[quote=&joy,2008 02 21, 23:49]
*As situos mokslus zodis i zodi krisstei i az nusiunciau Tai ko gero is taves ir busiu ismokus nuotraukas ikelt i SM :
**Dabar as ne i tema uzklausiu. Moteriskes, kur pirkot visokius vamzdzius, movas ir visokius kitokiu s... reikalingus santechnikos isvedziojimui name? Ta prasme, kurios pardes taiko nuolaidas, kur paskaiciuoja, maloniai aptarnauja kokie simpatiski vyrukai niu ir t.t.
[/quote]
*Norėdama visoms "nemokšoms " padėti ušsisaugojau šitą žinutę ir siuntinėju visoms.
**didžiąją dalį pirkom iš stebuklingojo draugo, o likusius iš Tavydo, nedaug pirkom tai nepamenu ar 15 ar 20 proc. nuolaidą išsimušėm.
[quote=fikuse,2008 02 22, 10:07]
Une, Caca, noriu "rimtai" pasiruosti pokalbiams su murininkais, kad neatrodytume visiski neismaneliai statybose (nors tokie ir esame

), kuriuos galima visaip maustyti...
1. Ar jusu murininkai turejo savo stelazus, betono maisykles? Jeigu ne, tai ka jus tuo atveju darete, pirkote naujas/naudotas, nuomavote, skolinotes, etc.?
2. Ar pas jus jau buvo elektra? Jeigu ne, tai is kur emet generatoriu: murininkai turejo, pirkot, nuomavot, etc.?
3. Ar su murininkais galima tartis ir del perdengimo ploksciu sudejimo, ar cia jau kiti zmones reikalingi? Jeigu galima, tai kiek preliminariai tai gali kainuoti?
4. Kaip vyksta murinijimas: is pradziu tik isorines sienos, o paskui vidines, ar viskas daroma lygiagreciai?
5. Hidroizoliacine (ar kokia ten) plevele ant pamato pakloja murininkai ar patiems reikia?
6. Turint pamatus ir laukiam muriniku, kokias medziagas reikis suipirkti: ta plevele, blokelius isorinems ir vidinems sienoms, cementa, perdangas, kazkoki metala (ten kur bus vitrininiai langai), gal dar ka praleidau?
Caca, jei teisingai pamenu tavo namelis is keramikiniu blokeliu, o tavo, Une?
Labai nesmerkit uz mano labai "zalius" klausimus
[/quote]
1.Stelažų jiems kaip ir nereikėjo.Pas mumi buvo krūvos padėklų, lentų likusių nuo pamatų, ką reikėdavo, susikaldavo patys.Dar ir laiptus mums "aukseliai"sukalė.

O stelažus jie turi, tik jie vis dar pas mumi mėtosi.

Nes mūrininko pagalbinis, jo broliukas mūsų kaimynas.
Šiaip jie daug "verkia", bet nepiktybiškai.Iš pradžių MB juos "slibinais" praminė, vėliau jau "aukseliais" vadino.
Maišyklę turim mes patys, tai nžn.
2.Elektra buvo, skolinomės iš kaimyno.
3.Šituo reikalu rūpinomės patys.Perdengimus užsakinėjom iš Gelžbetonio, samdėm mašiniuką su kranu,jei reikės, tai faini berniukai visokią techniką nuomoja jei neturi tokios technikos, pataria kur ir kaip,
tik vienas vriednas,irgi buvę MB kaimynai.

Sudėjo jie tas perdangas ir būtinai tegu jum sukelia ir blokelius ar plytas į antrą aukštą.Kitaip pražilsit juos aukštyn tenpdami.
Dėl kainų, tai aš nemokėjau, pas mumį išlaidų sąsiuvinuky užžymėta-plokštės 2550+3300+1910lt, atvežimas 150lt+220 kranas.MB moka išsiverkti nuolaidų, tai apie kainų realumą bijau ką ir sakyti.
Sąramas prie langų ir durų kur įmanoma liejo patys mūrininkai, o kur ne pirkom.Kokių jų reikia tarėmės su jais ir kitu draugu statybininku.Patys buvom ir likom žali šiais klausimais.
4.Taip, pradžioje išorinės, paskui vidinės.Pas mumi 1a.apmūrytas klinkeriu, tai jei girdėjai per meetą, mes tie atvirkštukai, kurie mūrijom pirmiau klinkerį, o po to blokelius.Minusų tame iki šiol nematau.Didžiąją 2a pertvarų mūrijom vėliau, nes patys dengėm stogą, taip daug patogiau-yra kur stogo medieną susidėti ir t.t...Klauskit jų, ar jūsų atveju sutiktų taip daryti.Nors jei dengs svetimi stogdengiai, tai gal dzin.
5.Klojo patys.Mum liepė nupirkti ruberoido ir viskas.
6.Kiek blokelių pirkti, bent maždaug patys paskaičiuokit ir nusipirkit, cemento-pirmai pradžiai, žvyro, smėlio-nes jų visada reikės.Klauskit mūrininkų dėl visko.Mums tai jie iš anksto pasakydavo ko reikės.
Jei perdangas užsakysit iš anksto, teks iš naujo samdytis mašiną su kranu.Siūlau viską išsišniukštinėti-ko reikia, terminus, o toliau jau su mūr. derintis.
Blokeliai keramikiniai, vokiškai lenkiški-porotherm
Nu ir romaną pripyliau.
[quote=Vita,2008 02 22, 11:14]
Merginos, na būkit geros, negi niekur negirdėjot klinkerio klijuotojų... man plyteles išvogs

ir aš vėl lipsiu skandint skausmą į šaldytuvą
[/quote]
Nelipk dar.Aš tai nieko neturiu.Kažkaip Kaune nepopuliaru klink.plytkas klijuotis.
[quote=une,2008 02 22, 12:18]
i tortilija ivyniojau keptos ant groteliu ir kajano pipiriukais paparstytos lasisos gabaliukus, aisbergo salotos smulkintos, paprikos, raud.svoguno, pomidoro (mb), apslaksciau soju padazu ir uzbarsciau prieskoniais-baziliku, raudoneliu ir rozmarinu nu zinokit kaip skanuuuuu
[/quote]
pas mane rukyta lašiša mėtosi, reikės bandyti.
Ir dar toki klausimuka turiu - kur jus ziurit plyteliu (apart Senuku)?
[/quote]
Linea, Iris, Apariči.
[quote=Cobrytė,2008 02 22, 13:45]
Žinok, nemanau, kad ten labai rangios renkasi. Su tuo rangumu išvis labai keista, tarkime MB sesuo eina, tai jai bus 48 metai, ką padaro džiaugiasi, ko nepadaro - stengiasi padaryti, bet, kaip gaunasi taip. Visi kurie daro, žino, kad sunku, todėl tikrai niekam nekyla kažkokių juodų minčių

O mokytojos labai malonios. Vyks, jei neklystu, tai nuo kovo 3 d. nuo 18,30. Aš vakar visai nieko normalaus nepadariau, nes ranką skaudėjo. Tiltelio niekaip neišėjo. Anksčiau galvojau, kad visi padaro, kai ir pati dariau, o vakar kai atsisėdau or apsižiūrėjau, tai pamačiau, kad net kelios irgi sėdėjo arba gulėjo O tokia trigubai storesnė už mane taip puikiai tiltelyje stovėjo, man niekad taip nesigauna
Gėda tai tikrai nebus, nes taip jau yra, kad tie kurie daro, praktiškai kitų nemato, ne taip kaip treniruokliuose.
[/quote]
Dar biškiuką ir mane tuoj sugundysi.

O gal nori ir galėtum sužinoti kuriomis dienomis vyks?