QUOTE(rosenda @ 2005 04 10, 15:23)
Na kagi pasidalinsiu savi firminiu recepčiuku

Mano vyras tai juos dievina......
Pirmiausia uzsimaisom tesla kaip paprastiem blynam po sauksta(tokio tirstumo),dedam druskos ir vegetos nepagailim.
Paskui susipjaustom žuvi (JŪROS LYDEKA) smulkiai,na juostelėm aš pjaustau.Dedam susmulkinta česnaka(puse kg žuvies dedu 3 skiltelias,žodziu nepagaileti),druskyte,BUTINAI zoleliu prieskoniu misinio žuviai(yra toksai pirkti Santa Marijos),vegeta,pipiriukai,bet prieskoniu tai taip nepagailim,(nes žuviai ju daug daugiau reikia nei pvz.mesai) ir visus prieskonius gerai ismaisom su žuvim.Ir tik tada jau žuvi paruosta dedame i blynu tesla.Pritarkuojam fermentinio sūrio(rokiskio ar kokio kito,tik ne balta toks kur picom buna) nemazai taip ir dedame kmynu,taip pat negailedami.Viska labai gerai ismaisome.
Na as tai viska dedu is akies,tirstumas gaunasi mazdaug, kad pasemus su šaūkštu, jau kepant,butu vienas gabaliukas zuvies tešloje(šaukšte).IR kepame ikaitintame aliejuje po sauksta.
Pabandykit mamytės,turėtu patikti
ROSENDA
Paskaičiau apie žuvies blynelius ir nusprendžiau imesti savąjį receptą

tikrai labai skanu, ir išbandyta n kartų
1-ai stiklinei virtos žuvies (aš verdu jūros lydeką):
1/2 stiklinės kvietinių miltų
1/8 arbatinio šaukštelio druskos
1 kiaušinis (skyrium trynys nuo baltymo)
1 šaukštas smulkiai pjaustytų svogūnų (nekepinti)
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
1/2 stiklinės alaus
1 šaukštas lydyto sviesto
aliejaus kepimui
Virtą žuvį susmulkinti (labai gerai atsiskiria ,,skiltelėmis

Užmaišyti tešlą iš miltų, kiaušinio trynio, svogūnų, lydyto sviesto, alaus ir prieskonių. Suberti žuvį. Paskiausiai supilti išplaktą kiaušinio baltymą. Viską gerai išmaišyti. Tinka net ir mikseriu

Masę šaukštu dėti į karštą aliejų.
Skanu ir karšti, ir šalti.