Įkraunama...
Įkraunama...

Sonatinos receptų fanės

Siandien ryte isbnadziau iskepti "marmurini keksa" is blog`o.Mano rezultatas:
user posted image
Labai skanus keksiukai thumbup.gif .Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
aguonele, atrodo labai skaniai drinks_cheers.gif thumbup.gif
as gal ne visai toj temoj, bet nezinau kur klaust.. taigi: kuo skiriasi baking soda nuo baking powder? g.gif radau viena angliska receptuka ir galvoju dabar, ka daryti? g.gif
Atsakyti
Na as vok.kalboj tai padet galeciau, bet anglu schmoll.gif . gal tai kepimo soda ir koks kepimo cukrus (cukraus pudra) g.gif skamba tai taip paraidziui
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2008 04 03, 15:22)
aguonele, atrodo labai skaniai drinks_cheers.gif  thumbup.gif
as gal ne visai toj temoj, bet nezinau kur klaust.. taigi: kuo skiriasi baking soda nuo baking powder? g.gif  radau viena angliska receptuka ir galvoju dabar, ka daryti? g.gif

baking soda - tai soda, o baking powder - kepimo milteliai
Atsakyti
QUOTE(dekoratyvine @ 2008 04 03, 20:14)
baking soda - tai soda, o baking powder - kepimo milteliai

nu ir man taip atrodo, bet paprastai naudojamas arba vienas, arba kitas, o tam recepte kur man reikia, abu?... o ar ju poveikis kazkuo skiriasi? as tai galvojau kad abu kelia ir tiek g.gif nu sorry uz off topic, desiu jauciu kazkurio vieno tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2008 04 03, 19:34)
nu ir man taip atrodo, bet paprastai naudojamas arba vienas, arba kitas, o tam recepte kur man reikia, abu?... o ar ju poveikis kazkuo skiriasi? as tai galvojau kad abu kelia ir tiek g.gif  nu sorry uz off topic, desiu jauciu kazkurio vieno tik smile.gif

yra nemažai receptų, kur dedasi ir tas, ir tas, bet kodel, tai nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2008 04 03, 09:50)
as ir labai noreciau bandeliu su cinamonu  essen.gif jei kepsi pasidalink ispudziais  bigsmile.gif

vat siandien tiesiog del laiko stokos neplanuotai nekepiau, gal bandysiu ryt. Bet siandien, vel gi, del laiko trukumo, kepiau vakarienei Jogurtinius blynus thumbup.gif nespejau kept, kai jie nyko, nyko ir nyko lotuliukas.gif labai visiems patiko. Valge vieni su juodu serbentu dzemu, kiti su vysniu sirupu, treti su sokoladiniu kremu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2008 04 03, 20:34)
nu ir man taip atrodo, bet paprastai naudojamas arba vienas, arba kitas, o tam recepte kur man reikia, abu?... o ar ju poveikis kazkuo skiriasi? as tai galvojau kad abu kelia ir tiek g.gif  nu sorry uz off topic, desiu jauciu kazkurio vieno tik smile.gif

Tikrai daugelyje receptų reikia dėti ir sodos, ir kepimo miltelių - dažniausiai tokiuose, kur į tešlą įeina ir koks nors rūgštus ingredientas (grietinė, rūgpienis, jogurtas ir pan.). Tuomet kepimo milteliai iškelia kepinį, o soda tiesiog neutralizuoja rūgštumą, bei suteikia minkštumo ir purumo. Dar abiejų dedama ir tuomet, kai kepiniuose norima paryškinti kakavos spalvą 4u.gif
Atsakyti
vakar kepiau antra karta trupiniuoti 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2008 04 04, 08:55)
Tikrai daugelyje receptų reikia dėti ir sodos, ir kepimo miltelių - dažniausiai tokiuose, kur į tešlą įeina ir koks nors rūgštus ingredientas (grietinė, rūgpienis, jogurtas ir pan.). Tuomet kepimo milteliai iškelia kepinį, o soda tiesiog neutralizuoja rūgštumą, bei suteikia minkštumo ir purumo. Dar abiejų dedama ir tuomet, kai kepiniuose norima paryškinti kakavos spalvą 4u.gif

Aciukas uz issamu atsakyma 4u.gif as sodos net neturiu namuose, maniau kepiniuose tai "atgyvena" blush2.gif bet eisiu pirkti, jei jau taip smile.gif
Atsakyti
sveikos, merginos, artėja savaitgalis, o aš jau mąstau kuo šeimyną pamaloninti iš Sonatinos šedevrų ax.gif

Sonatinai 4u.gif 4u.gif 4u.gif aciuks.gifaciuks.gif
Atsakyti
Ka tik issikepiau pirma karta bandeles su cinamonu.Skonis tai liuks thumbup.gif Tik nesusipratau dar didesniu tarpu padaryti tarp bandeliu,tai jos man viena su kita sulipo. doh.gif Nu bet kaip pirma karta is mielines teslos is viso darau,"blynas" neprisvilo. lotuliukas.gif
Atsakyti