QUOTE(bytte @ 2008 03 10, 23:15)
Nemažai nemaitinančių turėtu pasijaust užspęstos į kampą - va nemaitinai, tai tavo vaikas užaugs kvailesnis, ligotesnis... Todėl nemaitinančios gan skaudžiai reaguoja į šiuos pasisakymus, lygiai kaip ir maitinančias žeidžia, kai manoma kad jos aukojasi dėl vaikų visko atsisakydamos.
nei jos taip jaučiasi, nei ką. Nei aš galvoju, kad "aukojuos dėl vaikų visko (KO?) atsisakydama"
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 03 11, 00:17)

pirmo pati nemaitinau,o ir visai to nenorejau.Antra maitinau- galiu pasakyt,kad vis gi daug geriau paciai maitint.Vaikas guvesnis,sveikesnis,labai anksti pradejo kalbet,sedejo 6men,tuo tarpu kai pirmasis pradejo sedet,jei neklystu,tik 8men.Ir t.t.Aisku esi daug labiau priristas prie vaiko,bet nenorincioms maitint siulau pameginti tai bent 1menesi.Kad vaikas gautu pati sveikiausia piena.Beje,antra syki buvau tvirtai apsisprendus nemaitint,o isejo taip,kad net iki 9.5men maitinau
Tai kad mamos ir susieja - žindomas, tai greičiau pradeda vaikščioti ar kalbėti.

Man tai atrodo, kaip vaiko prigimtis nulemia, taip ir yra.
Žindžiau pirmąjį iki 1,5 metų, o vaikščiot pradėjo vos ne 2 metų, kalbėt dar ir 5 nekalba.
Tiesiog turit sveiką vaiką ir valio.
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 11, 12:56)
del visko. man pirmas menuo buvo tragiskas. toliau keli menesiai buvo sunkus. dabar - gera ir lengva.
patirtis daro savo - dabar jau zinau kad noriu antro vaikelio. ne dabar, bet kazkur svajose jam vieta yra. ir trecio irgi, bet jau cia ne mano valioj viskas

kai buvo sunku - atrode kad tai nesibaigs. kai buvo pirmi menesiai, kartojau, kad noriu kad paaugtu vaikas, nes buvo sunku. rodes, visad bus sunku. na, vaikai skirtingi, mamos irgi, ai vienom su mazais sunku, kitom su uzgtelejusiais. dabar - kitos bedos, bet pripratau, megaujuos, myliu

dabar zinau, kad sunkumai - laikini.
del to maitinimo patogumo/nepatogumo. man asmeniskai tikrai buvo nepatogiau nei maitint buteliuku. tikrai buvau slapia pienuota, pastoviai i liemenele kol maitinu (apie valanda ir vistiek neistraukia, nes tinginys) isikisus merliu, nes traukia po biski, pasisuka, antspenis nukrenta, pienas pro sona

ir kaledu foto su vaiku ant papo ir merlium nutysusiu

ir naujuju

jauciaus tokia suvarzyta...ir tikrai nebuvo patogu
Matai, tavo buvo tinginys. Vėl kitaip. Gal tuomet butelaitis ir išeitis. O manieji - kaip erkės buvo

- įsikerta ir lupa lupa, kol išsipūtę nukrenta nuo krūties

Tokiems nespėčiau paruošti mišinuko, užsirėktų. Nes kai užnorėdavo, tai tą pačią sekundę ir duok. Tai labai lengva buvo - tik pasimuistau, ir vaikas jau ramus
Pamenu, dviejų mėnesių buvo vaikas, kai susidūriau su viena gydytoja. Kad šaukė ant manęs, kodėl maitinu savo vaiką tik papu

Sakė, mažakraujystę vaikui įtaisysiu. Matyt, rėmėsi savo patirtimi. O mano patirtis tai buvo tokia - iki 6 mėn vien tik MP, po to pradėjau duoti papildomai tyrelių. Tiesa, visą laiką gerėm multitabs vitaminus. Mažakraujystės nematyt jau 5 metus, tfu tfu tfu...
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...