Įkraunama...
Įkraunama...

Sklypo paieškos

QUOTE(Muse @ 2005 04 25, 16:12)
O kodel niekas neisko uz Kairenu, Galgiu puseje, tik 8 km nuo sauletekio, 12 km iki Gedo prospekto?
Namu valdos, kainos dar gana juokingos, mazdaug 4000/a?

Na, taip, ne pusynas ir be komunikaciju, bet...
Ka manot?

Ieško ieško biggrin.gif Tik ten paprastai būna pakankamai dideli 20-25 arai, ir 4000 už arą tai nemačiau g.gif kiek pastebėjau, 5000-6000.
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2005 04 26, 08:16)
Ieško ieško biggrin.gif  Tik ten paprastai būna pakankamai dideli 20-25 arai, ir 4000 už arą tai nemačiau g.gif kiek pastebėjau, 5000-6000.

Na, as neseniai maciau "Aruode" Koperniko gatveje du sklypus pardavinejo, tai berods 115 tukst kainavo. Na, ten 25 arai, bet galima pirkti per puse arba velaiu parduoti puse, perdarius detaluji plana.

Mes taip darysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2005 04 26, 08:18)
Na, as neseniai maciau "Aruode" Koperniko gatveje du sklypus pardavinejo, tai berods 115 tukst kainavo. Na, ten 25 arai, bet galima pirkti per puse arba velaiu parduoti puse, perdarius detaluji plana.

Mes taip darysim smile.gif

Taip, tai neblogas variantas, kai visai nesvarbus laiko faktorius. Man užsiimti su detaliais planais vien dėl laiko nesinori schmoll.gif

Tiesa, gal tu ar kas nors kitas žino, kaip dviese nusipirkus sklypą būtų su statybom? Ar būtinai reikės atsidalinti, t.y. daryt detalų planą ir tik tada kiekvienam savo dalyje statyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kava: 26 balandžio 2005 - 08:30
QUOTE(kava @ 2005 04 26, 08:22)
Taip, tai neblogas variantas, kai visai nesvarbus laiko faktorius. Man užsiimti su detaliais planais vien dėl laiko nesinori schmoll.gif

Tiesa, gal tu ar kas nors kitas žino, kaip dviese nusipirkus sklypą būtų su statybom? Ar būtinai reikės atsidalinti, t.y. daryt detalų planą ir tik tada kiekvienam savo dalyje statyti?

Nezianu, kaip butu, jei pirktumet sklypa dviese, bet mes pvz turime 25 a., tai kad negaisti laiko pirma statome nama, ir tik po to atidalinsim i du sklypus. Architektas sake, kad jokiu problemu.
Gal ir perkant per puse nebutu problemu, ypac, jei pirktumete su pazistamais ar draugais. O gal galima pirkimo sutartyje pas notara itvirtinti, kad po tam tikro laiko, po metu pvz., sklypas bus padalintas i dvi lygias dalis. Cia turbut reiktu su teisininkais ir arcjitektais pakalbeti g.gif
Atsakyti
O aš žinau, kad vienoj namų valdoj dviejų namų statyti negalima. Na, bet teoriškai ir be statybų leidimo pradėti statyti negalima tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2005 04 26, 09:37)
Nezianu, kaip butu, jei pirktumet sklypa dviese, bet mes pvz turime 25 a., tai kad negaisti laiko pirma statome nama, ir tik po to atidalinsim i du sklypus. Architektas sake, kad jokiu problemu.
Gal ir perkant per puse nebutu problemu, ypac, jei pirktumete su pazistamais ar draugais. O gal galima pirkimo sutartyje pas notara itvirtinti, kad po tam tikro laiko, po metu pvz., sklypas bus padalintas i dvi lygias dalis. Cia turbut reiktu su teisininkais ir arcjitektais pakalbeti g.gif

nelabai įsivaizduoju kaip galima po to atidalinti dalį sklypo kito namo statybai g.gif . Pvz mes turime 23 arų sklypą, kuriame aiškiai yra nustatytas namo užstatymo plotas. Jo pažeist negalima. O jis paprastai eina kažkur per vidurį sklypo, nes laikytis reikia nustatytų normų ir tt. tai kaip po to atskirti tą sklypą, namo tai jau nebepatrauksi g.gif g.gif g.gif . O ir tam atskirtam sklype turi gi būti palikta vietos ne tik namui bet ir tom vadinamom sanitarinėm zonom . blink.gif
Atsakyti
O skiria kas nors kokias nors baudas už tai kad be leidim statai ar čia tik teoriškai numato? Mano direktorius jau vasarą kraustysis į naują namą, o leidimas statybai jam dar negautas, tvarkosi po truputį, bet vis tiek taip išeina galima be to leidimo pasistatyti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_ragane @ 2005 04 26, 09:48)
O skiria kas nors kokias nors baudas už tai kad be leidim statai ar čia tik teoriškai numato? Mano direktorius jau vasarą kraustysis į naują namą, o leidimas statybai jam dar negautas, tvarkosi po truputį, bet vis  tiek taip išeina galima be to leidimo pasistatyti?  blink.gif

Nubausti gali ,bet baudos valstybinės ten kokie 100- 200 lt. Nu ir mes pradėjom statybas be leidimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vėjav @ 2005 04 26, 08:43)
O aš žinau, kad vienoj namų valdoj dviejų namų statyti negalima. Na, bet teoriškai ir be statybų leidimo pradėti statyti negalima tongue.gif

Galima statyti vienoj namų valdoj du namus, bet tada jie turi būti sublokuoti, sujungti sakykim ar garažais, ar šoninėm sienom 4u.gif Tai skaitysis kaip vienas namas 4u.gif Taip galima apeit įstatymus ax.gif
Atsakyti
Kadangi aš esu dar visiškai "žalia" sklypų paieškos klausimuose, blush2.gif norėjau jūsų patarimo: kad nereikėtų visur važinėti, kiek ir kokios maksimaliai informacijos galima išgauti telefonu darant pirminę atranką? Ta prasme, kokių klausimų reikia klausti, kad neišsidurtum?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pievu_ragane: 26 balandžio 2005 - 09:16
As klausiu, kaip toli dujos, ir ar GALIMA jungtis prie dujotiekio, ar nera sklype stulpu, ar nera salia kapiniu, ar asfaltuotas privaziavimas, jei ne - ar valomas ziema zvyrkelis, su kuo ribojasi sklypas, kas kaimynai, ar miesto ribos, koks susisiekimas su centru, ar imanoma i sklypa patekti automobiliu ziema (kartais neimanoma del stacios ikalnes, jei sklypas ant kalno), koks vaizdzialis aplink.
Atsakyti
na aš girdėjau, kad baudos už statybą be leidimo apie porą tūkstančių g.gif g.gif

o mes pareigingi, ir leidimo laukėm ax.gif na, teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad ir statybininkai tuo metu negalėjo darbų pradėti blush2.gif blush2.gif
Atsakyti