Įkraunama...
Įkraunama...

Sonatinos receptų fanės

saidnein vakarienei kepem sonatinos blynus. vadinasi purus blynai. labai saknus bet saldoki galima valgyti ir vienus. mums patyko thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gieddre @ 2008 07 22, 10:21)
o as vakar kepiau keksiukus su vaisiais ir uogom.    thumbup.gif
user posted image
user posted image

Gal galima keksiukų nuorodą?

O man pasidarė jau visos žuvys kakotai ot. Nei pangasijos, nei kitos. Kažko tai susipykau su jom. verysad.gif
Atsakyti
OK, as irgi turiu klausimeliu ir gal kas patarsite. Klausimai po receptu...
Kazkada radau Sonatinos Napoleono recepta. Nezinau, kur, bet cia tas receptas:

Tortas "Naploenas"

Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų

Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės

Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.


Klausimai:

1. I krema dedasi grietinele, tai ji turi buti standziai isplakta pries dedant ar tik siek tiek plakta? Jei turi buti standziai isplakta, tai as gal is karto tokia perku ir tiesiai dedu i krema ir negaistu laiko su mikseriu?
Kazin kaip butu, jei as is viso nedeciau grietineles?

2. Nesuprantu recepto pabaigos. Kaip torta uzdengti ir paslegti? Gal sakau plytos ant jo nereik deti tongue.gif wub.gif ?

3. Ar teisingai suprantu, kad siaip tortui reikia spec. atsidarancios formos kaip zele tortams, nes jei tik ant lekstes desiu viena ant kito lakstus, tai jie prades slidineti, ar ne?

Dekoju is anksto. As visa laika galvojau, kad Napoleonai pertepti paprasciausia grietine su cukrumi doh.gif

PS. as isbandziau Sonatinos blynus (Purius, Citrininius su aguonomis, Jogurtinius ir Bananinius) ir visi labai skaniai pavyko, nors truputi kai kurie svilo. Bet vis ivairesni nei iprastiniai miltiniai blynai. biggrin.gif
Taip pat isbandziau Keksiukus su Nutella --> skanus, ypac vyrui patiko. Kita karta as gal deciau siek tiek grietines, tai ne tokie sviestiniai butu.

Sokoladiniai pyragaiciai su Nutella --> irgi skanus, bet labai jau sotus. Tai vyrui tinka: antra savaite valgo ta pati pyraga. As dejau truputi grietines i tesla.

Tortas su braskemis --> vyrui buvo OK, bet man nepatiko. Tikriausiai todel, kad biskvitas nesigavo. Dariau dvigubos porcijos kaip kitos minejo, bet virsus gavosi gerai kaip biskvitas, bet apacia sukrito ir toks kaip guma beveik. Vyras suvalge torta ir sake "visai nieko", bet abejoju, ar dar karta rysiuosi kepti :wub...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carolinka: 23 liepos 2008 - 19:19
Sveikos,
Kepiau pyragą su persikais ir maskarpone, puikiai pasikėlė, kepiau kaip nurodyta recepte, sudėtis, temperatūra ir kepimo laikas, tačiau išėmus iš orkaitės, pyragas šiek tiek susmego. Kas kepėte, paaiškinkit kur mano klaida
Atsakyti
varskes pyragai visada susmenga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anafora @ 2008 07 11, 21:29)
Aguonele - puikiai gavosi su blenderiu, toks ale kremas purus  bigsmile.gif Aišku jau neiškentėme - nu laaaaabai skanu  biggrin.gif (Čia aš apie tinginių skruzdelyną).
Ir jautiene grybų padaže jau bus įtraukta į mėgstamiausių ir dažnų patiekalų, nes pirma - lengvai gaminasi, antra - gana pigu, trečia - nu skanu labai  essen.gif Tik aš mažai grybų matyt įdėjau, nes man 1cm storis tikrai nesigavo.


as ir bandziau tinginiu skruzdelyna, tik man jis gerai nesustingo. Ta prasme pjaustant byra, ir niekaip nesugalvoju ka padaryt, kad kita kart butu gerai.
O skonis tai labai geras ir dirbt nereikia
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 07 24, 07:38)
varskes pyragai visada susmenga 4u.gif


O kodėl taip yra? Man varškės keksas irgi susmego, nors ir susmegęs buvo pasakiškai skanus, bet gi norisi būti tobula šeimininke bigsmile.gif
Ir šiaip man ir bananinis keksas visad "atsisėda".. gal reikia kepimo miltelių daugiau arba palikti orkaitėj kokiai porai valandų?
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2008 07 22, 10:17)
ANAFORA isbandyk tirkai nepasigailesi mazai darbo o rezultatas puikus  thumbup.gif  tik vis del to kepk su pengasijos file nes kiek emrginu isbande sake skaniausia. as ir jau turiu nusipirksui vel neuzilgo kepsiu  nors man ir su skarpionzuvies file buvo skanu  biggrin.gif


Užsirašiau drinks_cheers.gif

QUOTE(*AMRI* @ 2008 07 22, 11:36)
O man pegnasiju file tai fui schmoll.gif .Zuvis kazkoki prieskoni"balos"turi.


Nu va verysad.gif Na, bet gal aš visgi pabandysiu, tada matysiu, kaip ten su ta pengasija biggrin.gif

QUOTE(Carolinka @ 2008 07 23, 20:17)
Klausimai:

1. I krema dedasi grietinele, tai ji turi buti standziai isplakta pries dedant ar tik siek tiek plakta? Jei turi buti standziai isplakta, tai as gal is karto tokia perku ir tiesiai dedu i krema ir negaistu laiko su mikseriu?
Kazin kaip butu, jei as is viso nedeciau grietineles?

2. Nesuprantu recepto pabaigos. Kaip torta uzdengti ir paslegti? Gal sakau plytos ant jo nereik deti tongue.gif  wub.gif ?

3. Ar teisingai suprantu, kad siaip tortui reikia spec. atsidarancios formos kaip zele tortams, nes jei tik ant lekstes desiu viena ant kito lakstus, tai jie prades slidineti, ar ne?




1) Jiegu nerašo kitaip,o kad išplakta, tai aš suprantu, kad standžiai g.gif
Tikrai nežinau, bet man rodos, ta purškiama grietinėlė neko gero - ji pavandeniuoja po kiek laiko, taigi neaišku, kaip būtų su tortu g.gif Dėti grietinėlę reikia, kad įsigertų į lakštus ir šie suminkštėtų, tame ir "bajeris" torto, a ne? g.gif

2)Aš buvau paslėgusi su medine lentele ir ką nors ant viršaus - sunkesnę lėkštę arba litrinį uogienės ax.gif Na tike, kad kremas gertųsį į lakštus, o ne išbėgtų per šonus nuo slėgio.

3) Nebūtina ta forma, tiesiog taip lengviau - o šiaip ne perdaug kainuoja ir geras daiktas, taigi nepasigailėsi ir įsigijusi thumbup.gif

QUOTE(keistuole @ 2008 07 24, 10:04)
as ir bandziau tinginiu skruzdelyna, tik man jis gerai nesustingo. Ta prasme pjaustant byra, ir niekaip nesugalvoju ka padaryt, kad kita kart butu gerai.
O skonis tai labai geras ir dirbt nereikia


Man irgi toks šiek tiek minkštas, bet nebyra labai g.gif Toks tiesiog ne kietas, bet gal mes per greitai sulapojome, nespėjo sustingti biggrin.gif blush2.gif Gal čia nuo sviesto plakimo, išsukimo ar dar ko priklauso g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anafora: 24 liepos 2008 - 13:02
QUOTE(Mergelė @ 2008 07 23, 09:55)
Gal galima keksiukų nuorodą?

O man pasidarė jau visos žuvys kakotai ot. Nei pangasijos, nei kitos. Kažko tai susipykau su jom. verysad.gif

http://www.supermama...p;#entry5037127
uogu - grietines keksiukai. tik dejau vien melynes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2008 07 24, 13:31)
O kodėl taip yra? Man varškės keksas irgi susmego, nors ir susmegęs buvo pasakiškai skanus, bet gi norisi būti tobula šeimininke  bigsmile.gif
Ir šiaip man ir bananinis keksas visad "atsisėda".. gal reikia kepimo miltelių daugiau arba palikti orkaitėj kokiai porai valandų?

Todel, kad varske sunki, neislaiko purumo g.gif
Atsakyti
Sveiki! Gal kuri yra gaminusi varškės tortą "Marsas", o gal šiaip išmano 4u.gif

Ten reikia Mūsų švelniosios varškės, šiandien buvau dideliuose Maximos ir Rimi centruose, bet neradau, tik kazkokią tepamą varškę "rytas"... Rytoj dar nulėksiu į Iki, bet jei ir ten nerasiu, kuo galima būtų ją pakeisti? Mascarpone? Ricota? Paprasta varške? Net neįsivaizduoju, susiruošiau gaminti šį tortuką gimtadienio proga, tai bijau eksperimentuot ir susimaut blush2.gif Gal galit patart?

Ir dar ten reikia a.š. vanilės.. Čia esencija vanilės ar kvapas?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga555 @ 2008 07 24, 22:49)
Sveiki! Gal kuri yra gaminusi varškės tortą "Marsas", o gal šiaip išmano  4u.gif 

Ten reikia Mūsų švelniosios varškės, šiandien buvau dideliuose Maximos ir Rimi centruose, bet neradau, tik kazkokią tepamą varškę "rytas"... Rytoj dar nulėksiu į Iki, bet jei ir ten nerasiu, kuo galima būtų ją pakeisti? Mascarpone? Ricota? Paprasta varške? Net neįsivaizduoju, susiruošiau gaminti šį tortuką gimtadienio proga, tai bijau eksperimentuot ir susimaut  blush2.gif  Gal galit patart?

Ir dar ten reikia a.š. vanilės.. Čia esencija vanilės ar kvapas?

Ačiū  4u.gif


labai keista, as visada jos rasdavau g.gif
galima det ir paprasta varske, tik su svelniaja maziau darbo, nes ji jau istrinta iki vientisos.
Buna pirkt vanilinis cukrus, tai tas gerai tinka.
Atsakyti