...kai "pro duris plačiai atvertas, kvepėjo duona kepama..."
QUOTE(Jurga.~ @ 2008 02 22, 18:30)
Ar jaukūs jūsų namai? Mėgstate jaustis jaukiai? Kas suteikia namams jaukumo?
Jaukūs namai tai namai, į kuriuos visad norisi sugrįžt.
Tai namai, kuriuose yra pakankamai aukšta temperatūra

QUOTE(Pienė. @ 2008 04 30, 21:42)
O man tada išvis nejaukūs namai, kai mažai baldų ir visokių smulkmenų.
garantuoju, kad tokia tema buvo skyrely 'Mano namai', bet dbr neberandu
man jauku, kai yra asmeninių daiktų-nuotraukų, atvirukų,-kai atrodo, kad prisiminimai kabary gyvena. Smilkalai, žvakutės jaukumo suteikia
Papildyta:

man jauku, kai yra asmeninių daiktų-nuotraukų, atvirukų,-kai atrodo, kad prisiminimai kabary gyvena. Smilkalai, žvakutės jaukumo suteikia

Papildyta:
QUOTE(Makarončikė @ 2008 02 23, 00:56)

Dar man jauku, kai yra siuvenyrų iš užsienio

man jauku, kai namai netušti

Ne, mano namai (o gal reik sakyt mano tėvų, nes savų dar juk neturiu?) nėra jaukūs, nes į juos, deja, dažnai grįžti labai nesinori...
O jaukumą, manau, sukuria visuma. Tačiau bent jau man esmė yra ne balduose, suvenyruose ar pan. Svarbiausia - žmonės, kurie laukia tuose namuose, ten tvyranti nuotaika, emocijos.

O jaukumą, manau, sukuria visuma. Tačiau bent jau man esmė yra ne balduose, suvenyruose ar pan. Svarbiausia - žmonės, kurie laukia tuose namuose, ten tvyranti nuotaika, emocijos.
Manau namų jaukumą sukuria įvairios smulkmenos - įrėmintos nuotraukos, suvenyrai (ypač iš kelionių parsivešti, nes sukelia daug gerų prisiminimų).
O pas mane smulkmenų daug, tai kartą užkniso nuo jų dulkes valyti, sudėjau viską į dėžes, tai turiu pasakyti po to kambarys man atrodė tuščias, nykus ir šaltas
, gan greit viską sudėjau atgal į vietas
Taip pat labai jauku būna vakare žvakių šviesoje.
O šiaip pritariu jau išsakytai nuomonei, kad tikrą namų jaukumą (arba nejaukumą) sukuria žmonės, kurie juose gyvena
O pas mane smulkmenų daug, tai kartą užkniso nuo jų dulkes valyti, sudėjau viską į dėžes, tai turiu pasakyti po to kambarys man atrodė tuščias, nykus ir šaltas

Taip pat labai jauku būna vakare žvakių šviesoje.
O šiaip pritariu jau išsakytai nuomonei, kad tikrą namų jaukumą (arba nejaukumą) sukuria žmonės, kurie juose gyvena

O mūsų namai dar nėra iki galo sutvarkyti, bet man juose visgi jauku.Jaukumą juose padeda susikurti gyvos gėlės, žinoma jaukiau atrodo ir tada kai lauke saulėtos dienos ir kai viskas šviesu