Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Va mano vargšiukė verysad.gif Nors lapai labai gražūs unsure.gif
Atsakyti
Oho,kokiu jus tempu einate blink.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 19:22)
Va mano vargšiukė verysad.gif  Nors lapai labai gražūs unsure.gif

O tai cia dar like vidiniu saknu kiek,ar jau neivienos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 20:22)

dar cia nelabai vargsiuke,butum macius ka as radau iskretusi savaji blink.gif ,lapai ir atrode labai graziai,bet kilo itarimas nes vienas ziedas niekaip neistenge issiskleist,o kaip ispurciau,oooooooooooo ne vienos saknies,tik pora oriniu.Taigi po reanimacijos pasodinau,o dabar tas uzsibuves ziedelis skleidziasi biggrin.gif .Tavaja tikiuosi ir pavyks isgelbet thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 18:22)

Labai maza nuotraukyte,nesimato beveik ar turi ji ten saknu. Jeigu turi nors kelias saknytes,tai gali sodinti i subtrata g.gif
Atsakyti
Nu vidines šaknis tai visas nurėžiau. Apibarstysiu su cinamonu. Bet dabar desperatiškai ieškau info apie reanimaciją. Kiek suprantu, tai nesvarbu, kaip padarysiu, bet svarbiausia sukurti šiltnamio sąlygas - šilta ir drėgna. Bet reikia, kad augalas nemirktų vandenyje. Nieko namie tinkamo nerandu ir bambalio neturiu. Tai bandau dėti ant keramzito, įpilti vandens ir įkišti į sandarų maišą. Kažin, galėtų pavykti tokia afera blush2.gif ax.gif rolleyes.gif
Papildyta:
Dar klausimas iškilo. Galvoju nupjauti žiedkotį, kad visas jėgas augalas skirtų reanimacijai. Tai jį pjauti iki pat apačios ar palikti kažkiek? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 18:51)
Nu vidines šaknis tai visas nurėžiau. Apibarstysiu su cinamonu. Bet dabar desperatiškai ieškau info apie reanimaciją. Kiek suprantu, tai nesvarbu, kaip padarysiu, bet svarbiausia sukurti šiltnamio sąlygas - šilta ir drėgna. Bet reikia, kad augalas nemirktų vandenyje. Nieko namie tinkamo nerandu ir bambalio neturiu. Tai bandau dėti ant keramzito, įpilti vandens ir įkišti į sandarų maišą. Kažin, galėtų pavykti tokia afera blush2.gif  ax.gif  rolleyes.gif
Papildyta:
Dar klausimas iškilo. Galvoju nupjauti žiedkotį, kad visas jėgas augalas skirtų reanimacijai. Tai jį pjauti iki pat apačios ar palikti kažkiek?  g.gif

Pavyktu thumbup.gif kelias temas pries buvo sneketa,kad tinka ir maiselis 4u.gif
Dar gali,jei turi trilitrini stiklaini panaudoti, aisku jeigu gelyte ten tilptu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 03 05, 19:09)
Na merginos,sugalvojau surinkti savo orhas i albuma(papildyta,taciau dar ne visos).
http://public.fotki....lytes/orha.html

thumbup.gif Labai graziai atrodo tavo orchidejos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 03 05, 18:09)
Na merginos,sugalvojau surinkti savo orhas i albuma(papildyta,taciau dar ne visos).
http://public.fotki....lytes/orha.html

thumbup.gif Kuo toliau tuo graziau wub.gif
Papildyta:
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 18:51)
Dar klausimas iškilo. Galvoju nupjauti žiedkotį, kad visas jėgas augalas skirtų reanimacijai. Tai jį pjauti iki pat apačios ar palikti kažkiek?  g.gif

Na cia kaip nori,gali palikti keleta nareliu,gal veliau is ju sakeles dar isdygs.
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 19:51)
Nu vidines šaknis tai visas nurėžiau. Apibarstysiu su cinamonu. Bet dabar desperatiškai ieškau info apie reanimaciją. Kiek suprantu, tai nesvarbu, kaip padarysiu, bet svarbiausia sukurti šiltnamio sąlygas - šilta ir drėgna. Bet reikia, kad augalas nemirktų vandenyje. Nieko namie tinkamo nerandu ir bambalio neturiu. Tai bandau dėti ant keramzito, įpilti vandens ir įkišti į sandarų maišą. Kažin, galėtų pavykti tokia afera blush2.gif  ax.gif  rolleyes.gif
Papildyta:

Jai augalas reanimuojamas,be jokiu kalbu ziedkotis pjaunamas iki pat galo,nes kitaip reanimacija vyksta vezlio greitumu,arba is viso nebeivyksta,nes augalas galutinai issekinamas mirksiukas.gif
Papildyta:
Reanimacijos metu,visos jegos turi buti sutelkiamos i nauju saknu auginima,o ziedkociu dar bus,jai gele atsigaus ax.gif
Atsakyti
Nu viskas, apsidirbau, namudinis reanimatorius padarytas, gėlytė ten patupdyta rolleyes.gif dabar kantrybės reikia. Padėjau šalia radiatoriaus ant kėdės. Kad tik ta reanimacija neužtruktų kelis mėnesius, nes trūks man kantrybė blush2.gif ax.gif ne viena čia jūsų yra reanimavusi savo orchidėjas. Kiek laiko užtruko, kol atsirado pirmieji atsigavimo ženklai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 19:11)
Nu viskas, apsidirbau, namudinis reanimatorius padarytas, gėlytė ten patupdyta rolleyes.gif  dabar kantrybės reikia. Padėjau šalia radiatoriaus ant kėdės. Kad tik ta reanimacija neužtruktų kelis mėnesius, nes trūks man kantrybė  blush2.gif  ax.gif  ne viena čia jūsų yra reanimavusi savo orchidėjas. Kiek laiko užtruko, kol atsirado pirmieji atsigavimo ženklai? g.gif

Tai kad uztrunka menesi-du, kartais ir ilgiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 05, 19:44)
Oi mergaitės, išėmiau aš savo senukę orchidėją iš substrato... Kažkaip norėjau kelias nupuvusias orines šaknis nukirpti ir taip viena po kitos kasiausi į vidų. Galų gale išsiverčiau visą ant laikraščio. Ir ką aš radau, ogi nė vienos sveikos šaknies. Visų pradžia ir galas nupuvę verysad.gif  tik vidurys žalias. Visas šaknis be gailesčio nukirpau. Mačiau, kad tarp lapų kažkas dygsta, bet greičiausia ten orinė šaknis. Taigi dabar einu rimtai apie reanimacija skaityti. O taip tikėjausi, kad jos neprireiks, kad užteks persodinti.  verysad.gif O dar to substrato iš interneto nesulaukiau verysad.gif  bet paguoda ta, kad dabar jau žinau, kokią klaidą dariau. Ir naująją savo augintinę kitaip laistau ax.gif  Tikiuosi bent tos nenumarinsiu ax.gif

Pas mane tokia pati problema, vidunių šaknų nėra, tik kelios orinės. Dar kaip žalia višta buvau nukirpusi stiebelį iki pat šaknies doh.gif , viena laimė, kad išleido naują, bet jau labai mažus pumpurėlius sudėjo verysad.gif
Norėčiau paklausti kiap jūs laistote Orchidėjas, ar įstatote į dubenėlį su vandeniu, ar per viršų. (Beje kažkur skaičiau, kad jas reikia laistyti virintu, drungnu vandeniu g.gif ).
Ar jas galima laikyti ant palangės, ar reikia joms tiesioginės saulės šviesos?
Ir dar vienas dalykas: buvau nusipirkusi neperseniausiai vieną Orchidėją, bet kažkodėl pas mane jos ilgai nežydi, gal kokias 2 savaites unsure.gif
Atsakyti