QUOTE(Pelikanė @ 2008 04 18, 01:20)
Katuti, o kodio dydzio tavo mazgas?
Mano situacija panasi - hormonai liuks, o va mazgai du dideli, vienas siek tiek padidejo, bet siaip jauciuosi labai gerai. Lietuvoje daktarai labai greitai - pjauk ir viskas, o va uzsienyje priesingai - nepjauti, kol nera vezio, nes jo gali niekada ir nebuti. Man klausimas, merginos, o kai jums dare biopsijas, negi nerode, kad jau vezys? Niekaip nesuprantu, gerai, gerai, o ispjauna ir randa vezi??? O kaip su biopsijomis???
Ir dar idomu, man net Lietuvoje viena daktare sake, kad gydymas radioaktyviu jodu yra atgyvena ir kitur taip jau seniai negydo, bet tada dar nieko neismaniau ir nelabai klausinejau kas ten ir kaip. Dar cia apie ta Baranauska nusenusi paskaiciau - tai visai pakraupau. O ka jus manote? Ar cia gali buti tiesa, o gal as kazka nusiklausiau...
Mano situacija panasi - hormonai liuks, o va mazgai du dideli, vienas siek tiek padidejo, bet siaip jauciuosi labai gerai. Lietuvoje daktarai labai greitai - pjauk ir viskas, o va uzsienyje priesingai - nepjauti, kol nera vezio, nes jo gali niekada ir nebuti. Man klausimas, merginos, o kai jums dare biopsijas, negi nerode, kad jau vezys? Niekaip nesuprantu, gerai, gerai, o ispjauna ir randa vezi??? O kaip su biopsijomis???
Ir dar idomu, man net Lietuvoje viena daktare sake, kad gydymas radioaktyviu jodu yra atgyvena ir kitur taip jau seniai negydo, bet tada dar nieko neismaniau ir nelabai klausinejau kas ten ir kaip. Dar cia apie ta Baranauska nusenusi paskaiciau - tai visai pakraupau. O ka jus manote? Ar cia gali buti tiesa, o gal as kazka nusiklausiau...
bandau atsakyti - kiek sugebu.
1. Punkcija arba biopsija gali nerodyti vezio, nes jis paprasai nebuna apemes viso mazga. Man dare tris punkcijas, t. y. tris kartus dure, ir is ju tik viena - paskutine -parode vezines lasteles. Jeigu gydytojas butu pasitenkines dviem meginiais, nezinau kur siandien jau buciau... O visi harmoniniai ir pan. tyrimai buvo visada geri, mazgas irgi nedidelis, siek tiek virs 10 mm. Vienu zodziu blogu pozymiu lyg ir nebuvo... baimiu taip pat.
2. As gydausi ne LT, skaitau naujausia literatura, taigi atsakingai galiu pasakyti, kad ir uzsienyje gydo radioaktyviuoju jodu. Kitas dalykas - kaip ir kiek. Paprastai neskira radioaktyvaus jodo 1 stadijai, konsultuojasi/derina del 2 stadijos, bet butinai skiria esant 3 ir 4 stadijai. Uzsienyje esant 1 stadijai net ne visa skydliauke salina, taigi negali skirti jodo, nes jis sunaikina skydliauke. Dozes ir pan. - atskira kalba. Tik noriu pasakyti, kad as gulejau vienoje is didziausiu Europoje centru ir jame - 1 palata tokioms proceduroms. Vienviete!!!
3. Va cia ir yra apie ka pagalvoti, t. y. apie Lietuvos Baranauskiska konvejeri... Man joda taike 1 karta, pagal tyrimus - uztenka, ca lasteles sunaikintos, nors mano ca jau buvo plintantis. Dabar daro tyrimus kas 6 men., aisku, jie siek tiek skiriasi nuo LT (pagal tai, ka skaitau sitame forume). Vien tai, kad po jodo skenavo visa kuna beveik 2 val. - esminis skirtumas, taip pat tyrimams taike stimuliavima naujais harmonais, kuriu LT net nera uzsakiusi/registravusi ... ir pan. Na, bet cia detales.
Nezinau, ar padejau si ta suprasti. Nuspresti visada turite pacios. Pasiskaicius forumieciu patirti lengviau tai padaryti. Taip pat daug labai naudingos info ir nuorodu yra siuose forumuose.
Sekmes visoms