QUOTE(naitas @ 2008 03 19, 16:43)

mano vyras tikrai ne keikūnas, bet kai pasakiau, jog mokslas kūdikiams jau ir tokias diagnozes prirašo, tai "riebiai" išvadino mokslinčius
Na, aš prie progos paklausinėsiu vaikų neurologės, ar ji kažką girdėjus "tuo" klausimu.
Nejaugi tikrai maži vaikiukai taip stipriai užsiėmę savo apačia, kad verta nerimauti

Ne jie pirmi, ne jie paskutiniai taip domisi savimi. Maniškis be pampo kažkiek apsičiupinėja save, apsižiūri, bet kad galvočiau, jog čia kažkas negerai

tikrai ne.
gal ir ne į temą aš čia. Bet labai jau anksti neurologai pradeda "kabintis" prie vaikų.
Tai isivaizduok, kokio apvalumo mano akys buvo, kai ta "diagnoze" ivardijo:)
Neurologai tikrai bus girdeje, man minejo, kad daznas reiskinys visa tai dabar. O siaip senose vaiku auginimo knygose (turiu tokias kelias tarybiniu laiku) visa tai labai aiskiai aprasyta - kad buna vaikams nuo viduriu uzkietiejimo, uzdegimu ir t.t. Maniske visa ta turejo, tad dabar ir tenka su pasekmem guvent.
Siaip tai nera liga, tik tiek, jog jei vaikas labai i tai ininka, atsiranda visokiu negerybiu: pvz. maniske labai sunkiai uzmiega, nenori vaiksciot, net sedet kartais, zodziu, labai susikoncentruoja i tuos "reikalus" ir tai siek tiek raidai kenkia. Vat todel ir rekomenduoja gydytojai nukreipinet demesi ir stengtis, kad uzmirstu vaikiukai tuos reikaliukus- na per anksti jiems dar tai labai
Papildyta:
QUOTE(Vitalija_Kas @ 2008 03 17, 13:26)
Įvairiai, kartais ilgėliau, kartais trumpiau. Stengiuosi tada šiek tiek prispausti kojytes ranka, nes ir taip migdant Emiliją reikia laikyti prispaustą. Kitaip nieko nebus - tiesiog pradės dūkti ir visi miegai išlakstys

Arba šiek tiek masažuoju švelniai kojeles, tada aprimsta. Nešioti negaliu, nes ji nepratusi prieš miegą būti nešiojama.
Vienu metu ir man neleisdavo normaliai sauskelnių pakeisti, trindavo ir traukiodavo kojeles, ir labai pykdavo, jei neleisdavau to daryti. Dabar jau nieko. Pastebėjau, kad ir taip gerokai rečiau užeina priepuoliukai. Pastebėjau, jog patepus Bepantenu, jei dažniau norisi traukioti kojas. Taigi, pradėjau tepti medetkų tepalu, nes panelytės baisiai jautri odelė, ir jei tik šiek tiek ilgėliau pabūna su nekeistom sauskelnėm - baisiai raudonuoja. Gal ir Tavo dukrytei netinka tepaliukas? Pabandyk pakaitaliot. Mes net ir sauskelnes pakeitėm. Rezultatas iš karto pasimatė.
Šiandien pridavėm tyrimukus dėl kirmėliukų, taigi gan greitai paaiškės - kur čia šuo pakastas.
Augmene, kantrybės. Išauginsim mes tas savo pupas
Hmmm, as irgi Bepantenu jai teplioju.... Reikia pabandyt keisti, gal tikrai erzina? O kokias sauskelnes dabar dedat? As laikau su Bambo - jos naturalesnes, bet labai jau storos, tai vel kyla noras trintis...
Mes irgi tyremes - kraujas, slapimas, kirmeliukai. Atrodo - nieko blogo. Man neurologe buvo pazadejus, kad kai prades vaiksciot - viskas praeis:) Nzn, man atrodo, kad per tuos zaidimelius ji visai nerodo jokio noro pati judet... O kokiu manksteliu nesiule daryt?
Jo, pupos musu kaip toj dainoj - "nerealios", mairgaiciukes su charakteriais ir bajeriais. Nu gal kaip nors viskas savaime praeis, gal....