Įkraunama...
Įkraunama...

Kas neįgaliam vaikui sunkiausia?

Oi mamytės, kiek man per visą gyvenimeli teko išklausyt ir patirt visokiu susidūrimų. doh.gif Kiek man einant gatve visokių bobulyčių už mane meldės, žadėjo rožančius kalbėt. doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Teko išgirst iš vienos iš pažiuros normalios pagyvenusios moters, kad labai gerai vaidinu neįgalią... blink.gif Kaip jums toks pareiškimas? g.gif Na bet reikia duot kvailiams kelia kaip sakoma. mirksiukas.gif

Ir iš tiesu, nereikia taip sureikšmint tos negalios. Mano tevai niekad pernelyg nereikšmino mano negalios, tiek sesei tiek augančiams pusbroliams pusseserem tiesiog atejus laikui viska paaiškino kaip kas yra, ir po truputi mane nuolat visur matydami visi apsiprato ir priprato. Labai smagu kad dabar ir pusseseres be jokiu kompleksu visur eina su manim mieste, i visokius renginius, kinus ir pan. Ir aš specialiai eidama bet kur kur daug žmonių, visad išsičiustijų išsigražinu, kad jei kas į mane žiurėtu turėtu bent jau rimtą dingsti akis paganyt. tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestulka: 08 kovo 2008 - 11:53
Visu pirma reikia auklejima pradet nuo teveliu....
teveliai turi nesigedint savo neigalaus vaikelio ....
eit visur kartu ir visiems su sypsena atsakinet uzduotus klausimus o ne su skausmu ir pykciu....
pasitiket savo vaiku neigaliu taip kaip ir sveiku......
leist viska daryt ir mastyt paciam net paskatint......

NEUZDARYKIT JU TARP KETURIU SIENU..... NEAPRENGINEKIT, NEPATAIKAUKIT JIE TURI VISKA ISMOKTI PATYS DARYT ..... NEATIMKIT IS JU SAVARANKKISKUMA.....

Tik apie tokius reik sokinet kuriems gresia pavojus bado........ persalimo.........
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2008 03 08, 15:44)
eit visur kartu ir visiems su sypsena atsakinet uzduotus klausimus o ne su skausmu ir pykciu....

NEUZDARYKIT JU TARP KETURIU SIENU..... NEAPRENGINEKIT, NEPATAIKAUKIT JIE TURI VISKA ISMOKTI PATYS DARYT ..... NEATIMKIT IS JU SAVARANKKISKUMA..... 

Tik apie tokius reik sokinet kuriems gresia pavojus bado........ persalimo.........

100% sutinku. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2008 03 08, 15:44)

taip melodija, sutinku, aukso zodziai drinks_cheers.gif Bet sunkiausia man yra "visiems su sypsena atsakinet uzduotus klausimus, o ne su skausmu ir pykciu" dry.gif
Atsakyti
Jo...labai sunku,skausmą paslėpt po šypseną.Bet tikriausiai turime šypsotis savo vaikučių labui drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sunku tik PRADĖTI šypsotis, o po kiek laiko tai tampa tikrai visai nesunku, ir pačiai savyje taip lengva. Ir netgi aplinkiniai, kai eini su šypsena, drasiai iškelta galvą, daug mažiau kreipia dėmesio į tą negalia, patikėkit manim. mirksiukas.gif

Ir dar. Taip jau yra, kad kol žmogus gailisi pats savęs, yra automatiškai apgailėtas ir kitų, nesigaili savęs, nesigaili ir tavęs. Tikrai taip yra.
Man labai užstrigo per vieną neįgaliųjų renginį pasakyti seimūno Garbaravičiaus žodžiai. " Neįgalusis yra tas, kuris nori toks būti". Vat čia tai aukso žodeliai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestulka: 09 kovo 2008 - 10:33
Neįgalusis yra tas, kuris nori toks būti-aikso žodžiai,labai teisingi žodžiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nereikia vaikui akcentuoti jo negalios. Išleisti į kiemą, kai vaikai dar maži, jie nelabai tų skirtumų pastebi, o kai kieme, daržely ar dar kur paauga, to vaikučio neišskiria, nes jis jiems visada toks buvo.
Reikia leisti daryti vaikui tą, ko jis nori, nestabdyti jo visokiais "tu silpnas, susižeisi ir pan"
Na ir dar, kai jo paklaus aplinkiniai kodėl jis toks, tegul turi tam pasiruošęs atsakymą. Pvz. toks jau gimiau arba susirgau.
O dėl visokių bobučių ir bjaurių neišprususių mamkų, tai apsišarvuoti kantrybe, nes tokiom jau niekas nebepadės. doh.gif
Atsakyti
Labukas.Mano negaliuke tokia pati kaip ir kiti vaikai,tik jai sunkiau vaiksciot,skauda kojytes ir panasiai.Nors jai dar tik 5 metai,bet stiprybes is jos pasisemt galima.Jei kokia babulka stebisi kaip tokia didele panele dar reikia nesti,mazoji atrezia - tu pavydi,kad taves mama nenesiojo,o mano mama gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 03 07, 11:01)
Dėl vyresnėlio ir mažiuko - sveiko ir neįgalaus- santykio.
Manau, kad vyresnėlis nesijaustų nuskriaustas, reiktų, kad jis žinotų, kad jis irgi yra kuria nors prasme "išskirtinis". Na, raskit kokį šaunų jo bruožą, kažkokias savybes, už kurias nuolat pagirkit ar pan. Bet tų jo savybių nereikėtų kaip nors sieti su mažuoju. Tegul tai bus jo individualūs privalumai, kuriais jūs didžiuojatės ax.gif Ir būtinai skirkit laiko pabūti vien su didžiuoju asmeniškai, kad jis irgi pasijustų svarbus. Tada jis nejaus "skriaudos" dėl to, kad didžiąją dalį dėmesio skiriat ligoniukui mažajam, o jam nieko.
O į broliuką tegul žiūri kaip brolis į brolį. Neakcentuokit per daug mažojo ligos. Brolių santykiai yra bendražmogiškas dalykas. Broliai ar seserys normalioj šeimoj turi mylėt vienas kitą, gelbėt vienas kitam, apginti, kai reikia ir t.t... Bet ne dėl to, kad kažkuris iš jų neįgalus, o dėl to, kad tai yra natūralūs, broliški santykiai šeimoje. Nes tas vieno žmogaus neįgalumo sureikšminimas šeimoje nieko gero neduoda: nei neįgaliajam, nei sveikiesiems šeimos nariams. Galiausiai visi ima jausti kažkokį kompleksą, kaltę, ar pyktį dėl to...

laba diena.

Labai patiko zuzos mintys apie broliu - sesiu santyki bigsmile.gif is tikruju, kai gyveni, tarsi neakcentuoji, daug domiesi, kaip aukleti ir ta "kitoki vaika", taciau vis tiek kartais isryskeja ir iskyla visokie kuriozai.
pavyzdys.: mano vyresnele dazniausiai vartojamas zodis yra - ligonine. ka bezaistu, su kuo bebendrautu, ji nuolat prisimena kaip sese vaziuoja ten doh.gif darzelyje, kai einu jos paimti, daznai vaikai (visuomene) ziuri ispute akis, kad jos sese vos ne didesne uz ja, o dar nevaiksto. zodziu visokiu baeriu buna...
liudna, labai liudna del masinu parkavimu vietu, kad neigaliam retai yra palikta vieta verysad.gif toks visuomenes poziuris i mus ir musu vaikus verysad.gif

o kas liecia skausma, tai jis buvo ir bus musu sirdyse, niekas to nepasleps, bet man asmeniskai ta sypsena sunkioj situacijoj padeda vyresnele, kai ka nors pasako ar padaro. ji mano gelbetoja ir tiltas su visuomene tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 11 kovo 2008 - 11:34
QUOTE(zuza @ 2008 03 08, 22:24)
taip  melodija, sutinku, aukso zodziai drinks_cheers.gif  Bet sunkiausia man yra "visiems su sypsena atsakinet uzduotus klausimus, o ne su skausmu ir pykciu" dry.gif

O tu turek viena trumpa atsakyma ir ji visiems sakyk saltai ir abejinga ...negi svarbu ka svetimi zmones mano... kaip mano dura rekia visi ziuri o as ja pabuciuoju visi nusisuka ir nueina ir man dzin ka jie galvoja ... svarbu kad man juoka sukelia biggrin.gif
Neįgalusis yra tas, kuris nori toks būti". siuose zodziuose yra tiesos ypac mane juokina pagyvene zmones kai tampa neigaliais jie visur kisa savo neigaluma ir praso ju pasigaileti.... o zmogutis is vaikystes kai tik stengiasi nuslept neigaluma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 11 kovo 2008 - 18:14
na nežinau, mane tai dar kol kas laai piktina žmonių replikos, ir vaikai nervina kiti, kaip pamokėlėse nuolat apžiūrinėja...
Darželyje kitaip , visi pripratę, darugauja kartu, mušasi aišku. Aš tik dėl to džiaugiuosi, bet šiaip tai tikrai nepriratau prie žvilgsnių. ir kokiai įkyriai bobai, atrėžiu" ko žiūri sena karve..." blush-anim-cl.gif suprantu, kad nemandagu, bet nemandagu ir spoksot tongue.gif
NA dėl vaiko ligos su jumoru atsakyt niekad negaliu... galbūt dar negaliu...
Aplamai nervina ne tik aplinkiniai , bet kad ir pas bet kokį spec. nueini, ir visi tą pačią litaniją: nuo ko? , šeimoj buvo, darbo sąlygos ir t.t. Tada aš atsakau, o Jus genetikas? Greit baigiasi visi klausimai, ir dirba savo darbą- tą kurį ir turi. TAi tiek
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spylka: 22 kovo 2008 - 22:04