QUOTE(burbulioke @ 2008 02 26, 13:32)
čia ne keksai, bet aguonų tikrai netrūksta.
Receptai iš forumo, tik nepamenu nei kieno nei iš kurios temos, tad tikiuosi niekas nesupyks už copy - paste..
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
(nebandžiau šito, bet turėtų but

)
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
O vat šitą bandėm kalėdoms, gavosi super
400 g aguonu
3/4 stiklines pieno
250 g sviesto ar margarino
300 g cukraus pudros
6 kiausiniai
100 g dziuveseliu
galima skaldytu riesutu, migdolu, kvapu
Kremas
kondensuotas pienas
sviestas
(aš dar dėjau truputį želatinos, kad sustingtų)
1. Aguonas nuplauti, ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli (as jei netingiu sumalu 3 kartus)
2. Trynius istrinti su cukraus pudra iki purumo.
3. Sudeti i kiausinius sviesta ir sukti kol pasidarys vientisa mase (visos turim mikserius)
4. I mase suberti maltas aguona, dziuveselius ir jei dedat migdolus, smulkinus riesutus.
5. Atsargiai ismaisyti ir kepti apie 1 val 200 laipsniu temperaturoje.
Krema darau is virto kondensuoto pieno, issuku su gabaleliu svieto - pyraga pertepu per puse, apgalistau sonus ir uzbarstau baltom kokoso drozlem. Galima sugalvoti kitoki pertepima, cia jau kieno koks skonis ir fantazija.
Patikekit - sis pyragas isnyksta nuo stalo per pora valandu.