Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(skm @ 2008 02 15, 13:16)
kokios Jūs greitos, nespėju paskui Jus  doh.gif 

vakar buvo gražu žiūrėt, kaip vyriškiai orchidėjas iš maximų tempė  biggrin.gif

Na taip, per dieną krūva naujo grožio ir milijonas tų pačių klausimų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 15 vasario 2008 - 13:28
milijonas tų pačių klausimų doh.gif

niekas nesikeičia, bet per nuolatinį kartojimą ir tobulėjam biggrin.gif
Atsakyti
tai cia juk ir yra forumas, tokia jo prasme - bendrauti, dalintis patirtimi. o del pasikartojanciu klausimu...jie nuolat ir kartosis, nes yra apibreztas ratas ligu, kuriomis serga orchidejos, nauju nesukursim, yra tos pacios prieziuros taisykles ir t.t. tai ir klausimai nuolat tokie pat. tuo ir skiriasi straipsnis, kuris viska nupasakoja, ir forumas, kur nuolat diskutuojama apie ta pati. biggrin.gif
Atsakyti
Reiks vakare i savo Maxima uzsukt.
Atsakyti
QUOTE(Mufasa @ 2008 02 15, 13:34)
tai cia juk ir yra forumas, tokia jo prasme - bendrauti, dalintis patirtimi. o del pasikartojanciu klausimu...jie nuolat ir kartosis, nes yra apibreztas ratas ligu, kuriomis serga orchidejos, nauju nesukursim, yra tos pacios prieziuros taisykles ir t.t. tai ir klausimai nuolat tokie pat. tuo ir skiriasi straipsnis, kuris viska nupasakoja, ir forumas, kur nuolat diskutuojama apie ta pati. biggrin.gif

Na taip, bet kiekvieną kartą gaunant atsakymus "ant lėkštutė" ir nesistengiant gilintis į esmę, nieko išmokti negalima. Norint auginti orchidėjaas (kaip ir kitus augalus) reikia gilintis, aiškintis, ieškoti informacijos. Teisingai pasakei, forumas yra skirtas bendrauti ir dalintis patirtimi, bet kai kiekviename diskusijos puslapyje klausiama, kaip laistyti orchidėjas, tai jau paprasčiausia nepagarba forumo dalyviams.

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 02 15, 14:35)
Reiks vakare i savo Maxima uzsukt.

manau Tina, kad viskas jau iššluota ax.gif
Atsakyti
Gaure, pažiūrėjau Jūsų nuotraukų albumą ir aptikau Miltoniją. Kaip ji laikosi šiandien? Ar prasiskleidė žiedai? Man pasidarė įdomu, nes tokią pačią Miltoniją gavau dovanų sausio viduryje (taigi labai panašiu metu, kaip Jūsų fotografijose) ir ta pati istorija: neprasiskleidė daugiau nei vienas žiedas. Vienos šakos žiedai nugelto, taigi aš ją nupjoviau, kita šaka vis dar stovi, bet žiedai nesiskleidžia... g.gif
Atsakyti
O gal kartais ne? bigsmile.gif bet dabar ziuriu orchidejos ant bangos, visiems ju turet reikia.
Atsakyti
visokiu buna nesusiprateliu, bet viskokiu ir reikia. tada supranti, kokiems priklausai pati.
o gal kas man patartu:
1. kaip i orchidejas reaguoja kates? ar labai jas "myli"?
2. ar lietuvoje buna minuku? o gal juos reikia uzsisakyti is kitur?
3. i ka reikia atkreipti demesi perkant orchideja? kol kas supratau, kad i saknis, ziureti, jog nebutu papuvusiuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mufasa: 15 vasario 2008 - 14:06
QUOTE(Susiena @ 2008 02 15, 13:51)
Gaure, pažiūrėjau Jūsų nuotraukų albumą ir aptikau Miltoniją. Kaip ji laikosi šiandien? Ar prasiskleidė žiedai? Man pasidarė įdomu, nes tokią pačią Miltoniją gavau dovanų sausio viduryje (taigi labai panašiu metu, kaip Jūsų fotografijose) ir ta pati istorija: neprasiskleidė daugiau nei vienas žiedas. Vienos šakos žiedai nugelto, taigi aš ją nupjoviau, kita šaka vis dar stovi, bet žiedai nesiskleidžia... g.gif

Deja, pas mane ta pati situaciją. Tą žiedyną, kur buvo daugiau prasiskleidęs, nukirpau, nes pradėjo vysti žiedai. Antras lyg ir pradėjo skleistis, bet sustojo. Žiedai nevysta, tai dar laukiu - gal prasiskleis g.gif Bet maniškė buvo labai stipriai perlieta prieš perkant ir pasodinta į netinkamą substratą. Aš ją persodinau. Tai dar ir dėl to gali nesiskleisti.
Atsakyti
QUOTE(Mufasa @ 2008 02 15, 13:52)
visokiu buna nesusiprateliu, bet viskokiu ir reikia. tada supranti, kokiems priklausai pati.
o gal kas man patartu:
1. kaip i orchidejas reaguoja naminiai gyvunai? ar labai jas "myli"?
2. ar lietuvoje buna minuku? o gal juos reikia uzsisakyti is kitur?
3. i ka reikia atkreipti demesi perkant orchideja? kol kas supratau, kad i saknis, ziureti, jog nebutu papuvusiuos.

Aš apie gyvūnus galiu pasakyt. turiu katiną, kuris atėjęs uosto amno kvietkus blink.gif Bet daugiau nieko nedaro, gal bijo? Nes kelis akrtus buvo užsirovęs ant kaktuso lotuliukas.gif (pas mane jų gal 30 skirtingų).
Kai kurios čia rašė, kad papugėlės, nimfos bando nuskabyt žiedus.
Vėžlys aišku, kad nieko nepadarys, jei gėlė ne akvariume cool.gif
Taip, kad paprasšiau klaust, koks gyvūnas wink.gif

Dėl miniukų LT, tai nežinau, bet čia kur aš tupiu, tai jų pilna. Beje, aš čia juos pirmą kart ir pamačiau. LT neteko matyt. Nors tiesą sakant nebuvau nei vienoj rimtoj gėlių pardoj neskaitant senukų žalio centro ir kokio maximos gėlyno blush2.gif

O dėl pirkimo, tai aš dar per mažas specas. Bet manau, kad svarbiausia šaknys, ar nėra gyvių kokių vazone ar ant pačio augalo.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 15, 13:57)
Deja, pas mane ta pati situaciją. Tą žiedyną, kur buvo daugiau prasiskleidęs, nukirpau, nes pradėjo vysti žiedai. Antras lyg ir pradėjo skleistis, bet sustojo. Žiedai nevysta, tai dar laukiu - gal prasiskleis  g.gif  Bet maniškė buvo labai stipriai perlieta prieš perkant ir pasodinta į netinkamą substratą. Aš ją persodinau. Tai dar ir dėl to gali nesiskleisti.

Na, aš saviškę neiškenčiau ir irgi persodinau. lotuliukas.gif Pas mane atsiskyrė (tiksliau, aš sąmoningai atskyriau) "vaikas" (atskira miltonijos bulvė), jis buvo pradėjęs juoduoti, o jo lapai - gelsti, kas man labai nepatiko. schmoll.gif Jį apipjausčiau ir įdomumo dėlei patalpinau stiklainyje. rolleyes.gif O šiaip šaknyse labai kažko blogo nepamačiau, kiek įmanoma Miltonijos šaknyse pamatyti... blush2.gif Visos tos šaknys vienodi siūleliai, tik vieni baltesni, kiti juodesni. doh.gif O substrate buvo labai daug žalios oazės pridėta, iš ko sprendžiu, kad jinai drėgmės mėgėja..? g.gif
Atsakyti