QUOTE(aguonele @ 2009 06 21, 12:22)
Keksiukai su raudonaisiais serbentais & baltu sokoladu
O vargeli, fantastika!

Jau kaip skaniai atrodo, tos uogytės turbūt tokios rūgštelės - gaivumo priduoda....

Išsisaugau receptuką, būtinai kepsiu, tik reikia gauti serbentų iš kur nors
Beje, jurguliux prašymu atnešu savo keksiukus - pyragiukus ir į keksiukų temą
Mažieji keksiukai su varške ir braškėmis
TRAPIAI TEŠLAI:
500 g miltų
200 g sviesto
žiupsnelis druskos
1 v.š. cukraus
50 ml šalto vandens
ĮDARUI:
500 g liesos varškės
2 kiaušiniai
70 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 mažos citrinos tarkuota žievelė
citrinos sulčių pagal skonį
VIRŠUI:
braškių
braškių skonio žele tortams
Rankomis arba plaktuvu sumaišyti tešlos komponentus ir suminkyti tešlą. Ją suspausti į plokščią apskritimą ir įvyniojus į plėvelę apie valandą palaikyti šaldytuve.
Paskui tešlą iškočioti ir išpjauti apskritimus, kurie uždengtų visą keksiuko formelę. Gerai rankomis apspausti. Formeles su tešla padėti į šaldytuvą.
Paruošti įdarą. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesių standžių putų. Kitame dubenyje kartu su citrinos žievele bei sultimis suplakti kambario temperatūros varškę, supilti kiaušinių putas ir atsargiai išmaišyti.
Įdaru užpildyti formeles maždaug iki dviejų trečdalių aukščio.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Viršui-papuošimui braškes supjaustyti ir išdėlioti ant iškepusių ir pravėsusių pyragėlių taip kaip jums patinka. Žele paruošti kaip nurodyta ant pakelio (šiam kiekiui pyragėlių užtenka vieno pakiuko) ir aplieti.