Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

gobsiukas, cia daugumai vaikuciu apie 3 metus, cia tik as tokia ne i tema su jaunesniu isiterpiau. ax.gif blush2.gif

adriu, maniskis nenorejo nei ropot nei guguot, ejom i ankstyvosios korekcijos centra, ten mums logopede pasake, kad atsiliekame, o kita diena mazius guguot pradejo. Mums tada buvo 7 men., lankyt mankstos taip ir nesigavo, reke vaikas baisiausiai 3 d is eiles, labai bijojo svetimu, naktimis tada verkti pradejo ir iki siol kartais verkia prabudes. verysad.gif Tai ir nejom daugiau.

Tiesa, norejau paklausti, kaip jusu maziai valgo? Pas mus tai beda zinokit su valgymu prasidejo pries puse metu, vaikas nenori valgyti gabaliukais, vemia lauk viska, mesos su darzovem negali pakest, grudu suplakta tyre jam, kad tik prarytu. doh.gif Nors visokius sausainius ir kt skanestus kietus puikiai sukramto gudrutis. Nezinau kas bus darzelyje. verysad.gif Ten gi vaikai normalu maista jau valgo. Nezinau ka daryt.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 25, 01:09)
gobsiukas, cia daugumai vaikuciu apie 3 metus, cia tik as tokia ne i tema su jaunesniu isiterpiau.  ax.gif  blush2.gif

adriu, maniskis nenorejo nei ropot nei guguot, ejom i ankstyvosios korekcijos centra, ten mums logopede pasake, kad atsiliekame, o kita diena mazius guguot pradejo. Mums tada buvo 7 men., lankyt mankstos taip ir nesigavo, reke vaikas baisiausiai 3 d is eiles, labai bijojo svetimu, naktimis tada verkti pradejo ir iki siol kartais verkia prabudes.  verysad.gif  Tai ir nejom daugiau.

Tiesa, norejau paklausti, kaip jusu maziai valgo? Pas mus tai beda zinokit su valgymu prasidejo pries puse metu, vaikas nenori valgyti gabaliukais, vemia lauk viska, mesos su darzovem negali pakest, grudu suplakta tyre jam, kad tik prarytu.  doh.gif Nors visokius sausainius ir kt skanestus kietus puikiai sukramto gudrutis.  Nezinau kas bus darzelyje.  verysad.gif  Ten gi vaikai normalu maista jau valgo. Nezinau ka daryt.

pas mus tas pats negalejau duot nieko spjaudavo viska kas kieta jis man ne sausainiu nevalge o saldainius ciulpinukus sukramtdavo ciulpt neiseina (gudruolis) pradejo lankyt darzeli pradejo valgyt viska pasidare baisiai valgus daugiau uzbroli suvalgo nors pradzioj buvo nevalgus ax.gif
Atsakyti
labas rytelis.mano tai valgo super.jau nuo 1,5 metų tik pati thumbup.gif supjaustai gabaliukais ir valgo,sriubytę ir pati-buna dar biški pilvas šlapias,bet niekis.jei maitini tai nevalgo. schmoll.gif mus logopdė ir klausė ar nesprinksta valgydama ar valgo gabaliukais-čia kažkaip gal susiję g.gif mes ir soskes ir buteliuko atsikratėm nuo metuku.geriam iš puodelio jau senai.
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 01 25, 10:37)
labas rytelis.mano tai valgo super.jau nuo 1,5 metų tik pati thumbup.gif supjaustai gabaliukais ir valgo,sriubytę ir pati-buna dar biški pilvas šlapias,bet niekis.jei maitini tai nevalgo. schmoll.gif mus logopdė ir klausė ar nesprinksta valgydama ar valgo gabaliukais-čia kažkaip gal susiję g.gif mes ir soskes ir buteliuko atsikratėm nuo metuku.geriam iš puodelio jau senai.

maniskis tai isvis nei soske nei butelio nekart neeme iskart nuo puoduko bandem mokint buteliuko nuo 1m bet buvo beviltiska doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 25, 01:28)
pas mus tas pats negalejau duot nieko spjaudavo viska kas kieta jis man ne sausainiu nevalge o saldainius ciulpinukus sukramtdavo ciulpt neiseina (gudruolis) pradejo lankyt darzeli pradejo valgyt viska pasidare baisiai valgus daugiau uzbroli suvalgo nors pradzioj buvo nevalgus ax.gif

Na tikiuosi, kad gal ir maniškis darželyje pradės valgyti. O tai žinokit kažkoks siaubas. Visur rašoma, kad po truputį reik pratinti prie gabaliukų, bandžiau aš, bet jam skonis matyt nepatinka ir psio, nevalgo ir taškas. verysad.gif

QUOTE(adriu @ 2009 01 25, 10:37)

Ot šaunuoliai, kaip aš jums pavydžiu. blush2.gif
Gal klausykit tikrai tas nevalgymas gabaliukais įtakoja ir kalbą... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 25, 14:35)
Na tikiuosi, kad gal ir maniškis darželyje pradės valgyti. O tai žinokit kažkoks siaubas. Visur rašoma, kad po truputį reik pratinti prie gabaliukų, bandžiau aš, bet jam skonis matyt nepatinka ir psio, nevalgo ir taškas.  verysad.gif
Ot šaunuoliai, kaip aš jums pavydžiu.  blush2.gif
Gal klausykit tikrai tas nevalgymas gabaliukais įtakoja ir kalbą...  g.gif

mes kai lankemes iki darzelio pas logopede sake kad kuo daugiau duoti kieto maisto morka obuolys dziuveslis ir panasiai nes tada vystosi burnos raumenys ir lengviau pradeti kalbeti pas mus buvo nekas jokio maisto iki 1,2m pats su saukstu pradejo valgyt ir panasiai 1,2 m tik o jau normaliai apie 2 m o darzeli uzbaige sauksto mokslus smile.gif
Atsakyti
Na nzn, mano princas tai kazkaip labai idomiai elgiasi su maistu, paima obuoli, atsikanda, bet spjauna, valgo tik vynuoges be odeles ir bananus. blink.gif
Daug ka spjauna, nepatinka matyt jam maisto konsistencija.

Pvz man keista, padarau puru svelnu omletuka jam, o jis spjaudosi, raukosi... unsure.gif Man jau rankos nusileido. Koki nors nuo bendro stalo maista is vis neina ikalbet net paragaut, bega is karto ir slepiasi. Lyg bijo to maisto. verysad.gif
O budamas mazesnis ragavo... bet veliau kazkas atsitiko ir va ka turime dabar - tikra problema. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 25, 14:35)
Na tikiuosi, kad gal ir maniškis darželyje pradės valgyti. O tai žinokit kažkoks siaubas. Visur rašoma, kad po truputį reik pratinti prie gabaliukų, bandžiau aš, bet jam skonis matyt nepatinka ir psio, nevalgo ir taškas.  verysad.gif
Ot šaunuoliai, kaip aš jums pavydžiu.  blush2.gif
Gal klausykit tikrai tas nevalgymas gabaliukais įtakoja ir kalbą...  g.gif

na mes puikiausiai valgom gabaliukais,kaip suaugę-bet vistiek nešnekam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 25, 15:03)
Na nzn, mano princas tai kazkaip labai idomiai elgiasi su maistu, paima obuoli, atsikanda, bet spjauna, valgo tik vynuoges be odeles ir bananus.  blink.gif
Daug ka spjauna, nepatinka matyt jam maisto konsistencija.

Pvz man keista, padarau puru svelnu omletuka jam, o jis spjaudosi, raukosi...  unsure.gif  Man jau rankos nusileido. Koki nors nuo bendro stalo maista is vis neina ikalbet net paragaut, bega is karto ir slepiasi. Lyg bijo to maisto.  verysad.gif
O budamas mazesnis ragavo... bet veliau kazkas atsitiko ir va ka turime dabar - tikra problema.  verysad.gif

o as manau valgymas susitvarkys pradesit lankyt darzeli ir valgyt viska prades bent jau mum taip buvo atsitike smile.gif
Atsakyti
norejau pasidziaugti mano nekalbiukas nuo penktadienio sede ant puoduko aisku jis pats nepraso ir nieko nepadaro bet jau pasodinus kokias 2min issedi labai dziaugiuosi gal per sia savaite pavyks kazka padaryt smile.gif dabar vaikstau issisiepus iki ausu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 26, 10:11)
norejau pasidziaugti mano nekalbiukas nuo penktadienio sede ant puoduko aisku jis pats nepraso ir nieko nepadaro bet jau pasodinus kokias 2min issedi labai dziaugiuosi gal per sia savaite pavyks kazka padaryt  smile.gif  dabar vaikstau issisiepus iki ausu biggrin.gif

na matai kaip liuks,visiems savas laikas thumbup.gif
Atsakyti
Maniskis ant puoduko dare budamas 11 menesiu. Pasodindavau ir darydavo.
Matyt jam kaip zaidimas tas sedejimas ant puodo buvo, o po to jam atsibodo ir pasodintas pradejo pasokineti, t.y. nenorejo sedet. Vel grizom i pradini taska. doh.gif As dabar namie ji kartais laikau be pamperio, bet daro i kelnes. lotuliukas.gif Reiks diedo paprasyt, kad parodytu kaip sisiot i tualeta, gal supras. g.gif

Del multiku, maniskis visa diena praso multikus ijungti, nebezinau ka daryti, labai pasigailejau, kad kazkada parodziau kas tai yra. verysad.gif Esu skaiciusi, kad televizorius labai velina kalbos raida, nes malsina domejimasi pasauliu. verysad.gif
Papildyta:
Gobsiukas, noriu pasakyti, kad svarbu padaryti taip, kad vaikas ne siaip darytu ant puodo, o suprastu, kam to reikia. Reik, kad suvoktu, kad kai sisioja ne i puoda buna slapia ir nemalonu, tuomet jis prades suprasti kam to reik, bus motyvacija.
Esu girdejus, kad vaikai kurie tiesiog sodinami ilgai nesuvokia kam to reik, nesupranta, todel ilgai dar vis padaro i kelnes.

Viena moteriske internete rase, kad pradejo leisti vaika be kelniu namie vaiksciot, kai jis dare sisa, ji sakydavo: pisipisi. Vaikas suprato, kad kai sisioja tai vadinasi pisipisi ir pradejo sakyti kai darydavo, o ji atskubedavo su puodu. smile.gif
Visiems aisku savi budai taikomi, bet cia kaip pvz.
Taigi, jei silta namie tai leisk be pamperio arba visai be kelniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 26 sausio 2009 - 10:59