QUOTE(niamniuska @ 2011 06 27, 01:45)
kas cia per nesamones?nelegalu?neteiseta?

juokinga jau darosi nuo situ visu nesamoniu.Vaikui nesvarbu kaip jis gime ,juk daug cezarinuku ir visi normalus vaikai niekuo nesiskiriantis nuo gimusiu naturaliai
baikit nors karta tas kalbas,kas kaip nori tas taip gimdo,motinos pasirinkimas.nepradedam sneketi apie tai kad gamtos sutverta ir pan.jei taip-kodel skutate pazastis ar kvepinates?juk gamtos tai sutverta kam naikinti tai kas naturalu?kodel vazinejate su masina?juk kenkiante gamtai,einate pries ja?
jau taip giliai pabodusios man tos sapaliones

gal reikia uzvesti tema apie naturalaus gimdymo minusus ir vienas is ju akivaidus-smegenu aptirpimas
o galiausiai tema apie cezario minusus,apie juos ir prasom
gebene viska labai graziai ir teisingai parase, nesamones ir sapaliones kaip issireiskei rasineji cia tu, puldineji zmogu, kuris net i tave nesikreipe

Negrazu taip. Nu gime vaikas cezariu tai gime, bet kam cia rekti ir gincytis, kad tai nepavojinga? Daugiau uz medikus kazka zinai?
Bet kuris ginekologas sutiks, kad cezaris turi daugiau riziku nei paprastas gimdymas tiek mamai tiek vaikui, tai ko cia dar sukauti del to? Cia elementari tiesa. Ir cezaris beje yra klasifikuojama kaip sudetinga operacija, nes pjaunama per visus audinius pilvo + gimda.
As turejus ir cezari ir paprasta gimdyma. Gimdziau ilgai ir sunkokai pirma vaika, pogimdyvinis atsigavimas irgi nebuvo lengvas. Antra kart turejau cezari (nes dvynukai abu skersi gulejo ir prasidejo gimdymas, tai nebeliko kitos iseities). Operacija man praejo gerai, atsigavau greitai. Bet labai skaudu buvo, kad leliukus is karto paeme tvarkyti, o neleido pusvalandi koki pasidziaugti kaip su pirmagime, toks berysio jausmas - pilvas tuscias, vaiku net nematau per personala visa sulekusi. taip liudna pasidare, jokios euforijos kaip kad gimus pirmajai. O dar nuo vaistu kokteilio pykino taip, kad istisai ziaugciojau.
Ir didziausias minusas, kad vienam is dvynuku nepasisalino skysciai is plauciu (kas turi ivykti keliaujant per gimdymo takus, ir tai yra dazna cezarinuku problema) ir is kart po gimimo buvo prijungtas prie deguonies ir isveztas i reanimacija. O ten jau kaip zinia po operacijos labai greit nepateksi, subadytas visas buvo, maitinti is karto negalejau, tikrai nelinkeciau tokiu dalyku niekam. Ir beje, lankant vaika reanimacijoj pastebejau viena dalyka, kad kai tik operacinej budavo atliekamas cezaris taip reanimacijos seseles ruosdavosi eiti i operacine jo apziureti, ko paprastuose gimdymuose tikrai nebuna. Reiskia tiems vaikiukams tikrai riziku yra daug daugiau.
As dziaugiuosi, kad man viskas gerai praejo. Tiktai nemanau, kad mano pirmagime vien del to, kad pati gime be cezario bus protingesne, labiau mane myles ar dar ka. Gimimo budas tikrai ne vienintelis faktorius tam. Bet jei dar tektu gimdyti tai tikrai cezario savo noru nesirinkciau, ir niekada nesuprasiu tu kur savo noru jo prasosi

Ypac tu kur net netureje paprasto gimdymo patirties, o renkasi cezari.