Merginos, kurios nusresit pabandyt pro 100 USA versija kambario ilgi ar ploti dalinkit is 2,54. T,y., jei kambario plotis 7,84m tai reik 784cm dalint is 2,54 ir gausit 308 coliu. taip reik viska persiskaiciuot. Rasykites ant lapelio, nes jei netycia viskas dingtu, reiks viska skaiciuot is naujo. jei turesit ant lapelio bus viskas greiciau. Nes cia juk tik demo, isjungus programa viskas dings, reiks kurt is naujo.
sekmes darbuojantis
Sveiki, norėčiau pasikonsultuoti dėl int.dizaino kainų. Su dizainere sudarėm tokią tarpusavio sutartį, pagal kurią už 86 kv m butą jai reikėjo mokėt 6800 Lt. (mokesčių ji nemoka) Sumokėjom avansą 1020 Lt. Viskas ką už jį gavom tai autocade i duotą buto planą pamėtė standartinius baldus pagal mūsų pageidavimus, pateikė labai preliminarų elektros planą be jokių išmatavimų ir visai nesuderintą su baldais, nes jų dar nebuvo sugalvojus ir paskaičiavus pagal jau esamus (kai kuriuos baldus jau turim). Tai nelabai iš to naudos turėjom. Po avanso gavimo išvyko į užsienį ir per tą laiką mums pridavė butą, apdailą reikia skubiai daryt. Prieš 2 mėn. jos paprašiau jau pateikti visą vizualizaciją, vis sakė, kad tuoj tuoj jau beveik padaryta, tik labai reik poros išmatavimų. Gavo tuos išmatavimus ir toliau nieko nedarė, o mums jau degė su darbais (butas tai pinga, kad gauti pinigus iš banko apdailai reik greičiau ją daryt ir vertint). Neištvėrę ėmėm patys apie viską skaityt, klausinėti nusimanančių žmonių ir kai jau pusę visko padarėm, parašiau jai, kad nutraukiam sutartį ir pasiūliau grąžinti pusę avanso. Pasipylė kaltinimai 'kad mes ją apvaginom', kad nežinom REALIŲ dizaino kainų ir kad maždaug dar primokėt turėtume... Iš tikro keli pažįstami dizaineriai iš mūsų juokias, kad už 1020 Lt. tegavom planelį, kuriame pamėtyti baldeliai ir viskas. Pinigų ji aišku negrąžino. Sakykit, ar iš tikrųjų ji teisi, ar čia normalu už vieną planelį pagal kliento pasakojimą tiek nulupt? Tos vizualizacijos viso buto, manau, ji net nedarė. Ai, dar tiesa atsiuntė du paveiksliukus su lentynom. Pakraupom ne tik mes, bet juokėsi ir visi dizaineriai ir šiaip išmanantys žmonės. Jos įstrižai eina žemyn ir nuo jų dalies visi daiktai kristų žemėn, tai gal ji tik reikalinga kaip dekoras būtų, ale vietos tiek nėra, kad per visą sieną daryt dekorus, knygas kažkur sudėt reik...
QUOTE(Junda @ 2009 02 26, 16:04)
Sveiki, norėčiau pasikonsultuoti
Sutartis yra dokumentas, kuris turėjo apibrėžti darbų apimtį, terminus ir kainas. Jei šių sąlygų nesilaikoma, galite teisiškai reikalauti atlyginti nuostolius.
Manyčiau taip

Mano galva, tik baldų išdėstymo planas Jūsų minėtų pinigų nevertas...
QUOTE(blondine @ 2009 02 26, 17:36)
Sutartis yra dokumentas, kuris turėjo apibrėžti darbų apimtį, terminus ir kainas. Jei šių sąlygų nesilaikoma, galite teisiškai reikalauti atlyginti nuostolius.
Manyčiau taip
Manyčiau taip

Žinot, mes pirmąsyk gyvenime samdėm dizainerę ir iš tikro nežinojome, kaip vyks darbas, todėl mums tiko jos pasiūlyta sutartis, kurioje nėra detalizuojami darbai, o tiesiog parašyta, kad bus pateiktas techninis projektas, bus vykdoma darbų priežiūra ir ruošiami brėžinius tai priežiūrai vykdyti. Sutartį pasirašėm liepą, o techninį projektą turėjo pristatyt tik vasario 1 d., šią datą nustatėm iš lempos, nes buto atidavimas apdailai buvo žadamas tik birželio 1, o atidavė gruodžio 1 (pusmečiu anksčiau). Pasirašant, ji teigė, kad įrašo bet kokią datą, nes kažką reik įrašyt ir jei reikės padarys kai reikės, nes tiek daug laiko. Todėl aš nelabai išmanydama ir norėčiau iš jūsų sužinoti, už ką paprastai imamas (ir koks) avansas?
QUOTE(Junda @ 2009 02 26, 18:59)
Todėl aš nelabai išmanydama ir norėčiau iš jūsų sužinoti, už ką paprastai imamas (ir koks) avansas?
Na, avansas yra šalių susitarimo dalykas.
Šiuo atveju, jei dokumente yra numatyta data, jūs teisiškai nelabai galit anksčiau reikšti pretenzijas, nes žodinis susitarimas ir yra tik žodinis.
Tačiau vasario 1oji jau praėjo, ar turite tą tech. brėžinį? Šiaip į jį turėtų įeiti (dažniausiai įeina) erdvių zonavimo/baldų išdėstymo planas, pertvarų, grindų, lubų planai, el instaliacijos, rozečių išdėstymo, san. pririšimo planai. Berods nieko nepamiršau

Jei to neturite, bet turite sutartį, galite kreiptis į teismą dėl sutarties sąlygų nevykdymo ir prašyti atlyginti žalą. Beje, jei dizainerė tikrai dirba nelegaliai, manau, kad ji stengsis iki teismo neprieiti

Čia tokia mano subjektyvi nuomonė, gal kiti galvoja kitaip

O čia ne iš SM ta dizainerė?
QUOTE(Temidė @ 2009 02 26, 19:21)
O čia ne iš SM ta dizainerė?
Ne, ne iš SM.
Sutartį mes nutraukėm sausio paskutinėm dienom, nes tech. brėžinio jau nebereikėjo, buvo pusė apdailos padaryta

QUOTE(Junda @ 2009 02 26, 19:25)
O kaip jūs ją nutraukėte? Pasirašėte bendru šalių susitarimu? Šiaip tai viską reikėjo išsiaiškinti nutraukiant sutartį...
Čia jums labiau teisininko pagalbos reiktų, o ne dizainerio. Kas iš to, jei aš pasakysiu, kad manau, jog tūkstantis lt. už baldų išdėstymą per daug... . Kitas pasakys - per mažai...

QUOTE(blondine @ 2009 02 26, 19:54)
O kaip jūs ją nutraukėte? Pasirašėte bendru šalių susitarimu? Šiaip tai viską reikėjo išsiaiškinti nutraukiant sutartį...
Čia jums labiau teisininko pagalbos reiktų, o ne dizainerio. Kas iš to, jei aš pasakysiu, kad manau, jog tūkstantis lt. už baldų išdėstymą per daug... . Kitas pasakys - per mažai...

Man esmė ne pinigus išsimušti, bet nesijaust dar ir kaltai, kad vos ne nuskriaudėm neteisingai žmogų... Nutraukėm paprastai - emailais, kadangi ji gyvena dabar užsienyje, telefono mums naujo nepasakė, tai emailai vienintelis būdas.
QUOTE(Junda @ 2009 02 26, 23:53)
Man esmė ne pinigus išsimušti, bet nesijaust dar ir kaltai, kad vos ne nuskriaudėm neteisingai žmogų... Nutraukėm paprastai - emailais, kadangi ji gyvena dabar užsienyje, telefono mums naujo nepasakė, tai emailai vienintelis būdas.
jei viskas yra taip, kaip papasakojot, tuomet jus apgavo, ir kalta jaustis tikrai neturėtumėt. Bet jei sutartyje neįvardinta, už kokius etapus mokami atsiskaitymai, pinigus vargiai atgausit.
jokiu būdu netaikau to jums, bet dabar dažnai pasitaiko kad užsakovai nenorėdami mokėti už atliktus darbus (kai jie jau padaryti ir priimti) pradeda sakyti, kad padaryta blogai, ar kad čia visai ne dizaineris sugalvojo. Krizė -ne visi taupo sąžiningais būdais.
Man su vienu paskutiniųjų projektų nutiko taip, kad padariau ir visus reikalingus brėžinius, ir vizualizacijas, ir darbus prižiūrėjau, ir baldus, detales iki paveikslų ir durų rankenų parinkau ir savo mašina atvežiau daugumą, o baigus įrenginėti užsakovės pareiškė, kad aš ten NIEKO nepadariau, ir jos nemokės, o aš aferistė kuri jas reketuoja

Dar keli buvo panašūs atvejai, bet kai yra aiškios sutartys, liudininkai ir pamatuojami rezultatai, tada nelieka vietos interpretacijoms, ir viskas baigiasi gerai.
Mano darbo praktikoje yra atsitikęs vienas nemalonus įvykis, kai aš savo noru nutraukiau su užsakovu sutartį. Taip kaip užsakovai "varo" ant dizainerių, kokie jie yra neprofesionalūs, taip ir aš galiu pasakyti, kad teko sutikti tokią labai "savotišką" ponią kuriai pasakiau, kad negaliu jai dirbti. Ji tiesiog perpildė mano kantrybės taurę, po kiekvieno bendravimo su ja, jaučiau, kaip ji siurbia mano kraują, nori "Versalio rūmų" patogumų, kurie neatitinka jos būsto, o į kompromisus eiti nenori ir dar man mėtydavo tokius sakinius: "man nesvarbu, kad šitaip nesigauna, aš tau moku pinigus ir tu privalai sugalvoti kaip padaryti, kad gautųsi taip, kaip aš noriu". Kai jai pasakiau, kad daugiau nebegaliu jai dirbti, poniai ištyso veidas, kažką mykė, kad pradės manęs klausytis, bet aš pasakiau, kad tegul ieško kito žmogaus, kuris pateisins jos lūkesčius