QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 06 17, 14:56)
Cia tai tikrai praverstu keliu daktaru nuomone ir tavo pacios apsisprendimas. Parasysiu savo atveji, nes buvo labai panasus. Mano mazgai irgi buvo nemazi, nepiktybiniai, o skydliauke veike gerai. Tai triju daktaru (is keturiu) nuomone buvo - operuoti. Priezastis, kad nesupiktybetu. Be to, ir kaklas buvo storesnis. Man buvo gaila del to, kad turejo isoperuoti visa skydliauke ir kad turesiu visa gyvenima gerti hormonus. Taciau daktarai nepatare laukti, nesvarbu, kad noresiu dar vaiku susilaukti, tvirtino, kad galesiu ir pan. Todel turejau pati apsispresti. Ir stai jau du metai po operacijos. Operacija praejo gerai. Rando beveik nematyti. Savijauta normali. Tik kiekviena ryta turiu isgerti tiroksino. Bet pripratau ir nepasakyciau, kad tai labai vargina. Be to, juk nenumirsiu, jei koki karta ir pamirsiu isgerti. Dabar planuoju dar ir antro vaikelio susilaukti. Tai gi, nieko baisaus. Sekmes tau.
Aciu uz pasidalinima. As va irgi labiausiai tos priklausomybes nuo vaistu nenoriu

. Reiks bandyti mazinti tuos mazgus - nepavyks, tai nepavyks, operuotis tada reiks ir tiek, bet noriu pabandyti.
QUOTE(eugenita @ 2008 06 17, 15:18)
na jo cia su tais daktarais , tai atsargiai

mano paciupine mazga, sake , kad viskas cia gerai

nevažiuok i kauna neverta nieko daryt, skydliauke veikia gerai

, o kai nuvažiavau ir padare biopsija, tai pasirodo, kad blogai - mazgas piktas

tai va ir tikek tais daktarais
Biopsijos tai visada reikia, kad butu aisku, bet va man klausimas del tu atveju, kai padaro biopsija ir neva nerodo nieko blogo, bet paskui isoperuoja vis tiek ir randa vezi... Lyg tai kazkam cia taip buvo, ar ne?
QUOTE(Rraima @ 2008 06 17, 18:30)
Man prieš metus laiko nustatė, kad yra mazgas, kurio matmenys 2,3*1,8*1,8 (paskutinių skaičių tai dabar gerai nepamenu, jeigu ir mažesni, tai ant 0,2). Sakė nepiktybinis, liepė gerti tiroksina nors skydliauke funkcionavo gerai (visi tyrimai buvo norma). Nuejus po 8 menesiu pasitikrinti, gydytojai pasake, kad mazgas sumazėjo, neva retai kam taip buna, todel gydyma vel tesia tiroksinu. Dabar mazgo matmenys 1,7*1,2*0,7. Tad tokios tokeles.
Kaip gerai, kad tik tau jie ir toliau mazetu

. Vadinasi mano gydytoja ne is pirsto islauze ta teorija, ramiau ant sirdies, tik labai keista, kad iki siol net 4 daktarai ne zodziu apie tai neuzsimine... na bet cia tai jau nervas ima - negi negali bent informuoti apie tai??? Ir cia visokie Kazanaviciai ir visi kiti... Va internetu zmogus daugiau suzinai nei is profesoriu, kuriems dar mase pinigu pakloji... Ech sistema...
QUOTE(gramara @ 2008 06 17, 23:05)
Skaitau jūsų bedeles ir nerandu savo atvejo,man nustate-pogimdyminį tiroiditą,skydliaukes viena pusė yra sumažejusi,paskyrė gerti thyroksida kas antrą dieną po 50 mg.Išgėrusi tabletę jaučiuosi blogai,jaučiu dusulį ir šiaip visą dieną būna silpna,vis galvoju,kad priprasiu,nes geriu dar tik dvi savaites.Skaitau,kad daugumai skydliaukė padidejusi,yra mazgai,o man sumažėjusi,kažkas keisto,gal tik laikina po gimdymo...Sėkmės jums!
Laikykis, tikekimes, kad tai tikrai laikina ir viskas bus gerai. Tik gal tikrai pasitark su daktaru del tu doziu - gal reikia ka pakeisti, jei blogumai nemazes.
Dar idomu - o jus, merginos, domites pvz. kodel butent jums skydliauke sutriko, kitaip sakant
apie dvasines sios ligos priezastis? Man kartais kyla klausimas, kazkas buvo nuoroda kazkokia imetes, bet neturejau laiko skaityti, o dabar jos neberandu. Gal kas turite kokios info apie tai? Ar siaip kokiomis mintimis galetumete pasidalinti.