Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

QUOTE(Raideles @ 2008 02 25, 22:20)

Donorės negauna jokio atlygio, jos yra savanorės, kurias atrenka ir patikrina pieno bankas.

Tiesa. Kaina kaip suprantu gali skirtis tarp skirtingų pieno bankų. Donorinio pieno kaina kai kuriose šalyse yra kompensuojama iš privataus draudimo lėšų.
Atsakyti
o man dar toks klausimas iskilo del tos pieno donorystes, ar kudikiui tinka metus laiko ir ilgiau maitinancios moters pienas - juk jis skiriasi pirmomis dienomis ir veliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 22:46)
o man dar toks klausimas iskilo del tos pieno donorystes, ar kudikiui tinka metus laiko ir ilgiau maitinancios moters pienas - juk jis skiriasi pirmomis dienomis ir veliau g.gif

Geras klausimas. Teoriškai turėtų būti klasifikuojama pagal laiką, nes sudėtis, medžiagų koncentracija tikrai skiriasi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 22:46)

Vienas iš atrankos kriterijų pieno donorei- maitinanti iki 12 mėn ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 02 26, 00:06)
Vienas iš atrankos kriterijų pieno donorei- maitinanti iki 12 mėn  ax.gif

nu bet ir iki 6 men pienas skiriasi juk - ir misinuka darant man atrodo (nors nezinau - nesu jo dariusi) dedasi daugiau milteliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 25, 23:10)
nu bet ir iki 6 men pienas skiriasi juk - ir misinuka darant man atrodo (nors nezinau - nesu jo dariusi) dedasi daugiau milteliu g.gif

ne milteliu daugiau dedas, o skirias misinukai wink.gif

beja, del vaiko kakalo - ziuriu cia irgi labai kliuna tie kvapai smile.gif
paprastu misiniu maitinant niekas ten nedvokia, nebent hipoalerginiu, kuriame labiau suskaidytas baltymas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 02 25, 22:20)
Matai, o prieš kelis postus gana griežtai atsakei, kad netiesa, kad mamos mityba neturi įtakos pilvo diegliams.  O dabar pasirodo, neturi pakankamai žinių savo teiginiui pagrįsti....
.

Paskaityk atidžiau mirksiukas.gif , aš kaip tik rašiau ,kad TURI įtakos. Pilvo diegliukai ar visiškai nuo motinos mitybos priklauso kol kas moksliškai neįrodyta, kaip ir apskritai jų kilmė, o štai pilvo pūtimas tai dar ir kaip priklauso, na bet čia kitos temos diskusija.

Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 02 26, 06:58)
Paskaityk atidžiau  mirksiukas.gif , aš kaip tik rašiau ,kad TURI įtakos. Pilvo diegliukai ar visiškai nuo motinos mitybos priklauso  kol kas moksliškai neįrodyta, kaip ir apskritai jų kilmė, o štai pilvo pūtimas tai dar ir kaip priklauso, na bet čia kitos temos diskusija.

Na, gali ir pati paskaityti, aš juk pacitavau, ragnez rašė apie DIEGLIUKUS, o mamos maistas nedaro įtakos vakariniam (ar dieniniam, kaip kuriam vaikui) neramumui. Dabar net nerekomenduojama susilaikyti nuo maisto, kuris galėtų kelti alergiją. O jei vaikui pučia pilvą, tai greičiausiai nuo to paties maisto kaip ir mamai.
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 02 26, 09:50)
Būtent aš apie tai, jau būtų juokinga, jei nebūtų graudu lotuliukas.gif

Pilvo DIEGLIAI arba Kolikos nėra tas pas, kaip pilvo pūtimas. Nors dažnai šie dalykai yra suplakami į krūvą. Net ir tų mamų, kurios valgo tik vandenį ir vandenyje virtas košes, vaikai kenčia nuo kolikų. O kultūrose, kuriose įprasta vaikus nešioti su savimi ir labai dažnai (mūsų supratimu) žindyti, nepaisant to, ką mama valgo, kolikų nebūna.

O pilvą pučia nuo maisto 4u.gif Ir jei pučia, tai pučia visą dieną, o ne kelias valandas vakarais.

Dėl visa ko įdedu kūdikių kolikų apibrėžimą:
col·ic
2. Paroxysms of pain with crying and irritability in young infants, due to a variety of causes, such as swallowing air, emotional upset, or overfeeding.

iš The American Heritage® Medical Dictionary Copyright © 2007, 2004 by Houghton Mifflin Company. Published by Houghton Mifflin Company.
http://medical-dicti...nary.com/colics
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 26 vasario 2008 - 10:52
QUOTE(Raideles @ 2008 02 26, 10:38)
Pilvo DIEGLIAI arba Kolikos nėra tas pas, kaip pilvo pūtimas.

Įsivėliau į kažkokią beviltišką diskusiją, man atrodo aš aiškiai parašiau, kad tai ne tas pats, nu nežinau kaip Jūs taip sugebat įskaityti tarp eilučių doh.gif Šitą aš kuo puikiausiai suprantu ir man tai aiškinti nebūtina. Jei jau taip norit savo žinias rodyti, tai gal kitoj temoj, nes čia kaip ir ne į temą. Ir apskritai pasirinkit kitą kabinėjimosi objektą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 02 26, 10:50)
Įsivėliau į kažkokią beviltišką diskusiją, man atrodo  aš aiškiai parašiau, kad tai ne tas pats, nu nežinau kaip Jūs taip sugebat įskaityti tarp eilučių doh.gif Šitą aš kuo puikiausiai suprantu ir man tai aiškinti nebūtina. Jei jau taip norit savo žinias rodyti, tai gal kitoj temoj, nes čia kaip ir ne į temą. Ir apskritai pasirinkit kitą kabinėjimosi objektą lotuliukas.gif

Tai paskaitykit ką kiti rašo ir tik tada dėstykit mintis ir graudenkitės dėl kitų neraštingumo, juk pati citavote išskyrėte ir atsakėte, kad esą pastudijavus fiziologiją suprastume, jog DIEGLIAMS įtakos TURI mamos MAISTAS.
Kad būtų paprasčiau, tiesiog įmetu nuodą į tą postą, kuriame rašote priešingai:
http://www.supermama...?...&p=15263364
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 25, 07:35)
o aš ne apie paprastumą rašiau, o apie polinkį į sveiką mitybą. žindančios motinos dažniausiai yra sveikos mitybos šalininkės, todėl tikėtina, kad ir ūgtelėjus vaikui labiau stengsis sveikai ruošti maistą, o ne kišti sintetiką. tuo tarpu nenorinčios maitinti krūtimi gal ir "nesiaukos dėl vaiko" ir negamins sveiko maisto, nes tuo metu reikia pvz geriau nagus nusilakuot ar eit "karjeros daryt"  biggrin.gif
1. tai ne tik mamos asmeninis reikalas, bet ir kūdikio. kūdikis nėra tavo nuosavybė, jis atskiras žmogus, todėl prieš imantis sprendimų, reikia pagalvot ir apie jo "reikalus" ir teises.

2. ne, nereiškia, kad bloga mama. tiesiog reiškia, kad ta NENORINTI žindyti mama, nenori duoti vaikui geriausio. jai svarbiau jos fiziniai, seksualiniai, socialiniai poreikiai.  o tai nemotiniška.

3. tikrai ne visos

4. dauguma kaip tik nenusitraukinėja ir nelaksto su buteliukais. nes maitinti krūtimi yra normalu. todėl paprastai visos tai ir daro, net ir viešose vietose. ir niekas ten nieko neišsitraukinėja prie stalo - viską galima padaryti labai korektiškai ir subtiliai, niekas net neatkreips dėmesio. į tuliką irgi manau 99 procentai žindyt nelaksto, nes tai nehigieniška.

5. maitinant krūtimi nereikia nieko plaut ir niekur sumest. todėl sutaupai begales laiko.
šiaip šie vaistai yra receptiniai, o ne kokie mynton saldainiai. jei juos gersi pati, nepasitarus su gydytoju ir nesužinojus dozių, gėrimo grafiko, prisidarysi labai daug bėdos ir susigadinsi sveikatą. o ir šalutiniai poveikiai yra žiaurūs - pykinimas ir nosies užgulimas tai jau praktiškai visoms būna nuo jų, bet gali dar ir haliucinacijos kamuot, depresija, pakrikti nervai  blink.gif . ir daug kitokio "gėrio"  biggrin.gif

tik mp maitinamų sveikų kūdikių išmatos yra praktiškai bekvapės. yra tik nedidelis rūgšties kvapas, kuris net nepanašus į ššš kvapą. tuo tarpu mišinukais maitinamų išmatos dvokia. tai dar vienas argumentas ir įrodymas, kad mp - geriausia kūdikio bręstančiam žarnynui, tuo tarpu mišiniai jį apkrauna ir yra sunkiau virškinami. be to nuo jų lieka daug šalutinių produktų

na ka zinau, jum gerai kad nesmirda g.gif mano drauge va vien tik MP maitina, o sake su dujokauke noretu paperius keisti. ir as kai maitinau vien MP, ir dabar, kai primatinu misinuku ir kokia vaisiu tyrele- visiskai kvapas nepasikeite, smirda labai, kaip ir anksciau, kai vien tik MP valgydavo g.gif
jau jus cia biski perdedat 4u.gif
Atsakyti