Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

QUOTE(Silvute @ 2008 03 07, 09:40)
As rasiau, kad pati lytis  nevaidina tokio vaidmens gyvenime, t.y pati lytis savaime ( ar tam tikru  organu turejimas neduoda nei moteriskumo, nei motiniskumo, tai yra tik viena is daugelio sudedamuju daliu.

taip. fiziniai (gimdos ir krutu turejimas) ir isoriniai (isvaizda, apranga) pozymiai yra maziau svarbus dalykas. manau, moteriskuma lemia tai, kaip jautiesi. man, pvz., reikejo viena kudki prarasti (du jau buvau pagimdziusi ir ismaitinusi krutimi iki metu), kad supasciau, ka man reiskia buti moterimi, suvokti ir iki galo pajusti savo moterisko kuno ir dvasios galia - dabar jau noreciau pagimdyti mergaite... nes manau, kad zinociau, ka jai papasakoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 07 kovo 2008 - 10:17
QUOTE(Silvute @ 2008 03 06, 22:35)

gamtoje yra naturalu tai, kad patinas sueda savo jauniklius.
Naturalu tai, kad dalis patinu nesirupina savo atzalomis.
Naturalu tai, kad skirtingose rusyse vien tik lytis lemia tavo dominuojancia padeti pries kita lyti ( pvz hienu buryje vadovauja pateles)
Naturalu tai, kad svarbiausi yra stipriausieji... jie vadovauja, jie pirmi eda, jie turi pirmumo teise poruotis... na galu gale jie turi daugiau galimybiu islikti
...
Tu tikrai nori, kad tai butu naturalu ir zmonem?

tu esi neteisi. žmonės savo genetika ir išsivystymu yra artimiausi šimpandzėms. todėl mums reikėtų kaip ir į jų bendruomenes ir gyvenimo įpročius pažvelgt, o ne į hinų ar žiurkių biggrin.gif , kurie psichiniu ir fiziniu išsivystymu yra kur kas toliau nuo mūsų. taigi: šimpandzų patinai neėda jauniklių (juolab nežudo savo jauniklių), o juos globoja gyvendami bendruomenėmis, saugo pateles ir jauniklius nuo priešų, aprūpina juos maistu. patelės gimdo jauniklius, prižiūri juos, žindo. jei kuri patelė žūva, neretas atvejis, kad jos žindomą jauniklį "įsivaikina" kita patelė.
taigi visi jų santykiai, ir gyvenimas primityviąjam lygmeny yra labai panašūs į žmonių. tik tiek, kad žmonės turi kultūrines apraiškas. bet absurdas jas iškelti aukščiau už gamtinę prigimtį.
todėl man tai juokas ima skaitant kalbas apie "nemoteriškas" moteri, nes jos apsirengė kelnėm, nusikirpo plaukus ir nemoka pasidaryt makiažo. nu nelogiška visa tai. nuo to juk ji nepraranda savo prigimtinės lyties ir savo gamtinės paskirties - gimdyti ir žindyti.
Papildyta:
As rasiau, kad pati lytis  nevaidina tokio vaidmens gyvenime, t.y pati lytis savaime ( ar tam tikru  organu turejimas neduoda nei moteriskumo, nei motiniskumo, tai yra tik viena is daugelio sudedamuju daliu.
Cia tas pats. kas sakyti, kad visi vyrai yra prievartautojai, nes turi tam reikalinga "daikta".

nu jetau, kaip tai nevaidina???????? lotuliukas.gif kaip tai organų turėjimas neduoda moteriškumo???? lotuliukas.gif nu va, vyras neturi moteriškų organų, už tai jis yra vyras. jei jis turėtų gimdą ir krūtis - būtų moteris. jei moteris prarado dėl kokių priežasčių gimdą ir krūtis, tai yra nelaimė, ir daugiau išimtis, negu taisyklė. nereikia čia kišti kraštutinumų.

ir dar na pasakyk, man, kokios sudedamosios dalys sudaro moterį (jei jau sakai, kad lytiniai organai, viena iš NEDAUGELIO sudedamųjų dalių), o kokios vyrą?
Atsakyti
man maitinimas krutimi neatrodo nereikalingas, bet man jisai neatrodo toks svarbus, kad griuk mirk, bet maitink, nes kitaip bus sakes.
Ir tuo menesius, kol maitinau savo pienu mazaja, tikrai nesijauciau moteriska. Jauciausi karve, kurios tikslas yra tureti pieno. Reliari mityba, skysciai, poilsio rezimas, vitaminai.... viskas tik tam, kad butu pieno.

bet gamtoje tai yra. O i gamta atsigrezti siuliai pati. Mano nuomone yra tokia - kad visa tai kas yra naturalu gamtoje, neturetu buti  naturalu zmogui, jisai neturetu buti valdomas tik instinktu.
o tamsta skaityti mokate? As rasiau, kad pati lytis  nevaidina tokio vaidmens gyvenime, t.y pati lytis savaime ( ar tam tikru  organu turejimas neduoda nei moteriskumo, nei motiniskumo, tai yra tik viena is daugelio sudedamuju daliu.
Cia tas pats. kas sakyti, kad visi vyrai yra prievartautojai, nes turi tam reikalinga "daikta".

tai kiek tas maitinimas svarbus? svarbesnis uz nagus ir papus ar nea? Cia gi visa diskusija, pastaruoju metu, paremta spangimais apie aukstas materijas, apie tai ir yra. Tai ar svarbesnis?
Na o maitinimais tikrai gali buti visoks, gali buti labai lengvas, gali but sunkesnis, vienos mamos aukojasi daugiau, kitoms ir aukotis nereikia, viskas savaime ir naturalu.

Nu atleisk, bet man rods tamsta gincijies tam kad gincytis, kartais naudoji tuos pacius argumentus pagrist skirtingiems argumentams, gyvunu pasauli si karta tikrai pirmoji pateikei kaip pvz, as tik papriestaravau, kad is ano pasaulio pasirinkai sau tinkamus pvz. Lyties savoka irgi naudoji kazhkaip supainiotai, tai svarbi, tai nesvarbi gi pvz "organa" gali tureti ir moterys - medikai prisiuva, tai kaip, tos moterys - potencialios prievartautojos? aj, susideliok pati sau tashkus ant "i".
Atsakyti
Silvute būtent dėl tavo požiūrio į maitinimą ir jauteisi kaip melžiama karvė maitindama savo vaiką. Jei maitinimą MP truputi kitaip sau traktuotum, tai ir kankintis būtų nereikėja. Nei viena MP šalininkė neteigia kad reikia aukotis ir trūks plyš maitinti, o būtent bando pasakyti, kad maitinimas yra labai natūralus dalykas ir natūraliai jį vertėtu priimti, tuomet ir problemų su maitinimų tik tiek kiek mūsų visuomenė sukelia (nėra kur, reik į darbą, teta pasibaisės netyčia žindyvę pamačius).
Apie maitinimą taip, kaip tu, mano mama kalbėjo ir kitos jos bendraamžės, bet kai pamatė kaip natūraliai aš maitinau, pakeitė savo nuomonę. Taip pat pakeitė nuomonę viena jauna mama - antrą vaiką ji maitino MP, ir kažkaip problemų su pienu nebuvo, o va su pirmuoju atvargo mėnesį ir tiek.
Nematau nieko baisaus maitinime ir vyresnių vaikų, nors tu mušies į krūtinę kad durnės tos kurios maitina vyresnius nei metai vaikus. Kaip tai baisu ir bla bla. O tiesa pasakius, aš manau, jei savo dukros būčiau nemaitinus, tai dabar turėčiau ligų maišelį, o ne sveiką mergaitę. Kadangi ji nepriėmė ir nevirškino nieko išskyrus mano pieną, todėl net nesiruošiau nutraukti suėjus metams, kai MP nebeprivalgydavo, bėdos grįžo. Taip kad su tokiu požiūriu kaip tavo, būčiau nuprotėjus visus metus vien MP maitindama. Mano akimis, tai natūralus procesas, jei jo moteris atsisako, vadinas su požiūriu į save kaip į moterį kažkas netvarkoj.
Savo teiginiais manau pati neigi savo nuomonę, viena pagrindus - kitą paneigi. O aiškindama kad mes kultūringi, atitolę nuo gyvūnijos smarkiai klysti (diskaveri vertėtu pažiūrėt, lengvai žiūris, daug informacijos) - gyvūnai išauginti nelaisvėj taip pat nemaitina savo vaikų, visai kaip jūs susivaržytos visuomenės įdiegtų dogmų...
Na o soskės paskaičius, susidaro nuomonė kad ji visai dar nesusiformavus kaip asmenybė ir nesiruošia to daryt, dar gi tuo didžiuojas.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 07, 12:18)
nu jetau, kaip tai nevaidina????????  lotuliukas.gif kaip tai organų turėjimas neduoda moteriškumo????  lotuliukas.gif nu va, vyras neturi moteriškų organų, už tai jis yra vyras. jei jis turėtų gimdą ir krūtis - būtų moteris. jei moteris prarado dėl kokių priežasčių gimdą ir krūtis, tai yra nelaimė, ir daugiau išimtis, negu taisyklė. nereikia čia kišti kraštutinumų.

lorganu turejimas neduoda moteriskumo - tam tikri lytiniai organai suteikia lyti. Tu esi moteris arba vyras pagal lytinius organus, pagal lyti. Bet tam kad butimei moteriska, neuztenka buti moteriskos lyties.
QUOTE(ingalp @ 2008 03 07, 12:18)
ir dar na pasakyk, man, kokios sudedamosios dalys sudaro moterį (jei jau sakai, kad lytiniai organai, viena iš NEDAUGELIO sudedamųjų dalių), o kokios vyrą?

tai, kad individas yra moteris, apsprendzia lyties organai. Bet jie patys savaime negarantuoja, kad moteris yra moteriska ar motiniska.
Visos, kurios pagimde vaikus turi gimdas, bet visas pavadinti motiniskomis as negaliu, nes dalis vaikus gimdo del pasalpu, dar is dalies yra atimtos motinystes teises, dar dalis nuzudo savo gimusius vaikus - tai ar jos visos yra motiniskos tik todel, kad turi gimda ir krutis
Atsakyti
Nu va matai, bytte, ir tu isitraukei, o gi sakei, nori maitina, nori nemaitina...
vat cia ir visas reikalas, kai paskaitai del kokiu priezasciu nemaitina doh.gif - arba visishka tamsuma ir neisprusimas arba atseit "siuolaikines emancipuotos moters" gyvenimo budas trugdo, arba dar baisiau - nagai ir papai. Juokas pro asaras.

tai Silvute tai kiek tai maitinimas svarbus? ar svarbesnis uz mamos karjera arba mokslus? Svarbesnis uz pasilinksminimus, naktibarius, pagerima ir parukyma? Svarbesnis uz papu grozi? kas cia dar buvo pavardinta kaip argumentai... g.gif aaa, uz makiaza, pedikiura, manikiura, moterishka moterishkos moters isvaizda? uz moteri fantastishka ir "visada pasiruosusia" meiluze?

tikslingai nekalbu apie moters sveikata, as aukociau del vaiko savo sveikata, taciau manau, kad sitoje vietoje mano isitikinimai "perlenkti" - ir motina, ir kudykis vienodai svarbus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 07 kovo 2008 - 15:02
QUOTE(g00te @ 2008 03 07, 14:52)
Nu va matai, bytte, ir tu isitraukei, o gi sakei, nori maitina, nori nemaitina...
vat cia ir visas reikalas, kai paskaitai del kokiu priezasciu nemaitina  doh.gif - arba visishka tamsuma ir neisprusimas arba atseit "siuolaikines emancipuotos moters" gyvenimo budas trukdo, arba dar baisiau- nagai ir papai. Juokas pro asaras.

Aš ten su sarkazmu rašiau - nori nemaitina, nori neaugina (į vaikų namus atiduoda), juk teisiškai teisios.
Mane nustebino ,kad jau trečia tema, kažkaip tolerantiškas požiūris į nemaitinančias jau dingo hihihi.gif . Suprantu ko maitinančios taip įsitraukusios, na bet tos kurios nemaitina kad taip ardos g.gif , vienas paaiškinimas - pačios sau bando įrodyt kad yra teisios g.gif .
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2008 03 07, 15:02)
Aš ten su sarkazmu rašiau - nori nemaitina, nori neaugina (į vaikų namus atiduoda), juk teisiškai teisios.
Mane nustebino ,kad jau trečia tema, kažkaip tolerantiškas požiūris į nemaitinančias jau dingo hihihi.gif . Suprantu ko maitinančios taip įsitraukusios, na bet tos kurios nemaitina kad taip ardos g.gif , vienas paaiškinimas - pačios sau bando įrodyt kad yra teisios g.gif .

Pataikei i desimtuka, bet jos nei uz ka sito nepripazins..
Del tolerancijos, eee ne toj vietoj moterys sugalvojo pritarimo ieshkot, reikejo kokiam Delfyje i bloga parasyt, arba kokiam Cosmopolitane apie tai pakalbet, tikrai butu radusios daugiau pritarianciu..
o cia SMe mat... lotuliukas.gif gi publika cia rinktine..
Atsakyti
Ir tuo menesius, kol maitinau savo pienu mazaja, tikrai nesijauciau moteriska. Jauciausi karve, kurios tikslas yra tureti pieno. Reliari mityba, skysciai, poilsio rezimas, vitaminai.... viskas tik tam, kad butu pieno.

Zinau ta posaki, kaip atrodau, taip ir jauciuosi... Matyt tokia ir esi, jei taip jautiesi, nors karves ir tos pienas ne vienintelis tikslas... Ir isvis, gaila man jusu, jei prilyginat save karvems. Nu ir suvokimas doh.gif doh.gif
Atsakyti
As tai manau, kad cia kiekvienos reikalas ir seimos sprendimas- matint ar nemaitint, ir tikrai nemanau kad tos kurios nusprendzia nemaitint nusipelno paniekos. mes turim skirtingas nuomones ivairiais klausimais, taigi ir sitoj situacijoj kiekviena renkasi sau priimtina varianta. kiekviena mama nori savo vaikui gero, ir tas geras, nera tik pienas, nei viena nenori pakenkt vaikui, ir neturetu jaustis kalta, kai nusprendzia nemaitint. laikykites visos ir sekmes jums!

P.S. apie karves ir t.t. pasakymu manau neturetumem suprast tiesiogiai, kad atseit jei jaucias kaip karve, tai tokia ir yra, tiesiog jauciasi blogai ir tiek, o jei jauciasi blogai, reik daryt kad butu gerai, jei tai bus sprendimas nebemaitint- valio, nes cia tik tos moters reikalas.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2008 03 07, 15:18)
Silvute būtent dėl tavo požiūrio į maitinimą ir jauteisi kaip melžiama karvė maitindama savo vaiką. Jei maitinimą MP truputi kitaip sau traktuotum, tai ir kankintis būtų nereikėja. Nei viena MP šalininkė neteigia kad reikia aukotis ir trūks plyš maitinti, o būtent bando pasakyti, kad maitinimas yra labai natūralus dalykas ir natūraliai jį vertėtu priimti, tuomet ir problemų su maitinimų tik tiek kiek mūsų visuomenė sukelia (nėra kur, reik į darbą, teta pasibaisės netyčia žindyvę pamačius).

as ne del savo poziurio i maitinima jauciausi kaip melziama karve, o del pacios situacijos. Nevisda maitinimas yra naturalus dalykas. Antras vaikas gime neisnesiotas - apie koki maitinima krutimi galima buvo kalbeti kai pirmas savaites visas maitinimas ejo per zonda... o veliau kruties taip ir neeme. Tai keturis menesiu as ir buvau melziama karve - atsisedi su pientraukiu ir stengiesi istustinti krutis, tik piena ne i supirktuve atiduoti , o vaikui. Ir dar sulauki kitu komentaru, kaip tu cia taip vaiko pati nemaitini.

QUOTE(g00te @ 2008 03 07, 15:52)

tai Silvute tai kiek tai maitinimas svarbus? ar svarbesnis uz mamos karjera arba mokslus? Svarbesnis uz pasilinksminimus, naktibarius, pagerima ir parukyma? Svarbesnis uz papu grozi? kas cia dar buvo pavardinta kaip argumentai...  g.gif aaa, uz makiaza, pedikiura, manikiura, moterishka moterishkos moters isvaizda? uz moteri fantastishka ir "visada pasiruosusia" meiluze?

Uz visus isvardintus dalykus maitinimas yra svarbesnis tik tol, kol nesukelia paciai mamai psichologiniu problemu, nes tada jau ir pats kudikis nuo to kencia
QUOTE(g00te @ 2008 03 07, 15:52)
tikslingai nekalbu apie moters sveikata, as aukociau del vaiko savo sveikata, taciau manau, kad sitoje vietoje mano isitikinimai "perlenkti"  - ir motina, ir kudykis vienodai svarbus.

o tu manai, kad pati be sveikatos galetum kudikiu pasirupinti.
Man tas klausimas buvo du kartus iskiles. Abu kartus nusileidau mediku nuomonei, kad mano svaikata yra svarbesnes, negu kad kudikio zindymas.
Atsakyti
hmm.. na ir diskusija.. Moteris, moteriskumas.. Zinote, as maitinu krutimi jau antra vaika, bet niekada savo samoneje nepriskyriau saves moterims.. Kazkoks briedas - as esu as, koks cia skirtumas, kokia lytis?

Galiu beveik viska, ka gali vyrai (na atsistojus sisiot sunkoka..), jei tik noriu.. Vaikus gimdau - todel, kad noriu... Prie ko cia lytis? Kita moteris buna tookia kale savo vaikams, kad zodziu truksta, o kitas vyras vaikus maziukus naslaicius augina..
Atsakyti