Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Mamce @ 2008 02 14, 13:20)
1) O tai kas tada yra gaivus oras?
2) O tai gal geriau  rytine palange nei siaurine? Nors as bijau per daug sviesos - sanpaulijos vasara ant jos nudega.
3) Ar orchidejos pakelia vietos pakeitimus ar geriau ju nekrutint?
Papildyta:

O tu kai pradejai, viska zinojai? Jei butum nieko nedarius, tai ir dabar nezinotum.... Aciu uz patarimus  mirksiukas.gif
Tai ir nebukim  drinks_cheers.gif

1. Bijau, kad nesugebėsiu atsakyti lotuliukas.gif
2. Geriau rytinė bent jau šiuo metu, o vasarą gali būti liūdna. Pas mane irgi ant rytinės gyvena, bet vasarą planuoju ištremti į lauką.
3. Geriau nekrutinti. Bet vieną kitą pernešimą per metus tikrai atlaikys.

Patariu iš patirties blush2.gif Kai pradėjau tikrai nieko nežinojau ir per tą nežinojimą ir norą ką nors daryti turiu tris reanimuojamas gėlytes. Jei būčiau nepuolusi joms daryti bet ką, o pirmiausia pasigilinusi, tikrai tokių problemų būčiau išvengusi. Dabar, jei nėrą akivaizdžių problemų, tikrai nešautų į galvą vidury žiemos persodinėti žydinčią orchidėją ax.gif
Dabar kiekvieną laisvą minutę skaitau, skaitau, skaitau (beveik kaip Leninas mokė biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(LĖTA @ 2008 02 14, 13:37)
Taigi, orchių mylėtojos, prisijungiu ir aš prie gausaus jūsų būrio... 4u.gif

Prašom, prašom, kuo daugiau tuo smagiau 4u.gif
Atsakyti
Klausykit, nieko nebesuprantu, Čia paskaičiau, kad persodinant reikia orines šaknis pakirpti, nes jos prdės pūti ir gali visas augalas numirti. Bet rodo, kad sveikas šaknis pakerpa, tai ar nenumirs gėlytė po tokios egzekucijos. A tas nukirptas vietas pabarstyti reikia. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LĖTA: 14 vasario 2008 - 13:44
QUOTE(LĖTA @ 2008 02 14, 13:43)
Klausykit, nieko nebesuprantu, Čia paskaičiau, kad persodinant reikia orines šaknis pakirpti, nes jos prdės pūti ir gali visas augalas numirti. Bet rodo, kad sveikas šaknis pakerpa, tai ar nenumirs gėlytė po tokios egzekucijos.  A tas nukirptas vietas pabarstyti reikia.  g.gif

Jei teisingai supratau, ta šaknis toliau papuvusi. Tokias reikia apkarpyti, užgriebiant dalį sveikos vietos. Pjūvio vietą pabarstyti cinamonu arba angliuku (iš vaistinės tabletę sutrinti). O kad karpyti sveikas šaknis g.gif čia reikia rimtesnių specų nuomonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 14 vasario 2008 - 13:50
Ačiū, Gaurė, dabar žinosiu, o tai kažkaip likau nesumojusi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 14, 14:38)
2. Geriau rytinė bent jau šiuo metu, o vasarą gali būti liūdna. Pas mane irgi ant rytinės gyvena, bet vasarą planuoju ištremti į lauką.
3. Geriau nekrutinti. Bet vieną kitą pernešimą per metus tikrai atlaikys.

Ta ir turiu omeny, kad ziema laikyt ant rytines, o vasara pernest ant siaurines palanges. Tikiuosi, tokios keliones ju labai neisvargintu....
Atsakyti
gavau ir aš šiandien vieną orchidėją wub.gif , buvau nupasakojus kokios reikia, tai tokią ir gavau, bet verysad.gif , kad jos šaknys visiškai nudžiūvę, viduje irgi nieko nesimato, labai mažas vazonėlis, taip bus gaila jei neišgyvens. Dabar lieka tik laukti verysad.gif , gal jai patiks mano priežiūra ir kitų kompanija ir ji sugalvos tas šaknis leisti biggrin.gif

Atsakyti
Gavau per kalėdas dovanų phalaenopsį,niekada neturėjau,ir matyt iš tos didelės meilės ją perlaisčiau,yra du žiedstiebiai,žydėjo gražiausiai,o dabar ėmė žiedai krist,lapas tik vienas tėra ir jis pajuodavęs,dėmė tokia riebaluota,perskaičiau kur buvo kaktusinės nuoroda apie ligas,tai mano pagal aprašyma būtų jai kaput,ten rusiškai rašo,kad jei taip yra,reikia augalą sudegint...negi teisingai supratau?nejau nieko nebegalima padaryt,kad išgelbėt?
Atsakyti
Aš taip pat labai žaviuosi šiomis gėlėmis. Planuoju įsigyti, bet pasimečiau...Pradėjau domėtis orchidėjų rūšimis, bet niekur nerandu, kokia rūšis yra pati NELEPIAUSIA. Gal galėtumėte patarti, kokia rūšis reikalauja mažiausiai priežiūros? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Depresyja @ 2008 02 14, 14:41)
Gavau per kalėdas dovanų phalaenopsį,niekada neturėjau,ir matyt iš tos didelės meilės ją perlaisčiau,yra du žiedstiebiai,žydėjo gražiausiai,o dabar ėmė žiedai krist,lapas tik vienas tėra ir jis pajuodavęs,dėmė tokia riebaluota,perskaičiau kur buvo kaktusinės nuoroda apie ligas,tai mano pagal aprašyma būtų jai kaput,ten rusiškai rašo,kad jei taip yra,reikia augalą sudegint...negi teisingai supratau?nejau nieko nebegalima padaryt,kad išgelbėt?

sveikos orchidėjų mylėtojos smile.gif
tikiuosi priimsit ir mane į savo būrį bigsmile.gif
gavau ir aš gimtadienio proga tokią pačią orchidėją,ir labai džiaugiuosi,kad radau šią temą,tikiuosi rasiu čia informacijos,kaip teisingai auginti ir puoselėti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 02 14, 13:43)
Klausykit, nieko nebesuprantu, Čia paskaičiau, kad persodinant reikia orines šaknis pakirpti, nes jos prdės pūti ir gali visas augalas numirti. Bet rodo, kad sveikas šaknis pakerpa, tai ar nenumirs gėlytė po tokios egzekucijos.  A tas nukirptas vietas pabarstyti reikia.  g.gif

sitoj nuorodoj raso ne tik apie papuvusiu saknu pakirpima, bet ir apie sveiku oriniu. Nes jei orines saknis susodinsit i substrata, jos prades puti.
Bet - persodinant galima orines saknis palikti isoreje, tada ju kirpti nereikes . tik pries traukiant is vazono apziurekit ir isidemekit, kurios cia orines mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, kaip gerai, kad radau šią temelę thumbup.gif nes siandien gavau antra orchidėją smile.gif o pirmoji kurią turiu - dėl mano nežinojimo labai nukentėjo sad.gif jungiuos prie jūsų, skaitau visą info ir rūpinuos savo orchidėjom smile.gif
Atsakyti
Kiek valentindienio proga nauju myletoju atsirado biggrin.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti