Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 16:16)
tai prasiau duoti kitos mamytes pienuko jai dar ligonineje, tai atsakymas - is kur gali buti tikra, kad ta kita mamyte neserga kokiomis baisiomis ligomis

atsiprasau uz off topic'a...

pirma, donores piena galima ir reikia pasterizuoti. (pvz uzvirinant) taip, "gyvosios" daleles zus - leukocitai ir pan. taciau maistine verte isliks. 4u.gif
antra, vaikai verkia ne vien del maisto trukumo (kaip tu pati puikiai zinai) 4u.gif
trecia, tai, kad pienas atsirado 3 para po gimdymo, yra absoliuti norma. tavo dukra misinio gavo, greiciausiai, be reikalo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:18)
nemaciau tokiu palyginimu.
jei moteris ryztasi normalu, sveika dalyka keisti prastesniu uz norma to dalyko pakaitalo, ji turi tureti rimta priezasti... ypac, kai ji toki apsisprendima deklaruoja net nepatyrusi normos.
tuo labaiu, kad toks apsisprendimas turi rimta poveiki ne vienam asmeniui (motinai), bet dviems (motinai ir kudikiui), kuriu vieno (kudikio) fizine ir dvasine sveikata yra beveik visiskai priklausoma nuo kito (motinos) samoningumo ir geranoriskumo.

permazai ten paboldinai, ten eina visi zodziai apibudinantys ta su kuo sulyginama wink.gif

o del priezasciu - kiekvienam priezastys savos yra svarbios ir niekas negalim nusprest ar kito zmogaus priezastis rimta wink.gif

beje, kokia bloga itaka misinys daro vaikui? leciau vystos? bloga sveikata buna? nei velnio galiu drasiai sakyt. manasis vaiksto nuo 8,5 men, auga puikiai, nenutukes, judrus, valgo viska ta ka as valgau.

siulyciau biskiuka labiau savo reikalu ziuret o ne skaiciuot kiek rimtu priezasciu turi vienas ar kitas zmogus vienam ar kitam sprendimui priimti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 16:21)
Man tikrai nereikia mirksiukas.gif Pakankamai gerai išstudijavus

O tu tikrai studijavai kaip maistas, kurį mama suvalgo, per pieną veikia kūdikio virškinimo sistemą ir t.t. ? Gal galėtum daugiau papasakoti?
Atsakyti
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 16:26)
beje, kokia bloga itaka misinys daro vaikui?

paklausiu kitaip: o kokia NAUDA teikia misinys tavo kudikiui? be to, kad isgelbsti nuo bado?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 25 vasario 2008 - 16:27
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 17:25)
atsiprasau uz off topic'a...

pirma, donores piena galima ir reikia pasterizuoti. (pvz uzvirinant)  taip, "gyvosios" daleles zus - leukocitai ir pan. taciau maistine verte isliks. 4u.gif
antra, vaikai verkia ne vien del maisto trukumo  (kaip tu pati puikiai zinai) 4u.gif
trecia, tai, kad pienas atsirado 3 para po gimdymo, yra absoliuti norma. tavo dukra misinio gavo, greiciausiai, be reikalo  4u.gif

nu gal as geriau zinau - su reikalu ar be ji to misinio gavo, kai vaikas klykia, o pieno net spaudziant ne lasiuko ner - o pamaitinus misinuku ramiai uzmigo - visgi reikejo jai jo, o virintas donores pienukas praranda ir naudingas medziagas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:29)
4u.gif
Papildyta:

paklausiu kitaip: o kokia NAUDA teikia misinys tavo kudikiui? be to, kad isgelbsti nuo bado?

ne ne, nereik zydiskai wink.gif i klausima klausimu neatsakinekim wink.gif
kadangi gi misinys yra vos ne nuodas, blogis. jis nera toks kaip pienas, bet artimas pienui.
beja, kaikuriu mamu pienas vaikui blogiau nei misinys, jei pieno truksta arba jam alergija yra wink.gif
Atsakyti
o del priezasciu - kiekvienam priezastys savos yra svarbios ir niekas negalim nusprest ar kito zmogaus priezastis rimta wink.gif

na šiaip iš žindymo / nežindymo motyvų galima spręsti apie moters subrendimą / nesubrendimą motinystei.
man asmeniškai moteris, kuri nežindo dėl "papų nutįsimo" neatrodo pakankamai morališkai subrendusi auginti vaikus.
Atsakyti

drinks_cheers.gif

QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:29)

Jei nepastebėjai , tai dar vaikai nuo mišinuko ir auga normaliai ir vystosi normaliai mirksiukas.gif

Oi moterys nebūkit juokingos, gėda man jau šitą temą skaityt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lili78: 25 vasario 2008 - 16:39
Gėriau bromokriptiną, bet visai dėl kitų priežasčių, nėra šis vaistas toks jau nekaltas 4u.gif beje, vienas gyd. minėjo, kad jis skiriamas ypatingais atvejais, kai moteris NEGALI maitinti, o ne dėl to, kad susigalvojau nebemaitinti.

Dėl kakučio smile.gif nereikia ten po pasilenkus uostyt, juk kai jaučiasi, tai jaučiasi
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 16:35)
drinks_cheers.gif
Jei nepastebėjai , tai dar vaikai nuo mišinuko ir auga normaliai ir vystosi normaliai mirksiukas.gif

tai zinoma, va neseniai per "discovery" laida ziurejau, kaip zmogus su dirbtine koja i kalnus lipa ir siaip gyvena visaverti gyvenima 4u.gif zinoma, kai jau neturi kojos - nelieka kito pasirinkimo. o ar sutiktumet sveika koja keisti i dirbtine?
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 25, 16:34)
na šiaip iš žindymo / nežindymo motyvų galima spręsti apie moters subrendimą / nesubrendimą motinystei.
man asmeniškai moteris, kuri nežindo dėl "papų nutįsimo" neatrodo pakankamai morališkai subrendusi auginti vaikus.

o cia tavo reikalas del ko ji nezindo? wink.gif
as kalbu apie tai, kad kaip bebutu - nei viena neturi teises viesai zemint (tai dabar daroma) tos, kuri maitint nenori. nei viena negali sprest ar ji gali but gera mama ar ne wink.gif

QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 16:40)
tai zinoma, va neseniai per "discovery" laida ziurejau, kaip zmogus su dirbtine koja i kalnus lipa ir siaip gyvena visaverti gyvenima  4u.gif  zinoma, kai jau neturi kojos - nelieka kito pasirinkimo. o ar sutiktumet sveika koja keisti i dirbtine?

tau dar nejuokingi tavo palyginimai?
reiskias misiniais mes vaikus darom invalidais. protinga tu ziuriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 16:29)
nu gal as geriau zinau - su reikalu ar be ji to misinio gavo, kai vaikas klykia, o pieno net spaudziant ne lasiuko ner - o pamaitinus misinuku ramiai uzmigo - visgi reikejo jai jo, o virintas donores pienukas praranda ir naudingas medziagas mirksiukas.gif

paryškinta - analogiška mano situacija, tik skirtumas tas, kad mano vaikas mišinuko gavo trečią parą apie 5 ml, priešpienio visiškai neturėjau schmoll.gif bet džiaugiuosi, kad ištvėriau galima sakyti be mišinuko iki šiol

Aš iš kitos pusės pažiūrėsiu... sakot, kad maitinančios krūtimi mamos smerkia tas, kurios maitina mišinukais? Mano atveju, jau priešingai, susiduriu su tokiais žmonėmis, deja, iš savo tarpo, kurie į mane žiūri kaip į kokį eksponatą: "Tu dar maitini???" blink.gif Atrodo, kad turiu teisintis, kodėl dar vis maitinu, ir dar pasididžiuodamos, sako, kad maitino net 1-3 mėn., o vaikas sveikas drūtas, bet juk ne tame esmė, esmė požiūryje
Atsakyti