Įkraunama...
Įkraunama...

,,Ilgai žindyti - gėdinga?"

QUOTE(mamyte 29 @ 2008 02 26, 01:31)
<...>

doh.gif kuo toliau gilinuos ir domiuos, tuo labiau ima nervas...ir vis dar nesuprantu - kaip zmones - mama, drauges, net nepazistami - drista kistis ir aiskinti visokias nesamones doh.gif
beja, vyrai, kaip pastebejau, yra daug protingesni ir tolerantiskesni...

dabar galiu padaryt savo isvada. maitinti misinuku arba maitinti vaika ilgiau nei 6 men - gedinga, purvina ir isvis - kokios motinos taip gali daryt doh.gif <-- gi pasiklausius ,,zinovu" ir ,,protuoliu" tik tokios isvados ir gaunas sad.gif o laaabai liudna...juk kiekviena mama daro tai, ka jaucia kad reik daryt.

beja, delfyje apie istorija maximoj, kai moteris vaika pamaitint norejo, po straipsniu komentarai kaikurie irgi geri - parodo visuomenes bukuma ir neisprusima sad.gif
Atsakyti
Gal paprasčiausiai yra smerkiama tai, kas jam/jai yra nepriimtina, neatitinka jųjų nusistatytos gyvenimo tvarkos. Ir taip yra visur. Labai maža tikrai tolerantiškų žmonių. Ir aš negaliu savęs prie jų priskirt. Neburnoju į akis, kad va ir ką tu čia... Bet pagalvoju ir pasmerkiu...
Atsakyti
Savo mergina maitinau iki metu astuoniu menesiu. Nuejus pas ginekologe, kazakaip issikalbejom, tai ji ir sako: nesuprantu tu mamu , durneles, issivaizduoja, kad labai didele nauda. AS net issiziojau nuo tokiu zodziu. Siaip tai musu pediatre labai girdavo uz tai. Dabar antraji maitinu jau penki menesiai, ir bent iki metu tikrai noreciau maitinti. Kazkaip pazistamu rate tikrai niekas nesmerkia (bent jau i akis niekas nesako), netgi paklause ar maitinu pati ir, isgirde teigiama atsakyma, pagiria.
Atsakyti
na aš tai niekur neišgirdau jokio pasmerkimo, kad dar maitinu (vaikui 1,4 m), kai kas nusistebi, kaip čia taip ilgai gali būti pieno biggrin.gif ), arba paklausia, ar dar nepavargau. tiesa, anyta yra bandžius vaiką pagėdint, kad toks didelis, o dar papo nori blink.gif . tada labai susinervinau ir pasakiau, kad nėra čia ko vaiko gėdint dėl to, kad jis nori valgyt blink.gif . ir apskritai sakau, jis nesupranta dar jokių gėdinimų. o daktarai dabar rekomenduoja žindyt iki 2-3 m, todėl mes dar tikrai ne per ilgai taip maitinamės biggrin.gif . po to kažkaip nebegirdėjau, kad ką sakytų ji.
šiaip dėl savo tolerancijos - na aš aišku niekada nesipiktinu žmogui į akis, kad nežindo. nes dauguma šiaip nori žindyt, tik kad nepavyskta joms to padaryt dėl kokių nors priežasčių - žinių stokos, nepatyrimo, ar pan. tik niekaip negaliu suprast tokių mamų, kurios kaip užsispyrę tvirtina, kad jos VISKĄ padarė, bet mp dingo. o kai pradedi gilintis, tai tikrai ne viską būna padarę. arba net iš vis nieko - nusprendžia, kad vaikas verkia, reiškia nori valgyt, todėl ir įkiša mišinio. tada vaikas užmiega ir jos "įsitikina", kad va, tikrai trūko pieno. kai kurias pavyksta perkalbėt, patart ir tada toliau sėkmingai žindo. o kitos nesistengia verysad.gif . gaila... bet kas aš tokia, kad smerkčiau, galiu tik geranoriškai patart.
o ko tikrai netoleruoju - tai mamų, kurios sąmoningai atsisako žindyt dėl "nukarusių papų", aukojimosi dėl vaiko ir dar kitokių absurdiškų priežasčių. tokiai tai tikrai pasakyčiau, kad taip mastyt yra nenormalu.
Atsakyti
[quote=mamyte 29,2008 02 26, 02:31]
[/CODE] jam buvo 1men, tai klause kokiu misinuku maitinu, kad taip auga, o kai pasakiau, kad MP, tai abi ir sesele ir gydytoja net akis ispute, sake, kad reiks i raudonaja knyga irasyt. Kai suejo 4men, liepe duot kosiu, bet nedaviau. Kai suejo 5men. tikrino krauja, nes buvo pakraupe, kad be MP nieko daugiau neduodu, o kraujas buvo thumbup.gif , tai vos neisgriuvo jos ten :r

mes gyvename Norvegijoje, cia labai pediatres yra uz naturaluma, t.y uz MP. labai keista , kad Lietuvoje pediatrai jau nuo 1men siulo misinukus, o nuo 4men. primaitinima... cia apie primaitinima, ir tik pradeti po puse saukstelio, kalbeti pradeda nuo 6men. kosytes siulo virti su MP, o ne karves... o kalbant apie karves piena, tai rekomenduoja ji pradeti duoti tik nuo 10 men. MANAU, KAD DIDELE NETOLERANCIJA SKATINA MUSU LIETUVOS PEDIATRAI, DAKTARAI, SESUTES ... nes dauguma mamu klauso "profesionalu, zinanciu, ismananciu" ... taip nuo rusu laiku yra susiformaves toks poziuris... aisku, kad buna ir isimciu, pamazu keiciame poziuri , atsiranda tolerancija... manau, kad reikia kuo daugiau tokiu temu i viesuma iskelti, pradedant nuo vieso maitinimo, maitinimo kambariu!!!
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2008 02 26, 01:31)
Sveikos mamytes smile.gif
mano suneliui 1m. ir tuoj bus 5men. o as ji dar maitinu MP. Ir tuo labai dziaugiuosi, taip pat ir maziukas laimingas ir vyras patenkinatas  tongue.gif  Kaip jau buvau rasiusi ankstesnese temose, tai mano mama nuo pat pradziu nesuprato kodel as taip stengiuosi maitinti krutimi. Maziukui dar nebuvo nei menesiuko, o ji jau sako, kad reik misinuka pirkt, nes gi as nezinau kiek jis to pieno suvalgo, neaisku ar jam gana ir pan.. dar buvo replika: "matai kas nuo to tavo pieno darosi, o duotum misinuko ir susitvarkytu!". Ta karta siek tiek raize maziukui pilvuka, todel ji taip sake. Taip pat ir tetis prisidejo su savo keistom kalbom. O kai maziui buvo beveik 2 men paklause kiek planuoju matint, nes reik tiksliai zinot, mat jei ilgai maitinsiu tai man bus kaulu retejimas ir pan... Neklausiau as jus ir dabar neklausau, tik nezinau ar buciau istverus jei ne mano vyras. Aciu Dievui, kad jis toks supratingas, mane palaike, kad ir kas buvo, kad ir kaip mane sunervindavo tevai. Todel maitinu iki siol  biggrin.gif  Seip ir kitos pazistamos su mazais ar pan amziaus vaikuciais mamos stebisi, kad as maitinu, ziuri kaip i kokia ufonaute, vis klausineja tai vis dar maitini??! kiek tu ji dar maitinsi? Gydytojai irgi kavilele laiko. Pamenu, kai atejau maziuko sverti ir jam buvo 1men, tai klause kokiu misinuku maitinu, kad taip auga, o kai pasakiau, kad MP, tai abi ir sesele ir gydytoja net akis ispute, sake, kad reiks i raudonaja knyga irasyt. Kai suejo 4men, liepe duot kosiu, bet nedaviau. Kai suejo 5men. tikrino krauja, nes buvo pakraupe, kad be MP nieko daugiau neduodu, o kraujas buvo  thumbup.gif , tai vos neisgriuvo jos ten  rolleyes.gif
Zodziu nesulaukiau as tolerancijos is aplinkiniu ir nemanau, kad sulauksiu. Beje, nustebau, bet is musu draugu seimu, tai vyrai irgi labai pritaria maitinimui krutimi ir vienas musu draugas man pasake, kad kuo ilgiau maitinsiu tuo geriau  thumbup.gif .
Tai va kokia istorija  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif Va, va lotuliukas.gif Man irgi su sesele panasiai. Sake, kad ji pati pienuko nei laso neturejo, o cia ...Kaip kazkas gali tureti metus ir ne vienus g.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Labai idomu skaityti visu jusu pasisakymus. Daug juose isminties. O siaip man teko patirti ir maitinimo, ir nemaitinimo situacija, todel tikrai labai gerai zinau, kas ir kaip, tolerantiskai ziuriu i visas mamas.

Pirmaja dukryte maitinau tik iki 2 men del ziniu trukumo, patirties stokos, "blogos" aplinkos itakos ir t.t. ir pan. Buvo klasikinis atvejis: vaikas suknerkia, visi soka - oi, alkanas, pas tave pieno truksta doh.gif Dar atsimenu viena bajeri: kaip menesio mazulelei taupiau savo pienuka, praejus po maitinimo pora val. nedaviau vaikuciui kruties, tik buteliuka su misinu, kad po 4 valandu liktu jam krutyse mano pienuko, nes tada reikejo man su lelium is namu iseiti ir nebuvo kaip misinuko pasigaminti doh.gif blink.gif Tai rodo, kiek mazai turejau informacijos kaip is viso tas pienas gaminasi ir kaip reikia zindyti blink.gif Antraji vaika maitinau iki 1,2 m., o dabartini zadu maitinti iki 2 m. ax.gif Ir visa tai supermamos puslapio deka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2008 02 26, 21:17)
Labai idomu skaityti visu jusu pasisakymus. Daug juose isminties. O siaip man teko patirti ir maitinimo, ir nemaitinimo situacija, todel tikrai labai gerai zinau, kas ir kaip, tolerantiskai ziuriu i visas mamas.

Pirmaja dukryte maitinau tik iki 2 men del ziniu trukumo, patirties stokos, "blogos" aplinkos itakos ir t.t. ir pan. Buvo klasikinis atvejis: vaikas suknerkia, visi soka - oi, alkanas, pas tave pieno truksta  doh.gif Dar atsimenu viena bajeri: kaip menesio mazulelei taupiau savo pienuka, praejus po maitinimo pora val. nedaviau vaikuciui kruties, tik buteliuka su misinu, kad po 4 valandu liktu jam krutyse mano pienuko, nes tada reikejo man su lelium is namu iseiti ir nebuvo kaip misinuko pasigaminti  doh.gif  blink.gif Tai rodo, kiek mazai turejau informacijos kaip is viso tas pienas gaminasi ir kaip reikia zindyti  blink.gif Antraji vaika maitinau iki 1,2 m., o dabartini zadu maitinti iki 2 m.  ax.gif Ir visa tai supermamos puslapio deka  thumbup.gif

Šaunuolė, kad mokėjai įvertinti klaidas ir pasimokyti iš jų. Sėkmingo žindymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrakns @ 2008 02 26, 11:49)
Savo mergina maitinau iki metu astuoniu menesiu. Nuejus pas ginekologe, kazakaip issikalbejom, tai ji ir sako: nesuprantu tu mamu , durneles, issivaizduoja, kad labai didele nauda. AS net issiziojau nuo tokiu zodziu. Siaip tai musu pediatre labai girdavo uz tai. Dabar antraji maitinu jau penki menesiai,  ir bent iki metu tikrai noreciau maitinti. Kazkaip pazistamu rate tikrai niekas nesmerkia (bent jau i akis niekas nesako), netgi paklause ar maitinu pati ir, isgirde teigiama atsakyma, pagiria.

Ar ne pas Morkūnienė kartais ejai? lotuliukas.gif Nes man panašiai ji sakė, kai prasitariau, kad 18men vaiką dar maitinu blink.gif
Atsakyti
Ir as sulaukiu kritikos nuolat kad vis dar maitinu, kartais net paciai nesmagu lieka del to, ypac pikta, kai vaikui pradeda aiskinti - fu, kaka papukas ir pan doh.gif , bet kai mazoji serga ir nieko ne i burna neima - dziaugiuosi kad dar turiu MP, o nenujunkau nes ji jautri labai ir jai tikrai matau kad dar ne tik norisi, o reikia to jos "puko" unsure.gif
bet tikrai nesmerkiu ir nekritikuoju kurios nemaitina, aisku, jei iskyla diskusija - pasigincyju, bet tikrai mirk gyvenk nesistengiu irodyti savo teisybes schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste2: 27 vasario 2008 - 01:16
QUOTE(Raideles @ 2008 02 25, 17:35)
Bet ar tu leidi savo naujagimiui gerti alkoholį, leidi rūkyti ar būti prirūkytoje patalpoje? neleidi jam judėti, nevedi į lauką? Nedarai oro vonių? Palieki priešais televizorių visai dienai? Maitini tik čipsais ir dešrelėmis? ...

Na gal ir tikrai netikęs buvo mano pavyzdys... Ir taip nesielgiu, žinoma 4u.gif Bet tuo pavyzdžiu norėjau tik pakalbėti apie asmens pasirinkimo teisę, net jam ir žinant (ar bent širdy jaučiant) kas yra sveika, o kas ne. Kartais, matyt, veikia kiti prioritetai.
Tikriausiai taip ir mamos, net ir jaučiančios, jog sveikiau vaikutį maitinti MP, pasirenka kitus būdus dėl kažkokių priežasčių. O ir kalbant apie jų vaikučius, manau, kūdikis bus laimingesnis laimingos mamos maitinamas nors ir pieno pakaitalais, ir matantis jos šypseną ir pasitenkinimą, negu kad surūgusios, nelaimingos, nervingos ir per prievartą iki paskutiniųjų besistengiančios maitint MP. Beje, gera mamos psichologinė savijauta - tai taip pat vaiko geros sveikatos priežastis. Ir dar suabejočiau, kas šiuo atveju geriau...
Tikrai nesmerkiu jų, ir niekas neturėtų, sava mama vaikui visada geriausia.

O pati susilaukiu nemalonių pastabų, ir kaip jau įprasta visom ilgiau maitinančiom - iš tos pačios anytos.... Ech... Nemalonu, aišku. Matyt, trūksta žinių, reiks gal kokių straipsnių atspausdint jai thumbup.gif

Na ir dar sykį palinkėsiu tolerancijos biggrin.gif Jos reikia abiem pusėm smile.gif
Atsakyti
vis tik egzistuoja toks poziuris kad ilgai zindyti yra gedinga... kazkaip dazniausiai nubreziama riba 1 m. nes vyresni vaikai, girdejau tokius argumentus, jau viska valgo, turi pilna burna dantu, laksto ir jau kai dar papo praso jau jau negrazu doh.gif
taciau pastebejau jog pieno misianiais vaikucius maitina ir 1,5m. ir jie dar nebuna per dideli gerti is buteliuko g.gif
Atsakyti