Ferrari įperkam ne visi, bet dėl to jis neatpigo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 07 31, 13:41)

Vėlgi, patarimas mamytėms, būtinai prieš priimdamos auklę kelis kartus pakartokit, kad jei kas nepatinka, ko nors nori, tai tegu sako iš karto, o ne tyliai kenčia ir paskui kaip koks vulkanas prasiveržia.

aš manau dauguma mamų taip sako, šneka, bet pačios auklės bijo, o ko? kas žino.....ne Stalino laikai, nieka į Sibirą nebeveža lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 07 31, 12:50)
Net jei didžioji dauguma tėvelių neišgalėtų pasamdyti tikrai geros auklės (čia ne apie tas, kurios tiesiog atsėdi savo darbo laiką), nuo to jos darbas nė kiek nenuvertėtų smile.gif  Ferrari įperkam ne visi, bet dėl to jis neatpigo  biggrin.gif

Na, darbo rinka - ne ferariai.... biggrin.gif Cia kaip statybu sektoriui - sumazejo paklausa, ir statybininku uzdarbis zenkliai krito...
Atsakyti
QUOTE(Leda @ 2008 07 31, 14:07)
Na, darbo rinka - ne ferariai.... biggrin.gif Cia kaip statybu sektoriui - sumazejo paklausa, ir statybininku uzdarbis zenkliai krito...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 31, 01:57)
Taigi mokat mazdaug 1000-1200 Lt i menesi...tai yra normalu..apie tai ir diskusijos vyksta kad siuo momentu dauguma mamyciu isgali moketi auklei 1000-1300 Lt/menesi.. taciau aukles riecia savo nosytes ir sako norim 2000 Lt. Ar pasiryztumet moketi 2000 Lt auklei? Tai yra mazdaug visa savo atlyginima...
Stai kur klausymas-buti ar nebuti tokioms algoms :)  Apie tai ir diskutuojam...visada pastatykit save i kito zmogaus vieta..tai yra i seimos kuri bendrom pastangom uzdirba apie 3500-4000 Lt (mamyte 1500 ir tevelis 2500 sakykim), jeigu mamyte nedirbs ir bus namie su vaiku, pajamu liks 2500 Lt, jei mamyte dirbs ir samdysis aukle tai arba dirbdama ji nueis i minusa arba praktiskai visa alga atidavines auklei...Kaip pragyventi seimai is 2500-2700 Lt jei sakykim jie yra jauna seima ir nuomojasi buta arba moka paskola bankui)Lieka darzeliai Taciau darzeliai yra perpildyti...eiles metams i prieki...
Aukle juk gali sekmingai eiti isidarbinti i kita darba jei sis ja netenkins atlyginimo dydziu. Tik as laaaaaabai abejoju ar 58 metu moteriskei pasiulys  gerai apmokama darba...Patikekit uz Vilniaus 25 km produkcijos pakuotojos atidirbusios 10 valandu ant koju gauna 900 Lt max..siuvejos maximum 1000...
Geri darbai su 2000 ir auksciau ant kelio nesimeto...O tam kad dirbti aukle reikia ne tik apie pinigus mastyti...reikai tureti ir tam tikro pasiaukojimo, atsidavimo..
Mokytojai,aukletojos darzelyse, pediatrai ir visi kiti vaiku gydytojai..daugumai is ju musu pagarba nes uz tokius pinigus uz kuriuos jie dirba ( tie kurie is tikruju myli savo darba) nei jus nei as tikriausiai neetumem toki odarbo dirbti..Taigi..
Manyciau isvada "i tema"  butu tokia: siuo momentu realiausias aukliu atlyginimas 1000-1300 Lt (cia kalbame apie dydziosius miestus), aisku pasitaiko atvejai kai teveliai uzdirba daug tad ir daugiau moka auklei bet nemanau kad tokiu yra dauguma.

Pagaliau supratot,ka as norejau pasakyti.Taip,mano aukle ne brangininke.Mes abi patenkintos.Ji ne tik geras zmogus,bet ir savo darbo zinove.Tikiu,kad ji tokia ne vienintele.Nusiteikit pozityviai(nesuku i ezoterika),ieskokit ir rasit.Taip,58 metu moteriai sunku rasti gera darba,o aukles darbui ji ideali.Svarbiausia,nenusiteikti is karto pries ieskoma aukle.Uzkele atlyginima,kuris jusu netenkina ,sakykit "kita".
Ne kiekviena siuveja ir pakuotoja eis dirbti aukle.Issiaiskinkit(tik nuosirdziai),kodel ji nusprende dirbti aukle.Jeigu priezastis tik dideli pinigai-ne tas zmogus.Tik bendraudami pazinsit zmogu.Skaitydama supratau,kad tos,kurios turi aukles,kaip ir nedejuoja del kainu.Dejuoja ieskancios ir nemokancios susirasti.
Atsakyti