Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 17:29)
as viena is tokiu lotuliukas.gif  - mes gyvenam kieme (aisku, kol neto neturejau blush2.gif ), del kelimosi nesutinku - turi mazoji sugebejimu pati susirasti ir pazysti, kai miego noriu, net neprabundu, vai jei reiktu misini duoti - tikiu kad tektu keltis unsure.gif

o va misinio nakti nereik duot wink.gif

QUOTE(Meina @ 2008 02 25, 17:37)
taip, sutinku dėl artumo wub.gif bet keltis pasiimti vaiką iš lovytės arba tiesiog miegoti kartu nėra taip jau sunku

as nesakau kad tai minusas ir sunku, bet as kai reik atsikelt kad paglostyt maziuka (tai darau kasnakt - ipratom taip), tai manau kad ner labai lengva smile.gif

QUOTE(Sigita23 @ 2008 02 25, 17:44)
As nemaitinau ne del to kad nenorejau, bet del to kad taip susikloste. Valge MP tik 2 savaites. Nesu nei uz nei pries. Nesmerkiu nei vienu nei kitu.
Bet, brangioji ruta-vyshnia, truputi pati "kramtyk" ka rasai. Paryskinau raidonai kas man itin uzstrigo!!! Jei tu kazkieno krutuma izvelgei, izvelgiau ir as Tavaji!!!

siaip tai as pati misini duodu. paziurek i viska paprasciau, jei ka. ir jei tokie dalykai privercia man asmeniskai tokius grubumus rasyt apie to kas kalbama kramtyma, tai kazkaip keista daros. nes as asmeniskai tau nieko netaikau.
Papildyta:
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 17:52)
bet juk taip yra, daznai, bent jau maniske prabunda tik kad isitikinti, kad as salia, apzioja, pora kartu patraukia ir vsio - parpia, va is buteliuku maitinami - jei valgyt nesinori - parpia ramus lotuliukas.gif

matai, nepatiko juoko formoj gumos gabalu pavadinau soske smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 16:58)
kad ziuriu tu neis tos puses skaitai ka rasau...
as nerasiau kad AS jauciu smerkima, o tu cia puoli taip wink.gif zodziu, ner ka su tavim rasytis - neskaitai visko iki galo wink.gif

kaip bebutu sunku patiketi, skaitau labai atidziai ir analizuoju smile.gif

tu juk neturi nuostatos "vaiku dar neplanuoju, bek kai suplanuosiu, tai tikrai nezindysiu, todel man dabar parasykit, kokiais vaistais sustabdyti laktacija po gimdymo ir tt..."
bandei zindyti, susidejo daug problemu, todel nustojai. bet BANDEI. ir supantu, kad tau skaudu su tuo susitaikyti. ypac kai islenda tokia ragnez ir ima kalti i jau tarsi nurimusias po neskmes smegenis - misinys tai PAKAITALAS, antrarusis dalykas. zindymas - NE TOBULYBE, o NORMA...
juk daug lengvaiu nusiraminti, kai gali pasakyti sau - na taip, as stengiausi. esu netobula. tik eiline normali moteris. nes jei zindymas - tobulybes virsune, tai misinys - normalu. ir guodiesi mintimi, kad tai normalu, daug kas taip daro, ir vaikai uzauga sveiki ir tt.

bet ateina ragnez ir vel paleidzia ezi i smegenis: jei zindymas yra norma, tai nezindymas yra ... zemiau normos? tokia nuostata sunku suvirskint tiesa? net ir tada, kai pati rasai apie "gumos gabalus"...

kodel visa tai rasau?
nes manau, kad i zindyma, kaip ir i daugeli "moterisku" dalyku, yra susiklostes neadekvatus poziuris, kuris daznai pakisa koja moterims. todel ir verda tokios diskusijos kaip si. bet gerai, kad verda - vadinasi, moterims skauda. vadinasi, reikia paie tai kalbeti. o nuo kalbu, nuo minties prasideda ir darbai smile.gif
Atsakyti
na, nzn, as kazkaip neziuriu su skausmu kad zindziau tik menesi smile.gif
ir nera misinys blogis - mano poziuriu. nes blogis daro blogai wink.gif o tai kas ner labai jau taip blogai, nedarys gero kazko, nedarys blogo. bet ir pienas gi neapsaugos nei nuo ligu (kaip eigiama daznai) nei nuo nelaimiu wink.gif
mano poziuris i maitinancia MP mama - normalus, maitinimas viesoj vietoj turetu but savaime suprantamas BET tam turetu buti skirtos vietos - kad mamai butu patogu tuo paciu pervystyt vaika, pasidet savo daiktus, patogiai atsisest. o ne parduotuveje ant suoliuko. taip, beda kad nera irengtu spec vietu - tada ir belieka maitint ,,kur papuole, kad tik patogiau" - tokiu nesmerkiu, gink die.
taciau ir vel BET. kakot - irgi naturalu, bet nedarom to viesai, demonstruodami naturaluma.
taigi, yra daug ivairiausiu situaciju ir pan.\

as manau, kad jei siknius ir miznius pagerbia ir irengia parduotuvese, kine etc sikinykus, tai nenubiednetu ikure maitinimo kambarius - ir tom paciom duodanciom misinuka tai butu i nauda - atejai, nestresinant ramiai sumaisei miltelius su vandeniu, pamaitinai...

musu visuomene i mamas zindancias, i invalidus ziuri kaip i atmatas. yra normalus ir nenormalus. normalus - tokie kaip visi, kaip dauguma. o nenormalus - visi kiti... deja, bet taip yra.

savo pasisakymais daugiau ginu misiniu maitinancias, taciau kaip tik visad stengiuos kuo labiau isblankint riba tarp vienu ir kitu.

labiausiai erzina, kai ta riba stengiasi paryskint kokia nors ragnez - va kas piktina wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Sigita23 @ 2008 02 25, 18:34)
Zinok nepatiko, nes parasei su tokia ironija.  protest.gif

NE ne ir dar karteli NEEEEEE
be ironijos, tikrai, tiesiog man siti gincai atrodo tokie bereiksmiai... gaunas kad as maitinu MP, o tu - sudu arba atvirksiai sad.gif ir tiesiog ne su ironija, o kaip tik smaikstaujant parasiau wink.gif tiesiog netaip supratai. sakau gi - pati misiniu maitinu wink.gif
kazkaip i tuos dalykus paprasciau ziuriu ir tiek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 02 25, 18:31)
Kuo tokiu atveju skirsis virintas donorinis pienas nuo mišinio. g.gif

sudetimi 4u.gif

taip, "gyvu" elementu nebeliks, suskils dalis vitaminu. taciau baltymu / riebalu / angliavandeniu santykis liks, o karves baltymo - neatsiras.

be to, juk tobulejam - gal yra geresniu budu pasterizuoti piena, issaugant kaip imanoma daugiau jo naudingu savybiu, nei virinimas.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 18:39)
sudetimi  4u.gif

taip, "gyvu" elementu nebeliks, suskils dalis vitaminu. taciau baltymu / riebalu / angliavandeniu santykis liks, o karves baltymo - neatsiras.

be to, juk tobulejam - gal yra geresniu budu pasterizuoti piena, issaugant kaip imanoma daugiau jo naudingu savybiu, nei virinimas.

Batymų/ riebalų/ angliavandenių santykis mišiniuose yra išlaikomas mirksiukas.gif Karvės pieno baltymo neliks, tas tiesa.
Namų sąlygomis- nėra.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 18:37)
labiausiai erzina, kai ta riba stengiasi paryskint kokia nors ragnez - va kas piktina wink.gif

as nerasau, kad misinys yra blogis.
as dziaugiuosi, kad yra toks isradimas kaip akiniai arba kontaktiniai lesiai, nes antraip negaleciau sedeti prie kompo ir diskutuoti su tavimi. taciau nebandau irodyti, kad trumparegyste yra norma. deja, yra atvirksiciai - trumparegste yra koreguojama, o ne sveikoms akims kabinami akiniai...
taip ir su zindymu. sios temos paskirtis ir yra PARYSKINTI ribas, o ne jas uztusuoti.

QUOTE(lili78 @ 2008 02 25, 18:44)
Sėkmės tau  4u.gif

aciu smile.gif

QUOTE(dange @ 2008 02 25, 18:43)
Batymų/ riebalų/ angliavandenių santykis mišiniuose yra išlaikomas  mirksiukas.gif  Karvės pieno baltymo neliks, tas tiesa.
Namų sąlygomis- nėra.

zinau, kad stengiesi buti objektyvi.
ar gali teigti, kad pasterizuotas donores pienas = misinys?
arba pasterizuotas donores pienas prasciau uz misini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 25 vasario 2008 - 18:50
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 18:47)
as dziaugiuosi, kad yra toks isradimas kaip akiniai arba kontaktiniai lesiai, nes antraip negaleciau sedeti prie kompo ir diskutuoti su tavimi. taciau nebandau irodyti, kad trumparegyste yra norma. deja, yra atvirksiciai - trumparegste yra koreguojama, o ne sveikoms akims kabinami akiniai...
taip ir su zindymu. sios temos paskirtis ir yra PARYSKINTI ribas, o ne jas uztusuoti.
Papildyta:

aciu smile.gif

g.gif arba kitaip - tema skirta tom, kurios nenori maitint smile.gif o ne pamokymams ir drausminimams wink.gif

man keista tai, kad dauguma maitinanciu MP nepripazista misiniu ir ji laiko antrarusiu, o maitinancios misiniu laiko nesamone maitint MP 6;12;24 men ir dar ilgiau. visi turim savo nuomone, galim ja issakyt, bet kazkaip tas bendravimas toks piktas gaunas smile.gif
man misinys - issigelbejimas buvo smile.gif ir kazkaip as i ji ziuriu kaip i maisto produkta, kuri daviau iki 4 men, paskuj papildomai maitint pradejau, kuri laika buvo nustojes papildoma maista valgyt, bet dabar misini kaip pailda duodu tik.
o MP turi daug privalumu ir palankiai ziuriu i mamas maitinancias MP - ta ne karta sakiau.
kai pamatau vienaip ar kitaip maitinama vaika, to nesureiksminu - vaikas tiesiog valgo smile.gif o gilintis kad kombikorma duoda, ar MP viesai - neturiu laiko - turiu savo reikalu ir problemu smile.gif

ok, gero vakaro - varau dirbt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 18:49)
man irgi kilo toks klausimas  g.gif
juk rasiau apie tai  g.gif

as klausiau, kur galima gauti patikrinto motinos donores pieno.
Ar manai, kad mamos pardavinejancios piena internete, pristatys tau ir siandienos, nu veliausiai vakar dienos pazyma apie pieno kokybe ir uzterstuma?

Kuo sterelizuotas pienas yra geresnis uz misineli?

Idomu kodel bent jau ligoninese to nepraktikuoja, nes vargo tenais nebutu jokio, nes vistiek visus buteliukus ir soskes sterelizuoja.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 25, 18:50)
aciu smile.gif
zinau, kad stengiesi buti objektyvi.
ar gali teigti, kad pasterizuotas donores pienas = misinys?
arba pasterizuotas donores pienas prasciau uz misini?

Tam, kad galėčiau užtikrintai teigti, reikėtų kelias dienas pasėdėti internete ir pasivartyti vadovėlius g.gif
Šią akimirką reitingas būtų toks:1.motinos pienas.2mišinys 3. donorinis pienas
Tam, kad būtų užtikrintas donorinio pieno saugumas namų salygomis, tektų ne tik užvirinti, bet dar ir pavirti, ko pasekoje "išvirtų" ir visi jo privalumai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 25 vasario 2008 - 19:11
nu as irgi maitinu nutrauktu savo pienu, bet nezinau jau ka daryt mano mazylei labai pucia pilvuka nezinau nei ka valgyt, o taip saugau maista, keliasi ji kas 2 val. valgyti ir suvalgo po 130 ml. pienuko, o sianakt pabandziau duoti misinuko tai ji ismiegojo 5 val. tai pradedu galvoti, kad mano pienas labai prastas ir nesotus
Atsakyti
QUOTE(aaistee @ 2008 02 25, 20:06)
nu as irgi maitinu nutrauktu savo pienu, bet nezinau jau ka daryt mano mazylei labai pucia pilvuka nezinau nei ka valgyt, o taip saugau maista, keliasi ji kas 2 val. valgyti ir suvalgo po 130 ml. pienuko, o sianakt pabandziau duoti misinuko tai ji ismiegojo 5 val. tai pradedu galvoti, kad mano pienas labai prastas ir nesotus

pienas neprastas ir sotus - tiesiog ji lengviau ir greiciau suvirskina mirksiukas.gif , o pivuka gali pusti ir nuo per daug ispudziu, ir dar kitokiu veiksniu - maniske raitydavosi, kai nuvaziuodavom i svecius pas mociute, nors namie manydavom kad baigesipilvuko bedeles, nepergyvenk, tai tikrai isaugs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 17:16)
bent kai as pagimdziau ir man pienas iskarto nesigamino, o maziuke verke labai, tai prasiau duoti kitos mamytes pienuko jai dar ligonineje, tai atsakymas - is kur gali buti tikra, kad ta kita mamyte neserga kokiomis baisiomis ligomis, kurias gali perduoti per piena, pvz kaip ZIV, gimdymo metu testas gali ir neigiamas buti, bet zmogus jau uzsikretes ir perduoti liga kitam - as uz tai - kad jei jau ner - geriau misinukas blush2.gif

Gal dar ir nuo gydytoju priklauso? Mano pacios mama ligoninej maitino ir savo dukryte ir palatos kaimynes berniuka, nes kaimyne pieno nei laso neturejo, o berniukui nuo misinelio prasidejo klaiki alergija. Daktarai zinojo, pritare ir skatino. Dar pora savaiciu berniuko tevas mano mamas piena saviskiui veziojo kol pagaliau pritaike kazkoki spec misineli kuris nealergizavo.
Veiksmas vyko pries 10 metu.
Atsakyti