Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Sveikutės, vis paskaitinėju kaip reiktų auginti Orchidėjas, tai pasirodysiu ką nusipirkau 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 24, 20:40)
Aciu uz pasitikejima,bet zinote ir man kartais kyla begales klausimu.Ta patirtis su laiku ateina.Kazkada ir as atakuodavau puslapius vien klausimais(ne per seniausiai ir man Skm taip profesionaliai.Aciu jai),bet dabar be galo smagu,kai gali ir pati kitam padeti.
Na pagal visa tavo nupasakota situacija,tai,kaip ir sake Skm(pamenu),klaida bus ta,kad i visa ta misini idejai zemiu.Zinai,kartais tos pastangos,pasidaryti paciai substrata ima ir taip suerzina,kad net siutas suima(aisku,kai pavyksta,tai be galo smagu).Nenoriu buti per daug saliska,bet ar ne lengviau butu uzsisakyti jau viska paruosta ir nebesukti sau galvos.Nes yra teke girdeti tokiu atveju,kad merginos labai kruopsciai ruose pacios substratus ir vis viena gelytem netiko.Bet cia tik mano nuomone.
Na,ka dabar tau daryti.Protingiausia butu issiversti lauk sita gelyte ir vel patikrinti likusias saknis.Jai jos dar gyvos(tai,kad pries praita isodinoma buvo issikalusi viena nauja saknele,buvo geras pozymis),persodinti ja i nauja substrata(bet tik be zemiu).Keleta dienu tik papurksti gelyte,o po 3-4d.palaistyti,perpilti siltu dusu.Tada padaryti 2-3sav,pertrauka(sprendi pagal jusu namu temperatura)ir vel perlieti.Nuo silumos ir dregmes,turetu pradeti dygti naujos saknys.Tie suvyte lapai gal ir labai neutvirtes vel,kaip nauji,bet gelyte turetu atsugauti.
Jai isvertus is vazono gele pamatysi,kad saknys visiskai supuve ar siaip nebelike jau ju(kas gali buti tiketina),tai tektu augala reanimuoti.
Na,bet dabar tau svarbu ja issiversti ir pamatyti,kas dedasi viduje.

Na štai, pasidarbavau su savo orchidėja verysad.gif Ištraukiau iš vazono ir pamačiau, kad visos anksčiau buvusios sveikos šaknys sudžiūvusios, kietos. Ir viena trumpa tokia visai kietoka, bet matosi, kad netokia kaip būna sveika. schmoll.gif Nukirpau visas išskyrus tą vieną ir įsodinau į \ieves su keramzitu.. Pastačiau ant palangės šalia balkono, apipurškiai šiltu vandeniu. unsure.gif O kaip atrodo gėlės reanimacija? unsure.gif
Atsakyti
Jau buvau peržegnojus orchidėjas, per žiemą galybė jų numirė, nežinau kodėl, gal per karšta doh.gif Sakiau nepirksiu niekad, 2 turiu, tos pačios nežydi jau šimtas metų. Nuėjau į Maximą, o ten krūva nukainuotų ohmy.gif Nu ir doh.gif doh.gif Už 7,99 nusipirkau didžiuuuulį falenopsį violetinį, su 2 žiedais dar, šaknys gražios. Tik matos nulaužtas žiedkočio galas, vienas stambus žiedkotis nupjautas, ir viens viršutinis lapas įplyšęs pusiau. Nu ir kaip nepirkt doh.gif Tegul tik pabando numirot lotuliukas.gif Beja dar liko nemažai nukainuotų Pramonės Maximoj Kaune. Ypač miniukų, tai ir su pumpurais buvo po 7,99 Lt.
Atsakyti
QUOTE(LT @ 2008 02 25, 18:29)
Sveikutės, vis paskaitinėju kaip reiktų auginti Orchidėjas, tai pasirodysiu ką nusipirkau  4u.gif

user posted image

user posted image

Grazios tavo orchos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LT @ 2008 02 25, 18:29)
Sveikutės, vis paskaitinėju kaip reiktų auginti Orchidėjas, tai pasirodysiu ką nusipirkau

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jolkiss @ 2008 02 25, 17:30)
kaip cambria persodinti, ar galima tuos gumbus atskirti, isdalinti, ar tai nepakenks paciai gelei? Ar sodinti i zieves, kaip ir phalenopsi, ar jai reikia kitokios zemes? Buciau dekinga uz patarimus.  4u.gif

Na apie persodinima tai yra labai graziai aprasyta pirmame psl.Gumbus tikrai galima atskirti,jai ju yra jau tiek daug ,kad virsta gele is vazono.Cambrioms yra specialus,smulkesnis substratas,nes kaip turbut pastebejote,ju sakneles yra smulkios.Jo rasite www.orchidariumas.lt
SEKMES mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 02 25, 18:44)
Jau buvau peržegnojus orchidėjas, per žiemą galybė jų numirė, nežinau kodėl, gal per karšta doh.gif Sakiau nepirksiu niekad, 2 turiu, tos pačios nežydi jau šimtas metų. Nuėjau į Maximą, o ten krūva nukainuotų ohmy.gif Nu ir doh.gif doh.gif Už 7,99 nusipirkau didžiuuuulį falenopsį violetinį, su 2 žiedais dar, šaknys gražios. Tik matos nulaužtas žiedkočio galas, vienas stambus žiedkotis nupjautas, ir viens viršutinis lapas įplyšęs pusiau. Nu ir kaip nepirkt doh.gif Tegul tik pabando numirot lotuliukas.gif Beja dar liko nemažai nukainuotų Pramonės Maximoj Kaune. Ypač miniukų, tai ir su pumpurais buvo po 7,99 Lt.

Zinau, zinau, laukiu kol maniskis grys ir vaziuosim dar viena pirkt yahoo.gif nors aisku jis i mane ziuri kreivokai fool.gif bet man vis vien, tiesiog susirgau sita liga ir nieko negaliu padaryt doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(diinka @ 2008 02 25, 11:23)
gal čia matysi g.gif

Dekui uz foto 4u.gif
Atsakyti
Aciu, Rykliuke, uz patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Baikit čia erzinti tokiais grožiais ir dar tokiom kainom verysad.gif APs mane jau taip nėra ant palangių vietos, o dar šią savaitę 2 iš darbo turėsiu parsigabent doh.gif Ir beveik neabejoju, kad bendradarbiai išeinat man dar vieną padovanos wub.gif Visą ofisą aš jom užkrėčiau ax.gif
Atsakyti
Na kokios nuostabios jusu gelytes mirksiukas.gif Neseniai ir as gavau dovanu tokia balta grozybe, tai dabar bijau, kad tik nenumarinciau tad visa diena praleidau jusu puikiam puslapely smile.gif Jus tikros saunuoles tokias nuostabias geles auginat ir tiek cia naudingos informacijos pasisemiau, bent jau pradziai, kad veliau neuzdavineciau kvailu klausimu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Na merginos, mano reanimuojamas phal džiugina mane toliau 4u.gif
Turime jau paaugusį keikį ir dar šiandien radau naują dygstančią šaknytę
yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif

Papildyta:
QUOTE(agnir @ 2008 02 25, 21:14)
Na kokios nuostabios jusu gelytes mirksiukas.gif Neseniai ir as gavau dovanu tokia balta grozybe, tai dabar bijau, kad tik nenumarinciau tad visa diena praleidau jusu puikiam puslapely smile.gif Jus tikros saunuoles tokias nuostabias geles auginat ir tiek cia naudingos informacijos pasisemiau, bent jau pradziai, kad veliau neuzdavineciau kvailu klausimu mirksiukas.gif 4u.gif

Šaunuolė 4u.gif Sėkmės auginime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 25, 22:31)
Na merginos, mano reanimuojamas phal džiugina mane toliau  4u.gif
Turime jau paaugusį keikį ir dar šiandien radau naują dygstančią šaknytę
yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif
Papildyta:

Šaunuolė  4u.gif  Sėkmės auginime  mirksiukas.gif

Dziaugiuosi uz tavo orcha,kad ji atsigauna thumbup.gif sekmes auginant smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux000: 25 vasario 2008 - 21:55