Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

Kisaaa, jūsų cituojami CP "minusai" be abejonės galimi, tačiau lyginti komplikuotą CP su sklandžiu natūraliai vykusiu gimdymu iš esmės neteisinga.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 04 09, 19:51)
Kisaaa, jūsų cituojami CP "minusai" be abejonės galimi, tačiau lyginti komplikuotą CP su sklandžiu natūraliai vykusiu gimdymu iš esmės neteisinga.

as tik pasisakiau i tema smile.gif ji vadinasi 'cezario minusai' 4u.gif ir as tikrai nebandziau lygint naturalaus gimdymo su komplikuotu cp.. man tik keistas cp pirkimas-kai moteris gali pagimdyti pati, bet perka pjuvi (nezinau del kokiu priezasciu) ir taip rizikuoja savo ir vaiko sveikata. as pati baisiai jau norejau gimdyti naturaliai-nepavyko, jei ir nebutu buve komplikaciju, vistiek psichologiskai jausciausi suknistai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisaaa: 09 balandžio 2011 - 20:01
QUOTE(kisaaa @ 2011 04 09, 20:01)
as tik pasisakiau i tema  smile.gif  ji vadinasi 'cezario minusai'  4u.gif ir as tikrai nebandziau lygint naturalaus gimdymo su komplikuotu cp.. man tik keistas cp pirkimas-kai moteris gali pagimdyti pati, bet perka pjuvi (nezinau del kokiu priezasciu) ir taip rizikuoja savo ir vaiko sveikata. as pati baisiai jau norejau gimdyti naturaliai-nepavyko, jei ir nebutu buve komplikaciju, vistiek psichologiskai jausciausi suknistai...

Manau, kad dalis tų perkančiųjų mano, jog labiau rizikuotų savo ar vaiko sveikata gimdydamos natūraliai.
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(kisaaa @ 2011 04 09, 20:01)
as pati baisiai jau norejau gimdyti naturaliai-nepavyko, jei ir nebutu buve komplikaciju, vistiek psichologiskai jausciausi suknistai...

Pripažįstu PSO rekomendacijas, bet iki šiol negaliu suprasti, kodėl tokia dauguma cezarį patyrusių jaučia nepilnavertiškumo kompleksą? Ir netgi tos, kurioms CP buvo gyvybiškai būtinas? Man tai panašu į masinę psichozę doh.gif Panašiai, kaip šiuo metu vyraujantis lieknų, 90-60-90 apimčių kultas doh.gif
Todėl iš dalies pikta ant "natūralistinių" straipsnių, kurie natūralų gimdymą išaukština, o apie CP pateikia tik neigiamus faktus ir dar taip, kad dauguma mamyčių "užsiciklina", kad pagimdė ne taip kaip, REIKIA, o per CP doh.gif
Aš po extrinio CP. Jei jo nebūtų buvę, dukra būtų uždususi, nesulaukusi, kol natūraliai pagimdysiu (vaisiaus hipoksija).
Cezario trūkumų ir galimų komplikacijų neneigiu (tikiu, kad extrinio CP metu jų tikrai gali pasitaikyti), bet būkim realistai - nesėkmės procentas nėra toks didelis ir priklauso didžiąja dalimi nuo gydytojo kompetencijos, budrumo (kaip, beje, ir natūralaus gimdymo metu smile.gif ).
O šiaip, palyginimui - ar pasižiūrite, pvz. pasirašydamos po pvz. endoskopinio skrandžio tyrimo sutikimu (liaudiškai "žarnos rijimas"), kokios galimos komplikacijos? Ar perskaitote, kokios rentgenologinio tyrimo "baisybės"? Tai yra faktai, galima rizika ir komplikacijos. Gydytojų reikalas mus informuoti, o mūsų - spręsti savo galva, atsižvelgiant į gydytojų rekomendacijas, o ne pasiduodant bandos jausmui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artulia: 09 balandžio 2011 - 20:52
QUOTE(Selva @ 2011 04 09, 19:23)
net jei kada ir prasviesetu protas bei noretumete gimdyti naturaliai- gali ir nepavykti. Busite sukaustyta savo ano pasirinkimo.
Gal tiksliau ne jusu sveikata, o jusu kaprizais.

Mano protas "prasvesejo" po pirmo naturalaus gimdymo cool.gif , 17 metu negalejau net pagalvoti apie pakartotina " malonuma". Kol nesupratau , kad galiu sau leisti gimdyti taip , kaip AS noriu cool.gif .
Aha, kaprizai, o ka, neturiu teises kaprizams ? Ar kaprizintis gali tik tos kur BAKe gimdo mirksiukas.gif ?
Bet matau kad jus mano posta aplamai ar ne iki galo perskaitet, arba nesupratote g.gif ( na cia daznai taip buna, kai zmones tik save girdi irnesakyk.gif ). Nes parasiau, kad NIEKADA negimdyciau naturaliai ( beja daugiau ir nesiruosiu gimdyti mirksiukas.gif ), is to sprendiant neimanoma butu suzinoti, ar pavyktu, ar ne.
Dar pridursiu, kad nuo moralinio pasiruosimo mazai kas priklauso mirksiukas.gif , cia TIEK tu moraliskai pasiruosusiu extra cp turejo..., kad nera net apie ka diskutuoti ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Artulia @ 2011 04 09, 20:50)
smile.gif

Pripažįstu PSO rekomendacijas, bet iki šiol negaliu suprasti, kodėl tokia dauguma cezarį patyrusių jaučia nepilnavertiškumo kompleksą? Ir netgi tos, kurioms CP buvo gyvybiškai būtinas? Man tai panašu į masinę psichozę doh.gif  Panašiai, kaip šiuo metu vyraujantis lieknų, 90-60-90 apimčių kultas doh.gif
Todėl iš dalies pikta ant "natūralistinių" straipsnių, kurie natūralų gimdymą išaukština, o apie CP pateikia tik neigiamus faktus ir dar taip, kad dauguma mamyčių "užsiciklina", kad pagimdė ne taip kaip, REIKIA, o per CP doh.gif

Du dalykai: neišsipildę lūkesčiai pagimdyti kaip rašoma minėtuose straipsniuose ir pakirsta savivertė(nes straipsniai,nėščiųjų kursai, forumai bigsmile.gif ir etc akcentuoja pozityvaus nusiteikimo svarbą ir ryžtą gimdyti natūraliai ir tik natūraliai). Pridėkim dar visus aprašytus siaubus baubus po CP, kurie šviežiai iškeptai gimdyvei iš "gali būti" transformuojasi į "tikrai taip ir bus"(pvz pieno nebus, vaiko intelektas bus žemesnis ir tt ir pan) ir gaunam "sprogstamąjį mišinį"- moterį, kuri eina iš proto nes "jai nepavyko".
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 09, 19:57)
Aha, kaprizai, o ka, neturiu teises kaprizams ? Ar kaprizintis gali tik tos kur BAKe gimdo  mirksiukas.gif ?

( na cia daznai taip buna, kai zmones tik save girdi  irnesakyk.gif ).

Tai pirma vadinkite daiktus savais vardais- kaprizai tai kaprizai, o ne sveikata jums rupejo, o gydytojas ne neva nesirupino jusu sveikata, o greiciau atvirksciai.

Kaltinat kitus, kurie neva tik save girdi, kai tuo tarpu pasidavet SAVO kaprizams, darete, kaip JUMS geriau ir neklausete sveiko proto bei profesionalo isvados.
Atsakyti
dukart laukiaus, buvo du gimdymai........ vienas sakykim natūralus........ su skausmingom komplikacijom, o kitas pjūvis........ tiek po pirmojo pieno neturėjau, tiek po antrojo...... bet jei butų galima pasirinkt, šikart rinkčiaus...... pjūvį...... nesvarbu kad ant siūlės sudribo susiraukšlėjęs pilvas........ kad kaskart čiaudint reik prispaust ranka siūlės vietą....... nes suskausta..... bet rinkčiaus pjovimą..... galbūt dėl to, kad po natūralaus atsigavinėjau gerus du mėnesius...... o po pjūvio laksčiau jau antroj savaitėj....
taigis man asmeniškai liko du minusai..... pilvas uzvirtęs, ir kad suskausta.....
o po natūralaus, liko gilesnių randų...... ilgam...tiek ilgam, kad bijau ir bepastoti.....
bet čia ne visos gi taip būna......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paslydaunetycia: 09 balandžio 2011 - 22:14
bet iki šiol negaliu suprasti, kodėl tokia dauguma cezarį patyrusių jaučia nepilnavertiškumo kompleksą? Ir netgi tos, kurioms CP buvo gyvybiškai būtinas? Man tai panašu į masinę psichozę doh.gif Panašiai, kaip šiuo metu vyraujantis lieknų, 90-60-90 apimčių kultas doh.gif

va va.. tie pastovus kalimai i galva (ne tik straipsniu, bet ir aplinkos ir ivaro baisu kompleksa blink.gif mane irgi pjove ne be reikalo, nu bet nieko negalejau padarysi su savo emocijom (as gi ne robotas smile.gif o dar kai pasiskaitai SM, tai mane juodai subiesino vienos mamos pasisakymas: 'nu gimdei per cezari, ir ka, gimdyve, labai skaudejo?' skaudejo, 14 val skaudejo, bet vien del to, kad vaikutis gime kitaip nei visoms 'normalioms' moterims dar nereiskia, kad esam kazkuo prastesnes. tai aleliuja, kad dabar tikrai nebemastau taip baisiai kaip po gimdymo, bet susitvarkyt su tuo gruzu is aplinkos tikrai nera lengva 4u.gif o dar mane kaimyne paguode kazkada: sako tokios kaip jus (cezarinukes) turejot ismirti doh.gif nes mazdaug tai priestarauja gamtai (ir aisku dzin, kad 21 amzius...) o beje ir gydytojas priiminejes mano gimdyma jau operacinej skele: ne nu moterys visai nebemoka gimdyt blink.gif mazumele liudna pasidare tuomet ir tiek verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2011 04 09, 20:40)
Manau, kad dalis tų perkančiųjų mano, jog labiau rizikuotų savo ar vaiko sveikata gimdydamos natūraliai.

kad mano, tai nedaug ka reiskia. o va jei taip mano gydytojai, tada ir pirkt nereikia smile.gif cia tik mano nuomone, tik nepradekit pult uz tai ka pasakiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisaaa: 09 balandžio 2011 - 23:36
QUOTE(Selva @ 2011 04 09, 23:41)
Tai pirma vadinkite daiktus savais vardais- kaprizai tai kaprizai, o ne sveikata jums rupejo, o gydytojas ne neva nesirupino jusu sveikata, o greiciau atvirksciai.

Kaltinat kitus, kurie neva tik save girdi, kai tuo  tarpu pasidavet SAVO kaprizams, darete, kaip JUMS geriau ir neklausete sveiko proto bei profesionalo isvados.

Na zinoma sveikata bigsmile.gif . Zinojau kad vaikas bus didelis, zinojau, kad jokios veiklos nebus ( na toks jau musu seimos moteru ypatumas mirksiukas.gif , zinojau, kad prades skatinti, viskas uzsites, ir nezinia kaip baigsis, zinojau, kad jeigu ir pagimdysiu pati, tai busiu ziauriai sukarpyta, siusiuta, negalesiu visa menesi normaliai sedeti , galutinai iskris mano hemorojus, kuris dabar yra ant ribos ir kurio negaliu atsikratyti po pirmo gimdymo , vaiko greiciausiai bus aukstas tonusas ( kaip daznai buna po n valandu skatinimo mirksiukas.gif ). Deja tai nera indikacija
O gydytojai rupejo kaip i viska paziures skyriaus vedeja mirksiukas.gif , nes be jos paraso cp atlikti negalima ( cia tipa konsiliumas biggrin.gif ). Nei mano sveikata, nei mano kaprizai cia ne prie ko ax.gif . Todel ir negalejo man pasakyti konkreciai "taip arba ne " , pradejo man nesamones pasakoti, apie bla-bla...veliau, kai susitare su vedeja ( gal pazadejo pasidalinti mirksiukas.gif ), tai paskambino, pasake kad galima , kad tipa norejo duoti man laiko apsispresti lotuliukas.gif , tik jau buvo velu, as jau su vedeju susitariau ( kad nebeklausyti tu nesamoniu doh.gif ) , tikru profesionalu, puikiu gydytoju, kuris ne tik neatkalbinejo, bet isklauses viska pasake, kad taip, nors ir nera jokiu indikaciu, taciau paciai pagimdyti man bus sunku, zinoma galima bandyti , bet...
Tiebune tai buna kaprizai, bet paklausiau SAVO sveiko proto, padariau taip kaip norejau ( galbut pirma karta gyvenime, ir zinokite niekiek nesigailiu, nors buvo aplink tokiu "protingu "- oi-oi, kam to reikia, cia gi operacija, kam tiek pinigu veltui mesti , zodziu irnesakyk.gif ), man svarbu, kad tikslas pasiektas, as sveika, vaikas sveikas, jokiu komplikaciju, trecia diena isvaziavau namo, savaite po gimdymo visi laimingi vaziavome grybauti tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 04 09, 22:40)

Na as BUTENT TAIP ir manau. O ka mano gydytojai, tai man neidomu blush2.gif , gydytoju yra visokiu, ir gimdziusiu ir ne, ir naturalistu ir nelabai, ir sveiku ir psichiniu, ir kadangi nei vienas is ju dar kalejime nesedi uz zala padaryta zmoniu sveikatai, tai reiskia nei vienas is ju nenesa jokios atsakomybes uz ta galima zala, o tai reiskia ir spresti MAN, nes AS atsakinga uz savo ir savo vaiko sveikata.
Beja vienas protingas zmogus pan pasake taip- ziurek ka daro turtingieji ( skaityk elitas, grietineles etc ) ir bandyk pagal galimybe elgtis taip pat - neapsiriksi cool.gif , kazkaip nedaug is ju gimdo naturaliai ir nemanau, kad tai tik del mados- jeigu butu tikrai geriau gimdyti naturaliai nemanau, kad taip rizikuotu cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 10, 01:02)
Na as BUTENT TAIP ir manau. O ka mano gydytojai, tai man neidomu  blush2.gif , gydytoju yra visokiu, ir gimdziusiu ir ne, ir naturalistu ir nelabai, ir sveiku ir psichiniu, ir kadangi nei vienas is ju dar kalejime nesedi uz zala padaryta zmoniu sveikatai, tai reiskia  nei vienas is ju nenesa jokios atsakomybes uz ta galima zala, o tai reiskia ir spresti MAN, nes AS atsakinga uz savo ir savo vaiko sveikata.
Beja vienas protingas zmogus pan pasake taip- ziurek ka daro turtingieji ( skaityk elitas, grietineles etc ) ir bandyk pagal galimybe elgtis taip pat - neapsiriksi  cool.gif , kazkaip nedaug is ju gimdo naturaliai ir nemanau, kad tai tik del mados- jeigu butu tikrai geriau gimdyti naturaliai nemanau, kad taip rizikuotu  cool.gif .

tai cia sitoj situacijoj viskas aisku 4u.gif bet man idomiau motyvai tu moteru, kurios gimdo pirma karta ir dar pries gimdyma rekia:'darykit cezari!' (o gal jom pacioms pavyktu pagimdyti, vaikas tarkim nedidelis, seimoj moterys gimdydavo lengvai ir tt.) 4u.gif
Atsakyti