...skyrybos nėra lengvas procesas... tai ilgas, varginantis, sekinantis kelias... pilnas skausmo, ašarų, liūdesio, momentais pakylančio optimizmo ir noro kurti, versti viską aukštyn kojom, dirbti, kad rodos kalnus nuverstum, pertvarkyti buitį ir būtį.... su nemigo naktim arba kartais miegojimo po parą... nenorėjo lįsti į žmones ir kaip tik, noro būti tarp jų ir apsimesti esant pačia laimingiausia... tikėjimo meile ir jos laukimo ir kitą akimirką jos niekinimo, netikėjimo ir galvojimo, kad ji niekada nebeateis... noro mylėtis su visais ir kitą akimirką visus vyrus vadinti "kiaulėmis" ir juos niekinti, žeminti.... vieną akimirką džiaugtis, kad viskas eina skyrybų link ir kitą akimirką galvoti, o gal galėjo būti kitaip... vieną akimirką manyti, kad esu teisi dėl to, kad priėmiau tokį sprendimą, kad noriu gyventi kitaip, kitą akimirką abejoti savo sprendimais ir save kaltinti....
skyrybos nėra taip, kad ėmiau, mečiau, nuėjau, pasitraukiau, pabėgau ir tegul tas kitas prasmenga kiaurai žemėn... taip neišeina.... tai tikrai nėra taip paparasta, nors žiauriai žiauriai to norėtųsi.... bendrų draugų neišrausi iš gyvenimo, jų neatsisakysi, artimieji taip pat karts nuo karto paklaus ar pasidomės, kažką pasakys... gyvenimo nenubrauksi juodu ryškiu brūkšniu, kad ir kaip to norėtųsi... kartais teks būti ir bendrame rate, ir bendruose vakaruose... kartais daug ką teks daryti vardan vaiko, vardan žmogiškumo, jei jo dar likę tarpusavyje.... ir vyras niekur nedings, nes tiesiog taip jau bus.... kartais rūpės, kur jis, su kuo jis ir kaip jis.... rūpės, ar dar ką nors jaučia mums... kaskart, žinoma, nusivilsime, nes nieko nebejaus, kad ir kaip tikėtumėmės kitokio atsakymo... ir kaskart vėl viltis rusens, o gal gali būti kitaip... gal kada nros ir bus kitaip... gal toks dalykas kaip meilė nemiršta....
ir man pačiai nesinori piktai trenkti durimis, nepaisant to, kad skiriuosi ir kaip man atrodo, ne dėl mano kaltės.... būna dienų, kai pykstu ir nebegaliu to pykčio suvaldyti... kai pykstu ant savęs, kad pykstu, kad esu tokia "negera" ir nebegaliu ir nebenoriu būti "gera".... nes tiesiog pavargau būti tokia... tačiau suprantu, kad gerai būti geriau, kad nesu kovotoja iš prigimties... ir kad sunku būti piktai.... ir pavargstu būti pikta.... vieną emociją keičia kita ir taip nuolatinis jausmų maratonas, kuriame susigaudyti ir išlikti blaiviai mąstančia labai sunku.....
mąstau, kad kažkada tuos du žmones jungė šilti jausmai, jungė bendri interesai, poreikiai, santykiai, lūkesčiai ir viltys, buvo siekiama kartu sukurti kažką gražaus, juolab, jei yra vaikučių... ir jei nepavyko, vadinas, tai dviejų žmonių nesusitarimas, nesusikalbėjimas, nesusiplanavimas... ir tiesiog visko būna - šachmatų partija turi kitą ėjimą, kitą pasirinkimą, kitas rokiruotes.... emocijos ir pykčiai neturi skriti žmonių... taip, kita pusė pridaro daug skaudulių, daug skausmo sukelia, ir tikrai tikiu, yra "diedų", kuriuos reikia palikti, nes jie tiesiog "neįmanomi" ir būna žiaurūs... tačiau kartu noriu pasakyti, kad viską reikia protingai pamatuoti, stengtis kaip galima blaiviu protu skirtis, nes visa tai mato mažųjų akelės, o ir pačiom sau nekelti per daug skausmo.... nes pyktis sunkiai išeina, sunkiai išsivalo, ilgam nuodija sielą, širdį, jausmus... sunku su pykčiu būti, nors be jo sunku skirtis.... tiesiog šitam sunkiam kely, jei jis pasirinktas ir nėra jokio kito kelio, rekomenduoju apsišarvuoti begaline kantrybe, susirasti savo kūno ir sielos poilsio būdus ir metodus, kad būtu galima atsipalaiduoti, pailsėti, pamedituoti, nukreipti mintis... nes laukia ilgas kelias į save ir į naują gyvenimą.... ir eiti pirmyn nesidairant atgal, tikėti, turėti vilties, džiaugtis kiekviena nauja diena, nepasiduoti depresijoms... ir svarbiausia - šitame kelyje nepamiršti mylėti save ir gerbti aplinkinius...
visoms ir visiems stiprybės