Įkraunama...
Įkraunama...

Banko kortelė.. vaikui?

QUOTE(Jurga.~ @ 2008 02 22, 16:58)
Na aš tai savo vaikui neduočiau banko kortelės  cool.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nedirbančiam, negaunančiam jokių pajamų nepilnamečiui, banko kortelė tikrai nereikalinga. Tačiau dabar, kai "vaiko pinigai' mokami iki 18 m., visai neblogai tuos pinigus kaupti kažkokioj atskiroj sąskaitėlėj. Manau, zoom programa šitam dalykui - pats tas good.gif . Aš savo panelei kortelę padarysiu ir padovanosiu 15-to gimtadienio proga rolleyes.gif . Už 52 Lt nelabai ką nupirksi, o rudenį jau bus šiokia tokia sumelė, galės pirkt ką nori (aišku, ne be mano pagalbos hihihi.gif ). Ir beveik žinau, ko ji norės hihihi.gif ...
Atsakyti
Mano 17-metis turi kortele is zoom programos.Jos nemokamos , grazios,tikejausi, kad i ta saskaita galima bus vaiko pinigus(52lt)pervesti.Bet, panasu, kad vaiko pinigai eina i motinos saskaita.Dar neapsisprendziau, ar juos jam pervesiu.Kai bus studentas kortele tiksliai pravers.O maziems vaikams nereiketu duoti korteles, kaip ir mandro telefono.Taip vaikas tampa taikiniu visokiems atmatoms, kurie atimineja, plesia.Nelabai ir svarbu, kiek bus pinigu kortelelj, kuria is vaiko ateme, bet koks vaikiukui bus stresas...
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 03 13, 16:44)
Mano 17-metis turi kortele is zoom programos.Jos nemokamos , grazios,tikejausi, kad i ta saskaita galima bus vaiko pinigus(52lt)pervesti.Bet, panasu, kad vaiko pinigai eina i motinos saskaita.Dar neapsisprendziau, ar juos jam pervesiu.Kai bus studentas kortele tiksliai pravers.O maziems vaikams nereiketu duoti korteles, kaip ir mandro telefono.Taip vaikas tampa taikiniu visokiems atmatoms, kurie atimineja, plesia.Nelabai ir svarbu, kiek bus pinigu kortelelj, kuria is vaiko ateme, bet koks vaikiukui bus stresas...

drinks_cheers.gif pritariu.Banko kortele nera zaidimas,kaip ir prabangus telefonai.Jei 7-8 metu vaikams jau dabar duosime banku korteles ir pan.Ko jie reikalaus,kai sulauks 16? Viskam savas laikas manau
Atsakyti
Pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituze @ 2008 04 30, 13:10)
drinks_cheers.gif pritariu.Banko kortele nera zaidimas,kaip ir prabangus telefonai.Jei 7-8 metu vaikams jau dabar duosime banku korteles ir pan.Ko jie reikalaus,kai sulauks 16? Viskam savas laikas manau

Mes sūnui banko kortelę padarėmė, kai jam buvo 14 metų. Ją turi iki dabar. Mums taip buvo potogiau, jis dažnokai važiuodavo į keliones, tai kad nesivežioti grynųjų, naudodavosi kortele. Iki 16 metų galėdavo tik nusiimti pinigėlių iš bankomato, dabar jau gali ir atsiskaitynėti kortele. Aš visada galiu patikrinti jo banko sąskaita internetu ir matau visas jo išlaidas
Atsakyti
man 14 su puse jau puse metu turiu kortele. man tai lbj patogu kadangi mano pinigai visada su manim smile.gif visados einant apsishopinti zinau kad turiu pinigu ir del to nesijaudinu. dar man patinka kad jai reik is korteles galima nusiimti betkokia suma biggrin.gif vienintelis minusas bent jau man tjp atrodo yra tj kad vyresni zmones labai keistai y visa tai zvelgia. atsimenu kazkada ejau y rubu parduotuve su draugem ir parduotuveje neskajte korteles nuejau y bankomata ir nusiemiau 200 lt. po to teko sulaukt nemaloniu ir kreivu zvilgsniu bet gal tiesiog nereikia kreipt y tai demesio smile.gif rolleyes.gif blush2.gif
Atsakyti
Mano 8metis pareiškė, kad jam reikia banko kortelės biggrin.gif Visgi jam teks gerokai jos palaukti. Nemanau, kad tokio amžiaus vaikui reikalinga kortelė. Už maistą mokykloje atsiskaito grynais, kioskelyje prie namų atsiskaito grynais, vienas į prekybos centrus kol kas nevaikšto. Na kai bus paauglys, tada ir pagalvosim, ar man patogiau jam kišeninigius grynais duoti, ar į sąskaitą parvesti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 03 13, 16:44)
tikejausi, kad i ta saskaita galima bus vaiko pinigus(52lt)pervesti.Bet, panasu, kad vaiko pinigai eina i motinos saskaita.
Vaiko pinigai mokami tėvams vaiko išlaikymui. Taigi, pervedami į vieno iš tėvų sąskaitą. Tėvai norėdami gali bet kada, bet kokią sumą (nebūtinai tuos vaiko pinigus) pervesti/nepervesti į zoom kortelės sąskaitą. Taip galima pakontroliuoti, kad vaikas nešvaistytų pinigų niekams mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolituze @ 2008 04 30, 13:10)
drinks_cheers.gif viskas savo laiku
Atsakyti
Zinoma viskas savo laiku, juk nedarysime 8m vaikui korteles, bet kada tada tas laikas? manau 16m. paauglys gali pilnai kontroliuot savo finansus. Beabejo jeigu svaistomi i kaire i desne tai nemanau, kad gerai. Bet vis gi buna visokie gimtadieniai sventes, vis labiau vaikam dovanojami pinigai, ypac is giminiu, tai manau geriau banke taupyt pinigus, negu namie stalciui, kur bet koks draugas (kuriu vistiek pasitaiko) gali uzklyst. : mirksiukas.gif
Atsakyti
Kovą kai sueis 14, jau turėsiu savo kortelę.. thumbup.gif Tėvai leidžia.. mirksiukas.gif Ir man bus patogiau, kadangi mėgstu pinigus pataupyt, o pas Manę jų būna labai daug ( YPAČ monetų) tai bus mažiau tąsymosi.. 4u.gif
Atsakyti