Dichloberl arba Dichlofenacum - abu preparatai su ta pačia veikliąja medžiaga pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Porą dienų po op. juo tiesiog rekomenduotina vartoti, nors tai ir nėra labai malonu. Vėliau - pagal poreikį.
kaip bebutu tai operacija, audiniai paliesti skalpelio. Buna kad issivysto uzdegimas, moterys pradeda karsciuoti. Todel geriau isideti zvakute- profilaktiskai ir apsauganciai nuo galimu komplikaciju
Nenoriu agituoti, bet mums operacija neatnese jokiu komplikaciju - as pati po operacijos jauciausi puikiai, jau pirma vakara vaiksciojau, praejus 4 val po operacijos pasiemiau pas save dukriuka ir jau nebeatidaviau i naujagimiu reanimacija - priziurejau pati, pienukas atsirado antra para po operacijos, dukryte sekmingai zindziau (ir zindau iki siol)...Dukryte auga sveika, vystosi normaliai... Nepaisant visko, as labai isgyvenau del to, kad negimdziau naturaliai (del sedmenines pirmeigos)...Taciau nesenai mane paprotino mano kaimyne medike. Ji pasake, kad pacios medikes praktiskai niekada negimdo pacios, nes cezaris - saugiausias budas ateiti vaikuciui i pasauli Nes gimdymo traumu pasekmes gali buti tragiskos - mirtis, cerebrinis paralyzius ir pan
Na aš savo trečiąjį gimdžiau cezario pagalba, dėl didelio svorio, bet po operacijos ligoninėje išgulėjome savaitėlę, grįžus namo , parsivežiau per savo gimtadienį, teko skubiai atgal vykti į ligoninę, nes užkilo temperatūra 40, tap savo aukselį palikus atsigiliau. dar savaitėlei, prijungta prie lašelinių, pieno turėjau nenormaliai daug, nes daug skysčių lašino, tai duodavo tablečių, kad mažintų, ko pasekoje, netekau pieno, grįžus namo kelti juk sunkiai negalima, o sūnus 4500 gimė, per 2 savaites dar 500 gr. priaugo, kol nunešdavau iki vonios galvodavau, kad iškris ir žarnos, taip sunku būdavo, ir dabar laukiuosi daktarai kažkaip apie cezarį užsimena, nes stuburo skilimą turėjau, o aš... net bijau pagalvot, kai prisimenu aš duras gimdžiau tikrai ilgai ir sunkiai, bet atkentėjau tas vieną parą ir dvi paras ir viskas, o čia reikėjo viso mėnesio kad būčiau bent minimaliai pilnavertis žmogus.
Na, o aš dar apie estetinius niuansus šia tema Apie randus. Gal kam pravers - visada geriau pjūvį siūti ne tirpstančiais, o paprastais siūlais. Kodėl? Todėl, kad į tirpstančius siūlus organizmas reaguoja skirtingai ir tai gali paskatinti formuoti storesnį randą. Visos estetinės chirurgijos pjūviai siūnami TIK su netirpstančiais siūlais. Taip pat iš mano pačios patirties: pirmas cezaris sugijo labai negražus, toks kaip "sliekas". Per antrą operaciją senas randas buvo išpjautas ir suformuotas naujas. Operavo ta pati gydytoja ir šįkart nutarė nesiūti paodžio. Pats randukas daug gražesnis, bet gal trigubai siauresnis. Tačiau ar dėl to paodžio susiuvimo ar dėl kitų priežąsčiu kreivai sugijo paodiniai audiniai ir tai matyt
"Jei fizinį grožį suvokiame pagal krikščioniškąją moralę ir gerbiame moralės sąlygas, tada estetinė chirurgija, atstatanti didžiausio kūrinio - žmogaus - tobulumą, neprieštarauja Dievo valiai."/Popiežius Pijus XII/
O dievuliau..geriau buciau neskaicius.. Visa gyvenima galvodama apie gimdyma, bijojau gimdyt naturaliu budu.. suprantu, kad vaiko gimimas atsveria ta skausma ir t.t bet NEGALIU suvokt, kaip TA galeciau padaryt..t.y pagimdyt PATI! Tuo labiau, kad minusine grupe, taip pat mama gimde per cezari..ir dar pora aplinkybiu, del kuriu, manau kad per Cezary butu geriau.. kol neperskaiciau tu minusu.. apie katetery, dideli skausma po operacijos ir t.t Tai pasirodo nera cia taip saldu kaip as galvojau..pamiegosiu valandziuke..oba ir yra zuikis Skausms man viskas.. negaliu iskest..
Apie randus. Gal kam pravers - visada geriau pjūvį siūti ne tirpstančiais, o paprastais siūlais. Kodėl? Todėl, kad į tirpstančius siūlus organizmas reaguoja skirtingai ir tai gali paskatinti formuoti storesnį randą. Visos estetinės chirurgijos pjūviai siūnami TIK su netirpstančiais siūlais.
NESUTINKU!!! NE VISI estetines chirurgijos pjuviai siunami paprastais siulais!!! Tai priklauso nuo operuojamos vietos. As turejau 3 estetines operacijas (del rimtu priezasciu, t.y. ne tokiu, kaip, mazdaug, krutines padidinimas ar kokie odos tempimai), bet dviem atvejais beveik visos zaizdos buvo siuvamos tirpstanciais siulais, nes, jei jos butu siutos paprastais, ir po poros savaiciu juos butu reikeje isimti, zaizdos butu atsiverusios. Taip kad kiekvienas atvejis yra individualus.
Tie dalykai tai nėra jokia indikacija cezariui, šiaip .
O skausmas - ne visoms vienodas. Man jis tikrai nebuvo žvėriškas. Aišku, kateterio "malonumą" patirt teko .
Nesigincysiu del minusines gr, bet man atrodo, ja turint gimdo dazniau ne naturaliai.. Yra ir kitu priezasciu, del ko manau pati gyd siulytu Cezari daryt Na bet ne apie tai tema.. p.s. o kam ta kateteri deda..? Labai jau skaudziai ir baisiai nuskambejo..