Įkraunama...
Įkraunama...

Ryšys su vaikais kuriuos trumpai maitino krūtimi

QUOTE(toscana @ 2008 03 20, 20:01)
Na nemanau, kad visos nemaitinančios taip ir kalba nesamones. Juk tikrai nėra dauguma nusistačiusių prieš maitinimą MP. Na bent jau aš suprantu, kad MP yra tikrai geriausias variantas kūdikiui ir su tuo nesiginčiju.
Tačiau, ne viskas taip rožiniai gaunasi. Ir tikrai nereikia pulti aiškinti, kad 100 proc. dėl bet kokios nesėkmės yra kaltos (prašau neiškoti tikslios citatos tongue.gif  ) mamos, nes jos laiku nesusirinko informacijos, neieškojo pagalbos ir pan. Aš džiaugiuosi jei jums puikiai sekasi, sekėsi ir žindymą jūs prisimenat kaip malonumą. Man deja taip nebuvo, kaip suprantu kad nebuvo ir kai kurioms kitoms. Tai nereiškia kad aš nesistengiau ir nebandžiau. Nereikia suabsoliutinti, kad viskoms turi pasisekt, na būna situacijų kai nori nenori na nesigauna. Ir tai nereiškia kad mamos dėl to nesinervina. Tiesiog taip yra.
Na o bet tačiau, kai pradedama "groti" jausmais, ta prasme kurios mamos geresnės, kurių ryšys stipresnis va tada pvz.man nervai ir neišlaiko, tada labai norisi tas "protingas" užkimšti (atsiprašau už išsireiškimą). Nes nėra dviejų tokių pačių situacijų ir nereikia galvoti, kad jei man buvo gerai, tai būtinai ir kitoms turi būti taip pat.

Kažkodėl, jeigu kašką panašaus dėl pagalbos-info-paramos stokos pasakai, mamos jaučia kad jos yra kaltinamos, kad tos pagalbos - paramos laikų negavo. Gal dar mamos yra kaltos dėl to, kad nežinojo, kur kreiptis, o šeimos gydytoja žindymo subtelybių neišmano? blink.gif Info - paramos būvimas - nebūvimas yra tiesiog aplinkybes - kaip ne keista, ne visada nuo mūsų priklausančios... aš taip pat per kiekvieną neštuma perskaitau kruvą knygų, bet mano požiuris į daugelį dalyku susiformavo tikrai ne po pirmo vaiko.... manau būčiau ir aš labai trumpai žindusi pirmagimį, jeigu ne t.t. aplinkybes - mano broiene perdavė man Boriso Nikitino knygą apie vaikų auklėjimą. To, ką perskaičiau ten negalėčiau rasti populiaruose leidiniose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 20 kovo 2008 - 19:51
Natuke, na gerai, konkreti mano situacija. Vaikas rėkia kas 10 min., krūtį traukia 20. Čia dieną, naktį aplamai isterijos nes pavargęs, nes alkanas, nes neištraukia tiek kiek jam reikėtų. Bandžiau nutraukinėti pati - 10ml per abi blink.gif Na ką siūlai? Šitaip klykinti vaiką ir galvoti, kad per mėnesį ar tris viskas susireguliuos? Pati maitinau tik 1,5 mėn. na kiek galima. Bandžiau, gėriau daug skysčių, maitinau kai tik norėjo, naktį pastoviai ir ką, ogi nieko doh.gif Nemanau, kad pastoviai rėkiančiam vaikui pats faktas kad jis maitinamas motinos pienu yra geriau, nei ramus ir sotus vaikas bet pavalgęs mišinuko.
Atsakyti
Bandžiau nutraukinėti pati - 10ml per abi  blink.gif

as nesu nutraukusi daugiua kaip 50 ml per abi. taciau sekmingai ismaitinau tris vaikus (jauneli tebemaitinu). tikras rodiklis, kad kudikiui per mazai maisto - mazas svorio prieaugis ir suretejes slapinimasis. neramumas - ne rodiklis. badaujantis kudikis tampa vangus ir daug miega - nes taupo resursus... o ne klykia...
Atsakyti
Natuke, na gerai, konkreti mano situacija. Vaikas rėkia kas 10 min., krūtį traukia 20. Čia dieną, naktį aplamai isterijos nes pavargęs, nes alkanas, nes neištraukia tiek kiek jam reikėtų. Bandžiau nutraukinėti pati - 10ml per abi  blink.gif  Na ką siūlai? Šitaip klykinti vaiką ir galvoti, kad per mėnesį ar tris viskas susireguliuos? Pati maitinau tik 1,5 mėn. na kiek galima. Bandžiau, gėriau daug skysčių, maitinau kai tik norėjo, naktį pastoviai ir ką, ogi nieko  doh.gif  Nemanau, kad pastoviai rėkiančiam vaikui pats faktas kad jis maitinamas motinos pienu yra geriau, nei ramus ir sotus vaikas bet pavalgęs mišinuko.

Toscana, iš to, ką tu parašei, atrodo, kad tu nežinai kas rodo pieno trūkumą. Tai yra pagrindinis ir pats svarbiausias dalykas. Nes jeigu žinotum, kad vaikas taip elgiasi ne iš alkio, ieškotum kitų priežasčių ir būdų nuraminti, o ne nustotum žindyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 03 20, 21:41)
as nesu nutraukusi daugiua kaip 50 ml per abi. taciau sekmingai ismaitinau tris vaikus (jauneli tebemaitinu). tikras rodiklis, kad kudikiui per mazai maisto - mazas svorio prieaugis ir suretejes slapinimasis. neramumas - ne rodiklis. badaujantis kudikis tampa vangus ir daug miega - nes taupo resursus... o ne klykia...

Ale ne velnio bigsmile.gif Kai alkani-is pradziu klykia iki pamelynavimo;man gimdykloj taip buvo, kai neturejau to mamologo israsyto lapelio apie krutu patalogija, tai sesutes tiketi nenorejo ir kaltino, kad tycia nemaitinu doh.gif Kai trecioj dienoj kudikis pradejo jau miegoti ir nebereaguoti i aplinka ir svoris nukrito net puse kg, tada isiklause ir mano zodzius.
Zodziu, Toskana, nesulaukei tu isganingos tylos, kantrybes neturejai klausyti rekiancio mazylio bigsmile.gif Esi bloga mama. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 03 20, 20:41)
o ne klykia...

Na jooo... tiek to, pabandžiau paaiškint, daugiau nematau reikalo. jei klykiantis vaikas jums atrodo normaliai, tada sėkmės jums. Man taip neatrodo doh.gif

Zodziu, Toskana, nesulaukei tu isganingos tylos, kantrybes neturejai klausyti rekiancio mazylio bigsmile.gif Esi bloga mama. tongue.gif

Tai va, ir aš taip manau. Blyn, o reikėjo laukt kol vaikas nurims nuo nedamaitinimo, taps vangus, ramus. Tada gal kam ir daeitų, kad jis alkanas.
Blyn, nu durnių laivas, jei bogu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toscana: 20 kovo 2008 - 20:56
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 20:51)
Ale ne velnio bigsmile.gif Kai alkani-is pradziu klykia iki pamelynavimo;man gimdykloj taip buvo, kai neturejau to mamologo israsyto lapelio apie krutu patalogija, tai sesutes tiketi nenorejo ir kaltino, kad tycia nemaitinu doh.gif Kai trecioj dienoj kudikis pradejo jau miegoti ir nebereaguoti i aplinka ir svoris nukrito net puse kg, tada isiklause ir mano zodzius.

Miela pažįstama, gi Toskana maitino krūtimi pusantro mėnesio - tiek laiko alkanas vaikas neklyks, per tiek laiko ir numirti gali, jei nevalgo. Kadangi nenumirė (beje, nieko nežinom kiek svorio priaugo per tą pirmąjį klykimo mėnesį), tai matyt gavo pakankamai maisto.
Papildyta:
QUOTE(toscana @ 2008 03 20, 20:53)
Na jooo... tiek to, pabandžiau paaiškint, daugiau nematau reikalo. jei klykiantis vaikas jums atrodo normaliai, tada sėkmės jums. Man taip neatrodo doh.gif
Tai va, ir aš taip manau. Blyn, o reikėjo laukt kol vaikas nurims nuo nedamaitinimo, taps vangus, ramus. Tada gal kam ir daeitų, kad jis alkanas.
Blyn, nu durnių laivas, jei bogu doh.gif

Toskana, o kas sako, kad reikia iki valgumo laukti?
Ir kiek gi svorio priaugo per pirmą mėnesį?
Neišduosi?
Klykiantis vaikas nėra normalu, svarbu yra atskirti ar vaikas klykia iš aklio, ar dėl kitų priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 20, 21:55)
Miela pažįstama, gi Toskana maitino krūtimi pusantro mėnesio - tiek laiko alkanas vaikas neklyks, per tiek laiko ir numirti gali, jei nevalgo. Kadangi nenumirė (beje, nieko nežinom kiek svorio priaugo per tą pirmąjį klykimo mėnesį), tai matyt gavo pakankamai maisto.

Jei per valanda vaikas iszindo 10 ml-tai negalima sakyti, jog jis mirs badu-galu gale para sudaro 24 valandos, vadinasi, per diena jau 240gr bigsmile.gif . Ne, gyvens pusgyvis ir reks, kad valgyti nori. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 20:58)
Jei per valanda vaikas iszindo 10 ml-tai negalima sakyti, jog jis mirs badu-galu gale para sudaro 24 valandos, vadinasi, per diena jau 240gr bigsmile.gif . Ne, gyvens pusgyvis ir reks, kad valgyti nori. biggrin.gif

O tu žinai tą elementarų dalyką, kad mama neištraukia tiek pieno, kiek vaikas? Kaip ragnez jau minėjo, aš taip pat neesu daugiau kaip 50 ml rankomis ištraukusi iš krūties. Bet nė vienas vaikas badu nenumirė.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 20, 22:00)
O tu žinai tą elementarų dalyką, kad mama neištraukia tiek pieno, kiek vaikas? Kaip ragnez jau minėjo, aš taip pat neesu daugiau kaip 50 ml rankomis ištraukusi iš krūties. Bet nė vienas vaikas badu nenumirė.

Nezinau sito mastau.gif Remiuosi tik patyrimu gyvenant kaime:is karves mes pieno primelzdavome rankomis daaaaaaug daugiau nei iszisdavo versiukas. O kuo jau taip moters organizmas skiriasi nuo kokio gyvuno pateles(atsiprasau, jei ka tai izeidzia 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 20 kovo 2008 - 21:09
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 20:51)

vat klasikinis pvz.
Viena mamyte papaskojo savo maitinimo (nesekmingo) istorija, dvi patyrusios mamos pasistenge pakomentuoti, padeti, sakyciau labai korektishkai, autore ir jos bendraminte isizeide, kazhkur tarp eiluciu pamate "bloga mama"....
gaunasi, kad tokias istorijas komentuojant galima tik gailetis , uzjaust ir pritart, aishkinti priezasciu- pasekmiu siukstu negalima...
tiesiog klasikinis pvz Natukes zodziams "Kažkodėl, jeigu kašką panašaus dėl pagalbos-info-paramos stokos pasakai, mamos jaučia kad jos yra kaltinamos, kad tos pagalbos - paramos laikų negavo. .."
Natuke, Ragnez, o ka reikejo daryti toscana'i, vat man idomu, nes as irgi pieniuko nusitraukt negaliu (10 ml max) ir neduok dieve laukiamas vaikas nesugebes zysti...
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 20, 21:05)
Nezinau sito mastau.gif  Remiuosi tik patyrimu gyvenant kaime:is karves mes pieno primelzdavome rankomis daaaaaaug daugiau nei iszisdavo versiukas. O kuo jau taip moters organizmas skiriasi nuo kokio gyvuno pateles(atsiprasau, jei ka tai izeidzia 4u.gif )

cia tos mamos, kurios sugeba nusitraukt pieniuka, nusitraukia jo daug maziau anei vaikas izzinda.
O vat yra mamu, kurios sekmingai ir ilgai maitina, pieno turi daug, deja nusitraukt pieniuko negali - mano atveju max 10 ml...
Ir kai sunui pieno nesinoredavo, oi oi... stai tomis dienomis tikrai buvo riesta... papukai- kalades, gerai, kad tokiu atveju buvo nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 20 kovo 2008 - 21:24
QUOTE(g00te @ 2008 03 20, 17:42)
dar keli klausimai ne i tema ir tyliu
o realybej daugiau maitinanciu MP ar maitinanciu misiniais? kokios to priezastys?

reishkia, nemaitinanti gali kalbet nesamones, tu jos nepataisyti, o jei kokia maitinanti isdrys pataisyti - tai jau bus bandymas "pamokslaut", "atvest i doros kelia"? ir tik todel, kad cia nemaitinanciu "mazuma". O realybej tu palaikai kita puse?

Realybėje dauguma nutraukia žindymą per pirmuosius mėnesius.Priežasčių manau ne viena, ir kaip vieną iš galimų sprendimo būdų matyčiau žindymo konsultanto etatą sveikatos priežiūros įstaigose(šalia pediatro).
Mano realybėje maitinančių- nemaitinančių kovos nevyksta mirksiukas.gif Taigi ir "pusių" palaikyti nėra reikalo. Toms, kurios ieško patarimo, leidžiu sau patarti, kiek leidžia mano kompetencija arba kartu ieškom labiau kvalifikuotos pagalbos.

Papildyta:
QUOTE(g00te @ 2008 03 20, 21:23)
vat klasikinis pvz.
Viena mamyte papaskojo savo maitinimo (nesekmingo) istorija, dvi patyrusios mamos pasistenge pakomentuoti, padeti, sakyciau labai korektishkai, autore ir jos bendraminte isizeide, kazhkur tarp eiluciu pamate "bloga mama"....
gaunasi, kad tokias istorijas komentuojant galima tik gailetis , uzjaust ir pritart, aishkinti priezasciu- pasekmiu siukstu negalima...

Iš tiesų pavyzdys beveik klasikinis. Tik išvadas dayčiau kiek kitokias ax.gif- tokiose temose dalinti patarimus ir komentuoti reikėtų labai jautriai ir atsakingai, stengiantis ne pasisakyti, o pasiekti, kad tai ką sakai būtų išgirsta ir priimta be nuoskaudų ir nesusipratimų.
Atsakyti