Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VIII

QUOTE(katutis @ 2008 04 14, 16:46)
merginos, ką iš Vilniaus chirurgų galėtumėt rekomenduoti?  4u.gif Kuo pasitikite? smile.gif

Beiša thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2008 04 15, 16:37)
Pirmiausia tai eikia darytis tyrimus

4u.gif

visi tyrimai man yra padaryti smile.gif Kraujo tyrimas blizga - hormonas yra norma absoliuti. Po to, kai man atrado skydliaukę, padarė dvi jau biopsijas - pernai rugsėjį ir dabar balandžio pradžioje, tik gerybinius pokyčius aptiko. Echoskopija rodo, kad mazgų dydis nekinta.

žodžiu, viskas gerai, išskyrus, kad daug mažų mazgų ir vienas didelis (neatskiria gydytojai, ten vienas ar du į vieną susilieję). Jau pas tris gydytojus buvau, visi sako, kad reikia operuoti. O man gaila pjaut tvarkingai dirbančią skydliaukę ax.gif

QUOTE(Ugne @ 2008 04 15, 16:50)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 04 15, 18:01)
4u.gif

Jau pas tris gydytojus buvau, visi sako, kad reikia operuoti. O man gaila pjaut tvarkingai dirbančią skydliaukę  ax.gif
ačiū  4u.gif

O ar tikrai tvarkingą? Tai kodėl visi rekomenduoja operuotis?

Beje, mergaitės,
kiaušinių lukštų lobelę, t.y. plėvėlę reikia nulupti ir tik tada sumalti ax.gif
Atsakyti
tai žinoma, kad gerai dirba. Visi trys gydytojai man sakė, kad konkrečiai dėl skydliaukės neturėčiau nieko jausti - nei šalčio, nei karščio nepamatuoto, nei nuovargio. Taip ir yra, nieko aš nejaučiu. Būčiau jautusi, būtų man anksčiau pamatę daktarai problemą.

operuotis siūlo, nes mazgas didelis. Ir jisai galbūt kada nors galėtų "atsibusti" iš ramybės būsenos, supiktybėti. Visa mano skydliaukė vienų mazgelių sad.gif Tokia ta ir bėda.
Atsakyti
liepe man butinai issitirti skydliauke, nes padidejusi. poliklinikoje eiles menesiui i prieki.patarkit prasau pas koki endokrinologa Vilniuje kreiptis ir i koki centra,kiek tai mazdaug kainuoja, nes visiskai neisivaizduoju?
Atsakyti
Nežinau jei esi jauna tai su operacija gali palūkėti kai viskas gerai, išpjauti greit gali, kai jau bus blogai tada išpjausi arba kitas variantas išsipjaut ir susiderint hormonų kiekį ir ramiai toliau gyvent, tau rinktis pačiai nes tik du keliai yra apie viena daugmaž gali pasiskaityti ką mes čia rašom susirgusios vėžiu, o kitas ramus ir bebaimis kelias, daug veiksnių yra kuriuos tu pati turi pasianalizuoti, sėkmės tau galvosūkio sprendime smile.gif
Atsakyti
ačiū, mieloji 4u.gif Taip, esu jauna. Nenervinga ir nejautri tiek, kad kiekvieną dieną neprtraukiamai galvočiau, kas ten yra ir kas gali būti smile.gif

neskubėsiu. Mažu taip pasieksiu ir garbų amžių. Ir su visom kūno dalim biggrin.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

QUOTE(Masiukiene @ 2008 04 16, 17:17)
Nežinau jei esi jauna tai su operacija gali palūkėti kai viskas gerai, išpjauti greit gali,

O ką reiškia jauna. Kai man išpjovė skydliaukę buvau 26 g.gif Ar čia jau skaitos sena biggrin.gif Diagnozę žinot. O iki tol irgi gyvenau su normaliai funkcionuojančia skydliauke g.gif Tikriausiai amžius čia neturi reikšmės g.gif
Katuti, klasuyk, ką sako gydytojai. ir jei nuspręsi neoperuot, tai bent jau tikrinkis reguliariai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 04 16, 22:56)
Labutis 4u.gif
O ką reiškia jauna. Kai man išpjovė skydliaukę buvau 26 g.gif Ar čia jau skaitos sena biggrin.gif  Diagnozę žinot. O iki tol irgi gyvenau su normaliai funkcionuojančia skydliauke g.gif  Tikriausiai amžius čia neturi reikšmės g.gif
Katuti, klasuyk, ką sako gydytojai. ir jei nuspręsi neoperuot, tai bent jau tikrinkis reguliariai 4u.gif

na tikrai amžius čia nieko nereiškia, man dar tik 28 m. o jau turiu tą baisią liga. ir kas svarbiausiai skydliaukė taip pat veikė puikiai, nieko blogo nejaučiau, kol nepasimatė tas mazgas g.gif manyčiau kaip tik reikia žiūrėtis ir jei gydytojai sako kad reikia operuot tai vadinasi reikia smile.gif idealiausias variantas pasikonsultuot su keliais gydytojais, o ne pasikliauti vieno nuomone schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 04 16, 21:56)

QUOTE(eugenita @ 2008 04 17, 09:41)
idealiausias variantas pasikonsultuot su keliais gydytojais, o ne pasikliauti vieno nuomone schmoll.gif

jau su trim konsultavausi rolleyes.gif Aš pareiginga - susikaupiu ir einu, kad reikia, neužmesiu tikrinimųsi 4u.gif
Atsakyti
Katuti, o kodio dydzio tavo mazgas?
Mano situacija panasi - hormonai liuks, o va mazgai du dideli, vienas siek tiek padidejo, bet siaip jauciuosi labai gerai. Lietuvoje daktarai labai greitai - pjauk ir viskas, o va uzsienyje priesingai - nepjauti, kol nera vezio, nes jo gali niekada ir nebuti.
Man klausimas, merginos, o kai jums dare biopsijas, negi nerode, kad jau vezys? Niekaip nesuprantu, gerai, gerai, o ispjauna ir randa vezi??? O kaip su biopsijomis???

Ir dar idomu, man net Lietuvoje viena daktare sake, kad gydymas radioaktyviu jodu yra atgyvena ir kitur taip jau seniai negydo, bet tada dar nieko neismaniau ir nelabai klausinejau kas ten ir kaip. Dar cia apie ta Baranauska nusenusi paskaiciau - tai visai pakraupau. O ka jus manote? Ar cia gali buti tiesa, o gal as kazka nusiklausiau...
Atsakyti
[quote=Pelikanė,2008 04 17, 23:20]
Katuti, o kodio dydzio tavo mazgas?

Man klausimas, merginos, o kai jums dare biopsijas, negi nerode, kad jau vezys? Niekaip nesuprantu, gerai, gerai, o ispjauna ir randa vezi??? O kaip su biopsijomis???

O pas mane atvirkstinis variantas g.gif ,padarius biopsija gydytojas sake,kad pati pradzia vezio,o isoperavus skydliauke jo nerado thumbup.gif .Tai taip iseina,kad tom biopsijom 100% pasikliaut negalima doh.gif .Be to mano hormonai visada buvo tvarkoj,tik mazgas po truputi didejo.
Atsakyti