QUOTE(Raideles @ 2008 03 06, 14:41)
"Researchers at the US Concumer Products Safety Commision had reviewed death certificates in the United States from 1990 through 1997 and found 515 deaths of children under two who were placed to sleep in adult beds."
Na, gal aš kažką ne taip suprantu, bet čia yra citata iš knygos ir mano supratimu ji kalba apie tai, kad suaugusiųjų lovose per penkis metus mirė 515 vaikų iki 2 metų visose JAV. Nes nenurodyta, kad buvo imta kažkokia viena valstija, o kalbama apie United States. Čia mano supratimu yra pateikiamas absoliutus mirčių tėvų lovoje skaičius, ir išskiriamos dvi priežastys - užgulimas ir įstrigimas.
Jei rastum kitokios statistikos - labai norėčiau sužinoti.
Na, gal aš kažką ne taip suprantu, bet čia yra citata iš knygos ir mano supratimu ji kalba apie tai, kad suaugusiųjų lovose per penkis metus mirė 515 vaikų iki 2 metų visose JAV. Nes nenurodyta, kad buvo imta kažkokia viena valstija, o kalbama apie United States. Čia mano supratimu yra pateikiamas absoliutus mirčių tėvų lovoje skaičius, ir išskiriamos dvi priežastys - užgulimas ir įstrigimas.
Jei rastum kitokios statistikos - labai norėčiau sužinoti.
Aišku, žiūrėjome į tų pačių autorių, tačiau skirtingus šaltinius.
The conclusion that the researchers drew from this study was that sleeping with an infant in an adult bed is dangerous and should never be done. This sounds like a reasonable conclusion, until you consider the epidemic of SIDS as a whole. During the 8-year period of this study, 34,000about total cases of SIDS occurred in the U.S. (around 4250 per year).If 65 cases of non-SIDS accidental death occurred each year in a bed, and about 4250 cases of actual SIDS occurred overall each year, then the number of accidental deaths in an adult bed is only 1.5% of the total cases of SIDS.
kad vyras pas kita nepabegs- zinoma, negaliu but garantuota, bet beveik esu
matau kaip myli, matau kaip stengiasi, ka daro. bet apie tai gal irgi einam i kita tema padiskutuoti
puoseleju save del saves ir kitu moteru
bet apie tai irgi galim kitur pasneketi
))
beje, seimoje jauciuosi labai saugi, mylima, viskuo aprupinta. tik tai su MP nelabai risasi. MB mano vaiku daugiau neturi.
Papildyta:
o dar pridursiu, kad didesne rizika likti vienai tai, kuri yra vyrui pirma, jau geriau issiskyres vyras. gaila, kad manisskis toks nera. gal rimtai krausomes kur kitur pakalbet, nes cia tuoj bus nuo Rasmos

beje, seimoje jauciuosi labai saugi, mylima, viskuo aprupinta. tik tai su MP nelabai risasi. MB mano vaiku daugiau neturi.
Papildyta:
o dar pridursiu, kad didesne rizika likti vienai tai, kuri yra vyrui pirma, jau geriau issiskyres vyras. gaila, kad manisskis toks nera. gal rimtai krausomes kur kitur pakalbet, nes cia tuoj bus nuo Rasmos

QUOTE(soske @ 2008 03 06, 15:03)
kad vyras pas kita nepabegs- zinoma, negaliu but garantuota, bet beveik esu
matau kaip myli, matau kaip stengiasi, ka daro. bet apie tai gal irgi einam i kita tema padiskutuoti
puoseleju save del saves ir kitu moteru
bet apie tai irgi galim kitur pasneketi
))
Papildyta:

Papildyta:

nemanau kad turi itakos ar pirma ar desimta vyrui moteris

Tiesa pasakius mamos, aš siūlau paaugusius vaikus atiduot į savaitinius lopšeliu-darželius, žinokit ten užaugę vaikai labai savo mamas myli, ir užaugt užauga, nemiršta.
Dar... Kiek sutikau 40-45 metų moterų visų jų krūtis nutysusios tikrai labiau nei mano, nors tikrai reta kuri maitino. Be to maniškiam maitinimas tikrai netrukdė mylėtis, intymus santykiai tikrai visada buvo geri. Nelabai įsivaizduoju moters kuria susižavėtu maniškis, o jei į lovą nusiviliotu, nemanau kad paliktų gerą įspūdį, nesvarbu kokius stačius papus, lakuotus nagus ar velniai žin dar kokius prostitučių aksesuarus turėtu.
Rimtai nusišnekat ... Dar pasiūlykit vystiklius keisti kaip Viktorijos laikais, arba didžiuotis kad jūsų intymios vietos pusę metų vandens nematė
QUOTE(ragnez @ 2008 03 06, 16:27)
vat del to pliuso sau dar pasigincyciau... nes ir sau matau daugiau zindymo pliusu, negu minusu
bet ir apie tai jau buvo daug kartu kalbeta...

ragnez, as tau pritariu, ale situo atveju sunku kalbet apie MP pliusa mamai, nes maitinimu MP priesininkems tie pliusai virsta minusais (pvz, svori galima numest einant i sporto kluba - save parodai, kitus pamatai, nebutina maitinti, juolab jei maitini ilgam neiseisi...mylintis pienas bega, o gi vyrui taip svarbu papau grozis, o jei "neduosi" dar pas kita pabegs... ir atseit papai nukara nuo maitinimo ir neirodysi kad nenukara, nes visos kaimynes sako kad nukara.... ir pan).
Reishkia lieka akcentuot nauda vaikui, jos nepaneigsi, nebent esi protingesnis ir daugiau tyrimu ta tema atlikai nei visa PSO medikai
QUOTE(soske @ 2008 03 06, 16:17)
tai ash nesiginciju, sveika. ok, sveika. tiesiog nemanau kad taip jau super sveika ir nepakeiciama.
O ant kiek turi būti sveikiau, kad maitintum krūtimi?
Dar viena aršios MP šalininkės iliustracija, jautrių prašau nežiūrėti.
Rubensas, Roman Charity
Tėvas, paleistas iš ilgo įkalinimo, bemirštantis iš bado. Jį maitina krūtimi jo dukra, kuri neseniai pagimdė vaiką. Tai vienintelis būdas išgelbėti tėvo gyvybę.

QUOTE(Raideles @ 2008 03 06, 17:21)
O ant kiek turi būti sveikiau, kad maitintum krūtimi?
Rubensas, Roman Charity
Tėvas, paleistas iš ilgo įkalinimo, bemirštantis iš bado. Jį maitina krūtimi jo dukra, kuri neseniai pagimdė vaiką. Tai vienintelis būdas išgelbėti tėvo gyvybę.
Rubensas, Roman Charity

Gal kiek pakoreguosiu paveikslo istoriją. Tėvas Cimon'as įkalintas ir nuteistas mirti badu. Duktė Pero slapčia maitina tėvą krūties pienu, kad išgelbėtų jam gyvybę.
Paveikslo idėja: dukters meilė ir atsidavimas tėvui.
Beje Rubenso versija man pasirodė mažiausiai įtikinanti: tėvas visiškai neatrodo nusibadavęs

QUOTE(ragnez @ 2008 03 06, 14:58)
darai nelogiskas isvadas.
nestumas, gimdymas, zindymas, vaikai, motinyste placiaja prasme yra moteriskumo dalis: tai atsakymas i pirmaji tavo klausima, kaip vaikai susije su moteriskumu. taciau moteriskuma, buvima moterimi sudaro daug aspektu, vaikai - tik vienas is ju. niekur neteigiau, kad bevaike moteris yra vyras
nestumas, gimdymas, zindymas, vaikai, motinyste placiaja prasme yra moteriskumo dalis: tai atsakymas i pirmaji tavo klausima, kaip vaikai susije su moteriskumu. taciau moteriskuma, buvima moterimi sudaro daug aspektu, vaikai - tik vienas is ju. niekur neteigiau, kad bevaike moteris yra vyras

labai logiskas - moteris gali buti moteriska ir neturedama vaiku ( pvz Alma Adamkiene), o turedama vaiku moteris gali visiskai nebuti moteriska ( neskaitant naujuju metu baliaus, sijona per metus uzsidejau tik kelis kartus ir tai tik todel, kad dzinsai spaude zaizda, aukstakulniu jau seniai nepripazistu, daziausi itin retai, o vyriskama koletyve del lyties daznai net nebunu isskirta - bet as esu dvieju vaiku mama).
Moteriskumas ir motinyste - nera du privalomai tarpusavyje susije dalykai.
Lygiai taip pat kaip yra vyriskumas ir tevyste. Vyriskas vyras nebutinai bus teviskas, t.y mokes prieiti prie vaiku, jais uzsiimti.
QUOTE(Silvute @ 2008 03 06, 17:44)
labai logiskas - moteris gali buti moteriska ir neturedama vaiku ( pvz Alma Adamkiene), o turedama vaiku moteris gali visiskai nebuti moteriska ( neskaitant naujuju metu baliaus, sijona per metus uzsidejau tik kelis kartus ir tai tik todel, kad dzinsai spaude zaizda, aukstakulniu jau seniai nepripazistu, daziausi itin retai, o vyriskama koletyve del lyties daznai net nebunu isskirta - bet as esu dvieju vaiku mama).
Lygiai taip pat kaip yra vyriskumas ir tevyste. Vyriskas vyras nebutinai bus teviskas, t.y mokes prieiti prie vaiku, jais uzsiimti.
Tu čia nepaminėjai jokių moteriškų ar nemoteriškų savybių - aukštakulniai batelei ir sijonai su moteriškumu susiję tik tiek, kiek yra įsivaizduojamas moteriškumas, vienoje ar kitoje esančioje ar buvusioje kultūroje. Moterį daro moterimi būtent tai, kad ji yra potenciali motina. Visą kitą plepalai. Visuomenė suvokia kad būtent vienokie ar kitokie bruožai padės sėkmingai susilaukti ir išauginti palikuonis, būti gera mama, jie ir priskiriami prie moteriškų bruožų.
Pati save apibūdinai kaip nemoterišką moterį, bet teigi kad maitinimas krūtimi nieko su tuo bendro neturi

QUOTE(dange @ 2008 03 06, 17:33)
Beje Rubenso versija man pasirodė mažiausiai įtikinanti: tėvas visiškai neatrodo nusibadavęs 

tuo metu vaidzuojamuosiuose menuose buvo "madingas" toks zmogaus kuno formatas.
bandyk ziurek i paveiksla Rubenso epochos "vartotojo" akimis
QUOTE(Silvute @ 2008 03 06, 17:44)
kaip moterishkuma tamsta isskyrei tik moters isores dekora, t.y. moterishkuma tu sieji su tuo metu madoje esancia batu forma, sijonu, ar veido apipavidalinimu

kad geriau suprastum Byttes posta, pailiustruosiu, isivaizduok tokia moteri su aukstakulniais prailginta nosimi kad ir 19 a. Kinijoje, jos ****** kinai pavadintu lastomis, o tokia moterishke jiems prilygtu isgamai.
Ir Silvute, remiantis tamstos moterishkumo samprata, dauguma Tailando transvestitu yra tiesiog moterishkumo virsune

o vat pateiktas A. A pvz, kazi ar tinkamas, pirmoji ponia ne tik gerai atrodo, dar ji rupinasi savo seima, daug energijos atiduoda savo labdariniam fondui, vaikuciamsd ir pan.
QUOTE(bytte @ 2008 03 06, 19:00)
Tu čia nepaminėjai jokių moteriškų ar nemoteriškų savybių - aukštakulniai batelei ir sijonai su moteriškumu susiję tik tiek, kiek yra įsivaizduojamas moteriškumas, vienoje ar kitoje esančioje ar buvusioje kultūroje. [B]Moterį daro moterimi būtent tai, kad ji yra potenciali motina. Visą kitą plepalai. Visuomenė suvokia kad būtent vienokie ar kitokie bruožai padės sėkmingai susilaukti ir išauginti palikuonis, būti gera mama, jie ir priskiriami prie moteriškų bruožų.
musu kulturoje, tai ganetinai susije su moteriskumu - ne patys savaime grynai aukstakulniai ir sijonai, bet apsirengimas. Lygiai taip kaip rubenso epohoje moteriskumas buvo siejamas su apvaliomis formomis.
Lygiai taip pat musu visuomeneje vyrauja manekeniu -anoreksikiu kultas - kuo plonesne,tuo labiau i ja atkreipiama demesys, pasakojama "sekmes" istorija ir uzdirbami honorarai, nors visiems aisku, kad daznai su tokia figura kyla dideliu problemu norint susilaukti ir isnesioti kudiki.
QUOTE(bytte @ 2008 03 06, 19:00)
Pati save apibūdinai kaip nemoterišką moterį, bet teigi kad maitinimas krūtimi nieko su tuo bendro neturi
, kažkaip ar sau neprieštarauji
.

maitinimas krutimi tikrai neturi nieko bendro su moteriskumu. Krutine, jeigu jinai pateikiama tinkamai gali buti moteriskumo zenklas (tai net nuo dydzio nepriklausi), bet tikrai tik labai maza dalis zmoniu ziuredama i moters krutine galvoja apie tai, kaip jinai ja maitina kudiki - na nebent tie, kurie siuo momentu su tuo asmeniskai susiduria.
QUOTE(g00te @ 2008 03 06, 19:15)
kaip moterishkuma tamsta isskyrei tik moters isores dekora, t.y. moterishkuma tu sieji su tuo metu madoje esancia batu forma, sijonu, ar veido apipavidalinimu

ne tik dekora, bet elgesi, rasiau, kad vyriskoje kompanijoje vyrai manes daznai net nepastebi.
kad geriau suprastum Byttes posta, pailiustruosiu, isivaizduok tokia moteri su aukstakulniais prailginta nosimi kad ir 19 a. Kinijoje, jos ****** kinai pavadintu lastomis, o tokia moterishke jiems prilygtu isgamai.
bet ir toje pacioje Kinijoje vyravo standartai, kaip atrodo moteriska moteris.
Pvz, kodel Japonijoje budavo zalojamos mergaites nuo pat gimimo ir joms tvarstomos pedos, kad neaugtu... tai buvo laikoma grozio ir moteriskumo zenklu.
Arba geisos.
Lygiai taip pat, kaip dabar pas mus moteriska moteris yra neisivaizduojama be tam tikros aprangos ( pvz dazniausiai kerzai tam netinka), makiazo, elgesio manieros ( keiksmazodziai arba pakeltas tonas netinka) ir t.t.
Ir Silvute, remiantis tamstos moterishkumo samprata, dauguma Tailando transvestitu yra tiesiog moterishkumo virsune 

prie isvaizdos as priskyriau ir elgesi + minejau lyti.
MOTERIS - gali buti moteriska, gali buti ne.
MOTERIS gali buti motiniska, gali buti ne.
MOTERIS gali kartu buti ir moteriska, ir motiniskai, bet tai nera butina, privaloma ir negincijama, kaip kad raso, pvz Ragnez.
o vat pateiktas A. A pvz, kazi ar tinkamas, pirmoji ponia ne tik gerai atrodo, dar ji rupinasi savo seima, daug energijos atiduoda savo labdariniam fondui, vaikuciamsd ir pan.
na, jinai man yra moteriskumo pavyzdys,bet vaiku jinai neturi, nes mano klausimas butent ir buvo, "kas bendro tarp vaiku ir moteriskumo?"
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2008 03 06, 15:27)
ka tu vadini motinyste?