Pyragas atrodo fantastiškai
QUOTE(Cinside @ 2008 02 23, 12:55)
Aš irgi šiandien ruošiuosi gaminti obuolių pyragą su jogurtu. Bet recepte tai jokių trupunių nerandu

Darėte pagal skirtingus receptus.
Beje, pyragas atrodo dieviškai!
Siandien kepiau Keksiukai su Nutella
Skanumelis
puikiai gavosi 
Niekaip nepamirstu sonatinos receptuku
Niekaip nepamirstu sonatinos receptuku
aham ir man patinka kai nereikia sukt galvos ką čia TOKIO pagaminus
dabar va šeima laiminga sėdi privalgiusi kukulių su mocarella
dabar va šeima laiminga sėdi privalgiusi kukulių su mocarella
vakar dariau žuvį troškintą grietinėlėje
tikras skanumėlis
dar nesu nusivylus sonatinos receptais, kiek gaminau viskas gavosi ir buvo labai skanu
dar nesu nusivylus sonatinos receptais, kiek gaminau viskas gavosi ir buvo labai skanu
Labai noreciau issikepti keksa su daug daug aguonu, beda ta jog nezinau kaip tai padaryti, kad aguonos neisbyretu
Gal kuri zinot toki kekso recepteli
buciau laaaabai dekinga
Gal kuri zinot toki kekso recepteli
QUOTE(burbulioke @ 2008 02 26, 13:32)
Labai noreciau issikepti keksa su daug daug aguonu, beda ta jog nezinau kaip tai padaryti, kad aguonos neisbyretu
Gal kuri zinot toki kekso recepteli
buciau laaaabai dekinga
Gal kuri zinot toki kekso recepteli
čia ne keksai, bet aguonų tikrai netrūksta.
Receptai iš forumo, tik nepamenu nei kieno nei iš kurios temos, tad tikiuosi niekas nesupyks už copy - paste..
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
(nebandžiau šito, bet turėtų but
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
O vat šitą bandėm kalėdoms, gavosi super
400 g aguonu
3/4 stiklines pieno
250 g sviesto ar margarino
300 g cukraus pudros
6 kiausiniai
100 g dziuveseliu
galima skaldytu riesutu, migdolu, kvapu
Kremas
kondensuotas pienas
sviestas
(aš dar dėjau truputį želatinos, kad sustingtų)
1. Aguonas nuplauti, ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli (as jei netingiu sumalu 3 kartus)
2. Trynius istrinti su cukraus pudra iki purumo.
3. Sudeti i kiausinius sviesta ir sukti kol pasidarys vientisa mase (visos turim mikserius)
4. I mase suberti maltas aguona, dziuveselius ir jei dedat migdolus, smulkinus riesutus.
5. Atsargiai ismaisyti ir kepti apie 1 val 200 laipsniu temperaturoje.
Krema darau is virto kondensuoto pieno, issuku su gabaleliu svieto - pyraga pertepu per puse, apgalistau sonus ir uzbarstau baltom kokoso drozlem. Galima sugalvoti kitoki pertepima, cia jau kieno koks skonis ir fantazija.
Patikekit - sis pyragas isnyksta nuo stalo per pora valandu.
Šnd planuoju kepti daugiasluoksnį tortą.Gal kas kepė?Gal kokių pastebėjimų ar patarimų turit,nenoriu susimaut
vėl gaminau makaronų lizdelius ir dar gaminsiu, tokie skanūs
Sveikos,
Sokoladinis tortas su kriausem
tik kita karta desiu braskiu, labiau jos seimynai tinka su sokoladu.
Beje, kas del papuosimu is sokolado, galit pabandyt ji paskust su darzoviu (bulviu) skutikliu, gaunasi lyg mazos spirales, labai graziai atrodo. Tik sokoladas neturi but labai kietas (kaip pvz karunos juodas).
Sokoladinis tortas su kriausem
Beje, kas del papuosimu is sokolado, galit pabandyt ji paskust su darzoviu (bulviu) skutikliu, gaunasi lyg mazos spirales, labai graziai atrodo. Tik sokoladas neturi but labai kietas (kaip pvz karunos juodas).
QUOTE(Cinside @ 2008 02 23, 11:55)
Aš irgi šiandien ruošiuosi gaminti obuolių pyragą su jogurtu. Bet recepte tai jokių trupunių nerandu

Taip ne viską paminėjau "Obuolių pyragas su jogurtu ir trupiniais"








