Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(dange @ 2011 04 09, 21:22)
Du dalykai: neišsipildę lūkesčiai pagimdyti kaip rašoma minėtuose straipsniuose ir pakirsta savivertė(nes straipsniai,nėščiųjų kursai, forumai  bigsmile.gif  ir etc akcentuoja pozityvaus nusiteikimo svarbą ir ryžtą gimdyti natūraliai ir tik natūraliai). Pridėkim dar visus aprašytus siaubus baubus po CP, kurie šviežiai iškeptai gimdyvei iš "gali būti" transformuojasi į "tikrai taip ir bus"(pvz pieno nebus, vaiko intelektas bus žemesnis ir tt ir pan) ir gaunam "sprogstamąjį mišinį"- moterį, kuri eina iš proto nes "jai nepavyko".

drinks_cheers.gif

QUOTE(paslydaunetycia @ 2011 04 09, 22:05)
taigis  man asmeniškai liko du minusai..... pilvas uzvirtęs, ir kad suskausta.....
o po natūralaus, liko gilesnių randų...... ilgam...tiek ilgam, kad bijau ir bepastoti.....
bet čia ne visos gi taip būna......

Pilvas su laiku praeis. Aišku, oda toje vietoje apmirusi, bet gyvenimo kokybei tai netrukdo ax.gif

QUOTE(kisaaa @ 2011 04 10, 06:58)
tai cia sitoj situacijoj viskas aisku  4u.gif  bet man idomiau motyvai tu moteru, kurios gimdo pirma karta ir dar pries gimdyma rekia:'darykit cezari!' (o gal jom pacioms pavyktu pagimdyti, vaikas tarkim nedidelis, seimoj moterys gimdydavo lengvai ir tt.)  4u.gif

Gal būsimos mamos nuojauta? Čia aš apie motyvus smile.gif Nes, pvz. laukdamasi irgi pagalvodavau apie cezarį, bet neturėjau nei noro, nei žinių, nei sugebėjimų eiti tartis. Ir motyvų nebuvo - okulistas prie mano akių tinklainės neprikibo, leidimą gimdymui suteikė, giminėj moterys gimdančios lengvai, numanomas vaiko svoris -~3,5 kg. (gimė 3,2 kg svorio), tad viskas vedė tik į natūralų gimdymą. Bet... baigėsi CP. Ir aš tikiu nuojauta - ji neturi jokio realaus paaiškinimo, bet būsimos mamos dažniausiai nujaučia, kas jų laukia, ir tos "atsargiosios" linkusios užbėgti nelaimei už akių tardamosios dėl CP. Tik gaila, kad aplinkiniai tokią nuojautą laiko paprastu kaprizu....
Atsakyti
QUOTE(kisaaa @ 2011 04 10, 08:58)
tai cia sitoj situacijoj viskas aisku  4u.gif  bet man idomiau motyvai tu moteru, kurios gimdo pirma karta ir dar pries gimdyma rekia:'darykit cezari!' (o gal jom pacioms pavyktu pagimdyti, vaikas tarkim nedidelis, seimoj moterys gimdydavo lengvai ir tt.)  4u.gif

Turiu ir tokiu savo tarpe mirksiukas.gif ( mano tarpe nedaug norinciu gimdyti naturaliai, bet tai nebuvo liamiamas faktorius mano pasirinkime, tai issiaiskinau, jau PO gimdymo mirksiukas.gif ) .
Va prasome viena moteriske su kuria gulejau vienoje palatoje, " nusipirkusi " cp , gimde pirma ir paskutini karta .
Jos nuomone : " Tarp mano pazistamu NEI VIENA nepagimde normaliai, sklandziai gimdant naturaliai, VISOMS kazkokios problemos po gimdymo ( lytines- del siuvimo, tai per platu, tai per siaura, tai skauda randai ), sveikatos ( hemorojus, varikoze, slapimo nelaikymas, vienai plyso gimda blink.gif ), vaikai visi su problemomis - tai aukstas tonusas, tai kazkokios melynes nuo vakumo, vienam issuko ranka, kitas pastrigo vos neuzduso. Prisiklausiau baisiu istoriu, apie skausma, apie baisia savijauta ir nusprendziau kad neturiu nei noro, nei jegu, nei laiko taip kankintis, man to nereikia, turiu pakankamai pinigu ir sveiko proto isvengti ta visa niesamone ."

Kiek bendraujame- tiek kiekviena karta dziaugiames savo bendromis sviesiomis prisiminimais apie gimdyma tongue.gif . Ir juokaujame, kad smagu taip gimdyti, kad jokiu neigiamu prisiminimu, atsibudai ir stai tau vaikelis- kaip is Maximos parnestas thumbup.gif .
Na zinoma kas nori susireiksminti, tam toks variantas netinka - netures veliau apie ka rasyti SM ir pasakoti visiems metu metais tongue.gif . Nes matai reikia BUTINAI TAI patirti, nes kitaip nebus TO rysio su vaiku ir t.t.
Atsakyti

Na zinoma kas nori susireiksminti, tam toks variantas netinka - netures veliau apie ka rasyti SM ir pasakoti visiems metu metais tongue.gif . Nes matai reikia BUTINAI TAI patirti, nes kitaip nebus TO rysio su vaiku ir t.t.

va cia ir saknys smile.gif man tai jokio skirtumo kaip moteris gimde, svarbu, kad koju neuzverte biggrin.gif bet tas didelis spaudimas is aplinkos tai neigiama itaka daro doh.gif
cia kaip ir su maitinimu -maitink iki 2-3 metu ir busi supermama lotuliukas.gif
as aisku nieko pries neturiu pries cp-cia tik mamu reikalas (jei perkamas), o kiekviena daro taip kaip jai atrodo geriausia. as tik norejau pasisakyti, kad ne visuomet tas cp toks nekaltas 4u.gif
p.s. pasiskaicius kelis forumus paaiskejo, kad as labai nesuper mama blink.gif vaiko nemaitinu nuo 2 menesiu (mane ant lauzo), apturejau cp (cia is vis ne gimdymas), o tai kad nemiegu su vaiku lovoj, o miegu su vyru (mane reikia susaudyt), o dar jei koki savaitgali iseinu pasiganyt (tai as visai nemyliu savo vaiko, kad galiu dar ir savo noru turet ir dar (!!!) palikt vaika be 'jo viso pasaulio-t.y. MAMOS. cia labai ne i tema buvo, bet norejau pasisakyt, koks ispudis naujokei apie "supermama" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kisaaa @ 2011 04 11, 06:26)
Na zinoma kas  nori susireiksminti, tam toks variantas netinka - netures veliau apie ka rasyti SM ir pasakoti visiems metu metais  tongue.gif . Nes matai reikia BUTINAI TAI patirti, nes kitaip nebus TO rysio su vaiku ir t.t.

va cia ir saknys  smile.gif  man tai jokio skirtumo kaip moteris gimde, svarbu, kad koju neuzverte  biggrin.gif  bet tas didelis spaudimas is aplinkos tai neigiama itaka daro  doh.gif
cia kaip ir su maitinimu -maitink iki 2-3 metu ir busi supermama  lotuliukas.gif
as aisku nieko pries neturiu pries cp-cia tik mamu reikalas (jei perkamas), o kiekviena daro taip kaip jai atrodo geriausia. as tik norejau pasisakyti, kad ne visuomet tas cp toks nekaltas  4u.gif
p.s. pasiskaicius kelis forumus paaiskejo, kad as labai nesuper mama  blink.gif  vaiko nemaitinu nuo 2 menesiu (mane ant lauzo), apturejau cp (cia is vis ne gimdymas), o tai kad nemiegu su vaiku lovoj, o miegu su vyru (mane reikia susaudyt), o dar jei koki savaitgali iseinu pasiganyt (tai as visai nemyliu savo vaiko, kad galiu dar ir savo noru turet ir dar (!!!) palikt vaika be 'jo viso pasaulio-t.y. MAMOS. cia labai ne i tema buvo, bet norejau pasisakyt, koks ispudis naujokei apie "supermama" 4u.gif

thumbup.gif Oj, pakelei nuotaika..Pasirodo,yra ir daugiau nesuper mamu. Vaje, ir kas iš tų mūsų vaikų išaugs.. lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 09, 16:55)

As pirkau cp  tongue.gif , jokiu komplikaciu  tongue.gif , viskas PUIKIAI, prisiminmai nuostabus,  nepalyginsi su pirmu naturaliu gimdymu  doh.gif . Niekada pati daugiau negimdyciau, ir kitiems nepatarciau , tiek del saves, tiek del vaiko sveikatos.
O komplikacijos po cp dazniausia buna po EXTRA cp, kai tas stebuklingas naturalus gimdymas neivyksta, ir kai jau tiek motina, tiek kudikis abu iskankinti iki vienos dideles komplikacijos,

man pries metus dare neplanuota CP ir jokiu komplikaciju, viskas ok, jau 3-ia d. isvaziavau namo, tik tai, kad kuri laika paskaudejo.. ir kitas minusas, kad negalejau is karto prisiglausti savo kudikelio ir tureti su savim verysad.gif o siaip daugiau jokiu minusus, bent jau siuo metu, negaliu pasakyt, maitinau visus metus pati, zuikis buvo ivertintas 9/10 balu, jis labai imlus, aktyvus, gerai auga, vystosi ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(visata8 @ 2011 04 10, 22:53)
Kiek bendraujame- tiek kiekviena karta dziaugiames savo bendromis sviesiomis prisiminimais apie gimdyma  tongue.gif . Ir juokaujame, kad smagu taip gimdyti, kad jokiu neigiamu prisiminimu, atsibudai ir stai tau vaikelis- kaip is Maximos parnestas  thumbup.gif .
Na zinoma kas  nori susireiksminti, tam toks variantas netinka - netures veliau apie ka rasyti SM ir pasakoti visiems metu metais  tongue.gif . Nes matai reikia BUTINAI TAI patirti, nes kitaip nebus TO rysio su vaiku ir t.t.

tikrai taip drinks_cheers.gif bandydama naturaliai gimdyti tiek prisikankinau, o vistiek teko daryti CP.. ir kalbant apie rysi, tikrai nesvarbu, kaip vaikas ateina i si pasauli, nors nesu pagimdziusi naturaliai, bet tikrai neisivaizduoju glaudesnio rysio nei yra tarp musu su zuikuciu thumbup.gif motinyste pagimdo pacius nuostabiausius jausmus - tuo viskas ir pasakyta mirksiukas.gif
Atsakyti
http://www.technolog...g...39/2437&l=4
Atsakyti
QUOTE(inga325 @ 2011 04 11, 10:11)

nesamones sitie straipsniai biggrin.gif
Atsakyti
[quote=pantera83,2011 04 11, 09:50]
man pries metus dare neplanuota CP ir jokiu komplikaciju, viskas ok, jau 3-ia d. isvaziavau namo, tik tai, kad kuri laika paskaudejo.. ir kitas minusas, kad negalejau is karto prisiglausti savo kudikelio ir tureti su savim verysad.gif o siaip daugiau jokiu minusus, bent jau siuo metu, negaliu pasakyt, maitinau visus metus pati, zuikis buvo ivertintas 9/10 balu, jis labai imlus, aktyvus, gerai auga, vystosi ir t.t.

o sitas dalykas tai gal visose ligoninese skiriasi, tarkim man, iskart kai siusiuvo ir parveze atgal i gimdykla, vaikiuka iskart uzdejo ant krutines smile.gif
Atsakyti
tarkim man tik istraukus is pilvo vaikeli visa slaputi padejo ant krutines wub.gif tol kol mane siuvo ir tvarke mes su vyru galejom dziaugtis savo stebukleliu wub.gif cp buvo ne ekstrinis,nors vyko anksciau nei buvo paskirtas tikrasis laikas,cp nepirkau nemokejau nei cento ,negimdziau pati nes tiesiog nenorejau pajusti to jausmo ir niekas manes neverte kai pamate kad neperkalbes 4u.gif

Atsakyti
Niekas nzn CP pasekmiu, paklausus daktaru jie nusisypso ir pasako, jis reikalingas, jei kudikis neturi jokiu kitu galimybiu ateiti. Bet tos mamytes kurios renkasi CP vien delto, kad bijo skausmo (kurio net nzn), ar kad kaklelis, gimda issitampys, nu patikekit skamba juokingai. As tokiu mamytsiu nesmerkiu, tai ju pasirinkimas, bet man nesuprantamas. Atsiprasau.
Atsakyti
QUOTE(inga325 @ 2011 04 12, 11:14)
Niekas nzn CP pasekmiu, paklausus daktaru jie nusisypso ir pasako, jis reikalingas, jei kudikis neturi jokiu kitu galimybiu ateiti. Bet tos mamytes kurios renkasi CP vien delto, kad bijo skausmo (kurio net nzn), ar kad kaklelis, gimda issitampys, nu patikekit skamba juokingai. As tokiu mamytsiu nesmerkiu, tai ju pasirinkimas, bet man nesuprantamas. Atsiprasau.

Nesupranti,tai nesupranti.Nėr čia ko atsiprašinėti. doh.gif
Atsakyti
Buvau labai nusiteikusi gimdyti natūraliai. Nors turėjau pasirinkimą planiniam CP. Prasidėjo veikla. Sąrėmiai iš pradžių pakenčiami, po to vis dažnėjo, kaklelis 2 cm atsidaręs. Sileido skatinamuosius, sąrėmiai kas minutę, kaklelis nejuda. Nuleido vandenis, kaklelis nejuda. Nuo veiklos prasidėjimo iki nusprendimo daryti ekstra CP, praėjo 24 valandos.
Dėl nugaros, buvo pilna narkozė. Po CP, atvežė į reanimaciją dukrytę, žiūriu ir baisiuosi. Kažkokia būtybė, susiraukusi, ryža, galva kaip ufonauto. Seselė sako, duok krūtį, o aš net nenoriu, nes nesuprantu, ar čia mano toks vaikas blink.gif . Kai vyras atėjo ir užtikrino, kad mūsų dukrytė, tada tik patikėjau.
Toliau...
Pienas nesigamino dvi paras po CP, randas skauda, aš leisgyvė dvi paras išgulėjau lovoje, po to tik su vyro ir akušerės pagalba iki WC nuėjau.
Negaliu normaliai sulaikyti šlapimo, užkietėjo viduriai (ko niekada nėra buvę). Panaudojus mikrolaxą, išlindo hemarojus. Negana to, trečią parą sukilo tempa virš 39, pasirodo darant CP, nuo žalių vandenų įsinešė man į gimdą bacilų. Trys antibiotikai, po CP, dar ligoninėje išbūta 10 dienų. Thu thu thu, dukrytė gimė labai sveika wub.gif .
Dabar vėl nusimato gimdymas, ir bijausi baisiai CP.
Čia tik mano patirtis, kiekvienai skirtingai mirksiukas.gif .
Atsakyti