Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VIII

QUOTE(eugenita @ 2008 06 16, 22:21)
na kaip del operacijos , matai sunku pasakyti rolleyes.gif daktarai geriau mato ar reikia operuot , ar ne, bet mano nuomone geriau nelaikyt tokiu dideliu mazgu unsure.gif na , bet cia tik mano nuomone g.gif
o kad tiroksinas neleidžia tiems mazgams augti , tai tiesa smile.gif šis metodas taikomas gydytoju rolleyes.gif

Nu va, kad tu daktaru nuome visiskai priesinga doh.gif

QUOTE(sindi @ 2008 06 16, 23:03)
man tie harmonai nesumazino nei kiek mazgu,isliko stabilus,bet jei tau gydytojai taip pataria jie zino,ka siulo,tik man irgi idomu jug tada bus tu harmonu perteklius,kazkam vistiek gal atsilieps neigiamai,jei pati skydliauke uztektinai gamina,guodzia tik tai kad mazgai nepiktybiniai,tau butu gerai pasikonsultuot ir su kitais endokrinologais,kad nebutu blogu pasekmiu

Gydytoja sako, kad tada skydliauke ilsesis ir pati hormonu negamins, naudos sintetinius, tai neva neturetu buti pertekliaus. Aha, sake, kad vieniems sumazina, kitiems ne... Ir zinok dabar tu zmogus... unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelikanė @ 2008 06 16, 19:00)
Mergaites, gal galite pasakyti savo nuomone?

Salyje, kurioje esu, visi daktarai yra pries operacija (hormonu veikla nesutrikusi, du mazgai apie 4 ir 3 cm dydzio). Argumentai - mazgai nepiktybiniai, esu jauna, todel nera kur skubeti, geriau pirma vaikuciu dar susilaukti ir paskui operuotis.

Dabar dar siulo gydyma mazgams sumazinti (sako, kad buna nemazai atveju, jog tai pavyksta, jei ne, tai operuojama). O gydymas toks - gerti puse metu tiroksina nors skydliauke ir pati veikia puikiai. Anot gydytojos, geriamas tiroksinas skydliaukei tarsi leistu ilsetis, nes naudotu sintetini hormona ir yra galimybe, kad mazgai mazetu.

Ka manote? Ar pasitiketi tokiu metodu? Man kazkaip itarima kelia - gerti hormonus, kai ju nereikia, bet gal tame yra tiesos? Gal kas bandete? Idomu, kad Lietuvoje ne vienas daktaras ne neuzsimine apie panasius dalykus...

Cia tai tikrai praverstu keliu daktaru nuomone ir tavo pacios apsisprendimas. Parasysiu savo atveji, nes buvo labai panasus. Mano mazgai irgi buvo nemazi, nepiktybiniai, o skydliauke veike gerai. Tai triju daktaru (is keturiu) nuomone buvo - operuoti. Priezastis, kad nesupiktybetu. Be to, ir kaklas buvo storesnis. Man buvo gaila del to, kad turejo isoperuoti visa skydliauke ir kad turesiu visa gyvenima gerti hormonus. Taciau daktarai nepatare laukti, nesvarbu, kad noresiu dar vaiku susilaukti, tvirtino, kad galesiu ir pan. Todel turejau pati apsispresti. Ir stai jau du metai po operacijos. Operacija praejo gerai. Rando beveik nematyti. Savijauta normali. Tik kiekviena ryta turiu isgerti tiroksino. Bet pripratau ir nepasakyciau, kad tai labai vargina. Be to, juk nenumirsiu, jei koki karta ir pamirsiu isgerti. Dabar planuoju dar ir antro vaikelio susilaukti. Tai gi, nieko baisaus. Sekmes tau.
Atsakyti
na jo cia su tais daktarais , tai atsargiai g.gif mano paciupine mazga, sake , kad viskas cia gerai doh.gif nevažiuok i kauna neverta nieko daryt, skydliauke veikia gerai doh.gif , o kai nuvažiavau ir padare biopsija, tai pasirodo, kad blogai - mazgas piktas unsure.gif tai va ir tikek tais daktarais schmoll.gif
Atsakyti
TO Daiva Pamaiva.

Man prieš metus laiko nustatė, kad yra mazgas, kurio matmenys 2,3*1,8*1,8 (paskutinių skaičių tai dabar gerai nepamenu, jeigu ir mažesni, tai ant 0,2). Sakė nepiktybinis, liepė gerti tiroksina nors skydliauke funkcionavo gerai (visi tyrimai buvo norma). Nuejus po 8 menesiu pasitikrinti, gydytojai pasake, kad mazgas sumazėjo, neva retai kam taip buna, todel gydyma vel tesia tiroksinu. Dabar mazgo matmenys 1,7*1,2*0,7. Tad tokios tokeles.
Atsakyti
Skaitau jūsų bedeles ir nerandu savo atvejo,man nustate-pogimdyminį tiroiditą,skydliaukes viena pusė yra sumažejusi,paskyrė gerti thyroksida kas antrą dieną po 50 mg.Išgėrusi tabletę jaučiuosi blogai,jaučiu dusulį ir šiaip visą dieną būna silpna,vis galvoju,kad priprasiu,nes geriu dar tik dvi savaites.Skaitau,kad daugumai skydliaukė padidejusi,yra mazgai,o man sumažėjusi,kažkas keisto,gal tik laikina po gimdymo...Sėkmės jums!
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 06 17, 14:56)
Cia tai tikrai praverstu keliu daktaru nuomone ir tavo pacios apsisprendimas. Parasysiu savo atveji, nes buvo labai panasus. Mano mazgai irgi buvo nemazi, nepiktybiniai, o skydliauke veike gerai. Tai triju daktaru (is keturiu) nuomone buvo - operuoti. Priezastis, kad nesupiktybetu. Be to, ir kaklas buvo storesnis. Man buvo gaila del to, kad turejo isoperuoti visa skydliauke ir kad turesiu visa gyvenima gerti hormonus. Taciau daktarai nepatare laukti, nesvarbu, kad noresiu dar vaiku susilaukti, tvirtino, kad galesiu ir pan. Todel turejau pati apsispresti. Ir stai jau du metai po operacijos. Operacija praejo gerai. Rando beveik nematyti. Savijauta normali. Tik kiekviena ryta turiu isgerti tiroksino. Bet pripratau ir nepasakyciau, kad tai labai vargina. Be to, juk nenumirsiu, jei koki karta ir pamirsiu isgerti. Dabar planuoju dar ir antro vaikelio susilaukti. Tai gi, nieko baisaus. Sekmes tau.

Aciu uz pasidalinima. As va irgi labiausiai tos priklausomybes nuo vaistu nenoriu schmoll.gif . Reiks bandyti mazinti tuos mazgus - nepavyks, tai nepavyks, operuotis tada reiks ir tiek, bet noriu pabandyti.

QUOTE(eugenita @ 2008 06 17, 15:18)
na jo cia su tais daktarais , tai atsargiai g.gif mano paciupine mazga, sake , kad viskas cia gerai doh.gif nevažiuok i kauna neverta nieko daryt, skydliauke veikia gerai doh.gif , o kai nuvažiavau ir padare biopsija, tai pasirodo, kad blogai - mazgas piktas unsure.gif  tai va ir tikek tais daktarais schmoll.gif

Biopsijos tai visada reikia, kad butu aisku, bet va man klausimas del tu atveju, kai padaro biopsija ir neva nerodo nieko blogo, bet paskui isoperuoja vis tiek ir randa vezi... Lyg tai kazkam cia taip buvo, ar ne?

QUOTE(Rraima @ 2008 06 17, 18:30)
Man prieš metus laiko nustatė, kad yra mazgas, kurio matmenys 2,3*1,8*1,8 (paskutinių skaičių tai dabar gerai nepamenu, jeigu ir mažesni, tai ant 0,2). Sakė nepiktybinis, liepė gerti tiroksina nors skydliauke funkcionavo gerai (visi tyrimai buvo norma). Nuejus po 8 menesiu pasitikrinti, gydytojai pasake, kad mazgas sumazėjo, neva retai kam taip buna, todel gydyma vel tesia tiroksinu. Dabar mazgo matmenys 1,7*1,2*0,7. Tad tokios tokeles.

Kaip gerai, kad tik tau jie ir toliau mazetu 4u.gif . Vadinasi mano gydytoja ne is pirsto islauze ta teorija, ramiau ant sirdies, tik labai keista, kad iki siol net 4 daktarai ne zodziu apie tai neuzsimine... na bet cia tai jau nervas ima - negi negali bent informuoti apie tai??? Ir cia visokie Kazanaviciai ir visi kiti... Va internetu zmogus daugiau suzinai nei is profesoriu, kuriems dar mase pinigu pakloji... Ech sistema...

QUOTE(gramara @ 2008 06 17, 23:05)
Skaitau jūsų bedeles ir nerandu savo atvejo,man nustate-pogimdyminį tiroiditą,skydliaukes viena pusė yra sumažejusi,paskyrė gerti thyroksida kas antrą dieną po 50 mg.Išgėrusi tabletę jaučiuosi blogai,jaučiu dusulį ir šiaip visą dieną būna silpna,vis galvoju,kad priprasiu,nes geriu dar tik dvi savaites.Skaitau,kad daugumai skydliaukė padidejusi,yra mazgai,o man sumažėjusi,kažkas keisto,gal tik laikina po gimdymo...Sėkmės jums!

Laikykis, tikekimes, kad tai tikrai laikina ir viskas bus gerai. Tik gal tikrai pasitark su daktaru del tu doziu - gal reikia ka pakeisti, jei blogumai nemazes.

Dar idomu - o jus, merginos, domites pvz. kodel butent jums skydliauke sutriko, kitaip sakant apie dvasines sios ligos priezastis? Man kartais kyla klausimas, kazkas buvo nuoroda kazkokia imetes, bet neturejau laiko skaityti, o dabar jos neberandu. Gal kas turite kokios info apie tai? Ar siaip kokiomis mintimis galetumete pasidalinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelikanė: 17 birželio 2008 - 22:30
QUOTE(Pelikanė @ 2008 06 17, 23:28)
Aciu uz pasidalinima. As va irgi labiausiai tos priklausomybes nuo vaistu nenoriu  schmoll.gif . Reiks bandyti mazinti tuos mazgus - nepavyks, tai nepavyks, operuotis tada reiks ir tiek, bet noriu pabandyti.
Biopsijos tai visada reikia, kad butu aisku, bet va man klausimas del tu atveju, kai padaro biopsija ir neva nerodo nieko blogo, bet paskui isoperuoja vis tiek ir randa vezi... Lyg tai kazkam cia taip buvo, ar ne?
Kaip gerai, kad tik tau jie ir toliau mazetu  4u.gif . Vadinasi mano gydytoja ne is pirsto islauze ta teorija, ramiau ant sirdies, tik labai keista, kad iki siol net 4 daktarai ne zodziu apie tai neuzsimine... na bet cia tai jau nervas ima - negi negali bent informuoti apie tai??? Ir cia visokie Kazanaviciai ir visi kiti... Va internetu zmogus daugiau suzinai nei is profesoriu, kuriems dar mase pinigu pakloji... Ech sistema...
Laikykis, tikekimes, kad tai tikrai laikina ir viskas bus gerai. Tik gal tikrai pasitark su daktaru del tu doziu - gal reikia ka pakeisti, jei blogumai nemazes.

Dar idomu - o jus, merginos, domites pvz. kodel butent jums skydliauke sutriko, kitaip sakant apie dvasines sios ligos priezastis? Man kartais kyla klausimas, kazkas buvo nuoroda kazkokia imetes, bet neturejau laiko skaityti, o dabar jos neberandu. Gal kas turite kokios info apie tai? Ar siaip kokiomis mintimis galetumete pasidalinti.

man blogumai atsirado po cernobilio atomines sprogimo,mano skydliauke labai pradejo kaupti radioaktyvuji joda,o tuo metu jo buvo ore padidejes skaicius,pradejo augti mazgai ir visi kiti blogumai atsirado
Atsakyti
QUOTE(Rraima @ 2008 06 17, 18:30)
TO Daiva Pamaiva.

Dziaugiusi uz tave. Mano mazgai buvo gerokai didesni, be to, manau po gimdymo, jie padidejo, todel mano atveju patare geriau operuotis...
Atsakyti
As esu nei pries, nei uz operacija. Cia kiekvienas atvejis individualus. Zinoma, kad nesinori operuotis. Bet, jei jau yra problemu su skydliauke, tai jei ji ir nebus operuota, vis tiek priklausomybe nuo tiroksino bus, nes nustojus gerti, buna, kad ji vel atsinaujina arba pradeda augti mazgai. Gerai nors tiek, kad daktarai bando ja gydyti. Operacija galima pasilikti kaip paskutini varianta. Tik noriu padrasinti tas, kurios operuosis, kad gyvenimas tuo tikrai nesibaigia 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Seniai čia bebuvau, daug naujų vardų matau ax.gif Darbe nebelaidžia prie Supermamų prisijungti, tai retai beužsuku doh.gif

Sveikit visos, ir tikrai nebijokit operacijų mirksiukas.gif Žinoma, kad tai nemalonu, bet man tai tikrai niekas nepasikeitė po operacijos, apart to, kad geriu tyroksiną rolleyes.gif O ir pati operacija visai nebaisi buvo. Ir dar kartą rekomenduosiu-jei kas operuosis Vilniaus onkologiniam institute Santariškėse- tai labai geras gydytojas V.Čepulis thumbup.gif
O dvasinė ligos priežastis aš manau, kad yra pagrindinė ta, jog per mažai mylime save ir per daug nervuojamės rolleyes.gif Bet čia tokia labai dvasinė, o realesnė gal tikrai bus tas Černobylis g.gif
Tai visoms sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Paskutiniu metu ir aš gan retai įkišu čia nosį blush2.gif
Ir naujų vardų yra 4u.gif
Tema mūsų ir liūdna, ir kartu optimistinė. Pasiskaičius ir pačioms pasipasakojus manau, tampa ramiau, lengviau. Kitų patirtis padeda daug ką suprasti, sužinoti. Aš pati tik čia ir sužinojau viską mirksiukas.gif Galų gale labai daug reiškia tas p a l a i k y m a s . kad ir virtualus. Ne tokia didelė atrodo baimė prieš operaciją.
Bet kokia chirurginė operacija yra išbandymas. Gal net daugiau emocinis. Nesutikau dar tokių, kurie jos nebijotų.
Mano sūnui dėl įaugusio nago mažą kraštelį piršto nupjovė , - iki ir po to abu pergyvenom kaip reikiant. Kiek įmanoma, stengiausi neparodyt vaikui savo jaudulio. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, smulkmena.

Skydliaukės veiklai mūsų emocinė būsena turi didelės reikšmės.
O moterys ir šiaip lengvai pažeidžiamos. Tai pagaliau kažkur organizme susikaupia... Skydliaukė, matyt, mums ir buvo ta vieta, kur susikaupė visos negeros emocijos + aplinkos poveikis. Manau, kad po Černobylo sprogimo ne tik Ukrainoj ar Baltarusijoj padaugėjo negerų mazgų skydliaukėj...

Sveika, Russne
Vėl noriu klaust dėl to nelemto invalidumo. Gavau paštu pažymėjimą + 2 popieriukus. Ką toliau daryt g.gif? Žinau, akd apie tai ne kartą čia yra kalbėta, - neturiu laiko ieškot blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Kreipiuosi i Jus su klausimu.. Ka tik gavau tyrimu rezultatus, iki vizito pas gydytoja dar laukti reikia, o nervai jau nebelaiko. Pas mane FT4 16.53 (sake norma) o ATPO 5 (smarkiai sumazeje). Bandau ieskot info o vis randu kai padidejimas buna, ar galite pasakyti ka reiskia kai ATPO sumazejes? blink.gif
Atsakyti