Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis- VIII

QUOTE(kakarieku @ 2008 03 13, 18:05)
As visiskai sutinku su teiginiu, jog 1200kcal yra mazas energijos kiekis. Bet tai yra juk svorio metimas, kitaip sakant dieta.

Atsiprašau, nesusilaikysiu.

Taip, tai yra svorio metimas. Bet svorio metimą galim išskirti į sveiką ir nesveiką. Atsižvelgiant į tavo duomenis ir fizinį aktyvumą, tavasis svorio metimas yra nesveikas.
Iš savo asmeninės patirties, kurią tik patvirtina daugybė informacijos šaltinių, galiu tvirtinti, kad nesveikas svorio metimas rezultatų duoda greičiau, BET greičiau ir panaikina, t.y. sugrąžina numestus kilogramus. Dažnas atvejis, kad dvigubai. Negana to, suteikia ir baisesnes pasekmes.

O šiaip, kiekvieno teisė rinktis, kaip man sakė vienoje temoje, kurioje taip pat bandžiau aiškint šias tiesas mirksiukas.gif
Tik atsižvelgdama į tai, kad šis skyrelis nėra skirtas dietoms, o jo prieraše parašyta "sveikai ir nebadaujant", išdrįsau įkišt ir savo trigrašį.. blush2.gif
Atsakyti
O šiaip, kiekvieno teisė rinktis, kaip man sakė vienoje temoje, kurioje taip pat bandžiau aiškint šias tiesas mirksiukas.gif

Zodziu pazadu suvartoti 1400kcal. Tuo ri baigiam smile.gif
Atsakyti
Ketvirtadienio:
6:00 Pusryčiai: [v+c] aviž. košė (+3 dž. slyvos ir v.š. sėlenų), silpna balinta kava
10:30 Priešpiečiai: 3 džiūvėsėliai
12:00 Pietūs: 2 bulviniai rageliai su mėsa ir grietinės padažu, po v.š. (su kaupu) burokėlių-obuolių ir brokolių-pomidorų salotų (su majonezu)
15:45 Pavakariai: l.jogurto indelis, obuoliukas
19:00 Vakarienė: stiklinė r.pasukų, keptos (ant trupučio sviesto) lašišos gabaliukas, v.š. troškintų pievagrybių-poro mišinio, lėkštė marinuotų šparaginių pupelių, 2 v.š. bulvių košės
Atsakyti
Ketvirtadienis:
Pusryčiai: žalioji arbata, indelis jog. Activia
Pietūs: gab. ryžių-krablazdžių apkepo, "&Joy Lux" sūrelis
Pavakariai: Nescafe, bananas
Vakarienė: makaronų sriuba, apelsinas
Povakariai: 3 obuolaičiai, porcija vanilinių ledų... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild Flower: 13 kovo 2008 - 21:03
QUOTE(kakarieku @ 2008 03 13, 19:05)

be to neisivaizduoju, ka reiketu valgyti kad susiriktum 3-4tuskt. kaloriju. As jauciuosi gerai, kai maitinuos saikingai, o perisvalgymas, man tikrai nera geras.

Na aš nepersivalgau. Tiesiog neriboju savo maisto vien "nekaloringu". Valgau labai daug riešutų, sėklų, o tai, kaip žinome, labai kaloringi produktai. Neatsisakau ir pyrago namie iškepto mirksiukas.gif Mėgaujuosi maistu, o ne jo skaičiukais.
Aš juk ir žinutėj paminėjau: Nesakau, kad tai tinka visiems. Nesakau, kad tai tinka kam nors daugiau nei man. Ir net nemėginau tau įkišti nė 2000 kalorijų.
Aš, kaip ir Wild Flower, irgi perskaičiau prierašą - sveikai ir nebadaujant mirksiukas.gif Tai ir parašiau. Nes aš esu pergyvenusi tą klaikų savęs ribojimą, tą.. Žiūrėjimą į maistą tik kaip į kalorijas, kaip į priešą. Ir, deja deja, žinau, kuo tai pasibaigia. Niekam to nelinkėčiau. Todėl ir norisi patarti žmonėms, kurie kėsinasi save niokoti.
Atsakyti
bananas 120
vistiena su darzovem 150
pica 200
kriause 50
ledai 320
vistiena su darzovem 200
ledai 320

viso: 1360kcal.
manau, kad siandienos maistas buvo prastas.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif kazkaip man nekrenta svoris,man rekomendavo jums parasyti,gal jus ka patarsit ir seip... blush2.gif

QUOTE(LYRYTE @ 2008 03 01, 21:17)
Sveiki, as tokia pati saldumynu megeja buvau, tai pabandziau chromo kapsules gerti ax.gif
ir padejo thumbup.gif  visai nesinori saldumynu tongue.gif

o taip...as salduma megstu,bet jau ismokau arabata be cukraus gerti mirksiukas.gif sokolado suvalgau (juodo),sausainuku ir uzkremtu...
va o del chromo tableciu,tai pas mane neigiama nuomone-man nepadejo-geriau gal kokius 3-4men ir nieko,jokio poveikio nepajutau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2008 03 13, 13:06)
Bet visgi, kiek pvz MAN reiktų suvartot, jei ryte 10min darau bodyflexa ir 3k./sav. aerobika? Situacija tokia, kad maždaug tris savaites kasdien maitinausi maždaug - 4000-5000 kcal per dieną. Žinau, kraupu, man pačiai tai buvo panašu į ligą. Per jas priaugau net 4 kg. Šiuo metu laikausi 1200, bet laikysiuos tik 2 savaites. Vėliau po truputį didinsiu. Tik man neaišku, kodėl, pvz, būtent 2 savaites galima tiek laikytis? Kaip organizmas sužino, kad jau 2 savaitės ir daugiau negalima?
Man reikia sulieknėt bent 3 kg per 3 sav. Nebežinau, kaip maitintis.

Tai..... gal kas patarsit? g.gif

Ketvirtadienis:
Pusryčiai: 4 duoniukai (50), lyd. sūris (50), sausainis (40), varškėtis (110).
Priešpiečiai: Sausainis (40), šok. sūrelis (150).
Pietūs: 4 naminiai koldūnai (400), šok. sūrelis (150), sausainis (40).
Pavakariai: Apelsinas (30), jogurtas (120), sausainis(40).
Vakarienė: vištienos krūt. su daržovėm (150). Aerobika.
Naktipiečiai: jogurtas(100), sausainis (40).

Viso: 1510. daugokai unsure.gif galėjau apsieit be naktipiečių, bet po aerobikos ir darbo labai išalkau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 14 kovo 2008 - 00:10
na paskaiciau cia pas jus ir turbut tikrai man svoris nekrenta,nes med apykaita suletejus verysad.gif sau iki siol leisdavau suvartoti 1200kcal,kazkaip ir gerai jausdavaus,ir man tai jau pradejo patikti.tik kad svoris nekrenta g.gif jau sunerimau,todel visus ka galejau siandien iskvociau,kame esme,ir visu ta pats atsakymas-per mazai kaloriju doh.gif manu ugis 168cm ir svoris 81.5 (siuo metu)-puse nukratyta smile.gif tai va,paskaiciavau,kiek kcal man reikia ir gavosi,kad 1750kcal per diena (nes as nesportuoju-sveikata neleidzia,bet pasivaiksciojimu nevengiu)...tad nuo rytojaus reikia susiimti ir jau po 1400 bent gal valgyti? g.gif
tiesa,gal ka del mitybos galit patarti? blush2.gif pvz rytais megstu jogurta valgyti,daznai koki vaisiu dar uzmetu.seip esu vegetare,be vaisiu ne dienos nebutu ir pieno produktai labai dievinami mano
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mijos mama: 14 kovo 2008 - 00:12
Mano ketvirtadienis 4u.gif

Pusryčiai: kava 3in1 (80kcal), avižinė košytė (170kcal)
Priešpiečiai: varškės sūrelis (100kcal), bono luxus pudingas (180kcal) tongue.gif
Pietūs: latte (60kcal), bulvių košė (120kcal), pomidorai (40kcal)
Pavakariai: trapučiai (140kcal), latte (60kcal)
Vakarienė: bananas (120kcal), liesa varškytė (150kcal)
Naktipiečiai: kava 3in1 (80kcal), brie sūris (200kcal) - svečiuose buvom blush2.gif

Viso ~1500kcal thumbup.gif

***** kiek aš kavos išgeriu!!! unsure.gif
Atsakyti
vakarykštis
pusryčiai: arbata su pienu, 2 obuoliai
pietūs: 70g grikių su lydytu sūriu
pavakariai: 200g varškės sūrio su vyšnių uogiene
vakarienė: 15 koldūnų, v.š. grietinės
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2008 03 13, 13:06)
Bet visgi, kiek pvz MAN reiktų suvartot, jei ryte 10min darau bodyflexa ir 3k./sav. aerobika? Situacija tokia, kad maždaug tris savaites kasdien maitinausi maždaug - 4000-5000 kcal per dieną. Žinau, kraupu, man pačiai tai buvo panašu į ligą. Per jas priaugau net 4 kg. Šiuo metu laikausi 1200, bet laikysiuos tik 2 savaites. Vėliau po truputį didinsiu. Tik man neaišku, kodėl, pvz, būtent 2 savaites galima tiek laikytis? Kaip organizmas sužino, kad jau 2 savaitės ir daugiau negalima?
Man reikia sulieknėt bent 3 kg per 3 sav. Nebežinau, kaip maitintis.

Visų pirma, manau šiek tiek perdedi sakydama kad kelias savaites suvartodavai po 4-5tūkst.kalorijų. Man net sunku būtų įsivaizduot, kad žmogui tiek tilptų doh.gif bet jei tikrai taip buvo, tai nieko stebėtino, kad priaugai svorio, juk papildomi 7tūkst.kalorijų duoda papildomą kg. jei tarkim tau reikia suvartoti iki 2000kcal (nežinau tavo ūgio, svorio, amžiaus, tad imu apytikslį dydį), tai per tris savaites tu suvartojai ~8400kcal - dvigubai daugiau nei tau reikia (tarkim turėjai suvartot 42000kcal), o tai ir sudaro net 6kg.. jei ilgai laikysies 1200kcal organizmas įjungs savisaugos instinktą ir ims kaupti medžiagas, sulėtės medžiagų apykaita, tada svoris išvis nekris. ir šiaip, manau nereikia taip griežtai užsibrėžt, kad nori numesti 3kg per 3savaites, nes jei norėtum, reiktų susilaikyti nuo beatodairiško rijimo (po 4-5tūkst.kalorijų) ar beatodairiško kalorijų mažinimo.. schmoll.gif čia mano labai nuoširdus patarimas.. smile.gif

Atsakyti